Taktik inför tävlingen

Imorgon ska jag alltså tävla. Det blir faktist min/vår första regionala tävling, så det är lite extra spännande! :)
Det va ju meningen att jag skulle hoppa L:C först, men det va så få anmälda (bara jag och en tjej till tror jag), så de ställde in den klassen! Men jag tror inte det gör så mycket, Tobbe brukar gå bäst i första klassen.
Så jag ska alltså bara hoppa en L:B+5.

Det jag behöver tänka på är:

*Sätta upp ett bra tryck direkt!
Jag sitter gärna och bromsar lite, vilket jag inte får göra särskilt nu när vi är ute och hindren är lite högre och bredare, samt mer "tittiga".

*Vara noga när jag går banan.
Oftast så går jag bara banan så jag kommer ihåg den, och tänker inte så mycket på svängar och avstånd osv. Så det ska jag tänka på, så att jag är helt säker på hur jag ska rida.

*Hålla skänklarna intill & vara stadig på handen.
Särskilt noga med skänklarna i svängarna, då jag lätt tappar galoppen vilket kan resultera i att Tobbe inte vill hoppa om vi skulle ligga lite stort (ibland även i andra fall).
Ha en stadig, lugn och mjuk hand. Försöka bromsa mer med sitsen om jag behöver det.

*Inte luta mig framåt!
Jag har ju en tendens till att göra det och även det kan resultera i att Tobbe blir osäker. Så jag måste tänka på och sitta tillbaka och vänta på hindret.Valborg

Då var det sista april, snart maj och alltså valborg.
För min del blir det inget stort firande. Vi (jag, mamma, bror, morfar och ett par "vänner") har som en liten tradition att gå upp på ett berg, där det är fin utsikt och så grillar korv och har det allmänt mysigt! De senaste åren har jag och mamma även tagit med hästarna upp. Då har vi haft med oss grimmor, grimskaft och hö och så knyter vi fast dem i ett varsitt träd så får de också vara med och fira ;)

Detta år skulle brorsan varit på folkrace tävling idag och därför ställde vi in "traditionen". Jag ska då istället umgås med några riktigt goa vänner! Vi ska äta mat, spela spel, skratta, prata och ha det riktigt mysigt! :)


Dagens Ridpass

Tobbe.
Tränade som sagt lite dressyr idag. Han va lite stel i början, så jag jobbade på lite mindre volter så det släppte lite. Gjorde också några öppnor och slutor och då lossnade det ordentligt och han jobbade på riktigt bra i baken!
Gjorde också några sidvärts. Han va lite "seg" och flytta undan vänster, men det blev bättre mot slutet!


Exando red jag en bit på en grusväg och vände sedan och tog en galopp på en stor åker! så jäkla härligt! 
Exando va pigg och glad också :)

 


Lunch

Jag har precis ätit lite lunch nu, innan dess låg jag ute och solade och läste! Riktigt härligt. 

Alldeles strax ska jag gå ut och rida första passet - dressyr med Tobbe. Det blir nog ett ganska lugnt pass idag.
Jag ska jobba med formen och få honom lösgjord ordentligt. Och så ska jag även träna på sidvärts lite och se hur det känns.

En liten fråga bara, innan jag går ut (mest riktat till ryttare).
Är det bara jag, eller finns det fler därute som blir lite lata när det är lov?

För det blir verkligen jag. Jag tänker att jag har all tid i världen och ligger och slappar och tar det lugnt hela förmiddagen och inte förrän klockan börjar gå mot eftermiddag, inser jag att jag inte kommer hinna allt som jag menat.
Jag kan ha planerat att kanske måla om några bommar, eller rent utav bygga ihop något nytt som till exempel en liten mur av något slag. Men när jag ska rida två hästar, så blir ju klockan så mycket att jag inte längre har lust med det!
Jag tycker det är jätteroligt att sitta och planera det jag ska göra och brukar bli riktigt taggad och få göra det jag planerat också! Men så sitter jag ett tag till och tänker och vips!, så är jag inte alls lika sugen längre. Tänk va mycket jag skulle få gjort om jag gjorde det istället för att bara tänka på det!..Fredag?!

