Frysigt!

Nyss varit ute och ridit Tobbe. Satt med SO till halv åtta så det blev lite sent, men det går väl ;) Red lite här på gården. Det va väö typ -16 men efter ett tag med en ganska stel Tobbe och inga sporrar blev man snart varm :) Som sagt, stel. Iaf i vänster varvet. Inte så konstigt, för jag har slarvat med dressyren! Iaf så red jag lite över bommar och tänkte att han skulle mjukna lite. Det gjorde han :) Sen hoppade jag ett lågt räcke som stod fram och det kändes så jäkla bra! Såg typ fyra-fem galoppsprång innan att vi låg perfekt. Så det va bara och hänga med och njuta av känslan när det stämmer! :) Tog det en gång till och lika perfekt då :))


gammal bild

trött

Dålig update, jag vet!! Men det är rätt mycket just nu. Har ett stort SO prov tills imorgon som jag tränar som en galning på nu, sen har vi haft flera prov under förra veckan, ett "mini-prov" i NO, stort teknik prov snart och så kanske svenska på det..
Iaf så har dagen i skolan varit rätt bra, fick reda på matteprovet som gick oväntad bra! Aldrig vart så nöjd ;) Även min spännande novell fick ett bra betyg så jag är glad ;)
Iaf så har det blivit väldigt kallt nu också, så min lust till att rida blir lite mindre. Men idag har mamma hunnit rida Exando, så det känns ju bra iaf :) Ska snart gå ut och rida Tobbe nu. Blir lite dressyr tror jag :)



hemma från skolan

När jag vaknade va det över 14 minusgrader! Men trots det blev jag svettig och andfådd av och mocka. Plus att jag hade ont i huvudet och halsen. Så jag stannade hemma. Lite drygt, för vi har många lektioner idag och ett prov.. Men det hade nog blivit ett helvete, rent ut sagt, om jag gått.
Iaf så hade Tobbe en ganska lugn vecka förra veckan, så jag har inte så mycket val än och gå ut och rida (känns inte så lockande kan jag säga!). Han är säkert hur pigg som helst. Jag får helt enkelt slänga i mig ett par alvdeon och inte tänka för mycket på att det är hur kallt som helst...



Dagens ridpass

Exando.

Det va iskallt ute idag! Snöade och blåste, fy! Som tur va lugnade det ner sig lite så då passade jag på ;)
Red ut en liten sväng först, sen fick han hoppa lite här hemma och det va kul minsann! :) Men han orkar ju inte så mycket p.g.a att han hostar och så, så det blev inget långt pass, men det är nog lagomt för honom :)


Han ser ut som en nallebjörn :)

Söndag

Idag är det ett riktigt snöväder ute, suck. Kommer plugga rätt mycket även idag, sen är det skyltsöndag, så mamma har bakat till vår spanskagrupp som ska sälja för en spanska resa. Ärligt talat är jag inte alls sugen. Men biljetterna är redan fixade så jag har inte så mycket val. Nej, jag stannar mycket hellre hemma med hästarna! För usch va jag kmr sakna dom :/

Förhoppningsvis kan mamma följa med ut oc rida idag. När det blir vet jag inte riktigt, men jag hoppas vi hinner innan vi ska åka ner med kakorna/brödet.



Gårdagens ridpass

Mamma hann inte följa med igår, så jag red bara Tobbe. Han va pigg kan jag ju säga! Drog som bara den :) Red iaf ut en liten bi först, sen hoppade jag en liten kombination här hemma, funkade bra :) Han blev riktigt taggad när han fick hoppa, så det blev ett antal bakuter, haha! ;) Tog i gjorde han också, särskilt på de lägre hindren, sen höjde jag lite och då är det som det inte är lika kul, han hoppar ju såklart, men det känns som han inte anstränger sig ordentligt.. jaja, nu ska jag iaf inte hoppa på ett tag.
Hoppas vi får en vetrinär tid snart också, sen tänkte jag att han ska få ett par veckors vila, det är han värd :)



Stockholm horse show

Sitter och kollar på Stockholm horse show på SVT2. Just nu är det tidshoppning i 150. Har b la visat barbacka hoppningen - 184 cm!! Shit alltså, inte dåligt ;)
Efter åtta visar dom på svt24 ;)

Vinterbilder!

Efter att vi gått en sväng med Jonna, tog jag kameran och gick och tog några kort på hästarna! Fick ganska många, fina bilder. Jag hade världens läge och få en skitfin bild, men så är det fullt i kortet -.- Lite typiskt, men det är bara och radera de gamla ;) Sen tog batteriet, men jag fick väl typ 60 bilder ungefär, hästarna va pigga och busiga!

Lägger in några :


Söt eller vad?!






Rätt snyggt va? ;) (mycket päls!!)


Bilder

Har hittat fyra bilder från Bellevu, någon gång i somras (hopptävling) :)










Jag vet att jag ser ut som en uppstoppad gris lr ngt :P

Lördag

Dagen idag kommer mest bestå av plugg. Mamma kommer väl senare så går vi ut och rider,. Kan tänka mig att Tobbe är ganska pigg nu :P
Just nu är Jonna här, och ska väl vara ett tag också :)

Igår smet hästarna igen. Förra veckan va de väl ute typ 2-3 gånger. Strömmen når inte längst bort i hagen (ganska stor hage) så jag trodde att Tobbe sprängt där. Men imorse såg jag att det va precis vid stallet och där ska strömme gå fram, men när han har täcke på sig så känner han inte! Så idag går han utan, trots att det är -10! Fast jag tror inte det gör så mycket. Där han inte är rakad har han hur mycket päls som helst + pälsen som är rakad har blivit rätt lång nu också så han överlever nog ;)


Promenad

Tänkte hoppa lite med Tobbe idag, men jag tror det är träning nästa vecka så jag struntade i det och tog med mig båda på en promenad istället :) Det va ca -10 ute, men med tjock, stor dunjacka gick det finfint :)

Resten av kvällen har jag pluggat SO och tittat på idol. HEJA JAY alltså! Shit va grym han är!!!!!


Snygg eller vad?!?!!

1 år!

idag, den 26 november 2010 har jag haft lilla Toblerone i 1 år. Ett helt jäkla år! Tiden har verkligen gått fort, det känns som jag haft honom i ett halvår eller så! :P Jag är hur som helst oerhört glad över att det blev Tobbe, han är underbar på alla sätt!
Det känns nu som att vi verkligen "svetsats samman" och litar på varandra. Jag vet vart det flesta "knappar" sitter och när jag ska trycka på dom ;)





första tävlingen, 0 fel i 80, 0+0 fel i 90.


klubbtävling 105 cm, ett stopp, vinst i stilhoppningen.




