Ny design

Håller på och fixa en ny design, börjar tröttna på den gamla :p
Men eftersom datorn är JÄTTEseg så kommer den inte bli klar än på ett tag..

Huvet känns ganska tungt så jag går snart ut på en morgonritt och rensar ut lite ;) Det är såna här tillfällen man är extra glad att man har häst och att den står på gården! :)



Ridpassen

Exando.

Red ut en sväng med honom. Han va ganska hostig men det verkade som han fick ur sig endel och det är ju postivit :) Han va pigg idag också tyckte jag.




Tobbe.

Tänkte ju rida ut på honom också, men eftersom det har varit så varmt idag (typ 7 grader hela dagen!!) och underlaget på åkern fortfarande va väldigt bra så tänkte jag att det är bäst jag passar på och rida där när det väl går :) Så jag stället om bommarna och fixa några övningar!

1.
Två bommar med 15 m. mellan. Mål: Rida på så få och så många galoppsprång som möjligt!
2. Klockan. Mål: Hålla en jämn rytm!
3. Åttvolt med bom på mitten. Mål: Hålla galoppen, titta på hindret (bommen)!

Allt funkade bra! Han va lagomt pigg, lyssnade bra fram och tillbaka. Fick som minst in 3 galoppsprång på första övningen och 7 som mest.
Första två varven i klockan blev lite sådär, men vi fick i rytmen rätt for och då gick det finfint :)
Åttvolten red jag ganska mycket på, efterso jag behöver träna på att hålla galoppen! Red först på ganska stora volter men sedan minsakde jag mer och mer tills det blev typ 10meters volter sen gick jag ut tillbaka. Det kändes bra men jag måste va uppmärksam så jag inte tappar ytter-hjälperna!
Det va som sagt varmt ute och han har fått ordentligt med päls nu så han blev ganska svettig. Ska nog raka honom imorgon :)



Ut och rida

Fram tills nu har jag tagit det lugnt, men nu drar jag igång med ridning och massa mer! ;) Blir uteritt med båda hästarna idag, kanske jobbar lite med bommar :)

Gårdagens Ridpass

Igår va jag så trött så jag orkade inte skriva. Men nu har jag legat vaken sen fem (!!) så det är detsamma att jag börjar dagen ;)

Igår red jag som sagt på åkern, underlaget va bra! Tack vare min dåliga vana att sitta vid datorn för länge (denna gång var ursäkten väntan på bättre väder) så hann det bli mörkt. Men jag ställte fram två räcken och ett litet hinder två galoppsprång framför det ena räcket. Värmde upp han och så först och jag kände direkt att han va väldigt pigg! Men det gick bra ändå.
Värmde först upp lite med ett lågt kryss och det kändes bra och så. Så jag började lägga upp hindren lite och allt flöt på bra! Sen höjde jag fyra hål på det ena räcket (det utan litet hinder framför) och då höll jag för mycket så vi kom för nära och så tror jag Tobbe skvatt när det helt plötsligt va 2 dm högre! Så ett stopp där, tog det igen, jag höll ändå för mycket men Tobbe va duktig och hoppa ändå :) Nästa gång höll jag inte lika mycket så då fick vi ett jättefint språng! :)
Det andra räcket höjde jag upp till typ 110, vi kom perfekt in och fick ett superfint språng även där så jag nöjde mig :)
Han va ganska upphetsad så jag red i både trav och galopp på en volt tills han blev lugn och avblappnad igen.



Höstlov!!!

Och gud se gött! Jag ska ta vara på det här lovet!

Iaf så är det ruskigt dåligt väder ute - spöregn. Så jag tog in hästarna och gav dom hö. Så nu står dom och torkar lite :p
Idag vill jag träna dressyr med Tobbe, det är det som står på schemat. Men eftersom han vilade igår så är han förmodling extremt pigg så jag får nog isf rida ut en liten sväng först. Det har ju varit carmgrader några dagar nu så förhoppningsvis har det mjuknat upp i marken så jag kan rida på åkern. Jag får helt enkelt gå och känna efter sen :) OM det går bra så ställer jag fram ett par hinder för på måndag är det hoppträning och jag har inte hoppat på länge så jag känner att både jag och Tobbe behöver det :P


Världens finaste (L)

Dagens Ridpass

Jag flyttade Tobbes vila till idag, istället för imorgon, eftersom jag slutar tidigt imorgon och hinner då rida båda hästarna. Så idag red jag ut barbacka en sväng med Exando. Han hade för överigt en dålig dag idag. Andades tungt och ansträngt. På senare tid har jag tyckt att han blivit bättre, men det går liksom i korta perioder. Nästan från dag till dag. Och idag var det en dålig dag, som sagt. I början hostade han liksom bara inom sig, fick inte ut något. Men sen uppför sista backen hostade han och det verkade som lite släppte iaf. Om inget kommer ivägen så blir han ju riden ordentligt nu den kommande veckan eftersom det är höstlov! (stor hiss!!) :D Så vi får hoppas att han blir bättre av det i kombination med algerna som vi ger honom :)


Dåliga vanor.

