Bilder










Ja, Tobbe va galen som vanligt.
Men han är ju så sööööt!



Dagens Ridpass

Exando.

Hade ingen lust och rida ut, så jag slängde ihop fem stuts och körde lite styrka med gammelhästen! ;)
Han va duktig och kämpade på, fast han var ganska ansträngd i andningen, så det blev jobbigt.
Sen satte jag upp ett räcke på andra långsidan och höjde upp det. Alla språng kändes super och Exando taggade till när det blev högre! Hade på 1,10 sista språnget och Exando får det alltid och kännas så lågt!







Tobbe.


Först tänkte jag rida honom på banan också, men imorgon är det hoppträning och då tyckte jag det passade bättre med uteritt. Och det jag tänkte jobba med var och korta galoppen och det funkar ju lika bra ute i naturen som på banan :)
Iaf så va Tobbe pigg som vanligt och drog. I högergaloppen lyssnade han bra och kortade upp sig ganska bra. Men i vänster galoppen är han svagare, för då flyttar han ut bakdelen och byter till korsgalopp + sparkar bakut när jag kortar ännu lite till. Så jag ska bestämt styrketräna mer, särskilt i vänster!


Tandläkaren

Hade tid tjugo i nio hos tandläkaren och skulle laga två hål. Kommer inte ihåg att jag gjort det förut, men tycker inte det va så farligt :) Tog knappt en timme och sen åkte jag hem igen.
Det är fint väder ute, så jag tänkte gå ut och ta kort på hästarna och naturen kanske? ;) Sen ska jag ut och rida och så blir det plugga. En helt okej måndag, om du frågar mig :)


Annorlunda måndag

Precis kommit hem från mormor och morfar. Alltid lika mysig där, synd att man inte kommer dit oftare..
Imorgon ska min klass på "besök" till en gymnasieskola, men jag vet att jag inte ska gå där, så jag behövde inte. Men jag ska till tandläkaren imorgon klockan tjugo i nio och måste därför ner ändå. Lika drygt, men men, så är det väl :)
så imorgon kommer jag vara hemma och det är ju aldrig fel! Kommer såklart rida båda hästarna och så får jag väl plugga också..



Bild från idag. Bäääääst ♥♥


Bilder från idag


(bra skärpa...)






(Alice och Exando. Exando är så söt, han bara galopperar över det där små hindren!)



(Alice och Tobbe)










(Monica och Exando)




Ridning med släkten

Nu har vio varit ute och ridit. Jag och Alice red ut först och mamma och Monica (faster) gick. Båda hästarna var pigga, men det gick bra :)
När vi var hemma igen, red vi lite på planen, tills Monica och mamma kom tillbaka. Då fick Monica rida på Exando och så fick Alice prova på Tobbe! Var lite orolig att han skulle dra iväg, men det funkade fint! Han böjde sig och lyssnade bra :) Det gick bra, även för Monica.
Det blev endel bilder, men jag lägger in dem senare. Nu blir det maaat!

Sommaren 2010 i bilder













Snyggaste headern

I röstningen om finaste headern, vann den bruna och den mörka! På andra plats kom den mörkblå :)
Nu har jag ju fixat en ny design som jag tyckte blev bra och jag har även gjort flera finare, så dessa kommer nog inte synas än på ett tag.
Som ni kanske märkt, har jag lagt senaste inlägg, arkivet, kategorierna och länkarna högst upp, mellan headern och inläggen. Så nu finns bara veckans blogg och bildlänkar kvar i menyn!





Lagad hage.

Kunde inte gå på tjejkväll, eftersom hagen skulle fixas. Och mamma har ju ont i ryggen så jag kände mig taskig om hon skulle göra hagen själv och även bära vatten och allt vad det är. Så jag blev hemma och nu är hagen delvis klar.
Imorgon kommer min faster och kusinen Alice som vill rida. Tobbe är ju så pigg, så självklart får hon rida Exando :)

 

Ridpass

Toblerone.

Som sagt körde jag ett hårt pass idag. Började med och klättra uppför, i den brantaste backen häromkring typ :P De hade åkt skoter där, så det gjorde det lite lättare. Backen är rätt brant och lång, så det är perfekt träning!
Sen är det ju nästan bara nerför på hemvägen, så det blev bara lite trav. Men jag kände ändå hur han drog och ville iväg. Så därför red jag lite här hemma.
Började över bommarna. Han var med på noterna och lyssnade bra, tills jag samlade upp ännu lite till. Då blev det jobbigt och han svarade med några bakuter :p 
Sen "växlade" jag lite mellan alla gångarter och det funkade bra! Han är verkligen mjuk och fin nu, formar sig utan nästan något och det är nog tack vara mindre händer från min sida :) 
Han protesterade lite i skänkelvikningarna, men gjorde några riktigt fina galoppbyten! Så härligt :)

Efter passet var både jag och han svettiga - mina vader skakade efter att ha stått upp så mycket :p Och Tobbe va svettig hela han :) 
Exando fick vara ute i hagen under tiden, jag gjorde en "snabblagning" som funkar åt honom :)

 

Bloggen fixad!

Har suttit men en ny design nu på morgonen och blev riktigt nöjd!
Kan du inte se den så tryck på F5.
Jag ska också fixa en "meny" under headern.