0+0 fel i 90 - vinst. Debut 100 - vinst.

Dressyr för Leena


0+0 fel i 90 - 5:a. 5+0 fel i 100 cm (A1:a)
















Dressyrdebut, L:C1- 69 % (clear round, men annars 1:a)











meeting. 0+0 i 90 - 2:a, 8 fel i 100.
0+0 i 95 - 3:a, 4+0 fel i 100 (A1:a) - 4:a





lagtävling. 0 fel i 90. ute i 100 individuellt.


andra dressyrtävlingen. debut L:B0 - 68 % - 2:A, debut L:B1 - 69 % - delad 6:A





Sådär ja, några bilder från hela året :)

samtal och morfäder

Efter skolan idag hade jag utvecklingssamtal. Det gick väl bra och så :p Sen åkte vi till mormor och morfar och kom inte hme förrän halv nio. S¨det va bara att ta in hästarna och nu ska jag snart natta. Riktigt trött idag. Massa läxor och prov har vi också, men det går väl an det med ;)
Har inte så mycket mer att säga.. :p
Fredag imorgon och det gillas! SLtar tidigt och ska försöka komma ut tidigt så jag hinner rida iaf en häst innan det blir mörkt :)



sommar (L)

Dagens ridpass.

Tobbe.

Jobbade med bommar här på 'banan'. Hade galoppbommar och två små räcken med bommar på bestämt galoppsprång innan. Galoppbommarna hade jag lite för långt avstånd mellan, och tillsammans med för långa tyglar och stressad ponny blev det inte så bra. Så jag "tappade" rytmen och red allmänt dåligt. Så jag fick skärpa till mig och då funkade det mycket bättre :) Det andra gick också bra.


Exando.

Red ut barbacka med bara grimma och grimskaft :p Tänkte nämligen gå på gympa ikväll, så jag hade lite bråttom och tänkte att Exando är ju så snäll så ;)
Iaf så red jag den vanliga vägen, Exando hostade bara en gång och började faktist trava och sen galoppera av sig själv :)
Sen tog vi en genväg upp på landsvägen igen, och där va det ju absolut kolsvart, fast jag hade ju pannlampa. Men så skvatt Exando för något så jag nästan ramla av :p iaf så verkade det inte va något särskilt så jag fortsatte. Men så såg jag att det stod något där i får-hagen. Tänkte att det är väl (såklart) fåren, lyste på dom så att ögonen lyste och trodde att Exando såg dom. Men tydligen inte för när de rörde på, fick han typ panik och tvärvände! Jag hade ju inte en chans att sitta kvar, men lyckades iaf hålla i grimskaftet. Jag trodde att Exando skulle stanna och inse att det inte var något farligt, men det gjorde han inte och jag hade ingen lust att bli släpad efter en typ skenande häst och släppte :p Iaf så travade Exando uppför "den vanliga vägen" och jag skulle ju inte hinna ikapp honom, så jag fortsatte på genvägen. Som tur va så kom han gående och jag kunde andas ut. Men då kommer det en bil som inte ser Exando (jo, jag hade reflexer) och så börjar Exando dra sig ut mot vägen! Så bilen fick tvärstanna och då fick jag tag på Exando. Shit alltså, va mycket det kan hända på så kort tid!

HV polo

Ett märke som varit okänt för mig fram tills jag började läsa massa bloggar, då va det någon som gjorde ett inlägg/la ute bilder på olika sker fårn ust HV polo och jag fastnade för det direkt! De gör verkligen fina schabrak, benlindor, tröjor, jackor, allt! Lite dyrare men inte så farligt :)










Så snygga benskydd asså!!





Det mesta av detta finns att köpa på ridsportbutiken.net, som just nu har rea på en massa saker! Både till häst och ryttare så ta en titt, vettja! ;)

Gårdagen + dagen (onsdag)

Orkade inte skriva igår, så jag skriver nu ;)
Syrran va här igår så det blev ganska sent innan jag skulle ut och rida. Därför tänkte jag bara skritta, eftersom jag ändå bara skulle ta en lugn uteritt. Och så följde mamma med också, så vi gick en sväng :)

Idag ska jag börja med och säga att jag försov mig. Stängde av alarmet igår morse och glömde sätta på det igår kväll. Men som tur va kom pappa och väckte mig, men det blev andå 45 minuter jag försov mig :P Men för en gångs skull kunde jag åka med pappa till skolan, så jag får lite extra tid ändå :)
Idag ska jag träna lite dressyr med Tobbe igen. Fast jag köra lite mer bommar på slutet. Sen rider jag ut en sväng på Exando :)

Nu måste jag gå om jag ska hinna! :p

Veckoplanering v.47

Måndag:  Dressyr
Tisdag: Lugn uteritt
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Vila
Fredag: Bommar, hinder
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt

dressyr

Tobbe va fin idag! Lagomt pigg och lyssnade bra :)
Började med och rida igenom bara- ställa, böja. Gjorde också endel avsaktningar till både skritt och halet, halterna kändes bättre idag!
Sen gjorde jag några öppnor och slutor i båda varven, det är lite svårare i vänster varv där han är lite stelare, särskilt slutorna. Men det funkade bra det också tillslut :)
Sedan gjorde jag några skänkelvikningar som också dom kändes bättre idag! känns bra att det går framåt :)
Sen avslutade jag med och hoppa ett litet räcke på 50 cm ur högersväng, för att jag inte ska böja och jag tror inte jag gjorde det heller :) Tobbe tyckte det va jättekul att få öka farten lite och blev faktist lite väl stark ;)



Naturbruks gymnasiet Lillerud

Dagen idag blev inte riktigt som jag trodde den skulle bli när jag åkte till skolan. Började med att jag gick på första lektionen som vanligt, efter ca 15 min kommer två andra elever från en annan klass och frågar om jag inte kommer snart, vi ska ju till lillerud! Jasså, säger jag, det har jag inte hört något om!
Jag hade ju pratat med kuratorn och vi hade gjort upp att vi som ville gå på lillerud skulle åka någon måndag, men jag antog att han skulle höra av sig.. :p
Åkte iaf dit och vi blev guidade genom hela skolan :) Och jag tyckte om det! Tobbe ska ju såklart med i så fall och han ska nog trivas där! ;) 




Nu ska jag gå ut och rida, idag blir det dressyr med Tobbe :)

Nya saker

I lördags, när vi var till Karlstad på hockey var vi inne på hööks och köpte lite grejer :) Det var rea på en massa grejer, bl.a 15% på jackor (köpte dock ingen det).
Köpte iaf ett par vinter-vantar, tumvantar med mjukt innerfoder och skinn på utsidan, jättesköna! :) Köpte också två par bettplattor, som kanske kan förhindra att han får skav i mun-giporna. Sen köpte vi ett flugtäcke! Fel årstid, jag vet, men det va halva reapriset! Det kostar över 700 kr och vi köpte det för 105 kr, så det va ett riktigt kap! Och då med både hals och såna magplatta. Så spela roll om det är vinter, sommarn kommer väl förhoppningsvis tillbaka! ;)
Sen köpte vi också en vanlig, svart 25-liters hink.


