Dagens ridpass

Jag och mamma va ute och red förut. Tobbe är såklart piggelipiggpigg och studsade som en galning :) Han fick iaf trava lite på åkern och så, men oj va mycket energi han har!
Tog in dom tidigare, eftersom någon kanske skjuter raketer. Vet faktist inte om hästarna bryr sig så mycket, men jag vet iaf att Exando kan tycka det är läskigt. Så vi brukar ta in dom lite tidigare och sätta på en radio som de inte hör så mycket :)Tränat!

 

Börjar med nyårslöftet direkt! Nyss tränat nu i drygt en halvtimme! Bränt 200 kalorier på cykeln och gjort en massa styrkeövningar med piltaes/swissball vad ni nu vill kalla den, och utfallssteg! Hej träningsvärk ;)Nyårslöfte

Ja, det har väl dom flesta?
Jag har flera gånger försökt hålla upp med godis och rekordet är nog typ en månad! Så istället för och sluta helt ska jag istället bara dra ner på det, kommer nog funka bättre! :)

Det jag ska försöka med:

  • Dra ner på godiset och annat som kakor och det enviga små-ätandet-ur-skafferiet.
  • Träna mer, alltså ut och springa/cykla/styrketräna. Behövs till ridningen!
  • Lägga ner mer tid på skolarbete, dvs. i de ämnen jag behöver (har ju ändå inte överdrivet med tid över)
  • Inte sitta så mycket vid datorn, allt för mycket tid kastas bort här.

Det är nog det jag ska försöka förbättra. Sen har man ju sina lata stunder också, men jag får se till att de inte kommer för ofta ;)
Ska också försöka tänka mer på mig själv när jag rider, så som sits osv. Tänka på det tränarna sagt och verkligen försöka förbättra min ridning!

Nyårsdagen

Sista dagen nu alltså. Känns väl normalt ;)
Idag är det inte mer än -4 grader ute och gud va skönt! Ska absolut gå ut och rida mina pållar :)
Sen ska jag väl fixa iårdning allt och så åker jag till en kompis där vi ska ha kul med fler kompisar. Ganska okej riktigt kul! :)
Det är väl i stort sett det "enda" som händer idag. Sover hos "kompisen" också, så jag vet inte riktigt när jag kommer hem imorgon.Igår kom Tobbe in genom framdörren på stallet, istället för bakdörren. Det gick nästan tre dagar, men sen var det dags och kaga hage igen..

Gott nytt år allihopa! :D


Dagens Ridpass

Mamma va ute och gick med Jonna förut, och jag följde med med en super pigg Tobbe! Han fick betämma farten så det blev en powerwalk-runda som ivanliga fall tar drygt en timme, men idag tog det inte mer än 50 minuter :)
Tobbe är bara så himla underbar! Nu, när det är lite extra energi i bagaget, så är han extra glad och posetiv! Mulen söker gång på gång upp handen i hopp om godis (som han så väl vet finns i någon ficka). Är handen tom, försöker han fjäska med en puss och får han ändå ingen godis, gtar han tag i vanten och drar av den :) Han har sina fasoner (stavning?) den ponnyn :)
Exando gick jag ut barbacka med. Bestämde mig för att rida lite mer dressyr idag, och inte bara lunka runt :P Och han va faktist riktigt mjuk och lydig, tycker jag! Det märks, att om jag börjar direkt så fortsätter han så :)Diagram!

Jag gjorde ett fint diagram över vår tävlingstermin ;) Blev dock lite dåligt, med bara tre "nivåer", så det ser lite överdrivet upp och ner ut, men ni fattar :)Vi började ganska bra, sen gick det lite sämre och avslutade bra igen :)

Torsdag

Idag är lilla Jonna här :) Men henne behöver ju inte jag bry mig så mycket om, mamma som är barnvakt! ;)
Så jag ska ut och rida Exando. Sen går jag nog ut och skrittar med Tobbe. Innan dess ska jag ta och bränna lite fett på cyklen, mycket behövligt!
Imorgon är det alltså sista dagen på 2010, sen är det ett nytt år! Oj, va fort det gått..
Har sett att många "summerat" deras tävlingsår och det tänkte även jag göra :) Det har ju gått lite upp och ner men de sista två tävlingarna var nog de bästa! jaja, mer om det sen isf :)bus i hagen ;)

Världens finaste underbaraste bästaste hästar som finns!


Ni slår alla, med råge! Det absolut finaste och mest betydande i mitt liv (L)

Bilderna(det som fick dom att skratta var ordet "fis".. ;)

Är de inte för söta?! :'D

Hästbilderna kommer imorgon :)

shopping

Har varit ute nu på förmiddagen och Ebba och Felicia har fått åka pulka efter Exando :)
Nu åker och jag Julia och letar efter högklackat! Nyår snart ju! :D
Tobbe va heeelt galen i hagen! Tänkte busa med honom, men fick hålla mig intill tråden, för han trodde nog att jag var en häst med hovar och tjock päls och mycket muskler! ;)
Fler bilder kommer ikväll!

Mera vinterbilder


gårdagen

Hann/orkade inte skriva igår.
Men iaf så red jag aldrig Tobbe. Han sprang iväg när jag skulle hämta honom, haha! Så jag sprang efter och busade med honom :) Han är bara så himla mysig och underbar på alla vis! Man känner sig så.. älskad och uppskattad :)
Va säkert ute i minst en timme och efter att ha legat i snön tack vare Tobbe va jag kall och blöt. Så då gick jag in och värmde mig för att sedan gå ut och fixa Exando till Ebba, Felicia och Caspian kom. Ebba ville såklart åka pulka efter ;)
Istället för och ta höbals-snören tänkte jag ta longeringslinan, men den vet jag inte vart jag har! Så jag tog tråd till hagen och sen höbals-snören till sadeln. Funkade utmärkt! ;)
Sen red jag Exando lite hemma också :)Bloggtävling hos Caroline DahlénDet var verkligen svårt att välja en bild utav alla dessa underbara bilder Caroline tagit!