Det har vi väl alla. Både dåliga och bra vanor. Men jag tänkte iaf skriva om mina två värsta vanor.

1. När vi slutat skolan för dagen och jag öppnar skåpet och tänker igenom vilka läxor vi har. Säg att vi har matte och NO. Men jag tar ändå inte med böcker hem! för jag tänker att jag ändå inte har ork att göra läxor. Men så kommer jag hem och har tråkigt och tänker "fan, jag skulle ha tagit med böckerna ändå!".


2. Värst utav alla vanor är att jag sätter på datorn hela tiden och blir sittandes där ett tag också. På morgonen efter att jag gjort mig iårdning i håret sätter jag på datorn och sitter där i minst en kvart. Då är klockan typ 10 i sju och jag har helt plötsligt bara 10 minuter på mig och sätta på mig kläder, sminka och plocka iårdning alla saker. Och när jag kommer hem sätter jag alltid vid datorn och sitter där i minst en timme - oftast mer. Och då har det blivit mörkt ute och jag ska rida och allt. Så jag måste verkligen göra något åt detta!

kort ridpass

Idag tänkte jag arbeta med bommar på åkern. Men det gick inte så bra då det va ruskigt hårt. Jag värmde väl upp och så, han kändes ganska fin men lite stark kanske. Började jobba lite med bommarna men jag var tvungen att bryta av efter och trava runt och sedan fatta galopp på långsidan igen. Så jag gav upp efter en kvart högst. Jag får se till att få på brodd!
För övrigt va han pigg och glad idag :) På måndag är det äntligen hoppträning! ska bli riktigt kul :)


Dagens ridpass.

Som sagt, två hästar på uteritt idag. Tobbe va ovanliga retsam idag - gick och högg Exando hela tiden! :p Så det bråkade ganska mycket men jag fick väl någorlunda ordning på dom iaf ;)

Sen tränade jag, fast det va mörkt och kallt ute så jag cyklade och brände kalorier på träningscykeln istället ;)


Uteritt

Idag tar jag med båda hästarna ut på en uteritt, får nog ta det försiktigt för det har blivit väldigt hårt nu!
Sen ska jag va riktigt duktig och gå ut och springa. Va ett tag sen nu, men jag ska banemej komma igång med det igen! Det behövs :p

Datasalen

Sitter i datasalen och har spanska. Kan 97/98 ord nu!! rätt bra tycker jag ;)
Slutar fyra idag, usch, vill verkligen ha lov nu!
jaja, jag får klicka fram mini-frågerik nu :p


Ridpass

Det va ganska hårt på åkern så jag fick ta det ganska lugnt.
Gjorde iaf endel halter som kändes sådär. Han är lite stel i vänster varvet så jag ska försöka strechta lite oftare och forma igenom ordentligt så blir han nog mjukare. blev ett rätt kort pass.



Rea på hööks

fick ett mejl om att det va rea på hööks!


Dom chapsen tyckte jag om! Stort plus att det är svängd dragkedja! Fast jag har ju ingen användning för dom :P
Förr - 449 kr
Nu - 314 kr
Dock bara rea på dom bruna.


Tänkte faktist köpa en väst och se om dom är bekväma och varma att rida i.
Den här va det rea på, men jag tyckte inte om den så mycket:




Så jag tror jag köper en annan en för 249 kr :


Ny vecka

Nu är jag faktist rätt trött på skolan så det ska bli ruskigt skönt med lov till veckan!
Iaf så ska jag träna dressyr med Tobbe idag, blir mycket halter och volter idag tänkte jag. Exando hinner jag inte rida, har läxor och skit.
Så ser min måndag ut :p


Dagens ridpass.

Mamma red med mig förut. Fast först red de små barnen som tyckte det va jättekul!
red iaf ut en bit, bron där vi brukar gå, går det att gå över nu så vi gick där. Sen lät vi dom galoppera på en liten åker och det va super kul enligt Tobbe som sparka bakut :p Så vi gick upp på nästa åker som är en stor en med diken i slutet. Så de fick springa där och sen blev kom vi lite stort på diket, och shit, vilken hopp han gjorde! Den bästa känslan som finns ;)
Även om han va pigg och drog lite och sådär så känns han mycket lydigare nu. Det är nog för att jag tränar lite mer dressyr.