129:-

förut hade jag dessa:

de var varma och så, men tyget slits ut ganska fort.




täcket. ord. pris - 749 :- rea pris 105 :-

uteritt

Jag och mamma var ute och red i typ snöstorm idag! Red i väst för en gångs skull, trodde det skulle bli kallt men det blev det inte :)
Red för omväxlingens skull uppåt idag, så hästarna fick klättra lite. Red först på grusväg, sen in i skogen där vi inte lär kunna rida mer p.g.a snö. Det va faktist riktigt härligt och galoppera med pudersnön som virvlade runt bene på dom! :)
Tobbe va väldigt pigg, som vanligt ;) Exando va något bättre idag, men är lite hostig och ganska "snorklig". Så vi tog det rätt lugnt, men vi red väl nästan en mil :)


Söndag

Redan söndag. Ny vecka imorgon men som tur är så är det inte länge till jullovet och julafton! :D

Idag lär det bli en ganska lung dag. Mamma kommer senare och rider med mig. Innan dess hoppas jag hon kan klippa mig! har funderat över massa olika frisyrer, då jag vill göra något nytt! Endel tror att jag skulle passa i sidecut (rakar lite på ena sidan), men det vågar jag inte :P Och så har jag också funderat på att klippa av det, klippa det kort. Men jag pratade lite med mamma och vi kom fram till att vi klipper det som är slitet och så fortsätter jag spara. För nu har jag sparat ett tag och fått ganska långt hår, så jag skulle nog ångra mig om jag klipper av det :) Jaja, nog om det!
Jag ska plugga lite nu, vi har en massa läxor. Glömde dock en bok i skolan som jag skulle behövt så min engelska uppgift lär komma in en dag försent :P



Svar på kommentar

(det gick inte att kommentera din blogg, så jag svarar här)


Vad har du för färger till dina ponnys på utrustningen? från Katrinne

Om du menar sadel, träns och benskydd så har jag brun utrustning till Tobbe när jag hoppar/rider ut och svart när jag rider dressyr :) Själv tycker jag att Tobbe passar bäst i svart (han har både bruna och svarta prickar :P)! Till Exando har jag brun utrustning.
På schabrak och sånt har jag olika, men när jag tävlar hoppning har jag rött och i dressyr vitt ;)

hockey och tidig ridning

Kom hem för typ en kvart sen, vid nio.
Ishockeyn gick va rolig, fast färjestad förlorade mot frölunda med 1-3 så det va ju inte lika kul :P Och ska jag va ärlig så är det roligaste med ishockeymatcherna, när spelarna åker ut på isen i rök och hög musik med fansen klappande i takt ;) haha

Imorse red vi ju också, mamma följde med. Red ut en sväng på grusväg, som ju är täckt av snö :) Tobbe va piggelipiggpigg och protesterade med ett antal bakuter när jag ville göra skänkelvikningar osv ;) Exando är ju pigg han också, men tyvärr orkar han inte med riktigt.. :/


Dagen idag

Idag kommer det bli dålig update, för jag har fullt upp minsann!
Är uppe tidigt och rider en pålle, sedan -runt halv tolv- åker vi till Karlstad och handlar lite innan va åker och ser på hockey! Den börjar fyra så vi lär inte vara hemma förräns sent :P
Så nu vet niu vart jag håller hus! ;)

Ridpassen

Exando.

Red ut barbacka en sväng. Han va väldigt pigg (faktist), började trava så fort jag kortade tyglarna och ökade tempot när jag släppte efter (till och med när vi gick hemifrån!!) :) Han hostade inte så farligt men va ganska ansträngd i andningen så det liksom bara lite jogging :)



(Tänkte först rida Tobbe direkt efter, men jag blev till en vandrande iskub och va tvungen att gå in och värma mig! Dock va det ganska kallt inne också, eftersom jag varit ensam hemma idag och kan inte göra eld i pannan..
Så jag var bara lite mindre iskub när jag gick ut och red Tobbe vid sju :) Men efter ett ridpass i mammas stora dunjacka, blev jag svettig istället :P)



Tobbe.

Jobbade lite här hemma. Började med och värma upp, sedan lösgöra honom. Han är lite stel i vänster men i höger är han skitfin!
Gjorde sen i princip samma som igår. Hade räcket i mitten på kortsidan och så hade jag också en oxer ur en ganska snäv sväng för att jag ska få träna på att inte böja innan hindret! Gick rätt så bra idag :) Höjde lite mer på slutet och det kändes prima! :)


Fredag

är hemkommen tidigt idag och äter lite snabbt just nu. ska snart skynda mig ut och rida Exando innan det blir mörkt. Blir en uteritt för honom. Sen rider jag Tobbe på banan idag :)
Förresten, mamma ringde förut och sa att hästarna varit på rymmen idag, suck. Någon hade glömt strömmen - oops, det va nog jag :P Som tur var har vi snälla grannar som ställer upp och tog in dom i stallet :)
Så nu lär jag antgaligen släppa ut tobbe utan täcke, annars känner han inte strömmen och spränger igen (antar att det är så de kommit ut).



Dagens ridpass

Red ut med Tobbe idag först. Kände direkt att han va väääldigt pigg!
Red på en otrafikerad grusväg med fina galoppsträckor, så han fick springa av sig lite :) Han tog varje chans han fick att springa iväg! haha ;) Men Exando va ju inte med så det blev inga bakuter eller så, han blev lite stark bara ;)
Sen när vi kom hem så red jag lite på åttvolter med ett litet kryss i mitten. Vill få bort min dåliga vana att ställa innan hindret + hålla galoppen bättre i svängarna och rida mer med benen. Jag ska säga att jag kom på mig själv flera gångar med och ställa! Gaah, att jag aldrig lär mig!! Blir lätt irriterad på sånt ... :P Iaf så försökte jag hålla mer stadig och rida med mer ben och mot slutet blev det riktigt bra! :)
Travade av, tog av honom och "nattade" dom sen :)



Hiss

Idag hissar jag ett täcke. Ett regntäcke från börjes :)



Ett väldig bra, slitstarkt regntäcke! vi köpte ett till Exando och vi är verkligen nöjda! Ganska stora i storleken, som jag tycker är bra, så det täcker absolut hela hästen :)


399:- på börjes :)

promenad

Hästarna blev ju skodda idag på förmiddagen så vi tog en promenad med dom idag med, före bonde söker fru ;)
Imorgon har jag troligen en väldig pigg ponny som ska få komma ut och springa lite ;)

Jag har faktist inget kul och skriva om, så kom gärna med förslag :P


Hovslagaren

På onsdag kommer hovslagaren! Å, va bra :) Äntligen kan vi rida ut på riktigt! :)
Så idag tror jag hästarna får vila, jag måste plugga också :/

Förresten, jag ska sluta med godis! Eller jag har gjort, igår :) Sist jag försökte med det, klarade jag inte mer än en månad tror jag :p Men denna gång ska jag hålla mig ända till julen! :)

Dganes "ridpass".