Vad tycker ni? :)


Hästar på rymmen

Som sagt så har det blivit kallare nu, det har ju legat på nollan ett tag. Och det har gjort Tobbe ännu piggare. Så för några minuter sedan såg vi att hästarna sprang ner för vägen i full galopp. Och efter det som hände sist de va på rymmen, så sprang jag fortare än någonsin ut efter dom. Mamma kom efter med bilen, och som tur var, fortsatte de inte efter storvägen, utan in mellan två hus och där stod de. Puuh! Tur var det också att jag inte glömde sätta på grimmorna. Så jag kunde ta Exando och Tobbe "gick" efter.
Han är verkligen helt galen nu. Syns på rörelserna, i ögonen, i allt, att han har så jäkla mycket energi. Ändå så har jag ridit hårt de senaste dagarna, vi har tre ståltrådar och de har alltid mat. Men lika f*rbannat har han sprängt alla trådar. Suck.
Nu står de inne och får nog inte komma ut än. Vi har slut på isolatorer, men vi får ta ur den andra hagen. Planen är att sätta trådar upp till ansikts-höjd och försöka få ström på någon av trådarna iaf.
Mamma har ont i ryggen och kan förmodligen inte rida, men jag får gå ut på en rejäl tur med Tobbe. Klättra i bergen kanske? Full galopp i jättemycket snö och branta backar?!?! Fast jag tror inte det hjälper..



Har någon några tips på hur man annars kan stänga in honom, låt mig få höra! Öppen och tackar för precis ALLT!


Lördag

Idag är alltså Isak och Noah här. Isak vill rida på "lilla gubben" och det ska han väl få! :) Så vi ska snart gå ut och hoppas på och få några fina bilder kanske? ;) Det verkar bli fint väder också. -10 och solen tittar förhoppningsvis in snart, perfekt!
Sen antar jag att mamma följer med ut på en ridtur och senare ikväll har vi tjejkväll med prinsess-tema! Får väl se om jag hittar något rosa och gulligt ;)

 


Dagens Ridpass m.m




Fick reda på att Isak och Noah skulle komma idag och sova över, så jag tog med båda hästarna samtidigt, för att spara tid.
Red alltså Exando och hade Tobbe brevid. Båda va rejält pigga och drog som bara den. Tobbe kunde verkligen inte skritta, utan småtravade hela tiden. Och som vanligt så ska han ju gå och retas med Exando :P Haha!


Så nu är alltså Isak och Noah här och springer runt och leker, hihi! :)


   Noah/Isak (systerbarn)



Så värt

Som hästmännsika får jag ibland höra "hamburgare", "lek inte med maten" osv. Inte för att jag "tar åt mig" över huvud taget, men det stör mig lite, att de som säger så, oftast är rädda för hästar. De tycker att de är så stora och de bara sparkas och bits och allt vad det är. Men shit vilka mesar! Tänk på alla småtjejer som är i stallen 24/7 och bara älskar det! Borstar och gosar och kanske får sig ett bett eller blir avslängd. Men de borstar av sig och hoppar upp igen!
Ta till exempel mina systersbarn, Ebba och Felicia (har ju fler men) som är fyra (snart fem) och tre. De vill jättegärna rida när de är här och hoppar upp på Exando som ju är en storhäst utan problem och tycker det är jättekul! 

Många ser nog på hästar som en gullig hobby. Småtjejerna som skrattar och gullar och "pyntar" hästarna med rosetter och blommor. Men stallivet är verkligen inte bara gulligull. Det är svett och tårar. Men ändå tycker vi så mycket om just hästar och stallivet. Frågar du mig, så tycker jag om att gå upp vid fem och släppa ut hästarna, gå ut i kylan och bli iskall efter en ridtur, kämpa med höbalar eller spån, bli grinig när hästarna rymmer osv. För man får ju faktist något tillbaka, med tålamod! Och när hästen ger en tillit, när man känner att hästen litar på en och tycker om en och uppskattar en, då är det såå värt allt slit! 



Ändrade planer

tjejkvällen blev flyttad till imorgon istället och det va bra, för nu hinner jag rida båda hästarna. Mamma hade fått ont i ryggen, så då behöver hon inte oroa sig för det :)
Så det blir uteritter för pållarna idag.



Hiss!




Träning på morgonen!


Eftersom det inte blir så mycket tid över (iaf för mig) på kvällen, så är det super om jag orkar på morgonen!
Jag går i vanliga fall upp vid fem och tar god tid på mig till frukosten. Så om jag skyndar mig lite extra där, så hinner jag utan problem cykla och göra andra styrketräningar! Det blir väl inte så jättelänge, 20 minuter kanske, men det är ju bättre än inget! Och så har jag hört att träning tar bättre på morgonen än på kvällen också :)
Sen kan man ju tycka att det är jobbigt och träna på morgnen, eftersom man är trött osv, men jag är (som tur är) en morgonpigg människa och har sällan problem med och gå upp (somnar runt halv tio-tio på kvällarna) :)

Vilken header är snyggast?





















Vilken header är snyggast?






Free surveys

Ridpass

Ändrade mig och red Tobbe istället, här hemma. Ska nämligen på "Tjejkväll" imorgon och hinner bara rida en häst, men mamma skulle kanske också hinna rida, så då tog jag Tobbe :)

Värmde upp med och låta honom trava runt. Att ha ridit med mindre händer och mer skänkel har gett resultat, för han söker sig neråt nästan direkt, med bara stadiga hjälper! Så härligt :)
Jobbade lite över två bommar och Tobbe va verkligen samarbetsvillig! Lyssnade på små hjälper och både samlade sig och längde ut :)
Sen hoppade jag ett litet kryss ur vänster-sväng, ganska snävt. Och det funkade också bra! Känns som att både jag och Tobbe är tillbaka i form igen efter vilan :)
Avslutade med lite förvänd galopp och bytte sen. Länge sedan jag gjorde något sådant, men det funkade suuper ändå! :)


Torsdag

Slutade sent idag, men hade hemkunskap sista lektionen så jag behöver inte äta något nu.
Ska snart ut och rida. Går ut med Exando först och om jag hinner rider jag Tobbe på banan också sen. Men det får vi s hur det blir, iskallt ute idag med!