Jag tycker jag ska vinna, för när jag ser bilden känner jag mig glad och jag vet att mina egna hästar alltid finns där och väntar på mig! Det skulle va så härligt om den bilden blir det första jag ser när jag kommer in i mitt rum och jag tror att den skulle passa himla bra på min vägg! ;)

Bloggtävlingklicka på bilden för att komma till tävlingen.

Tisdag

Idag tänkte jag rida Tobbe på förmiddagen. Tänkte skritta uppför och låta honom pulsa lite, bra för och bygga muskler!
Senare kommer vissa småbarn hit :) Och dom vill säkert åka pulka efter Exando! Så jag ska försöka göra en bättre "sele" nu innan jag rider tobbe.
Men först och främst ska jag laga hagen för typ 1000 gånger -.-'. Ska försöka byta tråd som strömmen ssaken sitter fast i så att strömmen går i den övre tråden. vi får väl sr hur det går.. :p


Ebba och Felicia i somras. Sommaren!

Ridpass

Eftersom Tobbes väldiga rymningsäventyr varit lite väl många på senare tid, så bestämde jag mig för att gå ut och göra av med lite energi! Även om klockan va halv nio :) För det är behövligt!
Det va ju typ kolsvart ute, så jag ville inte rida ut, då blir det bara tarv och galopp efter en väg och det känns inte så jobbigt. Så jag satte upp två kombinationer (räcke-räcke) här på planen. Ställde dom mitt emot varandra liksom, så jag kunde hoppa på en stor volt.
Började värma upp ordentligt. Han va väl lite stel + att det va en hel del snö på "banan", så det blev svårare. Men han lyssnade bra ändå :)
Började med ett hinder i varje kombination. Det blev lite hackigt i början, men när vi fick in rytmen kändes det super! Tog det i andra varvet också, sen blev det en skrittpaus. Det blir ganska jobbigt efter några varv!
Sen satte jag upp till kombinationer. Blev lite hackigt i början även nu, men när rytmen och känslan kom satt också det bra!
Avslutade med och hoppa ett ensamstående räcke på lit högre höjd. Fick två riktigt fina språng så jag gav mig där :)världens busigaste ponny

okej, jag vet inte riktigt vad vi ska göra med Tobbe! Förut hade han lyckats butta ner en stolpe så att tråden låg på backen (alltså tråden mot Exandos hage) så gick han över till Exando och buttade ner även den stoplen, så nu kunde han gå över till Exando OCH ut ur hela hagen, vilket han gjorde. Men Exando, som är ganska feg, gick bara över till Tobbes hage. Så när jag kom ut, stod Tobbe och åt utanför stallet och Exando gick runt i hagen och gnäggade :p -.-
Det enda sättet och stänga in Tobbe, tycks vara att sätta upp trä-staket..


har sagt det förr och jag säger det igen... Tur för dig att du är så söt!

Bilder från idag

Härligt va ordet! :D
Det vai inte så kallt heller, inte mer än typ -6 eller något :)

Lyckat!

Nu är vi inne igen och har tolkat med Exando. Vi har nju ingen sele eller något sådan, så vi könt ihop en massa höbals-snören! Och så satte vi ludd är Exando hade det mot kroppen, så det inte skulle skava :) Sen satte vi alltså etta extremt långa snöra runt bröstet på Exando och för att det inte skulle "ramla ner" när vi släppte, satte vi fat ett snöre från snöret till sadeln - funkade prima! :D
Sen gjorde vi hämpor av snöret, så den i pulkan fick ett bra tag, men att man änå lätt skulle komma lös, om Exando skulle tycka det va läskigt eller om han blev skrämd.
Iaf så funkade det väldigt bra! Exando var dock väääldigt pigg, så ibörjan kunde han inte stå still och blev liiite stressad av snörena. Men när vi åkt ett tag, i backar och sådär, så lugnade han ner sig :) Och jag är väldigt imponerad av honom! Han är 21 år (22 i maj) och har aldrig (vad vi vet) blivit körd på något sätt, men ändå är han så lugn! Galopperade och han verkade tycka det va kul! :) Och det kan jag säga att den i pulkan hade iaf! Shit, vilken härlig känsla! :)
Vi tänkte först åka på åkern som va full i snö, men vi insåg att det inte gick (pulkan grävde ner sig) och åkte istället på vägen :) Det funkade super!
fick lite bilder också, lägger in dom ikväll :)Måndag

Känns inte som måndag faktist.. :p

Hela morgonen nu har gått åt till och fixa iårdning hagen. Inte bara lagat den, utan också delat den! Har tyckt att hästarna bråkar lite väl mycket på senare tid.. Så nu har jag skavsår i händerna efter att ha skruvat in ca 15 isolatorer i träd.
Med erfarenhet från förra vintern, har vi nu gjort en gång mellan hagarna, annars bråkar de över stängslet. Så Tobbe har två trådar (kmr förmodligen behöva sätta upp ännu en) som sitter i isolartorer i träden, medan Exando bara har en tråd där nästintill ingen sitter i isolator, utan direkt runt träden (han vågar ju knappt gå nära tråden). Förhoppningsvis går strömmen fram i alla fall i en av Tobbes trådar..

Idag ska jag och Marie, som snart är här, pröva och tolka med Exando! Mamma kom och tänka på det igår, att det nog skulle funka på honom som är så lugn. Så Vi knyter ihop snören, sätter ludd på och så sätter sig en på Exando och den andra i pulkan! :D Tror nog det kommer bli bra ;) Synd att vi inte har någon fotograf! :/
Tänkte också prova om det går med Tobbe, fast han kanske är för pigg ;) haha!