Väldigt halt ute idag, så jag bestämde mig för att bara gå ut och gå med hästarna :) Månen sken som en lampa och det va faktist härligt ute, trots att klockan blev närmare åtta innan vi kom ut! Så vi gick i hela 45 minuter, vilket är bra för att vara jag ;)

Nu är jag trött och ska lägga mig. Blir lite dålig update, men jag har ingen riktig lust ..:P


Öronmuffarna på ;)

Filmerna

L:C

runda och prisutdelning:



L:B



Världens bästa ponny (L)

Resultat.

Jag ska börja och säga att Tobbe har varit väldigt pigg och taggad idag, mest positivt men också lite negativt också ;)

L:C

På framridningen tyckte jag att jag inte hade så bra tryck i honom, så jag gjorde några ökningar så han skulle vakna till lite.
Väl inne på banan, taggade han till ordentligt! När publiken applåderade åt den som red innan mig, blev han uppspelt och ivrig att få komma iväg!
Iaf, så flöt det på bra, höll honom lite mycket på vissa hinder, men det gick bra ändå :) Felfri i grunden och gjorde en ganska bra omhoppning. Tog lite stor väg till sista hindret, men jag skyller på att jag inte hann gå banan klart :p Men vi blev felfria i omhoppningen och slutade ändå på 2:a plats! :D Så jag är nöjd ;)

På prisutdelningen va han helt galen. Han brukar bli lite uppspelt av applåder och sådär, men nar han får stå på långa tyglar brukar det gå bra! Men icke sa nicke. Han vägrade stå still, så rosetten skulle jag få hämta i sekritariatet. Och när ärevarvet skulle börja, va vi typ i andra änden och jag fick inte Tobbe till att gå fram! Och helt oförberett gör han världens bakut så jag nästan flyger av. På något vis lyckas jag kravla mig upp (mamma fick med det mesta på film, så.. :p ), men jag gick ut istället och struntade i ärevarvet :P


L:B

Han va mycket lugnare i den här klassen, men var ändå taggad, så jag fick ett bra tryck i honom!
Grundomgången flöt på jättebra! Höll honom inte alls lika mycket som jag brukar, utan bara red liksom ;) Felfri i grundomgången alltså. Satsade inget på placering i den här klassen, utan jag ville bara va felfri, så jag red i samma tempo i omhoppningen. Det flöt på bra där också! Det kändes väldigt bra och han lyssnade och va duktig! Han va i en oxe där men lite tur ska man väl ha :) Dubbelnolla blev det även i denna klass! Jag trodde ju att jag inte skulle ha någon chans alls till placering, men jag blev faktist 5:a eller 6:a, varav 4 placerade, så det va ju inte så tokigt ändå ;)


Väldigt nöjd med dagen, Tobbe har skött sig bra, förutom prisutdelningen, men vafasen, lite cirkus ska det väl va! ;)


(filmer kommer imorgon)

Hemma!

Tävling blev och det roligt var det! :D
Tobbe skötte sig ganska bra, hö-hö ;)
Resultat och filmer kmr senare :)







tävling

Nu har jag dragit ut kartor och ska snart gå ut och börja göra iårdning allt. Mamma ska ta bilden och åka och se om det är väldigt halt. Så om jag inte skriver mer så har vi antagligen åkt ;)
Gud, va nervös jag är! Hoppas verkligen att vi kan åka, riktigt sugen på tävling nu! :D


Dagen

Som sagt, fullt upp.
Red Tobbe förut, innan alla gratulanter kom. Han va väldigt fin idag! Mjuk och lydig :) Hade ju inget annat val än att rida på åkern, pga inga brodd/sulor. Men som sagt så va han superfin. Lösgjorde honom bara i sidorna, fick jobba lite mer i vänster varvet så han är väl lite stelare där. Hade två bommar också som jag ändrade antal galoppsprång, och han lyssnade ra fram och och tillbaka :) Så han känns fin inför imorgon, om det nu blir någon tävling - väglaget är dåligt.. Men vi får väl hoppas det blir bättre tills imorgon!

Nu ska jag iaf gå ner och putsa och packa, syrrorna m. familjer är fortfarande här och snart kommer mammas kompisar och gratulerar. Så nu är min enda chans :P


Lördag

Idag har jag ganska mycket och göra.
Jonna kom för ca en timme sedan (frida jobbar) och senare kommer fler och då blir det fullt hus :) Snart sk jag gå ut och springa, faktist. Behövligt vill jag lova!
Och när ska jag rida då? Ja, det beror väl på när alla kommer. Kanske hinner rida en häst innan eller så rider jag båda efter, får se :)


alltid lika söt :)

Dagens ridpass

Tänkte gå ut på uteritt med Tobbe idag, men det fik jag ge upp ganska fort eftersom han fick styltor direkt och utan brodd så gled han hela tiden och kunde stträcka sig. Så jag fick vända och rida på åkern istället :/
Red bara igenom honom i båda varv och alla gångarter, han fick ju styltor även på åkern, även om han inte gled något där. red väl i ca 25 minuter.
Exando fick vila idag, jag ska sätta mig med läxor och prov.

Imorgon kommer det va fullt huset av småbarn och annat folk som ska fira mamma som fyllt år + fars dag på söndag. Så det kommer förhoppningsvis endel bilder! :)
Ska ju också rida igenom Tobbe, rida Exanod, sen putsa och packa inför söndagens tävling! :)


Bra att ha i kylan! nr 2

Värmesulor!


