Bilder från kvällen.

Nu har jag kommit hem igen och kvällen har varit toppen! :) Och kvällens höjdpunkt var när jag och mamma gick ner till den fantastiska kärnen som ligger ner i berget. Vi skulle nämligen ta kort på grodor, som vi trodde skulle 'leka' nu :p Men det var inte så många som var uppe vid ytan, men på botten i kanten satt det hur många som helst! Så jag tog en gren och petade lite och vissa tog tag i den och följde med upp! haha, det va lite läskigt för dom såg jättesura ut x) Sen släppte dom och när jag fortsatte peta började dom pipa :p Det va lite kul faktist.
Det blev en hel del bilder, sitter just nu och redigerar de som blev bäst i photoshop :)


Tjärnen:









Grodor:


Favoritbilder:








Valborg!

På schemat har jag skrivit dressyr med Tobbe och styrka med Exando. Då tänkte jag nog inte på att det ju är valborgsmässoafton idag :p För det betyder ju att jag och mamma rider upp på klacksberget, där vi grillar korv med morfar och några fler :) Och hästarna får äta hö :) Supermysigt faktist! Och skogsmänniska som jagt är så springer jag alltid runt lite hur som helst i skogen x)
Så dressyr passade väl inte så bra, men styrka var ju rätt okej :) Jag får helt enkelt ta ett dressyrpass imorgon eller på söndag.
Imorgon ska jag förresten till ridskolan och titta på/ hjälpa till på en tävling :) Och på söndag ska vi antagligen åka iväg och se på hästtransporter! :) Så det blir väl inte så mycke tid över till blogga den här helgen .. :P

Ha en bra valborg allihopa!


Avslutar med en gammal bild på Isak (systerns son) som fyller 3 år idag! :)
Grattis grattis!

Torsdag.

Som sagt hade jag konfirmation idag direkt efter skolan så jag var inte hemma förrän kvart över sju. Då var mamma påväg ut och rida Exando, fast tobbe får ha sin lediga dag idag ändå, för jag har varit ute och sprungit! :)
Mamma var ute och red Exando på en ganska 'vanlig' ridtur idag. Han har väl varit normalt pigg och hostad endast en gång, vilket var väldigt bra :)
Nu ska jag gå upp och duscha, sen lägga mig och sova :)


Gårdagens ridpass.

Hann aldrig uppdatera igår, så jag gör det nu :)


Jag ändrade mig lite igår, och tog en uteritt med Tobbe ist. Eftersom träningen i tisdags inte va så krävande så hade han massa energi över :P Så det blev en halvtimmes ridtur i regn. Sedan ställde jag upp en tvåhinders kombination och hoppade den. Det kändes jättebra, jag kunde taxera bra till hindret och Tobbe hoppade självklart :) Och jag måste säga till pappa att göra fler hål i hinderstöden x)

Exando gick jag den 'vanliga' turen med, fast åt andra hållet. Han hostade lite när vi började trava, men sen var det lugnt hela vägen :) I början kändes han väldigt seg och tung i benen, men efter ungefär halva så fick han lite mer ork tror jag :) Det blev mest galopp och det märks att han börjar få kondition nu och orkar mer när den stora magen har försvunnit och blivit till en normal mage ;)

Idag har jag konfirmation och det betyder vila för hästarna. Fast jag ska tvinga mig själv att gå ut och springa, för det behövs verkligen!

Ha de.




Regnig dag :/

Usch ja, det regnar ute! Och det gör mig trött och frusen. Så ridlusten är inte allt för stor, men joda! bara jag kommer ut så går det bra :) Fast eftersom det står styrka på schemat för Tobbes del så kan jag ju säga att det skiter jag i! Tar ett dressyrpass ist ;p
"Uteritt-kondition" låter helt okej för Exandos del, så så får det bli :) Förstska jag bara plugga lite ><

GRATTIS!

Självklart måste jag ägna ett inlägg åt min underbara bästa vän Julia, som fyller 15 år idag!

Från 1995 till 2010 har du varit min allra käraste vän. Du har alltid funnits där, du finns alltid där, när som helst! Känslan att ha en så bra kompis är stor.
Att se dig ha roligare med någon annan än med mig, gör mig arg. Men ärligt talat så får du ha hur kul som helst med vem som helst, för jag vet att det alltid kommer va jag och du! Ingen kan ändra på det! Så är det bara.

Du vet att jag älskar dig!
Din bästis







Sorry för sista bilden, men jag var tvungen! :$ Du känner ju mig ;)

Hoppträning.

Idag tränade vi på lägre höjder. Vi hoppade en två kombination och en tre kombination och så lite räcken här och där :p Jag hoppade inte så mycket, men när jag gjorde det kändes det jättebra, så det var väl lite därför antar jag :) I början av passet, när det fortfarande är lite uppvärmning, så rider jag med för långa tyglar och är inte riktigt fokuserad. Sedan när banan ska hoppas och hindren kommer upp på 'normal' höjd, skärper jag till mig och rider mycket bättre :) Det syns väl på filmen ochy Thomas sa det också.

Nu måste jag lägga mig!
Ska bara skriva att mamma red Exando idag, vilket var jättebra! Då blir det väl bara två vilodagar för honom, istället för tre! ;)
Aja, godnatt!

Dagens ridpass.

Jag slängde i mig en alvedon och gick ut och red Tobbe förut :)
Det blev ett "dressyrpass-svår" idag :p Med det menar jag lite jobbigare övningar som kommer högre upp i klasserna, som t ex galoppombyte och sånt :)


Skänkelvikning.

Började i skritt. Det gick jättebra åt båda hållen tycker jag. Han svarar lite dåligt för skänkeln ibland så jag får 'kicka' till lite så han flyttar över ordentligt. Sen i traven tyckte han väl att det blev jobbigt, för när jag flyttade undan höger, började han och hoppa och sparkade bakut och liksom bara "Nej, nu vill jag inge mer!" Men som vanligt skärper han till sig efter att jag sagt till honom med skänkeln och han har fått gjort en bakut. Sen skötte han sig och det kändes bättre och bättre :)


Galoppombyte.

Jag red på tre serpentiner och bytte på medellinjen. Och jag måste säga att det känns bättre och bättre för varje gång vi tränar! Idag satt det verkligen som ett smäck tyckte jag! Han har blivit mycket bättre på att vänta på att jag ber honom om att byta, inte bara göra det själv hur som helst. Sen hade jag gjort streck på marken, undefär mitt i, som jag skulle rida igenom. För oftast blir det att han genar väldigt efter bytet så själva serpentinen blir dålig, men idag orkade jag hålla ut honom ordentligt :) Jag tänkte även mycket på formen i själva bytet, och även det kändes bättre :)


Förvänd galopp.