Blir nog inte så mycket uppdatering idag, men det lär märkas ikväll om vi överlevde iaf! ;)

busiga hästar på rymmen igen

Mormor ringde till oss när vi var påväg hem från Karlstad och sa att hästarna rymt. Men vad skulle vi göra? Så hon åkte dit (hästarna har ju grimma nu, så med godis lär det inte bli svårt att få tag på dom) och skulle ta in dom. Men när hon kom hit, stod hästarna utanför stallet och åt av höet som ligger där :P Antagligen fanns det inget roligt på annat ställe, och mat är ju det bästa ;)

Runt åtta gick jag och mamma ut och gick en sväng med två pigga hästar! Va väl ute i knappt en timme skulle jag tro :)haha

inlägget nedan blev väl som det blev, men jag hoppas att ni förstod budskapet: det blev ingen nokia N97 mini, utan en Nokia c6! :)


c6

DET BLEV INGEN N97, UTAN EN 6. SSKRIVER PÅ DEN NU, SÅ DET KANSKE SER KONSTIGT UT :P

Nokia N97 mini


Annandag jul

Orkade inte blogga igår. Vi kom hem runt halv tio, så det va bara och ta in hästarna och gå och lägga sig.
Idag åker vi till Karlstad och köper min mobil m.m :))
Sen kommer vi förhoppningsvis hem i någorlunda tid så jag/vi hinner rida.
Det är nog det enda som händer idag, så det kanske inte blir jättebra bloggning :p Men ska försöka hitta på ngt :)


juldagen

Igår när vi tog in hästarna hade Tobbe ett jack mellan bogen och bröstet. Det va inte stort, men ganska djup. Han måste ha fått det precis innan dom gick in eller när han kommit in, för det blödde lite. Men han verkade inte ha så ont, så vi satte på bogskyddet under täcket och i morse såg det bra ut :) Inget svällt och det hade inte kommit in någon skit. Så nu står han ute i bogskydd! ;)

Idag kommer vi alltså att få besök av systrarna på morgonen och sen åker vi till fastrarna. Hinner antagligen inte rida idag heller, det beror på hur sent vi kommer hem.Bilderde som känner mig vet att detta faktist är mitt rätta jag ...

Julklapparna

Väldigt nöjd med alla julklappar! Fick mer än va jag trott. Egentligen borde jag fattat vad jag skulle få, men är man lite korkad så är man ;)
Fick iaf:

*Pengar (av mormor och morfar)
*Muggar (fyra st av mammas kusin)
*Två parfymer (av Julia)
*Massa hästsaker (Reflexgrimma, reflexband, bogskydd, lädertvål, sporrar)
*Bok om olika hoppövningar m.m
*Mössa
*Mobil
(köper den i mellandagsrean)

Tror inte jag glömt något nu :)

Imorgon kommer systrarna ner på förmiddagen. På eftermiddagen åker vi till fastrarna och äter och sådär :) Så imorgon är det minst lika fullt upp!
Sen på annandag jul (tror jag) åker vi ner till Karlstad och köper mobilen! Tror jag vet vilken jag ska ha faktist.. ;)


bilder med mössan


Matchande naglar!

Och så en väääldigt random bild;)Tomtar i huset..
God jul!

Jahapp, då ärre julafton :) Känns riktigt mysigt, när jag tänker på de kommande timmarna/dagarna.
Vi ska snart börja klä granen, mamma och pappa börjar med maten, runt ett-två kommer mormor och morfar och så äter vi. Vid tre börjar kalle anka och alla dessa klassiker, sen blir det julklappar :) haha, min julafotn i stora drag ;) (hinner jag så rider jag ut på Exando).
Jag ska säga att jag vet i stora drag vad jag kommer få, hihi :> En mössa (var med och såg den, provade den, älskade den), pengar och så en mobil som vi köper i mellandagarna :) Jag har nog det mesta jag behöver och mobilen var det faktist mamma som tyckte jag skulle behöva! Har ju haft min gamla nu i fyra år (ganska exakt, köpte den just i mellandagarna 2005).

Det är kallt ute idag igen, -22 grader. Men pållarna är såklart ute, lite små griniga för att jag inte kom tidigare :) Tobbe passade på och rulla sig i boxen när jag tagit av "pyjamasen". Han rullar sig absolut inte ute i snön haha!

Ha nu en riktigt riktigt bra julafton, så ska jag uppdatera så mycket jag hinner! ;)
Bild från förra vintern:

RidpassRed bara Tobbe idag. Han va pigg såklart! Red ut en bit och sen gick jag upp på en åker med myyycket snö på och red några varv i trav och galopp för och kolla om han blivit stel efter dessa vilodagar ;) Och jag måste säga att han va väldigt mjuk för och ha "vilat" så pass länge ändå, utan någon riktigt ridning. Hade inga sporrar heller, men han va snäll och duktig och böjde sig så fint så, även om han heller hade race:at över hela åkern ;)

Nu ska jag ner och träna lite, ställa fram tomtar och packa iin paket! Börjar det kännas som jul nu? inte direkt....

Bildlänkningar

Vill du synas och länkas i menyn? Lägg då in min länkningsbild i din meny och skicka din länkningsbild till : bloggmsp@hotmail.com.Veckans Blogg

Jag är med och tävlar om att bli veckansbloggwww.idajohaansson.blogg.seHelena Lundbäck i idol!

Den 7:e januari börjar Let's Dance igen. Denna gång är Helena Lundbäck med! Blev både glad och och chockad när jag såg detta. "Hästmänniskor" brukar inte få stor uppmärksamhet och det är sällan de är med i sånna pogram. Så det är vekligen jättekul och se att det äntligen händer!
Många, som inte är hästintresserade, vet inte vem detta är, men det finns väl säkert lika många som inte vet vem Alexandra Pascalidou eller Denise Rudberg är?! Jag vet inte det iaf..
Hästsport är ju ändå den näst största ungdomsidrotten och även bland de största i världen, så jag tycker nog att det är ganska orättvist att "vi" inte får mer uppmärksamhet över huvud taget.