Enkelt och superbra!
Man stoppar ner dessa i skorna/stövlarna och trycker på knappen när man vill att de ska värma upp sig.
Innan är det gelé som ni ser, sen när man trycker blir de hårda, så om man sätter i dom och går lite så formar de sig liksom och så stelnar de ;)
Sen är det bara att koka dom (vet inte hur länge, det följer väl med någon beskrivning) och så är det bara att använda igen!
och det funkar, det lovar jag, för jag har sånna och använder dom på vintern när jag rider :) Lite svårt är det att ha dom i stövlarna, eftersom jag inte vill sätta på dom direkt, utan jag vill först göra iårdning hästen. Och när jag då ska sätta på dom så måste jag knäppa upp stöveln och trycka. Det är liksom en "stång", som man ska knappen sitter på som man ska sätta efter benet.
Värmen håller i sig ganska länge, typ en timme tror jag. Och varmt är det! Nästan så jag bränner mig faktist :p Men som sagt väldigt bra att ha, för jag tror inte att det bara är mina tår som blir till isbitar ;)

Det finns också endel andra såna värme-saker, t ex att lägga i vantar eller fickor, kuddar och mycket mer :)

Hemsida som säljer: www.sandri.se (160 kr kostar värmesulorna)

snö

Det har snöat hela dagen och nu ligger temperaturen på 0, så det är kramsnö också. Så idag kommer jag få hoppa av och kratsa vill jag lova! :P Men men, det är väl sånt man får stå ut med :) Snart sätter vi väl på snösulor så då går det ju bättre :)
Uteritt med Tobbe idag. Exando kankse får vila eller så går jag ut och gå med honom, får se hur jag gör helt enkelt :)



På söndag ska jag tävla också, jag är nervös!
Men är Tobbe lika fin som han va på träningen i tisdags så går det nog bra :)
Ska bli sjuuukt kul! :D

Dagens ridpass

Red ut en sväng med Exando idag. Underlaget va bättre, han fick inte styltor men det va lite halt (han har bara brodd på framhovarna).
Han hostade inget idag (okej, två gånger efter ridturen) och han va ganska pigg :) fast han andas ganska ansträngt, men bättre än igår iaf ;)

Nu är jag trött efter att ha pluggat och sen varit ute i stallet till kvart över nio. Så jag ska dra mig till sängs!

Vila?

På träningen i tisdags pratade vi ganska mycket om hur mycket vila eller skrittdagar en häst behöver i veckan och om man borde låta hästen ha några veckors vila någon gång.
Thomas tyckte att hästen borde ha två skrittdagar i veckan och att den får några veckors vila någon gång under året. Det kanske passar bäst om man sätter den på vinter efter tävlingssäsongen?
För Tobbes del, som är pigg och har mycket energi, tänker jag såhär:
Jag ska inte hoppträna mer än en gång varannan vecka och den veckan vi inte tränar får han en vilodag och den veckan vi tränar får han två.

Sen tror jag att det är bra för hästen att få någon veckas vila. Tobbe behöver nog det, eftersom han har varit igång och tränat och tävlat regelbundet hela året.  Dock vet jag inte riktigt när jag ska sätta den. Det är ju lite planering med det där, eftersom man såklart inte vill missa så mång tävlingar osv.

Detta är förståss olika frrn häst till häst. Ingen är ju lika och det är bara en själv som känner hästen bäst, som kan avgöra hur mycket den behöver vila.

Hur tycker ni? Hur mycket vila får era hästar?

Torsdag

Idag slutar jag sent och kommer inte hem förrän fem. Då är det redan mörkt ute, men Tobbe har vila idag så det är bara Exando som ska ut. Rider honom på åkern lite idag, det var lättare där än och rida på vägen (det blir så halt åt honom när han får styltor).
Usch, jag tycker verkligen inte om vintern! Snö och kyla är nog det värsta på hela året!


Dagens ridpass

Exando.

Slutade tidigt idag och hann rida honom innan det blev mörkt. Det har kommit typ två cm snö nu också, tyvärr :/ Så han fick styltor och jag kunde därför inte trava så mycket, utan det blev mest skritt.
Han va ganska ansträngd i andningarna idag.. Hoppas verkligen han repar sig, annars vet jag inte hur det kommer gå.. :/



Tobbe.


Red bara igenom tobbe lite på åkern. Han tränade ju ganska hårt igår, så tog det lite lugnt idag :)

Hiss

Om jag då ska hissa ett smörjmedel,så får nog det bli skinn och lädertvålen.
Den tycker jag gör rent bra och lädret blir i alla fall inte matt!
Plus att den varar länge eftersom det är en tvål. Vissa gillar inte tvålar, men jag har faktist inget emot dom. Tycker det funkar minst lika bra med tvål som något annat ;)


Finns också att köpa på hööks.

Diss

Idag dissar jag smörjmedlet från stübben som jag köptpå hööks.
Första gången jag använde det, tycker jag det verkade bra. Det lukar så himla gott av det! Men efter några gånger tycker jag att det ger läder en matt färg och det vill jag ju inte ha. Så det kommer jag inte köpa mer!



Hissen kommer senare ;)

Hoppträningen

Det gick jättebra idag! Allt flöt på bra, inte helt 100% med avstånd/distanser/avsprångspunkten, vad ni nu vill kalla det, det till 90 % iaf! ;) Tobbe va lagomt pigg och ja, hoppade allt utan tvekan :)

Lite mer ingående så hade vi två räcken på kortsidan i båda ändena av ridhuset, sen ett räcke snett ner ifrån ett hörn (svår sväng), till en oxer, samt en oxer på långsidan.
Det flöt på bra när vi värmde upp, men jag ställer fortfarande åt höger när jag kommer i höger-sväng! Så Tobbe får liksom hoppa med böjd hals och så ska det inte va! Måste verkligen få intill benen bättre och rida med mindre hand, vill gärna bli lite bromsandes.
Sen höjde vi upp lite och hoppade en bana. Det kändes bra, men blev lite bromsande i början, fast på slutet släppte jag bättre :)
Sen höjde Thomas i ena änden av en oxer (samt att han drog ut den i den lägre änden, så vi fick välja mellan högre och smalare eller lägre och bredare), så den blev sned liksom. Och så skulle vi hoppa oxern på långsidan, till ett räcke på kortsidan, mellan oxern på långsidan och ett annat räcke och upp på den sneda oxern, sedan ner till räcket. Han satte också upp alla andra hinder till ca 1m - 1.10m.
Första gången så glömde jag bort att jag skulle mellan oxern och räcket, andra gången fick jag för mig att jag skulle innanför oxern också och tredje gången tog jag rätt väg och det gick bra :)
Tobbe va varkligen skitfin idag! Taggade till riktigt på slutet när det blev lite högre och det är ju jättebra, med tanke på att han kännts lite sådär på senare tid. Så jag är supernöjd ;)
Tyvärr kom inte kameran med, så ingen film :/



Bra att ha i kylan!