Ridpass

Inatt blev det plöstligt jättekallt. Så när jag kom till stallet stod Tobbe och frös! Haha, stackare! Så på med det tjockare vintertäcket och lite extra mat i hagen och snart va han varm igen :)

Tobbe.

P.g.a kylan tog jag det ganska lugnt idag. Red ut en sväng och travade och galopperade mest. Jag fortsätter tänka på aytt rida med mindre hand och mer "bakben". Och jag tycker faktist Tobbe använder bakbenen bättre nu, och det är en bättre tryck i galoppen :) 
Han va självklart superpigg och det fanns en massa läskigt saker överallt!



Hiss OCH diss



Photoshop!

Jag tycker verkligen det är superkul att sitta och pillra med designer och bilder och sånt i photoshop! Kan sitta hur länge som helst, även om det inte blir bra. Så just nu har jag ungefär fem designer på G! ;) Och fler lär det bli!
Men det är också lite diss på just det. Jag blir sittandes här allt för länge! Istället skulle jag kunna plugga eller ägna mer tid åt hästarna. Men jag har bara en provversion, så den tar slut om ett par veckor och även om jag kanske inte vill det, så är det ju bra :)


Gästbloggning!

Hej! det är jag som ska gästblogga här hos Maja :)
Jag heter då Jessica Josefsson, och fyller 16 år i mars.
Hästintresset har vart en del av mitt liv i snart 16 år och har ridit större delen av livet.
Men min första häst fick jag när ja kanske var 8/9? år.. ganska sent men ändå en så stor lycka när väl den dagen kom!:) En liten Shettis hingst på 10 år som jag red in !

Fram till nu har ja haft endel olika hästar, bla. varmblodstravare och gotlandruss och även arab/russ..
Men nu har ja äntligen hittat min stora lycka..D-ponnyn Sheron!
Som ja köpte i sommras den 15 juli 2010. Det va nog den lyckligaste dagen i mitt liv!!
Han va tävlad i hoppning och även dressyr. :)

Efter träning oså kom vi ut på 2 hopptävlingar och 1 dressyrtävling.
med bra resultat :)

Dressyrtävlingen, kom på en 3 placering.





En av hopptävlingarna.




Nu ser vi fram emot ett härligt 2011 med nya utmaningar och tävlingar ! :)
Men inte bara tävlingarna som är i "centrum" utan ha kul tillsammans,
har man inte kul tillsammans funkar inte heller det andra !




Kika gärna in hos mej, och följ min och sherons vardag :)
http://jessicajosefsson.blogg.se

Dagens Ridpass

Toblerone.

Red honom här hemma idag. Värme upp med och trava runt mest och göra ökningar och minskningar som funkade bra. I galoppen red jag över två bommar och ändrade antalet galoppsprång och han lyssnade fint där med. Fortsatte med "klockan". Idag ahde jag mätt ut avstånden ordentligt, så det skulle stämma. Och det funkade mycket bättre idag. Hade en bättre rytm och han lyssnade bättre då :)
Sen hade jag två små kryss, ett ur hägersväng och ett ur vänstersväng. Kom på mig själv först med och böja, men det blev bättre med mer skänklar istället :) Så när det kändes bra, tog jag en lugn galopp och sen trav i låg form :)
Och Tobbe va ju såklart lika pigg från början till slut! ;)




Mamma hade ridit Exando på dagen och han hade väl varit pigg, han också :)

Veckans Blogg.

Nu har jag ju kört med olika veckans ett tag och tänkte göra om det lite. Det kommer inte att vara någon "tävling" längre. Jag kommer istället, varje vecka, välja ut en blogg som jag tycker ska bli veckans blogg. Kanske en blogg jag själv tycker är bra eller någon som kommenterat flitigt under veckan? :)
"Priserna" är ju de samma; länkning, bild i menyn + länkning nästa vecka också.



Men kom jättegärna med förslag till veckans, om jag ska börja igen senare kanske? :)

Och vinnaren av Veckans Ekipage är...

Jessica Josefsson och Sheron! Grattis! :D




Glöm inte heller att besöka förra veckans vinnare; Charlotte! :)

Roliga bilder på Casper!





http://keepsmilingcasper.blogg.se/

Besök!

Fixade till Maries nya hundblogg förut, blev riktigt nöjd med designen! Så gå in nu och läs hennes blogg, den lär bli bra! :D Länk: http://keepsmilingcasper.blogg.se/




När jag var klar med det, gick jag och mamma ut och gick med hästarna. Tobbe va minst lika pigg idag och det blev en riktigt powerwalk! ;)

Nu ska jag bara duscha, fläta håret och hoppa i säng! Somnar på bussen så fort jag sätter mig, haha! ;)


Hemma

efter en lång med slapp dag med två inställda lektioner, är jag äntligen hemma.
Idag har hästarna blivit skodda, så jag går väl ut och går med dom sen ikväll :) Annars ska jag plugga, för vi har fyra prov/läxor tills imorgon och onsdag. Inte så kul.