Snart måndag och skola.. Men konstigt nog gör det inte mig så mycket :) Väldigt många är vid den här tiden trötta på skolan, men jag tycker inte det är så himla jobbigt. Visst är man trött ibland och så, men jag tycker att dagarna och veckorna går så fort så man hinner knappt med!.. :p

Iaf så ska jag njuta av fredagen! Hästarna ska få lite lugnare pass idag, uteritt med Exando och lite dressyr med Tobbe :)


Filmer från Säffle

När jag ändå var igång och förde över filmer från hoppträningen, förde jag också över från tävlingen i säffle.

L:C
L:B

Det gick inte att bädda in, så jag länkar istället.

http://www.youtube.com/watch?v=KFUlt7QQJGE

Gårdagens hoppträning + ridpass

Hoppträningen gick jättebra! Tobbe va precis lagomt pigg; lyssnade bra, men drog ändå lite och ville iväg.
Först värmde vi bara upp på en volt och med en bom. Efter det hoppade vi några gånger på en oxer med vattenmatta under, som kändes bra. Sedan hoppade vi en linje på långsidan med 6 galoppsprång mellan räcke och oxer. Det gick också bra. Efter det hoppade vi en kombination med två galoppsprång och fortsatte sedan till en linje på böjt spår med 7 galoppsprång, som flöt på bra.
Och till sist satte vi ihop allt till en bana som låg mellan 1,00 - 1,10 m. Tog beslutet för sent in till den "raka" linjen, men annars flöt det på bra! Tog linjerna igen en gång till och då blev det bättre.
Tobbe tvekade inget, varken på höjden eller på tittiga hinder :)

Som jag sa, så var pappa med och filmade. Och han hade såklart glömt trycka på "paus"-knappen mellan jag hoppade, så det är ganska mycket film på typ gräs och sånt :p Men jag lägger ändå in två korta filmer.

Här hoppar vi lite lägre.
Och här är när jag hoppar de två linjerna sista gången.Exando tränade jag ju lite dressyr med innan hoppträningen. Han va lite stel i början, men släppte jättebra efter ett litet tag! Jobbade en del på en volt och gjorde några övergångar och så gjorde jag några sidvärts också. På slutet sökte han sig neråt jättebra!


Fler bilder

Träning nästa!

Om en halvtimme åker vi och tränar! Det är pappa som kör, så vi får väl se hur det går med film och sånt ;)
Vi kommer nog hem ganska sent, tror jag, så jag kan inte lova att jag orkar skriva något längre :)


Lite bättre i alla fall?

Så här såg hyllan ut innan...
Och efter.
Jag la ner alla benskydd i en låda.
Liiite bättre blev det väl i alla fall? ;)Fotat lite

Precis varit ute i solen och tagit lite bilder. Det va ett tag sedan nu, hade bara bilder med en massa snö på ;)
Ska redigera några nu, innan jag faktist ska gå ner och städa "sadelkammaren" lite. Hyllan är proppfull av grejer och det är ingen ordning alls!..
Efter det går jag ut och rider Exando. Sen tänkte jag putsa lite, innan jag börjar göra iårdning Tobbe inför träningen :)Här är några bilder, lägger in fler sen.

Dagen

Torsdag idag och shit vad fort veckan har gått! Snart är lovet slut... Men det tar vi då! ;)
Idag är det hoppträning för första gången ute, ska bli riktigt kul! Tobbe är säkert pigg, då det inte blev så hårt pass igår, men det gör absolut inget! :)
Solen är framme nu och jag hoppas att det håller i sig till träningen som börjar halv sex. Men innan dess ska jag rida Exando också. Ett dressyrpass tror jag det blir idag! Verkligen inte ofta jag tränar ren dressyr med Exando, han är liksom mer skogsmulle! ;)Ridpass

Toblerone gick jag ut och red en sväng med. Tog "den vanliga rundan".
Han var inte lika het idag, kan bero på att vi var ensamma och han hade alltså ingen och "tävla" mot.
Jobbade mycket med formen och det gick bra, han har redan blivit mjukare i högersidan! Jag gjorde också några sidvärts som kändes okej.
I galoppen började han töla och gick på snedden och så. Då bröt jag bara av till skritt och fattade ny galopp. Då slutade han ganska direkt och galopperade normalt :)


Exando fick hoppa några små skutt här hemma, samt jobba på några bommar. Det blev ganska jobbigt, han har ju svårt för och korta galoppen och jobba med bakbenen. Men han verkade tycka det va roligt, för han drog mot hindren :)


Om några minuter börjar Grey's Anatomy och efter det Off the map! Innan dess ska jag ha hunnit gå upp, hämta kaffe (kanske ta mig en liten smörgås?) , gå ner tillbaka, knäppa på TV:n och sätta mig till rätta. Bäst och sätta fart! :)

Bubblare!

