övning - rytm



Med denna hinderuppställning kan du rida flera olika övningar - alla med målet att lära sig känna rätt rytm och grundtempo.


Lär dig känna rytmen

TRÄNINGSTIPS: Lotta Björe ger tips på en övning som du kan använda när du vill träna på att känna rytmen och att rida i rätt grundtempo. Dessutom övar du på att ha bra framförhållning.

Mål
För ryttaren att lära sig att rida i ett bra grundtempo och behålla rytmen. Rätt utförd förbättrar övningen ryttarens kontroll över hästen.

Svårighetsgrad
Det här är en övning som rids över cavalettibockar och låga hinder. Den rids i ridhus eller på ridbana med måtten 20 x 50 meter eller större.

Uppvärmning
Värm upp hästen i trav och galopp. Rid på en volt över cavalettibockarna (hinder nr 1 och 2) med tre språng mellan bockarna. Var noga med att ha hästen runt den inre skänkeln och anpassa tempot. 

Hinderuppställning
Hinder nr 1: Cavalettibock på böjt spår.
Hinder nr 2: Cavalettibockar på böjt spår (10-10,5 meter efter hinder 1). 
Hinder nr 3: Cavalettibock.
Hinder nr 4: Serie som startar med ett kryss, sedan kommer en planka 3-3,2 meter efter. Serien avslutas med en oxer 5,5-5,8 meter efter plankan.
Hinder nr 5: Räcke med utfyllnad.
Hinder nr 6: Oxer.
Hinder nr 7: Oxer.
Hinder nr 8: Plank (räcke).

Övning A
Rid på en volt över cavalettibockarna (hinder nr 1 och 2) och fortsätt över den andra cavalettibocken (hinder nr 3). Byt varv och rid övningen åt det andra hållet. Träna på att använda blicken och att tidigt titta mot nästa hinder.

Övning B
Starta i höger galopp och rid hindren i ordningen 1-2-3-4-5 och avsluta med hinder nr 3. Sväng till höger och börja om på hinder nr 1 igen. Det här är en evighetsbana där du tränar på att bibehålla kontroll och rytm.

Övning C
I den sista övningen rider du samma bana men efter hinder nr 3 vänder du till höger och rider in mellan cavalettibockarna och hoppar hindren 6, 7 och 8 i en s-formad båge. Dessa hinder kan vara lite högre än de övriga.

Tänk på
Var noga med att ha framförhållning och att bibehålla en bra rytm och kontroll över din hästen genom hela övningen.


Kommentarer

*Jag vill gärna veta om du har en tävling, utlottningen eller annat roligt på din blogg!
*Jag gör gärna ett bloglovin-byte!
*Skriv precis vad du vill :)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0