Han har fått väldigt mycket päls nu, så det är dags och raka igen!

Veckoplanering v.43


Pannband

Satt och kollade på olika sidor med häst-saker och hittade otroliga pannband på ponnyprakt! (direktlänk)







Riktigt snygga och väldigt ovanliga! Kostar 1.650 kr och det skulle jag aldrig köpa ett pannband för, men dom va väldigt fina iaf! (Finns nio olika mönster till. Klicka på direktlänken däruppe)

Därmot skulle jag kunna lägga 299 kr för enn pannband - glengordons! Tycker det är absolut finas med V-format.


Riktigt snyggt det med! Finns här.


(Testar med nya funktionen - tidsinställt inlägg!)

Söndag



Vaknade runt halv sex och kunde verkligen inte sova! Så jag gick och släppte ut hästarna och sen in och satte på en film (remember me, ovan, som förövrigt är min absoluta film-favort just nu, RUSKIGT BRA!) som jag somnade till. Sov till kvart över nio!! Rekord.

Iaf så kommer syster med familj snart, mysigt! Kanske är det någon som lyckas tjata till sig en ridtur?
Men Tobbe ska jag iaf klättra med idag, det va ett tag sen sist. Kanske gör det med Exando också, om inte mamma har tid att följa med?



Resten av dagen kommer bestå till mestadelen av att träna spanska-glosor. 99 stycken till på torsdag och jag kan högst 10. Jepp, dags och börja!


snabbis

Har umgåtts med bra vänner idag så jag har inte hunnit/orkat skrivit något.
men iaf så blev det uteritt för båda hästarna idag. Dom va pigga och glada :)

Ridit två pållar

Slutade tidigt idag så jag skyndade mig och hann rida innan det blev mörkt :)

Tobbe körde jag ett rejält dressyrpass med. Han gick fint idag, va lite stel och stark i början men efter lite lösgörande blev han superfin! :)
Tränade på skänkelvinkningar som kändes bättre och bättre! Samlade också galoppen ordentlig, gjorde öppnor och slutor och en massa halter! På slutet så höll han faktist formen när jag samlade tyglarna i en hand och gjorde hälsning :p Fast jag måste lirka ner honom lite först, så vi får fortsätta träna på de ;)



Exando gick jag ut och red barbacka på en sväng med, han va ganska hostig och rosslig idag, men rätt pigg ändå :)


Ridpass

GAAAAH! Har just suttit och gjort ett inlägg men så får datorn damp och loggar ut mig innan jag hunnit spara -.- :@

Så nu blir det een kortare variant.
Gick ut med båda hästarna samtidigt idag, det gick bra, Exando var väldigt pigg! Men det har ju varit kallt så vägarna har frusit så det blev bara skritt och trav.
Det har cokså frusit i hagen som innan kylan kom var väldigt lerig så nu är det gropar överallt. Därför är jag rädd att dom ska stuka sig! :/ Får hoppas dom klarar sig...


Kallt

Som tur var så kom det ingen snö inatt! Men det har/är väldigt kallt ute, så långkalsongerna och vinterstövlarna åker på idag! ;) Tobbe kör jag antagligen klättring med eller bara uteritt. Hinner jag så rider jag ut en liten sväng på Exando också :)

Funderar på att köpa ett nytt hoppträns till Tobbe.. Det han har nu är fint och så, men i det som pärlorna på pannbandet sitter fast i är vassa så när tobbe kliar sig tjeckar det fast över allt! Tänkte faktist fråga om pappsen kunde sponsra ;)

har kollat på Hööks som ju har fraktfrit till 24:e så kanske blir ngt av dessa:






favorit:




Sen har Exandos benskydd gått sönder också och jag tycker mycket om dessa från Hööks:


Får se hur det blir, nu ska jag iaf ut och rida!




Dagens ridpass.