Igår gick jag som vanligt in och kollade bloglovin, när jag upptäckte att jag faktist stod med som "bubblare" under hästsport-kategorin! Lite roligt att få synas där, och kanske har några nya läsare hittat hit?Glass i stora lass


Här sitter jag och äter glass! Soler skiner ute och jag tror jag tar med mig skålen och går ut och sätter mig istället. Mycket bättre än att sitta inne och slösa bort tiden ;)

Godmorgon!

Idag skiner solen så underbart utanför. Och jag ska sätta på mig shortsen och gå ut och pyssla lite, kamran följer självklart med ;)

Innan jag går ut, ska jag säga att min underbara, bästaste Julia fyller 16 år idag! Grattis gumman! :) Nu får man allt se upp på vägarna...

Och så ska jag också ge er ett litet bloggtips. Min kära vän Victoria, som jag nämt några gånger, har (äntligen) skaffat sig en blogg! Den hittar ni här! :)Kvällspromenad

Bestämde mig förut för att gå ut och gå med Tobbe. Såret såg bättre ut när jag tvättat och han va inte lika varm heller :) Så vi tog en kvällspromenad och Tobbe va piggeliiiin! Gick och buttade på mig och kunde inte stå still över huvud taget. Så det lär bli lagomt kul och rida imorgon! Jag får nog va glad om jag håller mig i sadeln ;)


Men han är lika söt och underbar för det!


Ridpass

Igår hade Tobbe fått ett sår precis ovanför ena bakhoven, men det såg inte så farligt ut. Så jag tvättade och sprayade på sårspray, bara. Idag va han lite öm och hoven va varm. Han haltade inget eller så, men jag ville inte riskera att han ska bli sämre, så han får vila idag.. Gjorde rent såret och sprayade och satte på en linda så det håller sig rent.

Istället gick jag ut med Exando. Gick uppår som jag skrev tidigare så han skulle få klättra lite.
Först var han väldigt seg, men vi galopperade uppför en lång uppförsbacke iaf. Sen tog jag av in på en annan väg, där det är en längre och brantar backe. Så där fick han också galoppera uppför, usch va jobbigt det va tyckte han!
Sen tog vi en skogsväg hem, som är väldigt brant på vissa ställen, så det blev lite jobbigt och gå nerför också. 
Sen i slutet av backen, springer två älgar över vägen/stigen typ 20 m framför oss! Exando som är ganska feg av sig, vågade inte gå, så istället försöker han vända! Och jag menar, hur ofta händer det att Exando går nästan dubbel så långt som han redan gjort?! Så jag lät honom vända och gå de brantaste backarna igen. Men jag vet ju att jag inte får låta honom bestämma, så därför tvingade jag honom och gå ner tillbaka och förbi stället där älgarna gått.
Så det blev lite extra träning för honom, men det är också tack vare han själv! ;)


 


Lite ljusare, lite kortare

Nu har jag fått utväxten färgad och slingor har gjort håret ljusare. Maria klippte även bort de slitna topparna. Skönt!
Det tog ganska exakt två timmar och under den tiden satt jag och funderade över dagens och veckans ridning. Riktigt bra när man får tid och planera lite :)

Idag ska jag jobba ordentligt med Tobbe. Tar dressyrsadeln och dressyrtränset (dvs. med ett mildare bett än vad jag vanligen rider ut med) och rider uppåt. Jag ska vara supernoga med att han gör som jag säger och lyssnar! Sen tar vi en lugn och samlad galopp i en lång uppförsbacke, så han får jobba på riktigt. Sen skrittar jag ner och tar den en gång till, så blir det lite styrke och konditionsträning. Jag ska också passa på och jobba med sidvärtsen.
Exando ska få göra ungefär samma sak. Rider uppåt och låter honom jobba på ordentligt! Så får han skritta ner tillbaka.