Den gick också bra idag :) Det är dock väldigt svårt att göra förvänd galopp härhemma, för banan är inte så stor så det blir inte så mycket förvänd galopp innan jag kommer fram till ett hörn. Visserligen kan jag ju rida genom svängarna också, men det känns som det är lite för mycket att kräva, i alla fall från mitt håll :p


Sedan avslutade jag med galoppbommarna. Eller ja, det är väl små kryss egentligen. Höll väl på i minst tio minuter, och efter att ha försökt ca 8 gånger med att få in tre galoppspårng, lyckades vi! :) Då var han riktigt svettig så jag nöjde mig där :)

Idag red jag på det 'vanliga' dressyrbettet. Och jag tycker att jag blir för stark i händerna, men jag märker mer och mer att han behöver en väldigt stadig ytterhand. Fast jag måste verkligen få in det där 'vick-vick' i innerhanden! :p



Tobbe tycker att Bosse är världens mest intressanta sak! ;)

Schema v.17

Måndag:

Dressyrpass-svår med Tobbe+galoppbommar.
Vila/skrittur med Exando.

Tisdag:

Hoppträning för Thomas med Tobbe.
Vila Exando.

Onsdag:

Styrka med Tobbe+galoppbommar.
Uteritt-kondition med Exando.

Torsdag:

Konfirmation=Vila båda.

Fredag:

Dressyrpass-medel med Tobbe+galoppbommar.
Styrka med Exando.

Lördag:

Uteritt-klättring med båda.

Söndag:

Uteritt med båda.

Massa bilder.

Nu har jag vait ute och fixat hagen. Och med morötter i fickan och kameran i handen blev det några bilder :) jag lägger inte upp alla, för det blev undegär 48 st x)


"Jag vill ha godis!"



"Jag meeed!"











"Titt ut!"




"Nu kommer jag och tar dig!" ;D


Favoriterna:









Så, nu räcker det väl va? ;)
Jag är öppen för ALLA kommentarer!

Måndag

Imorse var jag jättetrött, hade ont i huvudet och ont i magen. Så efter jag hade varit ut till hästarna bestämde jag mig för att stanna hemma och vila upp mig. Pappa sa "Det blev nog lite för mycket kristendom" ;) haha!
Jag får se om jag orkar rida, får väl slänga i mig en alvedon och kämpa på.
Mammas ridtur med Tobbe igår kväll hade gått bra, men hon tycker att han är jättesvår att rida och kan inte förstå hur jag orkar, *Stolt* ;) Fast han är faktist ganska svår att rida ut på, med sina storhäst gångarter :p

Aja, jag ska gå och titta på TV:n nu ett tag,
sen släpa mig ut och fixa hagen så strömmen går runt.



Äntligen hemma!

Ja gud så skönt att va hemma! Klockan är liksom halv åtta och jag ska till skolan imorgon ><
Lägret har varit okej. Stugan vi fem tjejer skulle sove i 'spökade' det, så vissa va faktist riktigt rädda :p Vi har inte sovit särsillt mycket så jag är hur trött som helst och ska snart hoppa i säng.

När jag klev hur bilen förut och ropade på min älskade ponny fick jag en underbar gnäggning som svar :') ååh, va glad jag blev! Men jag får dåligt samvete för att jag inte ridigt något, fast ändå har mamma gjort det förut idag :)

Imorgon börjar en ny vecka med skola och all skit, suck!
Fast det underbara är att det bara är 1½ månad kvar till sommarlov!




Se, så vacker min ängel är :)

Tidig ridning.

Idag på schemat står det uteritt för båda hästar + galoppbommar med Tobbe. Så det får bli en lagom tur idag, på ca 40 minuter och sen 10 minuter på bommarna :) Till tisdan är det träning igen, lääängtar :)
Och snart är det slut på April också, shit så fort tiden går! Endast 6 veckor kvar tills sommarlov! :'D Den här sommaren ska bli bäst.
Nej nu måste jag allt gå ut och börja borsta, hoppas han inte har hunnit rullat sig än :p



Dagens ridpass.

Som sagt så blev det klättring för Tobbe idag :) I de brantaste backarna skrittade vi och när det jämnade ut sig lite så travade vi. Efter ett tag blev han rätt slö i benen så då vände jag hem. Hela rundan tog 40 minuter. När jag kom hem hade jag även två småhinder med 15 m. mellan. Och tro det eller ej, men jag fick in 7 och sedan 3 galoppsprång! ;) Det höll jag på med i ca 10 min.
Efter det kom syrran och skulle gratta Julle, så Exando blev stående i hagen :( Men jag fick så dåligt samvete att jag har nyss varit ute och gått med honom, innan jag tog in dom :) Så han har iaf fått kommit ut ur hagen.

Japp, det var dagens ridpass det, nu ska jag packa till imorgon :)

Snabbis

Nu ska jag gå ut och rida hästarna för klockan börjar
bli mycket och jag vill ut och springa sedan!
Efter det måste jag packa inför lägret imorgon som börjar tolv i Gurusätra, så innan dess ska Tobbe vara riden. Hoppas lägret blir roligt i alla fall, så det inte blir helt bortkastad tid :p
Gruppen är ju iaf rolig... haha! ;)



Fredag

Såå skönt med fredag! :)

Igår kväll slängde jag på Exando ett schabrak och en (sadel)gjord och red honom lite. Som uppvärmning red jag sick-sack mellan stutshindren och gjorde snabba övergångar hit och dit. Sedan hoppade jag stuts-serien, utan sadel och allt! Det gick ju bra det med.. ;) Tog serien några gånger tills det verkade som han fått lite mjölksyra i benen :p
Sen gick jag ut på en 15minuters-runda :)




Idag slutar jag tidigt så jag hinner rida båda hästarna (y) :)
Tobbe skulle ha blivit riden dubbelt så länge och dubbelt så hårt igår för jag märkte sedan att han hade hur mycket energi kvar som helst :p Men på schemat idag har jag ju skrivit "Uteritt-klättring + galoppbommar" så jag tar uppåt berget med honom + en längre runda än vanlig + galoppbommar, så ska han nog bli lite varm i alla fall :)
Egentligen skulle jag ha ridit ut med Exando igår, och kört styrka med honom idag, men jag får byta plats helt enkelt :p Jag tror jag rider barbacka även idag, just bara för att träna upp min balans :)


Have a nice day!



Ängeln (L)

Dagens ridpass.