Dåligt uppdate, jag vet. Men jag orkar liksom inte och så vet jag inte vad jag ska skriva om :p

Iaf så red jag en liten tur med tobbe först och mamma gick med Exando som för övrigt fick följa med mig och Tobbe och trava lite :) Sen jobbade jag lite med hindren och bommar eftersom vi va tvunga att ta in dom för att det tydligen ska komma snö inatt?!?! Hade den övningen jag skrev om för ett tag sen, kombination med räcke-räcke och så tre bommar. Allt funkade bra, Tobbe va som vanligt :) Jobbade ganska länge eftersom det är bara att galoppera på och ta övningarna lite som man vill och från vilket håll som helst. Fast det blev jobbigt åt mig efter ett tag så ;) Hoppade inte högt alls, kombinationen låg väl på högst 90cm sista rundan. Men det kändes bra med avstånd och sådär. Han dyker ner lite efter hindren, om jag stället mig upp, så det får vi jobba lite med :)




Sen åkte jag och mamma ner med bil+kärra och tog upp hindren. JAG KÖRDE! Riktigt kul dedär faktist ;) Och sen backade jag in kärran i stallet! Tog högst 20 min med liiiite hjälp av mamma på slutet ;) Lite stolt faktist, aldrig backat med kärra förut :) höhö



Dagens ridpass

Usch, lika dåligt väder idag, om inte ännu regnigare! Men det är bara och sätta på sig och gå ut! ;)
Iaf så red jag ett litet tag nere på åkern. Värmde upp och sen jobbad ejga lite med och korta galoppen både innan och efter det minimala hindret. Det känns som att han dyker lite efter hindret, då glider tyglen ur handen på mig och jag hinner inte få in de språng jag vill ha. Så jag får tänka på att sitta upp lite fortare men va med fram också så jag inte tappar :)






Imorgon, på förmiddagen, kommer hovslagaren äntligen och skor Exando! Vet inte om jag kan gå ut och rida ngt ändå, om han är öm möjligen.. OM jag rider honom så blir det skritt och lite trav ganska sent :)





Vila

När jag skulle gå ut och rida precis förut så upptäckte jag att det vräkte ner regn! Hastigt och lustigt bestämde jag mig för att lägga Tobbes vila idag och hoppas på bättre väder under veckan. Mycket värre än såhär kan det väl iaf inte bli så?
Iaf så är hoppträningen imorgon inställd pga att tränaren fick förhinder. Så jag tror inte det blir ngn träning förrän i början av november.. Så vi ska istället boka in en eller flera dressyrträningar :)
På tal om dressyr så kan inte Julia åka på dressyrtävlingen med Milton heller :/ Väldigt tråkigt, det hade varit så kul och se Milton tävla, framförallt tsm med Julia! Jaja, det är som det är och det kommer väl flera tävlingar :)



(Milton)

Ridpass

Tobbe va super idag! Värmde upp honom i trav och galopp och han va jättefin! Lugn, avslappnad, fin i formen, lyssnade bra. Kändes skitbra ;)
Gjorde iaf övningen jag skrev om i förra inlägget och det kändes bra. Han bjöd men va ändå lydig. Fick dock kämpa lite hårdare för att få in fem steg efter hindret, han vill gärna dra iväg lite!



Träningsugen!

Ja det är jag verkligen! Jag vill ut och träna både med Tobbe och mig själv! Just därför är det himla typsikt att jag har blivit förkyld igen! -.- Men jag kan ju iaf träna med Tobbe, så jag sitter och letar efter bra övningar med bommar och sådär :)
Den här tänkte jag prova med idag, för att få honom lugn och mer kontrollerad efter hindret:



Gör det som uppvärmning tror jag och så tänkte jag träna på halter och skänkelvikningar idag :)

Dressyrfilmerna

Nu äntligen har jag laddat upp filmerna från dressyren! Kanske inte så intressant men jag lägger upp dom ändå ;)

L:B0




L:B1


Dagens ridpass.

Red alltså ut med tobbe idag. Jag trodde han skulle va jättepigg men det va han faktist inte! Han kändes lite "skvättig" i början, kollade på får som han ser typ varje dag och sådär :p Men han va ändå väldigt lugn! Drog inget i traven och va jättefin och avslappnad! :)
Sen gick jag upp på en åker och då taggade han till :p Men han fick skritta några meter innan jag fatta galopp så han höll så rätt så lugn och drog inte jättemycket :) Sen gick jag ner för en backe och vände och tog en åker upp igen, då fick han galoppera på lite och sen över på den första åkern igen så då blev det fart i honom :P Men efter några minuters skritt så va han lika lugn i traven igen som han va ibörjan :)
När jag kom hem igen, gick jag in på åkern och tänkte jobba bara lite med bommarna. Han bråkade inget i början, va jättefin och drog mot de små hindren och hoppade STORT över! Sen hoppade jag av och skulle ändra bommarna lite, sen satte jag mig upp igen och då bråkade han lite. Backade och gick emot skänkeln helt. fast jag hade ett spö med mig så jag klappade till han en gång på rumpan, lugnade ner honom och sen lyssnade han :)