Jag kommer absolut rösta på henne! :)Julhandlat

Kommit hem nu, efter den dag full av julklappshandling med bästa Julia! Blev klar med alla och nu och jag ca 0 kr kvar.. Okej, jag har väl lite kvar på kortet ;) Det var verkligen på tiden och bli klar med det! Ska ut och rida snart, när de ätit upp höet. Sen ska jag plocka fram tomtarna och försöka känna att julafton faktist är redan imorgon...Dan före dopparedan

Känns verkligen inte som julafton imorgon! Snarare som en helt vanliga december-dag..
Igår va det himla kallt hela dagen, så det blev ingen ridning. Men mot kvällen blev det mildare och det har det varit inatt också tror jag, för det har kommit lite snö. Men när jag var ute kändes det ändå ganska kallt.
Idag åker jag ner och handlar julklappar. Sen hem och rider. Tobbe måste ut idag, han har verkligen överenergi till tusen! Sen rider jag Exando om jag hinner.
Städade mitt rum igår också, väldigt behövligt! Så tomtarna kommer väl upp idag också ;)Finslipat designen

Gick in nu och kollade på den bärbara hur designen såg ut, och den va såklart inte lika som på den stationära. men nu har jag fixat det, så om det ser "knepigt" ut på din dator, tryck på F5 och se om det blivit bättre!


Nu ser den konstig ut på den stationära datorn istället >< Suck! Får försöka fixa så det blir rätt på båda... -.-


Envisa människor

Vissa människor är envisa, andra mindre, andra mer. Och det kan vara både bra och dåligt. Jag tror jag är en av de som är mindre envisa.
Vissa människor, som är fast beslutna på att just de har rätt och inte den andra som också den är lika säker på att just den har rätt, blir kanske irriterade eller nästan aggresiva, för att försöka övertala den andra om att den har fel. Det leder antagligen till att man blir lite arg och irriterad på den andra. Men varför egentligen? Om man är så säker på att man har rätt, varför inte låta den andra tro att den har det för ett tag? Och sen bara kolla upp det, se att man verkligen har rätt, le lite för sig själv och gå och va nöjd och glad? Lägg ner små tjafsande som bara leder till sura miner!

Vinterbilder #3

Tidig uppe

Vaknade runt halv sex och började fundera över varför min klocka inte ringt? Just ja! Jullov! :) Men jag gick upp iaf, blir så himla seg i huvudet om jag ligger för länge :p Men hästarna fick stå inne ett tag till, det är så kallt ute och även om det bara är någon grad varmare i stallet, så tror jag det är rätt mysigt och stå/ligga där ett tag till :)
Idag ska jag rida båda hästarna. Har som sagt bara "köpt" fyra av typ nio klappar, men jag tror vi åker ner imorgon, för då är pappsen ledig :)Det känns verkligen inte som julafton om två dagar! Vi har inte ens fått upp julgranen, för Tobbe åt upp stora delar av den innan vi hann få in den i huset...

Framför brasan

Sitter med den bärbara datorn framför kaminen. riktigt mysigt! :) Har inte ridit något idag, somnade en sväng förut och när jag tittade på termometern, som visade -23, bestämde jag mig för att inte rida och ta in hästarna istället. Så blev det med det.

Tänkt lite på vad jag ska skriva. Jag har märkt att många skriver om något spciellt varje dag. Tänkte göra något liknande. Så jag skriver om något varje dag. kanske en omsikt om något, en händelse, eller bara tankar. Jag tänker faktist ganska mycket nu för tiden. på allt möjligt! hur vissa människor beter sig och hur jag beter mig i jämförelse med dem, varför man egentligen lever - vad är det egentligen för mening? såna tankar kommer upp. Oftast får jag inget vidare svar, men det är något iaf :)

Julshowen..

..gick rätt bra. Glömde vissa saker osv, men jaja! Lite pinsamt såklart, men vafan! sista året ju! :D
Åkte hem med tidiga bussen, sen har jag fixa en design åt Julia. Nu skajag äta och gå ut och rida Exando. Tobbe har inte rymt idag! Woho, rekord!! Inget täcke idag, det kanske är därför- han känner att det är en tråd ivägen! ;) haha. Men imorgon ska han få komma ut, tror jag. måste ju köpa julklappar också! verkligen långt efter på den fronten iår..nyfärgat hår m.m

Skoldagen har endast bestått av massa träning inför skolans julshow imorgon. Ska nämligen va med och "dansa"! ;) haha! Blev ganska slappt eftersom vi kan dansen rätt bra. Gött och slippa lektionerna också.
Slutade fyra, efter ett genrep på julshowen. Kom hem och mamma hade lite tid över så hon hann färga mig i botten, så jag slipper råttfärgen! Slingorna fick vänta.
Sen gick jag ut och lagade hagen som en viss busig ponny "sprängt" (han spränger inte. Trästolpen sitter inte fast, så han buttar ner den och går över). Så nu har jag satt tråden i träden och liksom "skärt av" stigen, förhoppningsvis stannar han inne.
Nu måste jag försöka sova.Vinterbilder #2
Tränar'N

Jag måste bara säga att jag har varit riktigt duktig de senaste dagarna! På onsdag, torsdag och fredag tränade jag på morgonen, innan jag åkte till skolan. Klockan 6 mina vänner! det smidiga är att ja inte ens behöver gå upp tidigare. Jag går nämligen upp tidigare än jag behöver, för jag tar så lång tid åt frukost m.m, så jag behöver bara snabba på lite så hinns det! :)
Och idag har jag tränat som en galning. Tänkte sätta rekord på och bränna 100 kalorier så fort som möjligt, det gjorde jag! sen va jag svettig, eftersom det innan redan bärnt 100 + gjort en massa styrke övningar (bl a lyft ca 11 kg 10 gånger (bänkpress)!). Så jag är ganska stolt över mig själv! Och fortsätta ska jag ;)
Nu är klockan snart tio och jag borde va trött och jag borde sova. Men jag är pigg och kommer inte somna än, vare sig jag lägger mig eller inte! Så jag ska ta mig en smörgås (även om jag borstat tänderna) och dricka oboy, så blir jag nog trött snart ;)


Min länkningsbild.