Mokken & Tobbe




Casper och Marie

Fick en hel del fina bilder på Casper och Marie! Fick ju också min julklapp som var två graffiti-nagellack (ni vet, sån som spräcker) och ögonskugga, i fem olika färger. Tack så mycket Marie! :)
Här är några bilder, lägger in flera imorgon :)








Ridpass

Tobbe

Jag red ut en sväng med Tobbe idag. Han var väldigt pigg, trots det hårda passet igår. Och det fanns en massa farligt, bland annat en snökockel (stavning?) och en buske.
Tänkte även idag på att inte ta för mycket i tyglarna, utan jag lät honom springa på och såg till att han jobbade med bakbenen. Efter ett tag kommer formen och allt det där + att bakbenen jobbar på :)
Sen samlade jag upp honom i galoppen uppför en backe och då jobbade han på riktigt bra!



Mamma va ute med Exando förut.

Finaste Exando ♥






Bilder






Söndag

Har precis varit ute och tagit bilder på hästarna. Mokken var med också och det blev endel fina bilder :) Lägger in dem sedan.
Snart åker jag till Marie och får min julklapp! Bättre sent än aldrig? ;)
Jag tar med kameran dit så det blir förhoppningsvis endel bilder därifrån också. Hon har ju en supersöt golden som gör sig riktigt bra på bild! ;)
Sen ska jag väl rida också. Men det blir nog ikväll, mamma skulle på möte senare och det blir ju svårt och ta kort i mörkret, så därför får ridningen bli i mörker :)




Tobbe.

Red honom på banan nu ikväll. Värmde upp honom med och bara trava runt i ett bra tempo. Vill ju gärna hålla på för mycket med tyglarna, så jag lät honom trava på bara. Samma i galoppen också och han drog på ordentligt! Pigg från början till slut ;)
Iaf, så började jag med "klockan". Fick jobba endel med det, innan jag fick in rytmen. Men jag hade nog mätt lite konstigt också, så jag fick lägga in ett extra språng mellan två bommar. Sen blev det jobbigt åt Tobbe och då sköt han ut bakdelen och när jag puttade in den igen, sparkade han bakut :P Men jag fick ordning på honom sen ändå :)
Sen hade jag ett räcke på långsidan och en oxer ur vänstersväng (har svårt med vänster, böjer gärna - dålig vana). Hoppade fram lite och det funkade bra. Håller lite mycket ibland ändå, men mycket bättre idag :) Höjde lite sen till 90-100 och fick några riktigt fina språng! Känns så himla bra när det verkligen stämmer! :)
Efteråt va Tobbe väldigt svett och även jag! Höll väl på i 45 minuter, ganska insentivt, men väldigt behövligt, både för mig och Tobbe!


Exando

Har varit ute och ridit Exando nu, barbacka. Riktigt mysigt var det, så jag va ute längre än vanligt :)
Exando va väldigt pigg, vilket är bra. Hostade lite, men började trava så fort jag kortade tyglarna :P Blev en hel del trav och galopp, just för att han va så framåt :)


Seg lördag

Efter 6 timmars sömn är jag ganska seg. Har suttit och kollat på high school musical nu på morgonen och ska snart ut och rida, tänkte jag. Uteritt, skulle jag tro. sen skulle jag verkligen behöva klippa klart Tobbe, han är ju halvklippt nu! Haha, så kan han ju inte bara gå.. Men det får bli ikväll, när det är mörkt isf :)
Sen har vi massa läxor och prov också, så det blir plugga också. Kul va? -nä, inte precis ...


Finalisterna!

Det blev fyra finalister denna vecka!


1. Matilda Melkersson med c-ponnyn Libistro.
Tillsammans har de tävlat hoppning upp till Msv a och ska iår vara med i elitallsvenskan!






2. Jessica Josefsson med d-ponnyn Sheron.
De har gjort två hopptävlingar och en dressyrtävling. Nu ser de fram emot ett härligt 2011!






3. Tove Danielsson med c-ponnyn Eve's Summer Flower.
De är ett dressyrekipage som tävlat upp till Lätt A:P1!





4. Ellinor Holmkvist med c-ponnyn Royal Ace.
De tävlar upp till L:A i hoppning.






Här kan ni rösta på ert favoritekipage!

Vem ska bli veckans Ekipage?




FreePollKit.com

Mer dålig uppdatering

Idag ska jag spela innebandy hela natten (vargnatta) så jag lär inte kunna skriva något förrän imorgon. Har inget vettigt och skriva om. Hästarna har ledigt idag, blir väl ridning imorgon.


Torsdag

Idag ska jag alltså på övningskörskurs efter skolan. Slutar halv sju eller något tror jag. Och imorgon har vi matteprov också, så jag får se om jag hinner rida. Mamma slutade tidigt idag, så hon kanske hinner :)


Kort dag

Hemma tidigt idag, så jag ska skynda ut och rida Exando. Sen har jag en massa läxor och prov så jag lär bli sittandes hela kvällen -.- Så det lär bli lite dålig update nu ett tag, tills det lugnat ner sig, men imorgon väljer jag ut finalisterna till veckans Ekipage! :)



Imorgon ska jag på övningskörskurs efter skolan, så jag lär inte vara hemma förrän sju-åtta någon gång..