Imorgon tror jag ett par kompisar kommer upp, så om någon utav dem vill rida, så blir det en (hyfsat) lugn uteritt. Ska försöka vara lika sträng på att tobbe inte får springa iväg hur som helst bara.
på torsdag är det hoppträning med Tobbe och Exando tror jag faktist får jobba lite i dressyr.
Fredag får Tobbe sin vilodag och Exando kör jag antingen styrke eller konditionsträning med.
På lördag rider jag igenom tobbe här hemma på några bommar och kontrollerar så han lyssnar bra inför söndagens tävling! Ska bli riktigt roligt och tävla! :D

Ungefär så ser min vecka ut. Förhoppningsvis spräcker molntäcket (som just nu ligger på himlen) upp och låter solen sprida lite värme! ;)


Här kommer (för en gångs skull) en bild på en nyfärgad jag!


Ny hårfärg

Jag har nyss ätit frukost och innan dess släppte jag ut mina fina hästar. Tobbe va inte lika ivrig idag. Det kan bero på att jag tog in dem senare än jag brukar eller att han fick jobba rätt hårt igår.
Snart ska min kära mor färga mig, tror det blir några ljusa slingor denna gång. Skönt med lite nytt!
Annars ska jag mest slappa idag och rida är väl en självklarthet! ;)


Mamma & Exando

Galen ponny!

Som jag nämde tidigare, så skulle jag och mamma ut på ridtur idag och det har vi varit.
vi gick en runda där hästarna fick klättra endel, men också fina galoppsträckor!
Tobbe va helt galen idag. Drog iväg (försökte iaf) så fort jag fattade galopp, slingrade sig, lyssnade inte på skänklarna och betedde sig som ett litet barn i trotsåldern. 
Jag försökte lugna honom med och rida ner i form och böja och ställa i skritt, för att sedan trava lugnt. I skritten gick det bra, men i traven började han trippa fram igen.
Så när vi var hemma fick han jobba lite på volten och över ett par småhinder, så han blev lite lugnare, lyssnde på mig och framför allt mjuk i sidorna!
Ibland stänger han liksom av högersidan och vägrar böja sig (särskilt när vi är ute, men ibland också när jag hoppar). Så nu framöver blir det mycket jobb med och lösgöra honom i höger. Ska också börja strecha honom, så blir han nog snart lite mjukare och mer lättriden.Vitsippor heter de väl?
Inte riktigt lika fint väder idag. Förmiddagen var solig, men nu har det mulnat lite. Men vad gör det? Fortfarande varmt och sommaren är näst intill här!
Idag har systrar + familjer varit här och gratulerat brodern, och nu är några vänner här och gör detsamma. Så jag har inte hunnit rida ännu, men jag tror att jag och mamma går ut senare.
Tobbe va ivrig att komma ut imorse, sparkade i boxdörren så jag hörde in till mitt rum och gnäggade högt när jag kom (äntligen tyckte han, men klockan va inte mer än strax efter sju).
Igår hoppade jag några språng på en bred oxer och ett räcke med Tobbe. Han känns verkligen klockren, aldrig hoppat bättre! Och jag har faktist aldrig ridit bättre heller. Så det är kul att utveckligen går framåt! :)
Exando fick sig ett konditionspass igår och han va duktig! Han flåsar lite, men är faktist i bra form nu.

På torsdag åker jag och Tobbe och tränar ute för första gången iår. Tävlat ute har vi ju däremot gjort, och det kändes ingen direkt skillnad mot inne.
Iaf, så var det väldigt bra att vi har börjat hoppa ute ändå, så man kommer in i "utomhus-galoppen". Särskilt bra för mig som lätt sitter och bromsar.
På söndag gör jag och Tobbe vår första regionala tävling. Ska bli väldigt kul! Hoppar alltså L:C och L:B+5. Har varit lite nervös, men efter att han hoppat så himla bra de senaste gångerna, så känner jag mig ganska trygg :)Solen skiner som aldrig förr!
Hela förra veckan sken solen, och det har den gjort även de senaste dagarna! Helt underbart, verkligen! :)

I torsdags var en kompis och hennes mor här för att gratulera mig (och min bror), så hon följde med ut och red, som hon inte gjort på ca 1,5 år! Men det gick bra, vi gick ut en sväng och tog några galopper och så :)
När vi kom hem igen, tog jag några språng med Tobbe. Jag hade byggt upp en liten bana med två räcken och en trippelbarr. Värmde upp på lite lägre höjder innan jag satte upp dem på ca 1,05-1,10 m. Hade ett jättebra flyt och Tobbe hoppade super! Kom lite nära på trippelbarren en gång, men Tobbe tog bara i lite extra. Så det kändes jättebra :)