Dagens ridpass!

Idag red vi som sagt, jag och mamma. Red på Tobbe idag, travade lite också. Han är ju trots allt inte skadad, så jag tror det va behövligt för honom att få utlopp för lite energi!
Började trava lite efter att ha skrittat i djup snö! Härligt :) Han va inte överdrivet pigg i början, men sen gick vi upp på en åker, med ruuskigt mycket snö och då taggade han till! Drog ner huvudet så jag tappade tyglarna och så försökte han springa iväg sen, haha! :) Busade en massa, drog ner huvudet, sparka bakut osv. Men jag måste säga att det va helt okej. Det är ändå förståligt :)
Exando va också pigg, men hostade lite och lät inte så bra i andningen heller.


Ny design!

Fixat en vinterdesign nu. Hoppas den ser någorlunda ut på era datorer också! (tryck på F5 om du inte kan se den). Det kan ju bli olika på olika datorer osv.. Tänkte koda på den bärbara, för det är på den det brkar se konstigt ut, men bredbandet är trasigt eller ngt.


Vinterbilder!
(stallet)Herregud va det snöar! Bara vräker ner, och det har det gjort i ett pat dygn nu, så jag kan lova er att vi har enormt mycket snö! Nästan så mycket att jag blir sugen på och gå ut och härja. Typ bygga en backe ner för "muren" och åka pulka/bob, eller varför inte göra en fin snölykta som man alltid gjorde när man va liten? :)
Va ute och tog några vinterbilder förut, blev några fina faktist! :)


hagen:
redigerad m. kontrast. blev rätt cool. (kanske inte konstigt att Tobbe
rymmer när tråden hänger såhär?!)närbilder:


Hästarna hade rymt förut också. En granne ringde och lyckades locka upp Tobbe en bit. Men när godiset var slut, tänkte inte Tobbe följa efter längre inte ;) Men då kom ju jag med mer godis och grimma. Så nu har de fått stått inne i ett par timmar.  Hittade vart de gått ut också; längst bort i skogen hade Tobbe (antar jag) brutit ner en stolpe på ngt vis och sen bara gått över. Men det konstiga var att tråden låg under snön, och så mycket kunde det inte hunnit snöa sen det gått ut. Så det är ju möjligt att en älg eller ngt varit inne (ljuden) och hästarna inte märkt att tråden låg ner förrän nu (de är inte längst bort så mycket).
Jaja. Inte gjort mycket alls idag. Ska ringa mamma och höra om hon kommer snart, så vi kan rida. Annars går jag ut själv med Exando.

Besök!

Usch, riktigt busväder ute! Inte kul alls!
Idag skulle vi nog ner till "syrra #3" (haha) och hälsa på. Sen ska väl jag och mamma rida. Tror jag rider idag, istället för och gå, saknar verkligen och rida Tobbe! Det syns väl på honom att han är busig och har myyycket energi! Det är i stort sett det enda som händer idag. Resten blir nog bara slapp ;)Sen vill jag tipsa er om en riktigt bra blogg! Ida Johanssons.
Rolig tjej och duktig ryttare! :)Klicka på bilden eller på länken för att komma till hennes blogg :)

Blandade bilder

ngn snygg pålle på ngn hopptävling :)


ännu en snygg pålle :)


lång dag

Åkte ju som sagt till Julia imorse och fotade henne, när hon stod ute i snövädret i klänning! Kallt, men fick några fina bilder iaf! :)Sedan åkte vi och skulle köpa julklappar, men jag hade ingen lust/ork så jag hittade inget till ngn.. Får ta itu med det en annan dag :)
Sen skulle mamma göra ngt mer, så jag åkte till syrran och väntade. var väl hemma för en kvart sen och hinner inte rida, för snart vill hästarna in och sova! riktigt busväder ute!
5:a!

Jag var med i en tävling i Rosannas blogg, där man skulle skicka in häst-vinterbilder. Jag kom 5:a! :D


LördagSnart åker jag till julia och fotar lite :) Hoppas det blir bra! Senare åker jag och mamma och handlar lite julklappar osv. Känner mig aningen stressad då jag nästan inte köpt någon än..
Sen går vi antagligen ut och rider/går med hästarna :)

Barbacka i snöstorm

Gick ut barbacka med Exando förut. Precis när jag suttit upp drog det igång och snöad som bara den! Vi såg väl ut som en monster-snögubbe! haha ;) Men det gick väl bra, red ut en bit och travade och galopperade och så :)
Tobbe hade gått ut igen när jag skulle rida och han har väl inte gjort annat än att äta idag.. Tror iaf att jag vet vart han går över, så vi får väl höja tråden där eller ngt.Fredagsmys

Idag hade vi ett stort NO prov som jag tränade som en galning på igår (därav det dåliga bloggandet)! Men det gav resultat för jag tror det gick skapligt :)
Red alltså inget igår, men mamma va ute och gick med Exando. Tobbe rymde inget igår heller! Trots att han inte fick mat lika tätt som när mamma jobbat hemma. Men idag däremot, när jag kom hem tidigare, stod han utanför stallet och åt av kvällsmaten! haha, så himla söt :) Och kommer och möter mig gör han också, sötnosen! Med en morot i handen kan man räkna med Tobbe i hälarna ;) Tror inte han sprängt idag, han har nog hoppat över eftersom Exando stod i hagen.. Jaja, skitsamma!
Funderar skarpt på att gå ut och fota lite, innan det blir mörkt. Det snöade förut, men nu tror jag det slutat. En av de få posetiva saker med snö; Det är ganska fint.