Mål 2011

Jag brukar sätta upp några mål sådär, men jag tänker inte så jättemycket på dem. Utan jag mest tränar och tävlar i vårat tempo och så får vi se vad som händer, hur vi utvecklas och hur långt vi kommer :)
Men jag har väl ändå några mål jag vill uppnå :)


Inom hoppningen är det i stort sett att få upp trycket i galoppen och bli mer "ordnad" som ryttare.
För och få mer tryck i galoppen, ska jag först och främst se till och ha kortare tyglar. Och att jag jobbar mer med skänkeln och har skänkeln mer intill hela tiden.
För att jag ska bli mer ordnad på tävlingsbanan, tror jag att jag måste va mer noga när jag går banan. Planera vägarna bättre och tänka igenom mer hur jag ska göra här och hur jag ska göra där. Det tror jag är ganska viktigt. Sen ska jag också träna på och genomföra planeringarna här hemma.
Sen är det väl ett mål att tävla högre. Jag börjar tävla regionalt ganska snart och förhoppningsvis känner vi oss snart så pass säkra att vi börjar lite högre :)


Inom dressyren är väl målen egentligen att utvecklas som ryttare och tillsammans med Tobbe. Sen tror jag vi kommer komma högre i klasserna desto fortare jag lär mig. Tobbe kan ju, så det bara att jag tränar på :)


Träningen igår

Den gick sådär. Tobbe va pigg och ville mest springa iväg, men han är duktigt ändå :)
Vi jobbade med bommar och små hinder.
"Alla" dåliga vanor är tillbaka, så som för mycket bakåtvikt i sadeln och för mycket tyglar. Så nu ska jag jobba mycket med bommar.
Jag kommer träna hoppning varannan tisdag och det tycker jag är lagom.


Hiss!




(299:-)

Jag fortsätter hissa Hööks nya saker! ;)
Täcket ovan är ju bara underbart! Skitsnyggt, verkligen. Älskar knäppningen där framme och banden är riktigt snygga! Och så tror jag Tobbe skulle passa utmärkt i denna färg ;)


Gästbloggning.

Hejsan, Charlotte här!

Gästbloggar eftersom jag vann det :) Blogglänk: http://charlottelundstrom.blogg.se/

Jag är en tjej på 16 vintrar som är född den 26 december. I hela mitt liv har jag tillbringat min tid med hästar. Jag fick min första egna häst när jag var 15 år (alltså sommaren 2010). Han är en Varmblodig Travare som heter Nisse Tribute. Jag satsar på dressyrridning men med Nisse rider jag allround om man säger så. Jag älskar även att fota allt mellan himmel och jord och vill utvecklas för varje dag. Fångar mycket smått och gått som djur, kryp och blommor.

Har ett grymt dåligt självförtroende och jag vet inte vart det kommer ifrån, resten av min familj är lite tuffare iaf! ;) Jag kan ju säga till er att det här tog lång tid att skriva för att jag har suddat och skrivit om 100 ggr minst känns det som haha. Själv är jag singel och lever livet på landet med stallet inte alls långt ifrån. Har bott i hus hela mitt liv på samma gård. Vi har två kissemissar, en hund, massa kaniner och hästen Nisse då. Jag har en vit kanin som är min, hon heter Grådis och är ½ år gammal. Hon är en fångad utekanin eftersom vi har lösa kaniner springandes på gården ;)

Även jag älskar musik som många andra och det brukar göra min dag ungefär.



Jag och min häst Nisse.



Min systers häst Lugolino. Ett utav mina favoritfoton!



Också ett favoritfoto!



Och här är lilla jag! ;)


Kramar från Charlotte!
http://charlottelundstrom.blogg.se/

Hmm .. ?

När jag vaknade imorse och tittade ut mot stallet, lyste det! Och jag va helt säker på att jag släckt igår ikväll. OCh pappa hade inte varit dit.
Stod och funderade ett tag, på vem som skulle kunna varit där, när Tobbe kommer och går förbi stallöppningen (det va ju ljust där, så jag såg honom)! haha! Såklart att det va Tobbe som gått ut och hittat ljusknappen!
Så han gick runt lite ute på gården, sen gick han in i stallet och så buttade han upp fel dörr och tog sig inte ut ;) Så nu ska jag skynda mig ut, innan han möljar runt för mycket :)


Dagens Ridpass

Jag tog ett par alvedoner och tvingade mig ut för och rida. Jag ska ju som sagt träna imorgon och Tobbe skulle va helt galen om jag inte skulle ridit honom idag.
Morfar var här förut med traktorn, och plogade av planen. Så jag tog fram några bommar och jobbade med det.
I uppvärmningen va han ganska stel i vänster varv. Och när jag fattade galopp (helt underbart och galoppera, vet inte hur länge sen det va!) drog han bara iväg i princip :P Så det gick åt lite tid till och lugna honom.
Sen kände jag också att han tycker det är jobbigt och korta galoppen, då byter han gärna till korsgalopp. Så nu har vi något och jobba upp! ;)


Diss!


Jag gör som Sofie (och säkert många andra) och lägger en stor diss på ponnyakutens första två pogram!
Det första var ju bara en massa tillbaka-blickar från förra säsongen och det var väl okej, eftersom det var just första pogrammet. Men då trodde jag ju säkert att man, i andra pogrammet skulle få träffa deltagarna och få se vad de har för problem med ponnysarna och sådär. Men nästan hela pogrammet handlade ju om uttagningarna och annat onödigt vetande.
Så en stor diss på det!


Rörigt?

Såhär såg det alltså ut i stallet när jag kom imorse..