Efter skolan fick jag åka med pappa hem så jag kom hem tidigare :)
Jag gick ut och red Tobbe så fort som möjligt. Hade satt upp åtta stuts och en travbom framför serien. Som sagt var så red jag på pessoa bettet idag med, fast med mer yttertygel och mycket mer skänkel framför allt. Och det var stor skillnad kände jag. Han jobbade mycke mer med bakbenen!
Stutsen hoppade jag ett antal gånger så han blev ganska varm ändå :)

Nu ska jag följa med syrrans lilla son ut till hästarna :)

Torsdag

Ingen konfirmation idag och gud så skönt! :)
Fast det är ju läger till häljen så det kmr väl ikapp ><

Idag slutar jag klockan fyra, kommer alltså hem vid fem. Då ska jag äta nått snabbt och sen skynda ut och rida. På schemat hade jag skrivit 'Styrka med Tobbe', så jag sätter väl upp ett antal stuts och köra lite sånt :)
Sen får jag väl borsta av Exando lite, sätta på benskydd och träns och rida ut en sväng med honom också :)



Gårdagens ridpass.

Igår red jag dressyr med Tobbe. Och istället för att rida på det jag brukar (tvådelat med fasta ringar) så red jag på pessoat. För jag tycker att när jag rider med det 'vanliga' så får jag hålla så hårt i tygeln för att han ska gå stadigt i formen, lite för hårt.
När jag rider på pessoat så behöer jag bara hålla handen stadig och krama lite då och då, fast då känns det som att han bara böjer halsen och fuskar med bakbenen. Så idag när jag värmer upp så rider jag på pessoat igen men med mer skänklar, så får vi se hur det går.
Åter till gårdagens ridning. Jag satte upp två små kryss med 14 meter mellan och red på 3,4 eller 5 galoppsprång. Sedan satte jag ut flera små kryss lite hur som helst på banan så jag får träna på att se avståndet. Jag tycker faktist att jag blivit mycket bättre på det och även om jag kmr fel så hoppar Tobbe ändå :)



Oj, nu måste jag springa till bussen!
Hejsvejs!

Schema v.16

Onsdag:

Dressyr med Tobbe, träna L:C1 och L:B1.
Skänkelvikningar + galoppbommar.
Vila Exando (vaccination).


Torsdag:

Styrka med Tobbe. Stuts och hinder med 1 galoppsprång mellan.
Galoppbommar på slutet.
Uteritt-kondition med Exando (BARBACKA).


Fredag:


Uteitt-klättring med Tobbe + galoppbommar.
Styrka med Exando. Stuts och hinder med 1 galoppsprång mellan.

Lördag:

Uteritt med båda + galoppbommar med Tobbe.


Söndag:

Uteritt/dressyr med Tobbe.
Uteritt= kondition.
Dressyr= L:C1, L:B1 + galoppbommar.

Uteritt/ dressyr med Exando.
Uteritt= klättring.
Dressyr= formen, skänkelvinkingar, smidighet.


Onsdag

Slutade som sagt tidigt idag och tur som jag hade var Karl i Torsby så jag kom hem strax efter två istället för kvart i tre :)
Nu ska jag snart ut och rida men jag kom på att jag ju inte gjort något schema för denna vecka! Så det ska jag ta och göra nu :) Sen ska jag göra lite läxor (-.-) och om jag hinner går jag ut och springer en vända :) Det är ju inte bara hästen som ska vara i form ;)

Jaja, nu ska jag fixa schemat.
kissss



Schabrak



Länk: Tävlingsryttaren.se

Videoklipp

Jag vet, jag är 10 dagar sen men bättre sent än aldrig heter det väl? ;)
Om ni inte fattar så kommer klippen från tävlingen i Filipstad den 10 april.



Grundomgången i lagtävlingen (ramlar av):




Omhoppningen i lagtävlingen:



90 cm, individuellt:


Dagen

Som sagt var vi till Boda Borg. Det kunde ha varit roligare. Vi var för många i gruppen så det blev lite tråkigt men jaja :p
Efter det gick jag direkt till fotbollsträningen som var ÄNNU tråkigare. höh,
Och nu har jag äntligen kommit hem och sitter här. Jag hann ju inte rida men som tur är har jag en snäll mamma som gick ut med Tobbe imorse :) Han hade väl varit lite pigg men det hade gått bra utan töl :)

Imorgon är det onsdag och Exando ska vaccineras. Så då blir det till att börja lasta vid sju-tiden och sedan åka till skolan med mamma.
Slutar tidigt så jag hinner rida :) (Y)

Nu har jag inget mer att skriva om.
puss & hej :)



En gammal men fin bild på Exando :)

Tisdag.

Igår skrev jag aldrig nått va?
Det var för att jag åkte direkt till Karlstad efter skolan och hälsade på den blivande Jonna :)
Så jag hann aldrig rida hlr för jag kom inte hem föra halv nio ><

Idag ska klassen iväg på en resa till Boda Borg :) Och när vi är tillbaka så har jag fotbollsträning direkt, som slutar vid 6 tror jag (?). Så om jag skyndar mig hinner jag nog rida efter träningen. Annars kommer Tobbe vara helt galen på onsdag :P

Aja, nu måste jag gå.
bye.

Bilder från hoppträning.

Bilder från hoppträningen (18/4):


In action :p






"Kolla, så snygg jag är" :)





Måste säga att hans frambensteknik (särsillt) är toppen!




Nu får det räcka! ;)

Träning avklarad

Vill börja inlägget med att säga att jag blivit moster för 6:e gången :)



Nyss kommit hem från träningen :) Idag fick vi träna på lite högre hinder och det va bra eftersom Tobbe blir lite försiktig när det blir det.

Ungefär såhär såg 'banan' ut:




Började hoppa trehinders-kombinationen. Andra rundan satte Thomas upp det, då red jag med för dåliga skänklar och Tobbe stannade. Sedan flöt det på jättebra :) När vi skulle hoppa trippelbarren blev avståndet åt skogen för stort och det blev ett stopp där också. Så vi fick jobba en del med det hindret tills det blev bra.
Thomas tyckte att Tobbe hoppade jättefina språng men att han blir lite försiktig när det blir högre, så då måste jag rida och hjälpa honom mer.
Jag är ändå nöjd med min ridning mesta dels och sprången kändes jättebra :) Filmen kommer jag ladda upp efter jag laddat kamera batteriet.

Glöm inte världscupfinalen halv tre ;)

Träning.

Sry för dålig uppdatering igår, men det var fullt upp hela dagen!
Kort sammanfattat:

Åkte som sagt till Marie där vi red Hillman och Bam Bam :) Superkul!
Sen åkte vi hit och så satte vi upp en liten 'hinderbana' som bestod av fyra små stuts, halter, volter, bommar, tre småhinder med ett galoppsprång emellan och en 'vattenmatta' :) Det var faktist en riktigt kul bana och Tobbe var väldigt mjuk och fin när jag red dressyr :))
Älsk'arn (L)
När vi var klara, var klockan typ halv åtta så vi tog in dom och så åkte Marie hem.