Han va verkligen jättedukig och fin idag! Han har mycket bättre tryck i galoppen nu och det känns som att han vill hoppa och det är ju verkligen super! På tisdag är det hoppträning (tror jag?) och jag hoppas verkligen att mamma eller pappa kan skjutsa mig för nu va det länge sen vi tränade för tränare! Så jag är verkligen jättesugen nu ;)


Lördag

Denna helg är det ingen tävling och det är det inte förräns vecka 47 tror jag, om vi inte åker v 45, men det är tveksamt. Det känns lite konstigt och faktist inte behöva upp halv sex varken lördag lr söndag! :p
Iaf så ska jag väl rida en säker väldigt pigg Tobbe sedan. Exando har ännu ingen sko på ena framhoven pga att hovslagaren är på älgjakt så vi får inte tag i honom! Men mamma ska ringa idag och fråga när han kan komma :)
Det är det enda jag ska göra idag. Just nu är lilla Jonna här!



Slapp fredag

Va som sagt hos Milton förut. Tyckte det såg rätt bra ut! Dom utvecklas och det är väldigt kul att se :)
Sen ville Julia också ha med sig någon på den lilla klubbtävlingen hon ska på och eftersom jag inte har annat för mig så följer jag gärna med! Nästa lördag alltså :)
Nu ska jag ta in hästarna och sen sätta på en film och bara ha fredagsmyyyys! :)



Milton

Idag har Tobbe vila och eftersom Exando har tappat en sko så passar jag på att åka till Milton och se hur det går där :) Julia ska nämligen ställa upp i en klubbdressyr-tävling snart! Ryttarmärke 1 tror jag hon ska rida :) Så hon ville att jag skulle hjälpa henne lite :) Annars har jag inget annat för mig idag.


Ridpass

Toblerone.

Red Tobbe på åkern idag. Hade satt upp lite olika övningar med småhinder och bommar. Såg ut ungefär såhär:


de tjockare linjerna är hinder och de smala bommar,
hoppas ni fattar någorlunda :p


I alla fall. Alla hinder va väldigt låga, högst 70 cm i slutet. Tyckte Tobbe va väldigt duktig idag! an va pigg och hade bra tryck i galoppen och så kändes det som han ville hoppa för han tog i jättemycket över de små hindren! Hoppade upp sig jättebra med ryggen, blev lite springig efter hindret dock. Det funkade bra iaf, han blev lite motsträvig ett tag och backade mot "utgången", men han va duktig och skärpte till sig :)
Red alla vägar från alla håll tills det kändes bra, det tog väl ca 30 min, sen tyckte jag att det fick räcka :)





Idag har pållarna även varit på rymmen. Som tur va, var morfar hemma och kunde åka och locka in dom i hagen igen :P Jag hade inställd teknik också så jag slutade kvart över två istället för fyra! Så jag kom ju hem tidigt och kunde ge dom mat och sätta på strömmen som jag glömde imorse :P


En bild på katten som omväxlings skull :)

Veckans vill ha

Höstkollektionen från Eskadron! Ruskigt snyggt asså! :D












Och så mina absoluta favoriter; Turkos/brun!












Uteritt

Idag tänkte jag ta en tur med båda hästarna, men när jag tog in Exando i stallet hade han tappat en sko. Så det blev en uteritt med bara Tobbe istället :)
Jobbade mycket med att få honom lugn och avslappnad så att han inte drar iväg direkt jag lättar på tyglen. Det gick väl sådär kan jag säga. Han va pigg och tyckte inte det va kul alls och behöva gå lugnt. Men det blev bättre mot slutet iaf :) Sen jobbade jag lite på bommarna här hemma. Han va ganska tölig, jag hade inga sporrar på mig så det blev lite jobbigt, men jag var bestämd och det i slutet jobbade han riktigt bra utan att töla :)




Nu ska jag ta och sätta mig med NO provet i en timme iaf (om jag orkar) sen ska jag nog ta och unna mig tid till en film för en gång skull! :)

Dressyr

Tobbe gick verkligen jättefint idag! Va inte alls motsträvig, utan väldigt samarbetsvillig! :)
Värmde upp med en massa halter som i början kändes sådär, men som sedan blev bättre när jag kom på hur jag skulle göra! :) Sen gjorde jag endel skänkelvikningar som känns rätt bra nu! Ska se till och få en privatlektion för Hanna eller Veronica så får jag höra vad dom tycker och sådär :) Sen gjorde jag också öppnor och slutor båda känns faktist rätt bra. I galoppen gjorde jag ökningar, minskningar, gjorde halt direkt och sedan tillbaka till galopp, byten och förvänd. Det kändes också bra över lag, han är lite för "på" när jag ska öka galoppen, jag vill att han ska vänta på mig lite bättre, annars är det inget problem :) Och så får jag fortsätta träna på att hålla formen i halterna.