(Jag får vara glad att han inte rev runt stolparna värre)


(bakdörren. Ingången till stallet är direkt till höger på denna bild. Bordet som står upp, låg också ner. Jag var tvungen att ställa upp det för att hästarna skulle komma ut)


(Tobbes box. Han har ca 3x3 m)


(Exandos box, ca 3x4. Vet att det behövs städas. Får nog göra en makeover till sommaren)


(ryktlådorna....)


(Med två såna sitter boxdörren fast. Han har alltså kommit på att han bara kan lyfta upp dörren)




Men han är ju bäst ändå :)




Ny veckans!

Japp, då drar vi igång en ny veckans!
Denna vecka kör vi på veckans ekipage!

Såhär går det till:

*Ni skickar in en bild på dig och din häst/ponny (det går också bra med foderhäst eller så).
*Jag väljer ut finalisterna uti från bild och text (läs nedan).
*Som vanligt, får ni rösta fram vinnaren :)


Anmäl dig:

*Skicka in en bild på dig och din pålle till [email protected]. Enda "kravet" är att det ska vara du som är med på bilden. (Du får skicka in hur många bilder du vill, men jag väljer ju bara en om du skulle bli en finalist)
*Skriv också med en kort presentation (namn, bloggaddress (alt. bilddagboken) tävlar ni? Isf -vilken gren? "Ridskole-ekipage"? "skogsmullar"?)
*Lägg in bilden nedan på din blogg och länka till detta inlägg.


Priser:
(som vanligt)

*Finalisterna får varsin länkning.
*Vinnaren får en länkning + gästbloggning + länkning som "förra veckans vinnare".





Skicka nu in era finaste bilder och kanske blir just du en utav finalisterna! ;D

Ännu en dag vila

Kände mig inte nog frisk för att gå till skolan än. Seg i kroppen, ont i halsen, ont i huvudet. Visst kunde jag tagit en alvedon, men huvudvärken kommer komma tillbaka och jag skulle inte orka koncentrera mig alls. Det skulle helt enkelt bara bli jobbigt.

Imorse, när jag gick ut till hästarna, såg det ut som ett bombnedslag i stallet. Gissa vad? Tobbe hade självklart lyft av dörren och så hade han buttat upp fel dörr (alltså ut från stallet, det är dubbeldörrar där) så han hade inte tagit sig ut. Därför hade han rotat runt i precis allt! Plus att han är klumpig också, så det blev ännu värre :P
Tänkte gå ut och ta kort, så får ni se så duktig pålle jag har :)


Longerat Tobbe

Tog en alvedon och så gick jag ut och longerade Tobbe. Det gick bra! Märke ganska snart att han tugade i luften och sådär. Och han sökte sig neråt med huvudet direkt :)
Höll inte på så länge, skritt och trav i en kvart ungefär.


Vinnaren av veckans häst/ponny är...




>Finalist 1:Hästen Diamond´s Nikita!




Inskickad av Charlotte Lundström!  Stort grattis! :D
Din bild kommer sättas in i menyn och du får också gästblogga! :)
Gå in nu allihopa och kolla hennes finfina blogg! :)




Glöm inte heller förra veckans vinnare - Ida Johansson!

Hiss/Diss?

När jag tittade igenom den nya katalogen från Hööks, fatsnade jag för ett par nya stövlar.



(här för 1799:-)


Jag tror det är en stövel som man antingen tycker om, eller inte alls tycker om.
Jag tycker absolut om den! Sömmarna tycker jag är jättesnygga och knäppningen (högt upp) gör den "fullständig".
På andra stövlar har jag inte gillat snörning över huvud taget, men det passade verkligen bra på dessa! Och så gillar jag att de ser lite "gamla" ut, lite smutsiga sådär :)
Fast jag skulle inte använda dem till och tävla i, utan det känns mer som "stallstövlar"..

Vad tycker ni om dem? :)

Busig, smart och orädd = dålig kombination




När jag vaknade, tog jag en alvedon och tänkte låta den verka innan jag gick ut till hästarna. Men när jag hörde hovar mot betong-golvet i stallet och tittade ut och såg Tobbe stå utanför stallet, var det bara att gå ut.
Ni minns väl att jag skrev att han lyfter av boxdörren? Det var det han hade gjort idag också. Och han har nog varit ute ett tag också, för han var blöt (det regnar lite), det var massa spår överallt och han hade rensat stället där vi brukar lägga ut hö som de ska ha till kvällen. Den pålle vet hur man ska göra för och få frukost tidigare ;)

Idag är jag bättre. Gjorde absolut inget igår, så det var väl det som gjorde det :) Men det blir väl ungefär samma idag också. För nu vill jag bli helt frisk!


tävling



Jag är med och tävlar om en bloggsvarsinbjudan inne hos Ida Tallhed! Tre vinnare kommer att dras och tävlingen avslutas Tisdagen den 18 Januari. Vill du också vara med i tävlingen så gå in HÄR!  


Mamma har ridit

Eftersom jag är sjuk och inte kan rida, har mamma varit ute med Tobbe. Hon red uppför och lät honom skritta i backar och så :) Sen travade hon lite, men det gick bara snabbare och snabbare så hon bröt av. haha! ;)




Imorgon avgörs veckans häst/ponny. Har du inte röstat ännu, gör det här! :)

Gästbloggning :)

Hej hej !