Promenad

Gick ut och gick med hästarna idag. Gick den "vanliga rundan" som tar typ 45 minuter. Hade inte tänkt mig och vara ute i mer än en halvtimme, men när man kommer in i tankarna är det svårt att ta sig ur, går på ren rutin och vänder där man brukar.

När jag kom hem och skulle ta in dom, skulle Exando absolut ha boxdörren öppen när jag skulle gå och hämta kraften, så jaja, han går ju inte längre än utanför stallet där det ligger hö :p
Gick in ("sadelkammaren" där vi också har maten, är typ ett rum som sitter ihop med boningshuset 50 m från stallet) och gjorde iårdning kraften när jag ör två steg. Tänkte att nu är det mamma som kommer och ska fråga om hon ska bära vatten (vilket i så fall varit för sent för det hade jag redan gjort), så jag tittade upp och ser att Exando står och kikar in! Haha! Hade han kunnat prata skulle han ha frågat "Kommer du inte med maten snart? Jag är hungrig!". Han va så söt så han fick ett par morötter i förväg ;)Hiss

Två hissar idag:

*Jullov.

Om man räknar bort tisdan, då vi ska ha julshow i skolan och inga lektioner, så är det tre skoldagar kvar. Sen är det typ 3 veckors jullov (tror jag?)! Shit va härligt! Lite dålig tajming med Tobbes vila, men Exando finns ju, som jag kan galoppera på åkrar med! Annars får jag väl ta med en kompis och skritta bara, rätt skönt det med :)
Så en stooor hiss till jullov utan läxor och massa annan skit!*Månsken.

När det är mörkt nu på kvällarna, underlättar det iaf lite när det är stjärnklart och månen är någorlunda stor. Det blir som en lampa (vänder mig om flera gånger när jag är ute och rider, tror det är en bil som kommer). Det blir så stor skillnad mot det andra så totala mörkret (visserligen har vi ju pannlampor, men det blir ju inte samma sak).
Så en lika stor hiss till månen! :)Buuus ponny!

Det första mamma sa när jag såg henne var "jag har lagt ut hästen din på blocket". Hmm, vad kan han ha gjort nu? ;)
Jo, först och främst hade de smitit på morgonen, så mamma fick hämsta dom. Då tog hon in dom i stallet, ett tag efter det hade Tobbe lyckats få upp boxen och stod ute på gårdsplanen.Hur han lyckats med det, har jag ingen aning om.. Iaf så tog mamma ut dom i hagen och gav dom hö, men efter ytterligare ett tag va dom ute igen :p
Dom går ju ingen stans så, utan stannar i närheten. Men man är ju rädd för att dom ska bli påkörda eller något sånt! Jag vet faktist inte vad vi ska hitta på med. Strömmen verkar han ju inte känna/bry sig om, så nästa år får vi nog bygga trästaket! ;)


måndag = PLUGG!

Har en massa skolarbete nu, så idag har jag pluggat. Men glömde boken till provet jag har tills imorgon, så jag fick plugga NO som är till fredag :p Sen gick jag ner och brände lite fett på cykeln :) Så hästarna fick stå idag, vilket resulterade i att Tobbe sprängt (antar jag, har inte kollat hagen än) hagen och jag fick hämta dom. Som tur är så finns det inget bättre än godis, enligt dom ;)
Nu ska jag sova, kommer va dödstrött imorgon! Då ska jag förresten rida Exando, mamma sa att hon hade tid över så hon kunde ta med Tobbe ut på promenad :)


Milton och promenad

Jag och mamma åkte till Julia och Milto förut :) Han känns så himla liten! Och mycket päls har han också! ;)
Dom har inte fått på broddar än, så det va ganska halt åt honom, så vi (Julia som red förståss, jag är lite väl lång och tung för honom :p) kunde bara skritta.. Men annars verkade han mjuk och fin så det verkar gå bra :)


gammal bild på en ursöt Milton!När vi kom hem gick vi ut och gick med hästarna. Eller jag gick med Tobbe och mamma red barbacka på Exando. Så för honom blev det en del trav och galopp och jag tror inte han hostade mycket alls! Det verkar vara ganska bra väder år honom nu ändå :)Dom blir iaf glada när man kommer med godis! ;)

Sa jag coolt eller?!

Under helgen som varit, har min kompis Julia varit i Stockholm och bland annat sett idolfinalen. Och jag har ju passat hennes hund :) Som tack (enligt mig inte alls nödigt, det är ändå bara kul att passa Pluto! Men såklart super tacksam och glad ändå!) fick jag en av de (ca) 250 signerade idol-skivorna! Blev helt till mig när dom sa att den låg och vänta på mig! Så jäkla coolt! Jag menar, Jay (!!!!) har signerat en skiva som jag har fått! Ni tycker kanske att jag är töntig nu, men han är faktist den absoluta favoriten just nu! Finns ingen snyggare.
Har självklart från alla andra idolerna också (inte Alice dock), men dom bryr jag mig inte så mycket om, även fast dom såklart är bra dom med!
OMG!!!!!!!Tack än en gång till Julia!