Tisdag.

Idag tänkte jag träna lite dressyr med Tobbe, så Exando får vila. Jag antar att Tobbe är rätt så pigg, så jag tar en liten runda så han blir av med lite energi :)
Sen måste jag verkligen försöka bli klar med NO-uppsatsen och träna till provet! Shit, det är väldigt mycket just nu tycker jag!


Pigga hästar!

Ja det kan man verkligen säga! Särsillt Exando som annar inte brukar va så pigg. Han drog till coh med när vi gick hemifrån, så du kan ju bara tänka dig hur det gick på hemvägen .. :p Fick hålla ganska hårt för att dom inte skulle springa iväg i full galopp! :P Det kan nog bero på att Exando inte fått kommit ut något under helgen och så har det blivit kallt under natten, minusgrder.



Dålig update!

Jag vet, men jag har liksom inte tid. Har massa prov och läxor nu och det i kombination med hästarna = inte mycket tid över. Idag ska jag iaf rida Exando och ha Tobbe brevid. Blir väl en uteritt på några km :) Sen ska jag in och göra läxor och annan skit, sen går jag ut och springer/cyklar på den där motionscykeln lr va den nu heter om jag hinner :)



Resultat.

L:B0.

Han kändes stark och lite för mycket framåt på framridningen men väl inne i ridhuset va han tvärtom, lite mycket tillbaka! Men inte så det spelade någon roll, han va ju väldigt lydig och lyssnade framåt också :) Iaf så gjorde jag endel missar - volterna blev lite ojämna, han höll inte formen i halten och så travade han för tidigt på ett ställe, men jag är nöjd ändå :) Fick typ 68 % och det blev en andra plats :)


L:B1.

Han kändes fin på framridningen men han är fortfarande ostadig i halten. Iaf så gick det bra, fick typ 67 % och jag är jättenöjd, eftersom det är va debut och så har jag inte heller hunnit träna så mycket :) Iaf så räckte det till en delad sjätteplats. Eller femte kan man väl säga eftersom fjärdeplatserna hade samma procent men dom skillde ju på dom ändå. Så jag är verkligen nöjd med dagen :)


Filmer kommer senare.

KM m.m

Jag va så himla trött igår så jag orkade inte skriva, somnade i soffan vid typ åtta :p
Iaf så blev det en lång dag igår i och med att alla andra i famijlen skulle på folkrace så va jag tuvngen att åka med ner vid sju. Jag va alltså där 1 och en halv timme innan samlingen, sen efter ytterligare 2 och en halv timme började jag värma upp till min klass :P (innan allt började, roade jag mig med och duscha honom) Hoppade iaf 70 cm bara. Vi va felfria, gjorde endel misstag och sådär men på den höjden hoppar ju Tobbe hursom helst :) Det va väldigt halt i ridhuset, två ekipage gick omkull och en annan ramlade av när hästen nästan gick omkull. Tobbe gled en gång med ett bakben men som tur va blev det inge mer. Iaf så hade vi den bästa tiden och vann :)





Idag är det ju dressyrtävling! så jag ska snart gå ut och knoppa manen på Tobbe och sådär :) börjar bli riktigt nervös, så den andra smörgåsen kommer jag inte få ner! :p
Ska ju då rida L:B0 och L:B1. I L:B0 är det endast fem ekipage med och jag startar sist. I den andra klassen är det 19 starter och jag startar näst sist. Förhoppningsvis kan mamma filma :)





rubrik

Hinner nog inte skriva idag. Ska nu gå ut och rida på Tobbe, först en kort uteritt, sen tränar jag dressyrpogrammen. Runt sex åker jag ner på tjejkväll! Så det blir nog ingen vidare update idag :P



Dagens ridpass

Exando.