I fredags red jag ut på en långtur med Tobbe. Vi mötte upp Maja och Alma och red sedan hem till henne och fick oss lite saft. Sedan red vi runt en liten sväng, innan jag red hem tillbaka igen. På hemvägen galopperade jag ganska mycket med honom, lite konditionsträning helt enkelt. Och det tyckte han inte va fel! Riktigt pigg var (och är) han och drog och busade endel ;)

Igår (lördags) blev en shoppningdag! Pappa hade lovat mig det som present (fyllde ju år den tionde). Julia var också med och jag köpte riktigt mycket faktist! Så nu behöver jag inte handla på ett tag :)
Vi kom hem runt halv sex tror jag. Då packade jag upp allt och tog det lugnt ett tag, innan två små barn kom hit! Då ville de rida så jag gjorde iårdning Exando, så fick de skritta runt lite på honom :)
När de va nöjda, hoppade jag upp och red honom lite här hemma. Satte upp ett litet räcke och hade två bommar som jag jobbade lite med. Hade en riktigt bra rytm, men han slarvade och rev lite väl mycket. Men när jag höjde till strax över metern, touchade han lite bara, men hoppade upp sig bättre.

Även idag skiner solen och jag ska snart gå ut och sola! Sen skulle jag tro att små flickorna vill rida även idag och det ska de väl få :) Idag får de nog skritta fram Tobbe åt mig, så ska jag jobba honom på några bommar sen. Jag går antagligen ut med Exando en sväng också.Lika glada, fast nu utan overaller och frusna kinder!

Dålig update, goda nyheter

Nu var det några dagar sen, så det är väl dags och skriva några rader.
Jag var ju och tävlade på lördagen. På söndag red jag ut sen sväng med Tobbe först. Han har ju varit lite rädd för och gå på vägen p.g.a trafiken, så jag försöker vara ute så mycket som möjligt. Iaf så gick det bra, han va lite tittig och väldigt pigg, men annars helt okej :) När jag kom hem red jag lite på några bommar och jobbade med rytmen, det kändes också bra. Efter red jag också ut på Exando.

På måndag fick Tobbe vila och jag red ut på Exando, som va pigg och glad! :)
Tisdagen blev Exandos vilodag coh jag red ut en sväng med en väldigt pigg Tobbe. Tog sedan några språng på en oxer och ett räcke med lite läskiga saker under. Det gick jättebra, Tobbe brydde sig inget om något :)

Igår (onsdag) slutade jag tidigt, så jag hade tänkt rida ut med båda, men mamma slutade tidigare så jag väntade på henne och vi gick ut och red tillsammans! Det blev ett ganska hårt pass, vi red en runda uppför ett berg och va ute i drygt en timme.

Idag slutar jag också tidigt och sedan tar jag lov! Riktigt skönt, även om jag inte är så trött på skolan som många andra är :)

Annat roligt som hänt, är att jag kommit in på gymnasiet jag sökte! Riktigt roligt! Men det skriver jag nog mer om i ett särskilt inlägg.
I november har jag och mamma köpt biljetter till Stockholm horse show! Och det ska bli helt otroligt roligt och jag har nu börjat spara ;)


Planering

(Onödigt och lite tråkigt att läsa, men bra för mig och se planeringen och tankarna samlade i ord).


Om två veckor (1 maj), är det en regional tävling på hemmaklubben. Jag har inte riktigt kunnat bestämma mig vad jag ska tävla, så jag tänkte vänta tills efter gårdagens tävling. Nu har den alltså varit, och jag har bestämt mig för att hoppa L:B+5.

De senaste L:B vi hoppat, har det inte alls känts högt och Tobbe river så när som på aldrig. Så höjden känns inte som något problem alls.
Sen har vi ju fått ett stopp på vissa tävlingar. Men då är det jag som gör något misstag och jag tror inte att misstagen blir färre om jag fortsätter nöta på L:C/L:B.

Jag vill upp i klasserna, för det känns som jag inte utvecklas mer på den här höjden. Det känns säkert och bra. Så när det blir lite högre och banorna lite svårare, så kommer det krävas mer av mig och jag märker vad jag behöver träna mer på och sådär. Och om det inte går, så är det ju bara att gå ner tillbaka och träna på! Men det är nog bra och gå upp och testa iaf.