Idag är det ju träning så jag ska gå ut och göra iårdning allt. Tobbe fick nytt spån igår så förhoppningsvis är han inte lortig :) Pappa ska med så jag vet inte hur filmen kommer bli, men det märks ;)
Och på tal om film! Jag har ju inte laddat upp filmerna från filipstad-tävlingen än! Shit, va seg jag är... :P Fast det är nått konstigt med youtube nu så det går inte, men jag gör det när jag kmr hem :)

Ha en superbra dag!

Toblerone

Ålder: 17 år
Ras:
Okänd blandning
Mor:
Okänd
Far:
Okänd

Info:

Toblerone är, som ni säkert försått, min 'nya' d-ponny. Vi köpte honom i slutet av november 2009. Vid det laget hade vi provridit en massa ponnyer som inte passade något vidare. Men så ringde Tobbes ägare, vi åkte och provred och jag kände bara WOW! Vilken ponny alltså! ;) Under 2009 (och även tidigare år) har han tävlat L:A- MSV dressyr med bra resultat, så det var väl inte konstigt att han kändes 'wow' :p Så vi åkte hem, funderade ett tag och jag lyckades övertala mamma och pappa om att vi aldrig skulle hitta en bättre pålle, så det fick bli Toblerone :) Och gud så nöjd jag är över köpet! Nu har jag en ponny som verkligen kan, en ponny som kan lära mig men ändå utvecklas tillsammans med.
Tobbe är speciell på många sätt, inte minst utseendet. Under vintern har han inte rullat sig ute nån gång. Utan bara inne i boxen. När han dricker, dricker han lite i taget. Och han är en riktigt retsticka ;)
Han är jättesnäll mot alla, kan vara lite jobbig att leda så jag har oftast kedje-grimskaft. Han är stark och dominant, så man måste vara bestämd har jag märkt :p

Jag hoppas ni vill följa vår resa med tävlingar och träningar :)






Världens bästa, sötaste Toblerone (L)

Milton

Ålder: 15 år
Ras: Blandning
Mor: Okänd
Far: Okänd

Info:

Milton är min första ponny. Han är en maxad B-ponny, väldigt liten nätt i typen med hög manke.
När vi köpte honom var han 9 år. Då hade han mest gått dressyr och var duktig på det. Men jag var mer intresserad av att hoppa så vi började lite smått. I början gick det inte så bra men när jag började träna för Tomas gick det bättre och bättre. När vi ställde upp i den första L:B så vann vi men efter det gick det inte så bra. Milton är väldigt rädd om sig och lite tittig på hinder. Vissa dagar hoppar han över allt, andra dagar över inget. Så han var lite svår. Men vi vann som sagt en L:B och en L:C och så har vi ett antal clear rounder och andra placeringar :)
Under de fem åren jag hade honom lärde jag mig mycket. Särsillt det sista året, då jag inte fick tävla mer. Då red jag mycket dressyr och kom själv på hur jag skulle göra.
Nu har jag ju växt ur honom och han är såld till en liten tjej i närheten :/ Jag saknar honom mycket, men jag kan ju liksom inte rida runt på honom, som är så liten..



Världens sötast ponny! (L)




Exando 2.

Ålder: 21 år.
Ras: Svenskt halvblod/new forest
Mor: Okänd
Far: Exando.

Info:

Exando är den första häst jag haft någon gång. Vi köpte honom från ridklubben då han var 16 år, så vi har snart haft honom i 6 år. Han är världens snällaste och den bästa första häst-hästen. Han skulle aldrig göra något dumt eller försöka göra någon illa på något vis. Han är underbar att rida på. Oerhört mjuk och och lugn i rörelserna. På ridskolan hade han hoppat 1.50 - 1.60 så hoppa kan han ;) För ett par år sedan tävlade jag lite med honom på klubbhoppningar då jag hoppade 70-90 cm, vilket inte var något särsilt för honom. Dock har han blivit för gammal för att tävla nu eftersom hans ben sviker lite (dagen efter tävling går han och släpar benen och snubblar på det mesta). Men här hemma hoppar jag fortfarande och som sagt är han en perfekt nybörjar häst :)








Lördag

Denna lördag kommer att bestå av:

  • Ridning
  • Ridning
  • (Antagligen) äta på kinan :)
  • Putsa & packa

Först ska jag rida med Marie på några hästar som hon ska passa under dagen :) Det roliga är att en utav dom är min favorithäst sen tiden på ridskolan :)
Sedan åker vi hit och rider mina två pållar :) Hoppas att Tobbe är liiite lugnare idag iaf..
Och ikväll ska jag kanske äta med Hanna, Linn & Julia på kinan. Myyys! :)
Och så ska jag putsa Tobbes sadel och packa inför den tidiga träningen imorrn :)


Allt från mig just nu.

Dagens 'skratt'.

Dålig uppdatering idag, men jag har varken hunnit eller orkat!

Idag slutade jag tidigt och det är ju alltid jätteskönt :) Marie förljde med hem idag så vi gick ut och red en sväng. Som ni kanske kmr ihåg så vilade hästarna igår, så självklart var Tobbe helt upp i varv!
Gick ut på en åker där det blivit en liten 'sjö'. Jag tänke "Tobbe kanske är törstig". Så jag gick dit med honom, men det fick jag snart ångra! För direkt han kom fram till vattnet gick han rätt ut (det var inte djupt, som högst 40 cm) och ställde sig där och började plaska med frambenen som en jäkla idiot! x) MEn det värsta var att jag fick honom inte till att gå ur pölen! x3 visste inte vart jag skulle ta vägen! och inga sporrar eller spö, så vad skulle jag göra? MArie stod bara brevid och skrattade tills hon såg att bakdelen 'vek ihop sig', som om han skulle lägga sig! Då blev det fart på henne minsann! ;)
Till slut fick vi upp honom, men tror ni inte att han gick i igen, utan att jag hade något att säga till om?! Jojomän! I och plaska bara! Jätteskönt! -.- Jag vet inte hur länge vi stod där eller hur vi fick upp honom :p Helt galen var han idag! :p

Ja, det var dagens skratt. Haha!
Vi sa det: det var synd att ingen filmade! ;)

Torsdag.

Idag fick vi inställd svenska och det va ju super eftersom det va sista lektionen så vi slutade halv tre :) Mormor kom och hämtade så åkte vi hem. Tyvärr är det ju konfa idag så jag hinner inte rida :/ Jaja, någon dag ledig måste de ju ha ;)
Den inställda hoppträningen blev flyttad till söndag klockan tio (y) Hoppas på FINT VÄDER!

Nej nu måste jag åka och lyssna på Leif när han pratar om folkrace :P

Dagens ridpass.