Nu när det blir vinter och kallt så är ett tips till er att köpa öronmuffar! Jag har det och dom funkar verkligen jättebra! Bara att sätta fast dom (med kardborr) och vips så har man varma öron! ;) Även fast jag brukar ha rånarluva på mig när det är som kallast så använder jag dessa ändå, för de är så sköna :)

Finns att köpa på hööks för 49 :-


hoppträning!

Idag är det hoppträning för Thomas. Och det ska bli ruskigt kul :)
Jag slutar fyra så jag hinner inte hem. Alltså får mamma lasta Tobbe själv och hämta mig. strax efter fem drar träningen igång :)
Så det är bäst att jag skyndar mig nu, om jag ska hinna mocka och packa innan halv sju! :P


Förresten! Mamma fyller år idag! Hipphipp hurra! :D
Min present är att hon får köra mig på hoppträning! Haha, nej jag skoja bara ;) Jag ska allt gå och köpa henne något fint :)

Dagens ridpass

Usch va kallt det va ute idag! Mina lår blev helt iskalla!
Iaf så red jag Exanod och hade Tobbe bervid idag. Men eftersom det frusit och blivit hårt så kunde jag inte trava så mycket och kunde inte galoppera alls. Så det blev en kort uteritt med lite trav :) Så om det är hoppträning imorgon så är Tobbe lagomt pigg iaf .. :p


ang. designen.

Nu har jag varit inne och kollat på den bärbara datorn, och där ser designen knepig ut?! Headern är typ dubbel? Är det så för er också?
Ska se om jag kan gå in och försöka hitta felet. Tycker det är lite konstigt att ser annorlunda ut på olika datorer.. Maries design blir också konstigt på vissa datorer..

såhär ska iaf hela headern ut:


Veckoplanering v.45

Tobbe.

Måndag: Lugn uteritt
Tisdag: Hoppträning.
Onsdag: Dressyr.
Torsdag: Vila.
Fredag: Uteritt.
Lördag: Dressyr, bommar.
Söndag: Hopptävling!


Exando.

Måndag: Lugn uteritt.
Tisdag: Vila.
Onsdag: Dressyr.
Torsdag: Uteritt.
Fredag:
Dressyr, bommar.
Lördag: Uteritt.
Söndag:

Hiss och Diss

Diss:

Pioneer Crocodile stövlarna.
Jag ska va ärlig och säga att jag tycker inte de är snygga alls. Det beror nog på att jag inte gillar såna mönster, jag är också emot leopardmönster (klart att det kan va snyggt ibland).
Jag har också hört att det är dålig kvalité på dom och det är ju ett stort minus eftersom man ju vill ha stövlar som håller länge! Särsillt dåligt är det väl med tanke på att de kostar 4000:- ..


Nej, jag tycker faktist inte alls om dessa..


Hiss:

Veredus Guarnieri stövlarna.
Åå, va dom är snygga! Så enkelt, stilrent och snyggt!
Har inte hört om de är bra/dåliga men de borde ju vara ganska bra med tanke på priset.
Skulle jag få välja, så väljer jag absolut dessa! ;)


Dagens ridpass

Mamma kom så vi gick ut på en uteritt :) Det kändes att vi tränade igår, Tobbe va hur mjuk och fin som helst! Ställde igenom direkt jag bad om det och va lagomt pigg :)
När vi kom hem, bad jag mamma att ta lite kort när jag red Tobbe på åkern. Så det blev en hel del, dock ganska många som inte blev bra eftersom mamma inte riktig kan med kameran än :P
Men här är iaf de bästa:









(vet att mina öronmuffar sitter lite långt ner..)



Veredus benskydd

Veredus skydden tycker jag verkar väldigt smidiga och dom är väldigt snygga. Men det är ju så dyra! Kanske är det jag som är snål? Men jag tycker inte att ett par benskydd är värda 1300, även om dom är bra. Fast det kanske inte jag ska säga, som aldrig provat men det känns ju lite överdrivet. Finns ju också andra modeller som inte är lika dyra, men de är säkert inte lika bra heller så då kan man väl bara ta ett par vanliga från typ hööks? :)
Iaf, börjes har ju ett par som är väldigt lika Veredus skydden som kostar 195 kr. Dom köpte jag till Exando för ett tag sen, tyvärr va det ingen vidare kvalité så de är sönder nu. Men jag tycker ändå att det är bra att det finns billigare varianter!



Veredus Carbon gel senskydd,
1299:- här.





Veredus Olympic senskydd, 899:- här.



Börjes, 195:- här.



Något som jag dock inte gillar så mycket är knäppningen. Det är bra på sommaren, men på vintern så fastar det snö i hålen, så det blir svårt att få upp dom! Plus att man ofta är ganska stel och frusen i fingrarna efter ett ridpass i kylan, så det blir ännu svårare att få upp.

7 november

Idag är det sista dagen på lovet. Imorgon drar skolan igång igen med läxor och långa dagar. Och nu när vi ställt om klockan så hinner jag nog aldrig rida i ljuset. Möjligtvis de dagar jag slutar tidigt. Då är jag hemma strax före tre och om jag går ut direkt så borde jag ju hinna rida iaf en häst i ljuset ;)
Det är nästan så att jag funderar på att gå upp ännu tidigare och rida en häst på morgonen, iaf de dagar jag slutar senare, för om vi har läxor och sådär, hinner jag inte rida båda på kvällen. Min buss till skolan går fem över sju så jag måste ju vara klar till sex iaf. Går jag upp typ halv fem borde jag väl hinna? Det känns väldigt tidigt, men jag är morgonpigg och har inte så stora problem med att gå upp ;) Och jag går faktist alltid upp tio över fem på vardagarna och mockar och så på morgonen (jag behöver egentligen inte gå upp så tidigt om jag bara skyndar mig lite, men det brukar gå minst en halvtimme åt frukosten).

Jaja, nog om det! Idag blir det antagligen en uteritt för båda hästarna om mamma kommer :) Det är minusgrader men solen skiner och det är typ helt underbart ute! :) Så det kanske blir en längre ritt idag till och med.


Dressyrträningen

Träningen gick bra idag. Fick mycke bra saker och tänka på när jag rider hemma.
Iaf så arbetade vi mest med och få dom lösgjorda i båda sidorna. I början va Tobbe ganska stel men lite motsträvig, men mot slutet blev han jättefin!

Saker jag ska tänka på:

*Känna båda sittbenen
*Släppa ner innerbenet
*Slappna av i armarna
*Vara avslappnad och följa med
*Inte bli bakåtlutad



fullt ös

Vet att jag bloggar uselt, men det är verkligen fullt upp nu!
Runt halv ett hämtade mamma mig hos Sabina (där jag sovit inatt) och då åkte vi till Felicia som ju fyllde tre :) Och nu har jag precis kommit hem och måste skynda mig och göra mig och Tobbe iårdning inför dressyrträningen! så jag hinner inte skriva mer nu.