Så jag ska alltså hoppa L:B+5 den första maj. Känns riktigt spännande!
Först hade jag inte tänkt hoppa någon klass innan, då det var en L:B och jag har alltid tyckt att han varit mer taggad och framåt i första och sen lite trött och seg i andra. Men så såg jag att första klassen var en L:C, sedan en L:B och så L:B+5. Så jag ska anmäla mig till L:C och L:B+5. Då får jag hoppa en klass innan och känna hur han känns + att han får se hindren lite också. Sen får han vila ett tag när de hoppar L:B och sedan hoppar jag L:B+5. Det tror jag blir riktigt bra och jag ser verkligen fram emot det!Resultat

Kom hem ganska sent igår, så jag orkade inte skriva då. Så jag gör det nu!

Kan börja med och säga att Tobbe såg spöken i ridhuset. Det gjorde han sist vi var där också, vet inte om det är ljuset som gör att han tycker det är läskigt eller vad det kan vara. Iaf så gick det bra efter att mamma gått brevid ett tag.


L:C

Han va pigg och hade mycket energi! Men det är bara bra.
Inne på banan flöt det på bra, hade ett ganska högt tempo. Felfri i grunden och tog endel snäva svängar i omhoppningen. Felfri även där och en tid som räckte till andra plats! Riktigt roligt :)
Sen var det ju stilbedömning också. Ärligt talat, så tänkte jag inte mycket på och rida "fint", som jag tänkt från början. Fick ändå en hyffsad poäng, 51,5 p. Ingen placering dock, tror jag kom delad 11 plats tror jag. 

L:B

Det kändes riktigt bra på framhoppningen! Bättre flyt och han svarade bra för hjälperna.
Inne på banan flöt allt på jättebra. Inga problem i kombinationen eller något annat. Vände upp mot sexan som var en oxer, inte större än någon annan. Så bara stannar han. Vi låg bra (kanske en aning stort) och jag tyckte inte han hade någon anledning till och göra det. Tog det igen och det va inga problem alls. Resten av banan flöt också på bra.
Som sagt så vet jag inte varför han stannade. Kanske lutade mig framåt innan så han blev osäker..

Över lag är jag iaf nöjd med dagen. Det var första utomhus tävlingen och vi har inte tränat något ute heller innan. Vi hade bra flyt hela dagen och Tobbe var knappt i någon bom över huvud taget :)


Tävlingsdags

Jag gick upp lite tidigare än jag egentligen behövt, så jag har lite tid över nu.
Igår när jag red igenom Tobbe kändes han jättefin. Väldigt pigg dock, han hade ju vila i torsdags. Men det är bara bra att han är det, vi får ett bättre tryck i galoppen då :)
Hoppade några gånger och det kändes super!

Efter det putsade, smorde och packade jag ner alla grejer. Sen kom mamma hem så vi duschade en väldigt lortig Tobbe ;) Oj så ren och fin han blev!

Första klassen är en L:C med stilbedömning. Så där ska jag försöka tänkta mycket på och hålla rytmen, ha lugna häner och skänklarna intill, och inte luta mig framåt innan hindret.
Andra klassen är en vanlig L:B. Där ska jag bara rida så gott jag kan, och känns det bra så kanske jag satsar lite mer i omhoppningen :)

Det här är ju första utomhustävlingen för iår, så det blir väl lite skillnad med det också. Men jag tror inte det påverkar så mycket ändå.Härliga veckor

Denna vecka har varit väldigt lugn i skolan. NO lärarna har rättat de nationella proven, så vi har haft många NO och matte lektioner inställda! Och igår tog vi det så kallade spex kortet, så jag gick runt i en overall och såg allmänt lortig ut ;)

På lördag ska jag tävla så igår fick Tobbe vila. Red ut med Exando, som va väldigt pigg!
Idag ska jag rida ut en liten sväng med Tobbe och sen jobba lite på banan. Jag ska också rida Exando.
Sen ska jag duscha Tobbe, han är riktigt skitig nu! Och sen ska jag putsa och packa ihop allt till imorgon. Så det är ganska mycket och göra.

Nästa vecka har vi "danspalats" i skolan, så hela måndan, tisdan och onsdan ska vi dansa! På torsdag ska vi också göra något "roligt", se på cabarré eller något. Och på fredag är vi lediga och veckan efter det har vi påsklov! Riktigt härligt!
Tänk när det är såhär grönt ute! Längtar verkligen till sommaren nu! 