Slutade tidigt idag och hade gott om tid till att rida. Idag fick det bli ett dressyrpass med Tobbe. Nästan all snö är borta från åkern nu så jag red där idag (y)
Uppvärmingen kändes jättebra. Men sen skulle jag träna lite skänkelvinkning. Började med skritt som gick super. Sen i traven blev allt konsigt. Vissa gånger kändes det bra, men mestadels blev det bara dåligt. Och undan höger (som brukar vara det lätta hållet) så flyttade han inte ordentligt så jag tryckte till lite hårdare. Då fick han damp och gick emot skänkeln helt, alltså 'undan' vänster. Och om jag drev mer med skänklarna så sparkade han bara bakut och började 'guppa' som han brukar när han får damp -.-'
Antagligen är det jag som gör något fel eftersom Tobbe ju kan skänkelvikning om han bara vill. Fast han kanske inte ville idag? Iaf så struntade jag i det och körde igenom L:C1 pogramet ist. Första gången gick det dåligt, andra okej, tredje toppen :) Så det kändes iaf bra att vi avslutade när det gick som bäst :)

Exando får vila idag, för jag behöver träna på NO-prov -.-.

Inställd träning :((

Usch så förbannat drygt! Jag och pappa hade börjat lasta strax efter tre, åkte halv fyra och klockan fyra (då vi väntade på att tiden skulle gå) gick jag reda på att träningen var inställd! :@ Då blev jag riktigt sur ><
Men sånt är väl livet antar jag. Så vi åkte hem igen och så satte jag upp 8 stuts och fyra räcken med ett galoppsprång imellan. Alltså fick det bli styrka för Tobbes del idag. Han hoppade riktigt fint idag tycker jag. Jobbade på ordentligt med bakbenen och det kändes att han var rätt högt över räckena när jag satte upp dem lite.

Sen, vid halv åtta ungefär gick jag ut på en tur med Exando också :) Det känns skönt att han blivit riden både måndag och tisdag eftersom han brukar få stå just dom dagarna :P Och imorgon slutar jag tidigt så då får båda komma ut igen :)

Nu ska jag sätta på en värdelös barnfilm och somna fort till den. Imorse var jag så trött så jag kunde somnat när jag mockade :s x)
Så, godnatt på'er!

Hoppträning.

Nu har jag nyss ätit och ska gå och byta om till ridkläder. Tobbe står i stallet och väntar så det är bäst jag skyndar mig :P Riktigt fint väder idag med, lite blåsigt men det blir nog bara skönt under tiden vi tränar :P Lägger väl som sagt upp en video från träningen ikväll, samt filmerna från tävlingen :)

Have a nice day / evening!

Tisdag

Hann inte skriva ngt igår kväll, det var ju Arn på TV:n!

Iallafall så slutae mamma tidigt så vi gick ut och red. Helt underbart väder vill jag lova!
Vi tog den vanliga turen + att vi klättrade till ungefär hälften av berget. Tobbe var pigg som vanligt och ville inte göra någon dressyr när Exando är med och han kan kapptävla mot honom inte :p Till slut fick jag väl lite årdning på honom, men det var banne mig inte lätt! ;)

Idag är det ju träning för Tomas klockan 5. Så jag måste åka hem vid halv två för att hjälpa pappa lasta Tobbe och så. Det är lugnt för min del ;) Idag börjar vi på utebanan också.. Hoppas att vädret blir fint och att hästarna inte sjunker eller så. Jag ska be pappa filma, så det kmr väl någon video framöver ;)

Nu måste jag fixa mig inför skolan!
Bye bye.




Det får bli en bild på Bosse, som står utanför och vill in :P


Dagen idag.

Idag börjar skolan igen... Suck!

När jag kmr hem efter skolan (klockan 5) så ska jag skynda mig och äta, snabba mig ut och rida båda hästarna, ta in dom och ge dom mat, putsa tränsen + Tobbes hoppsadel och packa all utrustning, för imorgon är det träning hoppträning för Tomas igen :)

Nu måste jag göra mig iårdning.
Ha en bra dag!

Dagens ridpass.

Idag kommer systrarna och mormor och morfar och grattar. Så jag bör hoppa in i duschen så det inte luktar allt för mycket häst ;)

Gick ut och red klockan nio idag, shit vilket underbart väder! :o :') Solen värmde så det blev kokhett med bara en tunn, långärmad tröja + säkerhetsväst. Vi går mot ljusa tider!
Tog en uteritt med Tobbe. Han kändes inte så het idag, faktist väldigt lagom :) Sen red jag lite på 'banan' här hemma. Och gud så fint han gick! Hur mjuk och lydig som helst :) Han gjorde inte ens något 'hopp' när jag gjorde galoppombyte, vilket han nästan alltid gör annars :p Tyckte inte jag behövde göra mer än att hålla handen still och skänklarna intill. Tobbe är verkligen helt fantastisk och rida på!
Just nu är mamma ute och går med Exando, så han också får komma ut ur hagen lite. Jag har ju fotboll ikväll så jag hinner inte rida honom :(

Imorgon börjar skolan igen och det betyder att de långa slitsamma
dagarna också börjar. (=dålig update)

Håller på och laddar kamerabatteriet nu, så ska jag lägga upp filmerna
från igår, inklusive min fina avsittning ;)





Stavas: U N D E R B A R T  V Ä D E R! :D



Se så fint ben jag har (a)

Reslutaten!

Japp. Nu är dagen slut. Klockan 8 var vi hemma igen. åkte 8 imorse. har suttit i en bil i 5 timmar. varit på tävlingsplatsen i 4,5 timma.. Jag är helt slut!

Men fan va kul det har varit! :D och jag har lärt mig att jag måste rida min pålle normalt dagen innan tävlingen, inte bara gå med honom :p

Anyway,
Jag började ju hoppa med laget. Alltså tävla med laget. Jag hade ingen som helst press på mig eftersom alla tre innan mig var felfria! (y) Och tur var väl det! För när jag kom in i ridhuset blev Tobbe helt galen! Han tittade på ett regnbågshinder och var livrädd för påskriset! (Han har aldrig varit rädd för något förut) Jag körde väl igång och han var het och drog och allt. Det gick jättebra tills efter hinder nummer 6. Då skulle vi rida förbi regnbågshindret. Det ville inte Tobbe så han svängde åt vänster istället och jag åt höger. Ja! Jag ramlade av! :p Jag slog mig inte för allt gick så sakta men ändå x) (FILM KOMMER)

Men omhoppning var det ju i alla fall. Så då hade han skärpt till sig lite, men när vi skulle hoppa det andra hindret så bajsade han! Och stannade! -.- Så jag sparkade till honom och då rev vi det ist. Men efter det gick det jättebra :) Och en överraskning väntade oss! Torsby ridklubb kom på fjärde plats! In i ridhuset och ta emot applåder!
-Nejdu! sa Tobbe och började skutta runt när publiken applåderade så jag var tvungen att gå ut x) Haha! Galen ponny säger jag bara! ;)

Sen var det ju den individuella LC:n också. Eller 90 cm som det väl heter.
Då hade han lgunat ner sig och blivit lite trött så han orkade nog i fjanta sig så. Det gick iaf jättebra :) Tyvärr fick vi ett störande pet i grunden, men jag är verkligen nöjd med min ridning! :) Och med Tobbes hoppning såklart :)
Filmerna laddar jag upp imorgon, tills dess får ni nöja er med bilder :p






Tävlingsdag.