Partyyy

Det tog längre än väntat att fixa Maries (<--alla besöker hennes blogg) design, men efter minst två timmar så va det fixat ;) Sen fick jag börja göra mig iårdning för typ party. Eller ja, vad man nu ska kalla det :) Hann tyvärr inte rida Exando :(

Nu ska jag åka, ha det! ;)

Ny kategori!

Nu har jag lag till en ny kategori - hiss och diss :)

Ridpass m.m

Nu på morgonen har jag ridit Tobbe. Det va lite kallare ute idag, men solen sken så det va riktigt skönt faktist :)
Iaf så körde jag ett dressyrpass idag. Han va lagomt pigg och tölade inget :) Tränade mycket skänkelvikningar och öppnor/slutor. Skänkelvikningarna gick sådär i början. Jag glömmer bort mig lite och tappar yttertygeln och då blir det inte så bra. Men mot slutet kändes det bättre :)



Nu kommer Marie snart och så sak vi fixa hennes blogg-design :) Sen ska jag väl rida Exando och senare ikväll åker jag ner till en kompis och har det bra med fler kompisar, sover även där :p
Så det är så dagen ser ut idag.
Imorgon ska vi först gratulera min systerdotter Felicia som fyller år idag, tror jag. Sen åker vi hem och hämtar Tobbe, för kvart i hem har vi bokat in en dressyrträning för Leena :) Ska bli kul och nyttigt för det va väldigt länge sedan vi tränade för henne, länge sen vi tränade dressyr över huvud taget :p Mamma kanske filmar lite, om ni vill se? :) 


Felicia :)

Bilder från igår

Väldigt dålig uppdate igår, men jag kom hem sent och orkade inte liksom :P
Nu har jag iaf kollat igenom bilderna från är jag var hos Marie igår och det blev många fina!
Här är favoriterna iaf;













Är han inte för söt?!

Det blev ju som sagt några bullar också ;)





Mums, va goda dom va! :)


En massa bullar och en söt valp

Hemma från Marie nu och vi har haft en väldigt mysig förmiddag! :) Bakade gjorde vi, 114 bullar och två sockerkakor ;) Inte helt fel!
Tog också kort på den söta valpen! Blev ganska många, fina bilder men jag hinner inte lägga upp några nu. Jag åker alldeles snart till Julia och sedan vidare mot byn. Blir väl där ett tag, men inte allt för länge :P


Världens bästa film

Bara för att, så ska jag göra ett ohästligt inlägg och tipsa om en förbannat bra film! :)
Den heter A walk to remember.
Den handlar om:

Var gång våren kommer till North Carolina, tänker Landon Carter tillbaka på sin gymnasietid och på Jamie Sullivan. Landon umgicks med skolans innegäng, och han och hans vänner hade inte annat än förakt till övers för den självsäkra Jamie. Men när Landon hamnar i skolans dramagrupp, som straff för ett pojkstreck, möter han Jamie på hennes villkor. Deras möte väcker lidelsefulla känslor, känslor han inte visste fanns. Och deras möte kom att ändra hans liv för alltid.

(text lånad från tankafetast)

Jag har sett den fyra gånger och jag grät lika mycket fjärde gången som första ;) Ruskigt bra alltså, verkligen sevärd!



Och så ser ju Shane West ganska okej ut också ^^

duktiga jag! .. igen

Jajamen! Istället för att sitta och titta på bonde har jag varit ute och sprungit tjugo minuter! Det mpste ju va ngt fel på mig just nu.. ;)

Imorgon vet jag inte riktigt hur det blir. Jag ska iaf till my friend Marie och checka in den nya valpen! Åå va roligt :) Dit åker jag tidigt, mamma börjar jobba nio så jag kommer va där typ halv nio :)
Sen skulle ju jag och Julia fota och så, men vi får se hur det blir :) Senare på kvällen hoppas jag iaf att jag tar mig ner till byn för där är det kvälls öppet. Inte för att jag behöver handla efter idag, men man kan ju va lite allmänt social sådär ;)
Ridningen får vi ser hur det blir med.. Hinner jag så hinner jag helt enklet :)


Hemma!

Det har varit en lång men super dag i norge idag! köpt en massa faktist.. Men men, när pappa betalar så ärre ju lungt ^^
Iaf, detta har jag köpt:



Rosa kavaj från H&M - 399 :-
Svarta, "randiga" tights från Bik Bok - 2 för 99 :-
Rosa BH från H&M - 99 :-
Gråa jeans från Vero moda - 250 :-
Grå t-shirt från Vero moda - 179 :-
Svart tunika från H&M - 299 :-





5 ringar från H&M - ? :-
Mascara från H&M - 179 :- (tror jag)
Grafiti nagellack från H&M - ? :-

Köpte även ett par kängor från dna för typ 500 tror jag :)
:


(Lånad bild)



Mamma betalde med sina norska pengar, annars hade det blivit mycket dyrare, så ni vet :p



Hiss och Diss

Gör ännu ett hiss och diss-inlägg!

Diss:

Ridvantar.
Typ alla ridvantar går sönder direkt! Jag kan inte ha mina i mer än typ två månader så är det bara remsor kvar av fingrarna typ! :P Och jag har provat alla möjliga sorter. De är bekväma och så, men inte hållbara.


Av de jag har provat, så har dessa hållit längst.


Hiss:

Arbetshandskar.
Jepp, eftersom alla vantar går sönder så fort så köpte jag ett par tagera vantar från Hööks och det har hållit jättebra! Jag har haft dom i minst två månader och dom är inte ens på gång att gå sönder! Och dom är bekväma också :) De kostar lite mer än de vanliga, men det är det värt!


189:- här.

Tidig ridning

Som sagt, jag red på morgonen. Mamma var vaken så hon följde med på Exando :) Det blev dock en uteritt istället för dressyr, men det passar bättre och ta dressyren imorgon eftersom Tobbe vilade igår :) Tobbe va pigg, även om han kanske inte tyckt det va jättekul och motionera så tidigt! :p


Duktiga jag!