Vinterbilder

Riktigt fint väder ute idag! Så jag tog med kameran och katten ut och fotade! :)
Här är några:

jaaaaaay (L)

Passade alltså Julias hund igår (var inte hemma) och hade inget internet. Och igår röstade jag slut på mina pengar på mobilen och Jay vann såklart! Grät när han sjöng vinnarlåten.. Men han är ju helt klart bäst! ;)Fick iaf tag på mamma så jag kom hit och ska rida Exando och gå med Tobbe :)
Sen åker jag tillbaka till Pluto som åker hem imorgon.


vetrinär och mycket mer

Idag var vi till vetrinär till Karlstad med Tobbe. Skulle bara kolla honom, så han inte hade någon "små-skada". Skulle också kolla hostandet och ett öga som sett lite irriterat ut.
Hade tid vid två så jag missade slöjd och teknik och också teknikprovet.. jaja, mer tid till och plugga gör väl inget :p
Vetrinären gjorde iaf böjprov och det såg väldigt bra ut för hans ålder, så det känns skönt :)
Hostan beror antgligen på att hö:et inte varit jättebra, och äldre hästar skulle tydligen va känsligare. Han sa att det va ganska vanligt, så vi ska kolla noga och kanske blöta det innan vi ger dom.
Ögat tyckte han inte såg konstigt ut. Tobbe är ju "vit" i pigmentet i ögat, därför har vi tyckt det sett irriterat ut, eftersom det blir så tydligt liksom, mot en häst som är svart :) Så det kändes skönt och inte behöva oroa sig för det! :)
Nu ska han iaf ha vila i 3-4 veckor. Så nu ska jag försöka lägga ner mer tid på Exando och skolan. Plus att jag får komma ut och gå endel -Tobbe ska ju skrittas iaf- och det är ju bra. Ska bli lite roligt och se hur han är  när jag sätter igång honom igen.. Han får ju överskottsenergi av att bara stå en dag.. :p

Fredag imorgon och då ska jag passa Julias hund, för hon ska på idol finalen. Tror ni jag är avundsjuk eller?! se Jay live... OMG, what a feeling! ;)


Dagens ridpass

kommer nog bli lite dålig bloggning, iaf den här veckan. Lite mycket i skolan osv.

Idag hade jag sista lektionen inställd och kom hem lite tidigare. Tänkte att jag skulle rida båda hästarna, men sen blev jag sittandes med mina tävlingsresultat som skulle lämnas in till klubben. Det tog ju lite tid med datum och resultaten och sådär, så jag va inte färdig förrän 6 . Så jag bestämde att jag tar med båda hästarna ut på samma gång. Hade velat träna dressyr med Tobbe, men jag få väl göra det en annan dag helt enkelt :)
Iaf, hästarna va pigga idag, särskilt Exando som inte fått kommit ut ordentligt på ett par dagar. Så det blev endel trav och lite galopp också :)Gårdagen

Hade inge möjlighet till och skriva igår, så skriver lite kort nu.

Red Tobbe när jag kom hem. Red ut och han var pigg och glad och duktig :)
Rymde hade dom gjort igår med. Tobbe sprängde. Så de har tydligen varit ute och sprungit på åkrarna här i närheten i en timme innan mamma kunde ta in dom! haha, bus hästar!Veckoplanering v.?

Måndag: Uteritt, träna.
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila, träna
Fredag: Dressyr/bommar
Lördag: Uteritt - klättra/snöpulsa
Söndag: Lugn uteritt

Dålig uppdatering

Jag har liksom ingen lust. Men jag ska bättra mig! :) Fast inte just nu :p Ska spela lite pingis med brorsan och sen ska jag ut och gå med hästarna, för det hann jag inte förut. Pappa skulle nog följa med som sällskap också :) Och så ska jag kolla lite i matteboken, för imorgon börjar vi med "nationella prov". Inte de riktiga, utan vi gör det dom hade ifjol för att testa hur svårt det är :p Och så ska jag träna för en svenska-redovisning också.


Ny design påväg också ;)

Söndag

Idag när jag gick till stallet, såg det ut som jag vet inte vad, i Tobbes box. De fick stå innne lite längre och det tycker han inte om :P På något sätt har han fåtttag på grimskaftet som hängde på kroken och lagt det i vattenhinken.. Som tur va hade det frusit innan så det hade inte blivit blött :) Bajs låg det i hela boxen också, så det blir roligt och mocka sen... :PIdag ska vi äta julbord med mormor, morfar och syskonen i Gräsmark, trevligt :) Vet inte riktigt vilken tid men jag ska väl försöka hinna gå ut och gå med pållarna innan. Vi skulle visst åka kvart i elva, så det är bäst jag går och duschar nu :P
Skola imorgon. Men nu är det bara två veckor kvar till jullovet och det känns riktigt bra ;) Tiden går så fort! Tyckte inte det va länge sedan vi började nian... :P


Träningen

Det gick bra idag tycker jag! Red ensam också, brukar rida med en annan tjej, men hon kunde inte, så det blev ju lite mer intensivt :)
Gjorde skänkelvikningar ibörjan. Han stretar emot ganska mycket ännu, men han börjar flytta bättre så det går åt rätt håll! :)
Sen jabbade vi mer med galoppen. Fick släppa iväg honom i en ganska stor galopp runt spåret och sen gå i på mittvolten och minska tempot. Då kändes det verkligen bra! Fick med bakbenen bättre och han mjuknade mer :)
Sen gjorde vi också några övergångar mellan trav och galopp och det kändes också bra.
Tobbe va mjukare över lag idag, tycker jag. Och min sits är bättre också så det är ju bra :)
Ska fortsätta jobba med skänkelvikningarna och formen och tänka på att han inte får bli för loj och att han trampar under sig med bakbenen :)


Ååh, va jag vill ha sommar och sol nu i -19 :/

Lördag

Ska alldeles strax gå ut och rida Exando. Rider nog ut idag med :) Sen ska jag bara äta och sen ut igen och göra iårdning Tobbe för dressyr :) Ska bli kul och nyttigt! Den börjar vid två så det är väl mörkt när jag kommer hem, då blir det läxor! Yes va kul! eller inte.
Det småsnöar ute, men inte så som igår iaf, -16 grader. Gick ut utan jacka förut och släppte ut hästarna och det va väl inte så farligt :) Vi överlever nog även denna vinter!
Har inte mycket annat att säga. Jay äger hela Idol med sin röst, utseende, allt. Mamma grät när han sjöng In the Ghetto och Metallicas låt va ruskigt grym! röstade sju gånger så nu får pappa ladda kortet ;)
Om inte han vinner så vet jag inte vad jag gör.