Nu är klockan 20 i 8 och vi ska snart åka härifrån. Tobbe var lättlastad idag och det var jättebra.
Jag försov mig en halvtimme idag eftersom klockan aldrig ringde >< Så det blev lite stressigt med vi hann med god marginal ändå :) I magen flyger fjärillarna omkring som jag vet inte vad :p Försöker hålla mig lugn men usch va nervös jag är!

Idag fyller jag ju år också! :D Grattis till mig (:
Fick ett paket av mamma och pappa idag. Det var ett reflex-ländtäcke och en rengöringsspray som tar bort smuts från hästen och gör vita hästar vitare ;) Toppen till Tobbe (y) Tack så mycket!


Nu ska vi åka!
Wish me good luck.

Nytvättad pålle = (y)

Det blev inget ridpass idag. Vi gick ut och gick en timma med pållan ist :) Solen stekte riktigt ordentligt så man nästan ville ta av sig tjocktröjan :)
Den sista kvarten fick jag för mig att rida barbacka på Tobbe. Så vi knöt fast grimskaftet i grimman så att det blev tyglar, sen slängde jag mig upp (med liite hjälp av Marie). Det gick riktigt bra faktist, jag satt kvar ;)

Sen så tänkte jag tvätta Tobbe lite. Så med vatten, en tom coca cola-flaska, en borste och schampo blev han riktigt ren och fin :) Tvättade även svansen, och medans Tobbe skulle torka lite i solen innan han gick in i skuggan i hagen gjorde jag och Marie flätor i svansen. 8 stycken! Och dom stod rätt ut så det nästan såg lite läskigt ut :s Som en "missbildad utomgjording.." HAHA!


Nu ska jag vara jätteduktig och gå ut och springa! Samma som vi sprang igår! Och det tog 40 minuter.. Usch, va jobbigt det känns.. Men men, vill man va fin så får man lida pin ;)
Sen ska jag putsa och packa alla saker till imorgon, kolla pappren en gång till och sånt. Hoppas hoppas på fint väder! :)

Bilder:


Se! Så ren han blev! :)


Och så svansen.. Eller hur ser det helt sjukt ut?! x)





Fredag 9/4

Imorgon fyller jag år! :D
Imorgon är det tävling! :D




Inatt har Marie sovit här. Klockan är 8 och hon sover ännu :P själv vaknade jag av Snuggi som som vanligt skulle ut vid 6. Jag var så pigg då så jag gick ut till hästarna. Nu ska jag äta frukost och spela Super Mario! ;)

Som sagt, imorgon är det tävling. Så idag blir det väl bara en kort uteritt eller så rider jag bara igenom gångarterna lite här hemma. Och Marie rider ju på Exando då och på schemat står det "Uteritt/dressyr med Exando" så det får väl blir det :)
Jag har inte så mycket annat att skriva så jag önskar er alla en riktigt skön fredag! ;)




Min sötnos Snuggi :* Fast han är inte lika söt när han väcker mig 6
varje morgon ><

Klubbtävlingen 5/4

Glömde lägga upp filmerna från klubbtävlingen i måndags ju! :p

Framhoppning:



Hoppningen: (från hinder nummer 6, första bandet var slut)



Amanda och Naomi hoppar 90 cm:



Schema v.15

Måndag:
Dressyr med Tobbe + markarbete, 40 minuter.
Uteritt Exando om det hinns.


Tisdag:
Hoppträning med Tobbe.
Vila Exando.


Onsdag:
Uteritt med Tobbe.
Dressyr/hoppning med Exando. 40 minuter


Torsdag:
Vila båda.

Fredag:
Dressyr med Tobbe + markarbete. 50 minuter
Uteritt med Exando.

Lördag:
Uteritt med båda + markarbete med Tobbe.

Söndag:

Styrka med båda. 35 minuter

Dagen är förstörd.

Efter att ha fått reda på att vi har ett j*vla förbann*de konfirmationsläger 24-25 april så var dagen förstörd. INGEN TÄVLING DEN 24! :'((
Jag vill bra gärna sluta på den skiten nu! -.-



Mamma hade bara en kund idag så vi gick ut och red en ganska lång tur. Vi gick uppåt så det blev lite klättring för dom också. Tänkte jag skulle göra lite skänkelvikningar och öppna med Tobbe i skritt. Men antingen gjorde jag något fel, eller så klämde sadeln eller så hade han ingen alls lust med dressyr, för större delen av tiden gick han på sne och backade ner i diket >< Och så sparka han bakut emellanåt om han tyckte jag blev för skarp x)
Han kanske testar mig?
-Men herregud, jag har haft honom i över fyra månader! x3
På hemvägen lät jag honom springa på i galoppen så han blev av med lite energi :p
Vi får ju hoppas att detta bara är tillfälligt, annars far jag i marken inom en snar framtid! xP


Ikväll ska nog jag och Marie ut och springa :) det blir dubbelt för mig idag alltså! :o (Y)

Nu ser jag att det har börjat regna :/ Skitväder!
Men man ska ju se det positiva i allt:
-Tobbe blir ren!

Toblerone

Har hittat några bilder på Tobbe med hans förra ägare :)
Han ser så annorlunda ut tycker jag, men det är nog för att
det är sommar på bilderna, och så är han ju ren där också ;)







Han river inte iaf ;)

Naomi & Amanda

Mamma filmade även när Amanda tävlade hennes ungponny Naomi :) Har tagit ut några bilder från videon som jag tänkte lägga upp :)


Snygging! ;)



FAVORITERNA ! x)

Duktiga jag.. igen

Jepp! Jag har tränat på morgonen idag med! Fast vädret var så dåligt så jag cyklade
inne på träningscykeln istället :)

Cyklade:
2 km. Brännde: 72 kalorier Fart: 18km/h Tid: 6.51

Träningen ska ju ta som bäst mellan 6 och 10 så ;)

Idag blir det uteritt med Tobbemaan :) En lång och jobbig en också! För han behöver verkligen springa av sig lite energi! Exando får lite dressyr idag. Han behöver bli smidigare. Kanske kör lite styrka med honom också.. Får väl se hur jag gör :)
Sen ska jag kolla alla papper och kort till tävling, så allt är iårdning tills på lördag. Det ska bli sååå kul och tävla igen! :D


Allt från mig.