Nästan hela dagen idag har bestått av lathet. Jepp, jag har inte gjort annat än suttit vid datorn/TV! Men jag sa till mig själv på skarpen, trotsade regnvädret och gick ut och sprang. Jajemensan! I ca en halvtimme tvingade jag mig själv att inte sluta springa, vilket jag inte heller gjorde!
Väl hemma igen, väntade två boxar på att bli mockade och två hästar med regntäcken tunga som bly, på att få komma in. Så det var bara och sätta igång. Men det stod inte på, med lilla mocken (katten) som sällskap gick det finfint :)
Imorgon är det full dag igen. Eftersom jag inte vet riktigt när jag kommer hem, så går jag upp tidigt (ca halv sex) och rider på morgonen :) Nu har vi ju ställt om klockorna så det är just på morgonen istället. Så det blir Tobbe som får sig ett morgonpass. Sen, om det inte blir för sent, går jag ut en sväng med Exando också.



(Mocken, heter egentligen Snuggles)

Ändrade planer

Det tog längre tid än jag trott att klippa Alma (min kompis häst). Hon är en ganska nervös travare som aldrig blivit klippt förut så jag visste inte riktigt hur det skulle gå :p men hon va faktist snäll! Det va bara halsen som skulle klippas också så.
Iaf så funkade inte klippmaskinen först! Jag trodde att jag kört sönder den igår när jag klippte Tobbe, men jag ringde till mamma som sa att den behöver smörjas, så vi gjorde det och då funkade den som smort ;)
Va inte hemma förräns ett (trodde jag skulle va hemma senast tolv) och det var (är) riktigt dåligt väder så vi ställde in foto-stunden. Tar det nog på torsdag istället :)
Blir det bättre väder går jag ut och rider Tobbe sen, annars får han vila idag.
Imorgon ska jag mamma och två "kompisar" till Kongsvinger  på shopping! mysigt mysigt :)

Hiss och Diss

Nu ska jag göra ett hiss och diss-inlägg för en gång skull! ;)
Börjar med diss:


Anna Scarpati Schabraken.
Jag tycker de är fula och oerhört tråkiga! Det är ju inget annat än ett vanligt schabrak med nån passpoal på. Känns som man kan köpa ett likadant i vilken affär som helst- mycket billigare! Så ja, stooor diss på den!





Hiss:

Eskadron schabraken!
Jag vet att jag sagt det förr och nusäger jag det igen; så otroligt snygga!
De utmärker sig med lite annorlunda mönster (sömmarna) tycker jag. Och de gör dom i så fina färger och allt är så stilrent! Och passpoalen är ju asgrym ;)




Det sista finns att köpa här för 749:-


Ny design!

Nu är den nya, höstiga designen klar! (tryck på f5 om du inte kan se den)

Vad tycks? :D

2 november 2010

Idag har jag ganska fullt upp hela dagen, så tyvärr kommer det bli dålig update även idag.
Först ska jag rida Exando nu på morgonen. Sen ska jag åka och klippa en kompis häst runt elva. Sen åker jag hem och duschar och så åker jag till Julia och leker fotograf! :) hihi
Sen beror det på när jag kommer hem om Tobbe får vila idag kanske. Annars kör jag nog ett dressyrpass :)


Snabbis

Dålig update idag med, men jag har minsann haft fullt upp!
Runt nio kom Julia och skulle färga håret, strax efter kom syster Frida med lilla Jonna som skulle passas under dagen! Så vi blev barnvakter helt enkelt :) Medan Jonna sov var jag ute och red Exando, hoppade lite idag med. Han var pigg och glad och andades mycket bättre och så :)
Sen åkte väl Jonna och Julia hem runt fyra, då var det bara att skynda sig ut och göra iårdning Tobbe, eftersom jag skulle åka på träning halv fem! När vi åkte neröver så fick vi reda på att Thomas fått en spark i huvudet (av en häst) precis innan han skulle åka, så han va tvungen in på akuten innan han kom! "jaja" , tänkte vi, "En spark i huvudet gör väl inte så mycket". Men vi åkte ner och började värma, "häst-skötarna" ställde fram några hinder. Men Thomas kom aldrig så vi byggde en hel baba med två linjer och ett ensamstående räcke som vi började hoppa på. Vi var bara tre d-ponnys så det flöt på bra :) Efter att ha hoppat lite fick vi reda på att Thomas inte kommer, han va tvungen att röntgas (stavning?) såklart. Så vi hoppade väl banan på 90-1m sen nöjde vi oss där och åkte hem :p Lite synd att han inte kom, menmen, det är sånt som händer!
Det flöt på bra för mig och Tobbe iaf, kom rätt till alla hinder förutom när han bajsade och inte svarade för skänkeln :p

Oj, detta blev ett långt inlägg! x)

Massa saker

Har varit inne och kollat på färjestads rid och trav -butik! Där har dom en massa fina saker :) Mycket kommer från HV polo.

Börjar med snygga tröjor! Alla från HV polo.

799 :-




699:-



699:-

Schabrak:


HV polo, 475:-


Lamicell 375:-

De har en massa fler schbrak i butiken också vet jag, shit, alla olika mönster, märken och färger! :)



Gårdagens ridpass

Exando.

För omväxlingens skull red jag honom på åkern :) Värmde upp med och galoppera över bommar, som han tyckte va ganska jobbigt, eftersom han har lite svårt för kort galopp. Så jag jobbade med det i ca 15 min, sen ställde jag upp ett litet hinder som han fick hoppa. Och det va minsan bättre än bommar! Shit va han drog :D



Kom på att jag har verkligen ingen bild på när jag hoppar eller rider Exando
över huvud taget! Får ta och fixa det ;)




Tobbe.

Red ut med honom idag. Tog en längre tur men galopperade ganska mycket så det tog inte så länge :P Tror det va ganska bra för honom att få springa av sig lite, han har varit så väldigt pigg på senare tid! Inte för att det gör så mycket, men ändå :)



Bild från de första veckorna/månaderna jag hade honom :)

Dålig update!

Jag vet! Här kommer förklaringen:

Efter att ha ridit Tobbe (skriver om det i ett annat inlägg), så började jag raka honom! Och det tog nästan två timmar (gjorde även ett "T" på rumpan, bilder kmr sen). Efter det gick jag in och somnade framför TV:n :P

Idag vaknade jag klockan 6 enligt sommartid, alltså 5 enligt vintertiden. Och när jag väl vaknat har jag svårt för att somna om.
Ikväll är det hoppträning 17.15 för Thomas. Riktigt kul! Det va så länge sen jag tränade hoppning för tränare, länge sen jag hoppade ordentligt över huvud taget :p Och innan dess ska jag rida Exando och även gå ut och springa tänkte jag :)




Tobbe hade vääääldigt mycket hår! På halsen gick det ganska lätt eftersom vi rakat
honom där en gång förut, men resten av kroppen! Shit, mer än två cm långt skulle
jag tro! Som tur är, är han världens snällaste och rörde sig nästan inte alls under de
två timmarna :) Det verkade som han tyckte det va skönt faktist, han stod
typ och sov :)

RSS 2.0