Tog en uteritt barbacka idag :)
Han verkade bättre idag, med andningen och va mycket piggare över huvudtaget. När vi vände fick han galoppera på i eget tempo och då drog han minsann på! haha :) Skönt att han blir bättre :)




Torsdag

Idag när jag kom hem luktade det nybakat bröd i hela huset! Mums, mamma va ledig idag :) Så nu har jag ätit varma tekakor med mycket smör på! :) Och nu håller hon på och baka cheesecake till mig och mina underbara kompisar som ska ha tjejkväll imorgn! :) Roligt roligt!
Idag har Tobbe blivit skodd, så han får vila idag. Exando ska jag däremot gå ut på en tur med snart :) Imorgon skynade jag mig och rider innan tjejkvällen (tobbe) och på lördag ska jag till hemmaklubben på klubbmästerskap! :D Ska åka med en kompis ner. Vet faktist inte hur högt det är, men skulle gissa på 70? Ska ringa och fråga sen :) Och på söndag åker vi ner igen och tävlar dressyr! Ser ut att bli en riktigt rolig helg detta ;)



ridpass x2

Tobbe.

Tog en uteritt med honom först. Han hade mycket energi så han fick springa av sig lite. Tog väl lite drygt en halvtimme. Sen tänkte jag att jag skulle rida lite över bommarna och sen rida igenom dressyrpogrammet. Men driekt när jag gick upp på åkern och kortade tyglarna tvärstanna han och vägra gå. Känns ju inte så bra om jag gett honom det intrycket på att gå på åkern? :p Men iaf så gick jag upp till den andra åkern och red honom lite där. gjorde dressyrpogrammet och det kändes bra! Han va väldigt fin :) Sen lurade jag honm lite och gick ner till den andra åkern, samtidigt som jag gjorde lite framdelsvändingar och sånt, bara för att han skulle tro att nu ska jag bara göra det här (tror nämligen att det är bommarna han lite gillar så mycket, för det är jobbigt). Så då fick jag honom och gå där och då gick han riktigt fint! Så det ska nog gå bra på söndag :)




Exando.

Tog en uteritt på typ 25 minuter. Han har inte mått bra alls, p.g.a att han har kvickdrag. Han har liksom fått anstränga sig för att andas och det känns ju verkligen fel. Men idag verkade han bättre + att vi ger honom alger nu, så vi får hopas han repar sig :)



Ridpass x2

Tobbe.

Red honom på åkern idag. Han hade myyycket energi så han fick börja med och springa av sig lite på bommarna :) Sen gick det mycket bättre och han blev riktigt fin! :)




Exando.

Skyndade mig så jag hann rida honom också. Red lite på åkern bara, han hostar och mår inte så bra just nu. Men mamma har kokt alger så vi ger honom det nu. Får verkligen hoppas att han blir bättre!



Veckoplanering v.40

Måndag: Lugn uteritt.

Tisdag: Dressyr+ bommar.

Onsdag: Uteritt.

Torsdag:Dressyr.

Fredag: Vila.

Lördag: Dressyr.

Söndag: Tävling!


Ganska mycket dressyr denna vecka!


Ridpass

Jag kom inte igång så fort idag, så jag väntade på mamma som följde med ut på en uteritt då klockan va ca 8 :) Gick väl bra, men Exando mår inge bra. Skriver mer imorgon.



Måndag

Måndag och ny vecka.
Idag tänkte jag att Tobbe skulle få en ganska lugn uteritt eftersom han va så duktig igår ;) Så jag tänkte ta två flugor i en smäll och rida Exando och ha Tobbe som handhäst :) Väldigt bra med snälla hästar som sköter sig! (Även om Tobbe verkligen inte kan låta bli och reta Exando).
Sen måste jag verkligen tr'na dressyr! Ska ju tävla - debutera! - L:B0 och L:B1. Ska bli riktigt kul! :D Sedan läste jag på hemsidan (det är alltså hemmaklubben som har tävlingen) att det ska va klubbKM i dressyr den 28 oktober som jag skulle vilja va med på :)
JAja, nu ska jag ut och rida, skriver mer sen.



Reslutat.

L:C+5 (95cm).

Kändes superbra på framhoppningen, pigg och glad och posetiv :)
Och det höll i sig! Inga problem alls, 0 fel i grunden, satsade inte allt för mycket i omhoppningen men blev nolla och tiden räckte till en tredje plats! :D Fick rosett, plakett, strumpor och keps.





L:B (lagklass).