Dagens ridpass

Red ut på både Tobbe och Exando. Tobbe va pigg och fick galoppera endel, fast lungt :) Han va fin i formen idag!
Exando va också pigg, hostade inte så jättemycket och lät inte så ansträngd :)
Kort och gott.Ikväll blir det chill i soffan framför idol!Bloggtävlingklicka på bilden.

Bilder

Det var inte helt lätt att ta kort. Försökte springa iväg och ta kort, men Tobbe va såklart hack i häl och det är inte direkt lätt och springa ifrån en häst ;) Men någon blev det iaf :)
Just nu ser det ut ungefär såhär:(lite av stallet och lite av hagen bakom)


Än så länge har vi inte fått så mycket snö här, vilket jag har varit glad över! Men nu verkar det komma hur mycket som helst. Ser inget annat än grå-aktiga moln på himlen.. :/ Jaja, ut och rida ska jag. Börjar med Tobbe och tar Exando direkt efter ;)

Ledig!

yes, va skönt :) Runt -12 ute, så det överlever jag. Fast jag är ju ensam hemma och måste elda själv! Usch, jag tycker det är lite läskigt med eld :S :P
Tänkte gå ut och ta några fler vinterbilder på hästarna, kanske nån katt följer med också ;) Ska också kolla runt hagen och se om hagen kanske är sprängd av någon älg eller vad det kan ha varit i hagen igår.. :P Och så ska jag ju rida såklart. Passar på nu när det är ljust och rider ut med båda :) Imorgon ska jag ju träna dressyr, så det blir inte allt jobbigt för Tobbe idag. Så ser min dag ut, i stort sett ;)Dressyr

Tobbe va mycket mjukare idag :) Kom på att mamma ju har sporrar som kanske va lite större än mina, så jag lyckades trycka på dom på vinterstövlarna, så det underlättade lite :)
Började med och rida igenom och ställa och böja. Han lyssnade bra, men va lite nervös, på ett vis, efter de läskiga ljuden :p Men han lugnade ner sig och koncentrerade sig bättre efter ett tag :)
Tänkte mycket på sitsen; Släppa ner innerskänkeln, inte dra upp hälen, känna båda sittbenen, inte böja huvudet/överkroppen, inte bli för spänd i armarna osv. Ganska mycket och tänka på, men jag tyckte det kändes rätt bra!
Sen avslutade jag med en serie med bommar och två små kryss/räcken. Hade två galoppbommarna först, sedan ett räcke, två galoppbommar till, ett räcke och ännu en galoppbom. Jag har tyckt att han drar ner huvudet lite efter hindren och drar iväg lite, så den där övningen var bra för både Tobbe och mig :) I början hoppade han så stort över och drog lite så det blev lite otakt med bommarna mellan, men när jag satt upp mig bättre och höll igen lite mer så kändes det bra! Då tog jag bort bommarna och skulle se om Tobbe väntade bättre på mig och det gjorde han. Så nu är jag nöjd ;)Spöken i hagen?

Ja, det börjar jag tro efter det som hände, eller det jag hörde förut! :p
Hade tagit in hästarna för att göra iårdning Tobbe för ett ridpass. Så gick jag ut och ändrade om bommarna lite och så tyckte jag att jag hörde något från hagen! Så jag stannade upp och lyssnade. Ochdet lät precis som en häst va där, tog två steg i den hårda snön och bröt loss en bit från ett träd!! Skitläskigt! Lät så jäkla äkta, så shit alltså. Kolsvart var det också så jag såg ju inget! Första tanken var att jag glömt stänga en box så en utav hästarna faktist var ute. Halvsprang in i stallet och där stod båda hästarna. Tobbe däremot, verkade också ha hört något för han va på helspänn! Inget som var direkt lugnande kan jag ju säga..  Lite smårädd skyndade jag över stallplanen till huset (typ 50 meter) och tog en ficklampa. Men jag såg inget eller hörde inget efter det. Men jag är heöt säker på att någon/något var där! och det va inte någon liten råtta!Hiss/Diss - vinterstövlar

Nu på vintern rida jag alltid i mina thermostövlar från granngården.


Hiss

-Varma och mjuka!
-Spännen på sidan, med reflexer på!
-Läder på innsidan!
-Lätta att sätta på sig!


Diss

-Lite klumpiga.
-För beda för sporrarna.
-Lite för breda i tån, enligt mig.
-Lädersaken kan haka fast sig i sadeln.


Bloggtävling


klicka här för att komma till tävlingen :)

Dagens låt!Owl City
- Peppermint vinter

Ridning

Tog med mig båda hästarna ut idag. Alltså Tobbe som handhäst :) Ovanligt pigga idag, eller ja, Exando va det. Tobbe är ju alltid pigg ;) Skrittade en bra bit först, så de inte skulle sträcka sig, sen travade jag, vände och travade nästan hela vägen hem sen igen :)

På lördag är det dressyrträning för Leena, klockan två :) Så imorgon blir det ett ordentligt dressyrpass för Tobbe!  Och på fredag är det studiedag och det betyder ledigt! Så jäkla gött! För en gångs skull hinner man rida i ljuset ;)


Sötnos!

1:a december!!

Gud va fort tiden går alltså! Snart julafton ju! Och då ska jag få en ny telefon! :D Den jag har nu har jag haft i fyra år nu till julen, så det är väl kanske dags och byta ;)en telefon för den som vill ha en hållbar! :)

RSS 2.0