Jag heter Ida Johansson och det var jag som blev 'veckans blogg' hos Maja :)

Jag är 14 år och bor i Filipstad. Jag har en delfoderponny som heter Harry Potter och han är född 2004 :)
Han ägs av Filipstads Ridklubb. Jag har tävlat honom i dressyr och vi har även varit med i VM för ridskole ekipage :D
Jag och Harry ska vara med i DIV 3 dressyr :) Och vi ska äve försöka att tävla i hoppning och dressyr individuellt =p
Jag går i 8:an på Ferlinskolan i Filipstad som är världens trågikaste och gamlaste skola , så ni vet ;) Mina föräldrar gick lixom där ;s


Ni kan även besöka min blogg för att veta lite mer om mig :)
Fråga gärna lite på frågestunden ^^ :D

www.idajohaansson.blogg.se www.idajohaansson.blogg.se www.idajohaansson.blogg.se 

Puss ;*

/Ida


Jag och harry på KM i dressyr :)


På VM i dressyr :) <3

Bilder

Att ta kort är ungefär som att sjunga. Jag suger på det, men tycker det är kul! ;)






Sjukare

Det var nog inte så smart att vara ute i kylan och klippa Tobbe tills jag tappade känslen i fingrarna. Igår kväll va jag helt utslagen och idag har jag sovit till elva (det var ett bra tag sen jag sov så länge). Och nu sitter jag med världens huvudvärk, ont i halsen, hostar, tätt i näsan och det skulle inte förvåna mig om jag har feber. Så jag får ta det lugnt nu och hoppas att jag blir bra snart.
På tisdag är det "hoppträning"! Men typ alla ponnys har haft vintervila så det är bara markarbete, vilket är bra eftersom Tobbe inte kommit igång ordentligt :) Får hoppas jag blir frisk tills dess! Men skola på måndag känns långt bort nu ..


Nytt träns?

Jag har ju funderat ett tag på ett nytt träns ("hoppträns"). Och jag har tänkt beställa från hööks, men det har liksom inte blivit av och jag kan inte bestämma mig.
Men dessa gillar jag:



 




Vad tycker ni?

Finalisterna!

Här är de fem finalisterna i veckans häst/ponny!
Rösta nu på den häst/ponny ni tycker är finast! :)




Finalist 1:  hästen Diamond´s Nikita, inskickad av
Charlotte.






Finalist 2: ponnyn Oh, how I love you, inskickad av
Emma.






Finalist 3: ponnyn Idol, inskickad av
Lovisa.






Finalist 4: hästen Quantum, inskickad av
Malin.





Finalist 5: ponnyn Fergus, inskickad av
Hanna.






Rösta här:

Vem ska bli veckans häst/ponny?





Free surveys

Hemma idag också

Men jag är iaf bättre idag. Inte alls så ont i huvudet och inte så varm som jag var igår. Fast halsen är desto värre, men det får jag överleva!
Idag ska jag fortsätta klippa Tobbe. Sen ska jag också rida honom. Vi har konstaterat att denna vilan inte var så bra för honom. Så mycket som han rymt och sprängt och hållït på, har han aldrig gjort förut. Så det beror s'kert på att han har så mycket energi! Och eftersom det inte är något som helst fel på honom, utan han faktist är väldigt frisk för sin ålder, så är det nog inte så behövligt.
Så idag ska jag ut och jobba med honom. Tänkte låta honom gå/springa i backe med mycket snö. Och låta honom jobba ordentligt!
Sen ska jag försöka orka rida Exando också, det behöver han. De har stått inne för mycket nu när Tobbe rymt så mycket..



Bilder - Mokken

Katten (som kallas Mokken) va med ut när jag tog kort på hästarna för någon dag sedan. Det va så mycket snö, så han tog sig inte längre än till "matplatsen". Så där blev han sittandes och mjaua!





Tobbe tycker verkligen att katter är facinerande varelser och sprang dit för och nosa!
Och tänk dig då, att du är en liten, liten katt och ser att en stor häst kommer springade mot dig. Ja, då blir du nog lite skraj. Det blev i alla fall Mokken, som sprang och gömde sig:




Jag ska också tillägga att den katten är otroligt sällskaplig, rolig och, om det är möjligt att en katt kan vara lojal, så är han verkligen det! Hoppar mer än gärna upp på ryggen när det blir kallt om tassarna, väntar tills någon följer med upp, om han är nere och älskar att vara med i stallet.




klippt Tobbe

Tog en panodil och gick ut och klippte Tobbe. Maskinen ville inte riktigt samarbeta, så det tog väl en tjugo minuter innan den funkade ordentligt. Sedan har ju Tobbe så grymt mycket päls också.
Efter en och en halv timme hade jag klippt drygt 1/4 och då behövde både jag, Tobbe och klippmaskinen en paus. Så jag får väl fortsätta sen, får se om jag blir helt klar, men det tror jag inte. Jag får så jätteont i halsen så fort jag är ute i kylan. Hatar verkligen att va sjuk!!


När vi klippte honom i våras.

Bilder - Exando.









När jag öppnade denna bilden i redigeringspogrammet, blev jag alldeles tagen. Han är så fin, så jag fick tårar i ögonen. Och det känns så himla sorgligt att han inte kommer leva föralltid, kanske inte länge till alls.

Hööks nya schabrak

I förrgår fick vi den nya katalogen från Hööks. SJälvklart fastnade jag för alla nya, fina schabrak de fått! Tycker verkligen att Hööks har bra och fina saker till ett bra pris!


Här för 229 :-



här för 229:-



här för 249:-



Här för 249:-



Här för 199:-
(jag skulle behöva ett nytt vitt schabrak och detta tycker jag verkligen om!)