Hoppträning

Snart åker jag iväg och hopptränar med Tobbe. Hade två lektioner inställda idag, och kunde jobba in en till så jag hann med tidiga bussen. Tur var väl det, annars skulle det bli riktigt bråttom! Pappa som skjutsar idag nämligen, och han är ju inte hemma och kan lasta och sen hämta mig i skolan. Så tack för inställt! ;)

Det har egnat oavbrutet idag tror, så hästarna står inne och torkar och äter. Pappa är som sagt med idag, så vi får se hur det går med film och sånt ;)


Underbart väder

Ska precis gå ut och rida på Tobbe och senare gå ut och gå med Exando. Hans lösa sko har blivit påslagen så nu kan jag rida som vanligt igen. Jag har märkt att han inte fått rört på sig ordentligt, då han alltid blir lite extra grinig då. Jagar tobbe mer än vanligt och har öronen bakåt mer än han brukar. Det är ändå bra på ett vis, då jag får extra dåligt samvete vilket medför bättre ridning :)

Jag har inte mycket mer och säga, solen skiner och det har varit runt 15 grader idag! Så jag ska ut och njuta av livet ;)


Redigerade ett par bilder

Igår kväll roade jag mig med och leka lite med några bilder i photoshop. Hittade några fler "funktioner", och det är faktist riktigt roligt, även om resultatet inte alltid blir super ;)
Klistrade ihop de här två bilderna.


Det blev lite overkligt, men äsch ;)


Ojoj, dålig bloggning!

Vet inte hur länge sen det var jag skrev ett seriöst inlägg nu. Men jag ska försöka bättra mig!
I måndags blev hästarna skodda så då var jag bara ute och gick med dom. I tisdags tror jag jag jobbade med bommar med Tobbe och red ut med Exando (kommer inte ihåg riktigt).
I onsdags var mamma ute och gick med Exando och jag tränade dressyr med tobbe, som förövrigt kändes väldigt bra.
Sen på torsdag gick jag väldigt ont i magen. Åkte hem från skolan vid lunch och kom hem och la mig i soffan och sov bort hela kvällen. Sen var jag hemma hela fredagen också. Men mot kvällen när jag fått i mig lite mat, kände jag mig piggare. Och idag (lördag) är jag på topp igen ;)
Idag har vi också varit ner och tränat dressyr för Leena. Fick ett bra tips på hur jag ska tänka genom skänkelvikningarna och ridningen över huvud taget. Tobbe kändes lite stel och lite stark i början, men så småningom släppte det och jag slappnade av mer också.

Förra helgen umgicks jag med min kära vän Victoria. När jag var hos henne, tog jag några bilder på hennes hästar, hönor och katten! Här är några.


Den jättegulliga, men "lite" busiga c-ponnyn ;)
Victorias andra pålle, en fantastiskt snygg travare!

Hönor.


Och till sist, den söta lilla katten!
Nästa helg (16:e) ska jag tävla igen. Det blir första tävlingen utomhus, och jag ska hoppa L:C och L:B. Det ska självklart bli jätteroligt! Jag ska hoppträna på tisdag, så jag får hoppas att den härliga känslan vi haft de senaste veckorna,
fortfarande sitter i! :)
Efter det kan man väl säga att tävlingarna rullar på, jag ska försöka undvika att hoppa två helger i rad. Det funkar varken för mig eller Tobbe. Men just nu känns det som det kommer bli ett roligt år!
Imorgon är det 10 april, och för mig är det ingen vanlig dag. Jag fyller nämligen år!
Jag kommer ihåg, att när man var yngre, gick man och räknade in dagarna tills man fyllde år i säkert en månad innan. Och när dagen väl var där, gick man upp tidigare än vanligt och blev alltid så glad när det låg en massa paket på bordet.
I fjol kommer jag ihåg att jag inte tänkte på det förrän typ en vecka i förväg. I år har jag inte tänkt alls på det. Det flyter liksom på så fort med skolan och hästarna att jag inte tänker på sånt. Men självklart ska det bli jättekul ändå! :)


Nu avslutar jag inlägget med en bild på Victoria och "Giften".


Några filmer

Nu när jag faktist hittat ett pogram där jag kan överföra filmer, slänger jag upp en liten film från träningen i tisdags och från förra helgens tävling. Tobbe hoppar riktigt bra nu och det känns som om "bitarna faller på plats". :)


Träningen

L:C+5L:B
Om det över huvud taget är möjligt, så blir hästsporten bara roligare och roligare (för min del)! Kanske har med våren och göra, men allt känns bara så bra just nu!

RSS 2.0