Mina mål inför April 2010.

Är väl en vecka för sen med det, men spela roll? :p
Jag har tid nu så jag skriver upp mina mål för April ;)



Tävlingar:

*10/4-2010.
Ska hoppa en L:C ensam, tävlar sedan med div. 3 laget. I LC:n kommer jag satsa på placering.

*24/4-2010 (förhoppningsvis).
Om jag ska tävla då så ska jag hoppa L:C och debutera L:B. I LC:n kommer jag satsa på placering. I LB:n kommer jag att satsa på dubbelnolla. Känns han bra i grunden och vi är felfria kommer jag satsa lite mer i omhoppningen.



Några fler tävlingar tror jag inte det var i April, en blev ju tyvärr inställd..

Det kommer antagligen inte bli så mycket dressyrträning, men jag kommer självklart träna honom två dagar i veckan här hemma som vanligt och hålla honom i form.

Mina mål är alltså:

*Få fler placeringar i L:C
*Debutera L:B


Onsdagen.

Snart är ännu en dag gjord, känns inte långt kvar till skolan börjar :/

Exando var pigg idag :) Hostade en del, men det tar jag som ett gott tecken- antagligen är skiten påväg upp :p Har jag sagt att han har kvickdrag? Mja, det har han tyvärr.. Men han är ganska fräsch och pigg ändå, bara man rider honom regelbundet :) Det blev en uteritt med honom på ca 35 minuter. Tyckte inte att jag sprang så mycket, men det var väl 10 plusgrader och han har mycket päls kvar + dålig kondition så då får man en svettig pålle ;)
Efter lunch var det Tobbes tur. Ett dressyrpass satt bra! Han kändes oherhört fin idag! Lagomt pigg, väldigt lydig. Sprang på lite mycket ibland, men lugnade ner sig efter några snabba tempoväxlingar. Gjorde lite galoppombyten också, som aldrig gått bättre! :D
Puss på världens bästa ponny (L)

Men sen var det dags för bommar. Hade lagt ut upphöjda bommar som bara skulle galopperas över i en ganska stor galopp. Skitkul enligt Tobbe, som drog på mer och mer och hade ingen lust att lyssna på mig mer! Han blev på bushumör så jag fick säga till honom. Nästa gång så höll jag igen honom och det va minsann inte lika kul! Så då ställde han sig och trippade och sparka bakut och allt! Om den lugnaste och snällaste av dom alla gör så, så kan nog vem som helst göra det! ;) haha! Ingen säkerhetsväst heller, jag skulle ju bara träna lite galopp? haha :p Jag ramlade iaf inte av och han gav sig nästan direkt (y) Sen tog jag och galopperade i kort och samlad galopp över några andra bommar så han lugnade sig lite :p Det kändes jättebra så då fick det räcka för dagen :)

Det blev ett längre inlägg idag, mycket intressant som har hänt :p
På lördag är det hopptävling och Amanda ska med och va coach till laget! Läääängtar!

Duktiga jag.

Klockan är halv nio och jag har varit ute och sprungit! :o :) Även om det är grått, dimmigt och fuktigt ute så var det riktigt skönt :) Så nu ska jag gå och duscha och sen ut och fixa allt i stallet och även plocka in hindren i skjulet.
Idag får det bli ett dressyrpass med Tobbe och även lite bommar/cavaletti. Exando får en uteritt med klättring :) Det ser ut att bli en ganska 'vanlig' dag, och det går bra för mig (y) :p

Allt från mig just nu.

Dagens ridpass.

Red som sagt med Marie och Julia idag :) Milton var väl som vanligt väldigt pigg, men det går inte när Exandos stora rumpa är ivägen :p haha.
Hoppade lite lätt här hemma också. Det gick ganska bra tycker jag :) Fast Milton blev väl ganska het när jag och Marie galoppperade och sådär så vi fick stå still när Julia skulle hoppa :p Jag och Marie galopperade över bommar fram till en hinder, sen gjorde vi om det till bara bommar.
Höll väl på i kanske en kvart - 20 minuter, sen följde vi med Julia en bit på vägen också :)
Tobbe kändes bra idag, lagomt pigg, lika lydig som alltid och så :)
Imorgon tror jag det får bli ett dressyrpass med honom :p


Bild från hopptävlingen :p



En suddig bild på Amanda och Naomi. Hon hoppade nästan stillastående där, ändå är hon så högt över :p Bra gjort det (y)

Hopptävlingen 21/3.

Tänkte lägga upp filmerna från våran första hopptävling :)

L:D (80cm):





L:C (90cm):


Tisdag.

Inatt har min kompis Marie sovit hos mig eftersom hon just nu klipper sig hos mamma.
Idag ska jag och hon rida mot Östmark och möta Julia på Milton :) Sen ska vi rida hem hit igen och så ska jag hjälpa Julia lite med hoppningen (y) Och sen var dagens ridpass över .. :p
Så nu ska jag gå och sätta upp hinder och så och sen är det väl bara att vänta ^^
Runt 12 tror jag det va vi skulle rida iväg.

Ha en bra tisdag!

Klippet.

Här är förresten klippet från träningen i lördags:



Mamma filmade även lite från tävlingen igår. Dock tog bandet slut när jag skulle börja, så hon fick bara med hinder 6,7,8 och 9 .. :P
Men jag lägger nog in den snutten ändå ;)

Tävling!

Hej!

Kom hem från klubbtävlingen för ungefär 2 timmar sen.
Det var först samling klockan nio, första start klockan 10. Allt tog dock VÄLDIGT lång tid och jag hade anmält mig till klass 4 -valfri höjd - 105 cm. Som var den sista klassen >< Och jag startade sist i den. Jag tror jag gick in och hoppade halv två. Så jag hade väntat ca 4 timmar..
Aja. Jag är iaf jättenöjd med Tobbe! Min ridning var inte helt bra, kom fel till för många hinder, men Tobbe hoppade iaf :) 6:an till 7:an var en kombination som jag inte hade koll på galoppsprången, det blev då väldigt fel och Tobbe hade inte en chans att hoppa så vi fick en vägran. Men jättenöjd med resultatet (våran andra hopptävling ihop)!
Och så var det stilhoppning också, och resultaten blev en chock! Vinst till Maja&Toblerone! ;) Det var lite kul. Hade fått ihop 35 poäng dock minus 3 eftersom vi fick en vägran, så egentligen 32 poäng :P

Nu är jag ganska trött och skulle gärna vilja lägga mig framför TV:n och äta godis, men Exando vill gärna ut och röra på sig i en underbara solen så här blir det inge slapp inte!