Kändes väldigt bra på framhoppningen även nu.
Och det kändes bra inne på banan också! Allt flöt på bra, kombinationen (räcke-räcke) gick som smort! Sen kom vi lite för nära på sexan som va en ganska bred oxer, men han hoppade och klarade ändå :) Sen va det ett räcke, ca sju galoppsprång efter oxern, då höll jag honom för mycket, kom för nära och fick ett stopp. Men jag tar helt på mig det, skulle ha släppt han ett språng tidigare eller hållit honom tidigare. Kom igen och hoppade bra, åttan och nian kändes också superbra så jag är väldigt nöjd ändå! Lite synd att jag lyckades klanta mig där, eftersom laget behövde min nolla (andra ryttaren ramlade av). Men men, så är det! Vi har ju inte varit i näreheten av placering i dom andra lagtävlingar så för den delen spelar det väl inte så stor roll, men det vore kul och komma till omhoppning ;)





Trots att vi fick ett stopp så är det här absolut en utav de bästa rundorna! Och då inte bara L:b utan av alla rundor över huvud taget! Hade en helt annan känsla idag, jättehärligt verkligen! :)




Laget

Till Sofie








Bara du kopierar :)

Hemma

Hemma från tävlingen nu som jag förövrigt är jättenöjd med! :) Rätt så trött nu men jag ska ändå ta mig en tur barbacka på Exando och sen plugga matte tills jag somnar! -.-
Reslutat, bilder och förhoppningsvis film kmr senare :)



Tävling!

Tobbe är jätteren och fin, allt är packat och klart! Vi åker om ca en timme så vi har gooott om tid :)


Bild från L:bn förra helgen.

Rakad och duschad

Jag och mamma har för första gången rakat en utav våra hästar! Förut med åren har dom fått hat sin päls kvar, men Tobbe får inte det! ;) Mamma är ju frisör så hon hade en gammal såndär rakmaskin som vi använde och det funkade perfekt (y) Fast vi rakade bara halsen, eftersom han gått med täcke hela tiden så har han nästan ingen päls på resten av kroppen. Tog några bilder:









Duktiga pållen stod helt stilla under hela klippningen :)



Allt är putsat inför imorgon nu så jag behöver bara packa och lasta i princip. Vi åker inte förrän nio, men jag går upp halv sju senast ändå :p


Dagens ridpass

Tobbe.

Åå så fin han va idag!
Märkte redan när jag gjorde honom iårdning att han inte hade lika mycket överskottsenergi idag, vilket ju är bra när jag ska träna dressyr :) Och han va verkligen fin idag! Lydig både fram och tillbaka, lugn och avslappnad men samtidigt alert.
Värme upp med ökningar/minskningar i både traven och galoppen, gjorde också en massa avbrott till skritt och halt som kändes bra, dock flyttar han alltid något steg hit eller dit i halten så det får vi jobba mer med! I galoppen får vi jobba mer med ökning-minskning-trav då han gärna gå ner till trav direkt efter ökningen (såklart är det för att jag håller om med skänklarna för dåligt). Annars är det inte så mycket annat som vi behöver jobba så mycket på, tror jag :) Gjorde ett par skänkelvikningar åt båda håll och det kändes också väldigt bra! Undan höger börjar det kännas riktigt bra nu, undan vänster är det inte riktigt så bra, men det blir bättre och bättre! :D




Sen hade jag lagt upp tre bommar med 15 m mellan på långsidan. För Tobbe som är d-ponny blev det fyra lite längre språng eller fem kortare. Red först ned fyra-fyra sen med fem-fem. Sen gjorde jag det lite svårare och red med fyra-fem och sex-fyra o.s.v. Och på andra långsidan fick han stutsa över det lilla, typ 20cm-hindret som stod där och han blev på riktigt bushumör och tog världens språng över! Och bockade lite lätt när jag bytte galopp och så, haha :) Bara bra att han tänder till lite - bättre tryck i galoppen! :) 


Lördag

Dagen idag kommer mestadels bestå av folkrace. Men jag ska ju tävla imorgon så jag ska ju också såklart rida, blir antingen en uteritt eller ett dressyrpass idag. Sen ska ju allt putsas och packas också. Jag ska alltså starta L:C+5 (95cm) och sedan är det final i div. 2 som går i L:B. Det ska bli kul! Startar som nummer 3 av 10 starter i L:C+5 :)



Dagens ridpass.

Tobbe.

blev klättring för honom idag. Han tyckte det va ganska tråkigt och skritta uppför. Så i slutet av backen ("backen" är väl knappt en km lr ngt) fick han galoppera :) Såg spår av vad jag först trodde va älg. Sedan såg jag mer och mer och insåg att detta va inte från en älg inte! Så antingen har vargar varit där eller ngt annat djur. Lite läskigt men aja ;) Gjorde två extremt seriösa videor som jag kanske kan lägga upp, haha!
Iaf så blev det inte så jättejobbigt så han fick jobba lite med bommarna sen. Det gick bra, men han blev lite uppspellt och därmed lite korsgaloppig och tjafsig i munnen. Men annars kändes det bara fint! :)


RSS 2.0