Dagens ridpass.

Eftersom det är tävling imorgon och jag behöver röra på mig mer så tog jag ut Tobbe på en skrittur :) Var ute i en hel timme! Stolt över mig själv att jag inte vände och gick hem tidigare :p
Sen gick jag in, fixade mat, gick ut igen sedan vid halv åtta och red Exando :) Tänk! Man kan vara ute halv åtta och rida och det är LJUST! Underbart! :'D
Ialla fall så hade jag satt upp 8 stuts som jag tänkte hoppa. Och vid det laget hade dom andra kommit hem och mamma hade med sig bilen :)
Så hon hjälpte mig och höja hindren och sådär :*
Efter att ha hoppat stutsen ca 6 gånger gjorde vi om det lite och la galoppbommar framför ett högre hinder. Det var superkul enligt Exando! ;D Hoppade ända tills hålen tog slut x) (115cm) Bara för att han börjar bli gammal betyder det inte att han inte kan hoppa! ;)

Tog sedan in dom och putsade och packade det mesta tills imorgon :) Kul ska det bli!


Toblerone efter vår första tävling :)
Bilden är tagen från Maries blogg.


Ha dé!

Söndag.

Vaknade inte förräns halv nio idag :o Stolt över mig själv att jag sov så länge :)
När jag kom ut sken solen och fåglarna kvittrade. *Vårkänslor*.. (a)
Haha :p
Idag blir jag nog ensam hemma ganska länge, dom andra skulle tydligen iväg och se på en bil i Arvika.
Och på schemat står det Uteritt :) Kanske drar jag hit nån som rider med mig eller så rider jag ensam, får se hur jag känner :p
Imorgon är ju klubbtävlingen också! (y) Ska bli riktigt kul :)  Förutom att vi ska börja lasta vid sjutiden >< ..
Jaja, vad gör man inte? :p

Håller just nu på att ladda upp videon från hoppträningen igår :) Klar om 40 min. Tills dess får ni lite bilder ^^





b-hindret i en kombination, 110cm.


120cm.

120cm.


Hemma från träning.

Hade som sagt träning för Tomas idag. Och den gick superduper bra! :D:D "Han hoppade som en stjärna idag" tyckte Tomas ;) Det kändes verkligen bra, så känns det som vi är redo för L:A eller nått x)
Lastningen gick desto sämre.. De senaste två gångerna har vi kunnat locka in honom med godis på typ en kvart. Nu gick det inte alls, så jag blev ARG och ja. Det tog över en timme.
Det som är knepigt är att när vi ska åka hem går han rätt in! Så jag antar att han inte vill åka hemifrån..
Jaja, vi får väl hoppas att det blir bättre, inte kul att behöva gå upp i ottan för att lasta en timme innan vi ska åka!

Nästa helg är det tävling i Filipstad. Och på tal om det! Träffade Eva idag på träningen och hon frågade om jag ville vara med i div. 3 laget, och det vill jag ju! :) Så nu får jag avanmäla mig från L:B:n och bara hoppa L:C själv (eftersom man inte får hoppa mer än två klasser själv) :p

Och just ja! Den dagen fyller jag år också! :) Trevligt trevligt!

Lägger nog upp filmklippet från träningen sedan, när jag laddat kameran och lagt in den ;)



GLAD PÅSK!

Dagen idag.

Nu ska mamma klippa mig (ja, hon är frisör), sedan klockan elva bär det av till kyrkan (-.-), sedan direkt till min kompis Marie som just nu sköter om några andras hästar och sen hem och rida Tobbe :) Ganska mycket häst idag med! (y)
Igår kväll var hovslgaren här och skodde Exando så han får stå idag. Förresten, så hade mamma glömt stänga dörren hans igår så han mötte mig på gårdsplanen imorse x)

aja, nu måste jag gå.
Ciaaaoo!

Dagens två ridpass.

EXANDO.

Gick ut och red Exando runt ett idag.
Började med att värma honom lite, sedan hoppade jag fyra stutsar, första bara med sneda bommar som uppvärmning. Då var det c:a 2 m emellan hindren. Sedan satte jag upp hindern lite. De två första låg på ungefär 50-60 cm och de två sista på ungefär 70 cm. Då ökade jag även ut mellanrummen till 2,5 m. Det kändes jättebra, han hoppade fint över alla hindren :) Måste säga att han är väldigt frisk för sin ålder! (y)
Sedan gjorde jag om hindren lite och hade ett litet kryss ganska långt fram, sedan ett galoppsprång (6m) och räck som i slutet låg på 110 cm :) Det gick också väldigt bra, det märktes att han tyckte det blev kul när jag höjde lite! ;)
På den andra långsidan tränade jag lite på en liten 8 meters-volt. Det behöver Exando träna på, då han har svårt för att hålla galoppen när volten blir liten och svängarna skarpa! Men det gick faktist oväntat bra idag! :)

När jag ridit klart efter ungefär 40 minuter så ställde jag in honom i boxen medan jag satte upp en tråd som delade hagen! Så nu har de olika hagar. Får väl se hur länge det får vara så. Vi får ju hoppas att de ger tusan i att ha ner stolparna.
Iaf, så mar det VÄLDIGT mycket snö längst bort i hagen där ingen har gått på hela vintern! Det gick över mina knän! (Jag är lite över 170cm). Jaja, stävlarna blev rena iaf.. ;)


TOBLERONE.

Efter middag så red jag Tobbe. Det fick bli en uteritt med honom. Han kändes bra idag, inte lika pigg och galen som han var i tisdags när jag och mamma var ute och red! Tur det iaf, för då var han gaalen! :p Det blev ganska mycket galopp och så lät jag honom pulsa uppför backen :)


Nej nu är klockan redan för mycket! Natti (L)

Ledig.

Idag är jag hemma. Egentligen skulle jag varit och åkt skidor men det var så dåligt väder så mamma tyckte att jag lika gärna kunde stanna hemma ;) Puss! :*

Så idag har jag heeela dagen på mig!
Jag måste ändra om lite i schemat imorgon och på lördag, eftersom träningen blev flyttad från fredag till lördag. Men det spelar ju inte så stor roll :p
Ska iaf ut och rida Exando nu, sedan ska jag dela på hagen, eftersom de inte får va i samma hage längre för de bråkar så! -.- Sist vi delade hagen slutade det med att en stolpe blev nerriven så Tobbe smet över till Exando .. Får väl se hur det går :P
Sen ska jag rida Tobbe, det får bli en uteritt + dressyr och lite markarbete :)


Imorgon börjar påsklovet också! JIPPIIIIEEE! :D
*rida hela dagarna*
skriver mer sedan.

RSS 2.0