Schabrak för 299:-
Huva för 129:-


Rösta!

Jag skulle bli jätteglad om ni gick in här och röstade på mig!!
Tack!


Sjuk

Influensa skulle jag tro att jag fått. Jätteont i huvudet och kroppen. Så idag får jag mycket tid till och fixa inlägg ;)


Tobbe sprängde alltså hagen till Exando igår. Då hade vi tre trådar med järntråd eller ståltråd eller vad man ska kalla det. alla trådar rätt av bara. Så då hade mamma tagit in honom och Exando fick gå som han ville eftersom bakdörren till stallet var öppen. Tobbe tyckte väl att det var "orättvisst", så när jag kom dit igår kväll, låg dörren på golvet. Jag skyndade mig ut och som tur var stod de båda i hagen iaf, så de hade inte rymt.
Jag kan ju säga att jag blev lagomt sur.
Boxarna är ju hemmagjorda och Tobbes dörr sitter i typ gångjärn, så det är "bara" och lyfta upp den. Och det har han alltså gjort. Men som tur var, hade han inte förstört något, utan det var bara och lyfta i dörren igen.
Inatt har han inte gjort det. Mamma har lagat hagen så nu står båda i Tobbes hage. Och hon hade visst gett dem en och en halv höbal! haha, hungriga ska de väl inte va iaf ;)
Om jag orkar så ska jag klippa Tobbe idag. Fått order om att jag, isf ska klippa extra mycket framme på bogen ;) Men vi får se hur jag orkar, som sagt väldigt tung i huvudet nu.


Det är tur att du är så söt.

Husarest

Tobb hade sprängt hagen in till Exando idag. Mamma va som tur va hemma och han fick husarest, som hon ville kalla det. Så han har stått inne sen tolv ungefär. Och nu har vi slut på idéer på vad vi ska göra. Han är totalt omöjlig.


Du är bäst ändå!


För övrigt så har jag blivit sjuk, tror jag. Jätteont i halsen, nyper i magen, ont i huvudet osv. Får hoppas det går över tills imorgon. Jag tränade imorse, det kanske inte va så jättebra när jag redan hade lite ont i halsen? Nej, antagligen inte. Men jaja. Nu ska jag gå ut och mocka lite iaf, rida orkar jag verkligen inte. Ont i hela kroppen.


Dagen

Har inte ridit något idag. Hade läxot och fastnade här -.- .
Jaja. Imorgon slutar jag tidigt och hinner rida båda mina hästar :)
Har inte så mycket och säga, så fortsätt anmäl er till tävlingen! :)


Gårdagens Ridpass

Red Tobbe här hemma igår. Jobbade i skritt och trav bara. Det gick bra, men han va lite stel, särskilt i vänster. Men efter lite lösgörande blev det bättre :)
Avslutade med en fin trav över några trav bommar.


Veckans...

Nu är det dags att dra igång en ny Veckans! Förra veckan var det veckans blogg och vinnaren då blev Ida Johansson!

Jag fick in en hel del bra förslag på veckans bild/ekipage/blogg osv, och denna vecka kör jag på veckans ponny/häst!

För att vara med:

*Skicka din bild på ponnyn/hästen till [email protected] . Man får endast skicka en bild per ponny/häst. Och MAX tre olika ponnys/hästar per person. Fråga om du inte förstår :)

*I mejlet ska, förutom bilden/bilderna, också namn/bloggadress finnas med, samt namnet på ponnyn/hästen.

*Jag väljer sedan ut de fem finaste bilderna, enligt mig. Sen, precis som förra gången, rösta fram den ni tycker är finast!

*Priserna är de samma som förra gången; finalisterna får länkning, vinnaren får en "egen" länkning, får sitta högst upp i menyn (bildlänkning) och länkas ännu en gång som "förra veckans vinnare". Man får också gästblogga om man vill :)

*Ni behöver inte lägga ut någon bild/text om att ni är med.


Så, skicka nu in era allra finaste/sötaste/häftigaste bild och håll utkik om just din bild skulle bli en finalist! :)

Hemma

Första dagen i skolan efter jullovet är gjort och vi har typ fyra prov (som vi vet om) de kommande tre veckorna. Men ärligt talat, jag tycker det är okej :)
Idag har jag också bestämt mig för att inte sitta här för mycket! Och det börjar väl bra? haha ;)
Skämt och sido, jag ska snart gå ut och rida. Tobbe idag bara. Som förresten inte rymt idag! Wiho! Rekord! ;) Känns väldigt bra, nu slipper vi gå och oroa oss för att en granne ska ringa och säga att hästarna är på rymmen.

Jaja, uppdateringen blir sådär, ska försöka hinna med. Men jag antar att det är fler som får sämre tid nu när skolan börjat osv.
Ska iaf börja ny veckans alldeles snart :)


Veckoplanering v.2

Måndag: Lugn dressyr/Vila
Tisdag: Vila/Uteritt
Onsdag: Klättra
Torsdag: Vila/Dressyr
Fredag: Bommar
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt

Dagens ridpass

Jag och mamma skrittade uppåt idag. Jag gjorde en massa skänkelvikningar och öppnor osv. Tobbe va pigg som bara den och stretade därför emot lite och ville heller springa iväg!
Sen gick jag in på en volt och gjorde halter. Han vill gärna dra upp huvudet då. Men det kändes ändå okej :)
Han va ju lite stel och sådär, men det är ju förståligt såhär efter vilan :)

Imorgon är det skola, och jag ska upp tidigt igen. Ganska skönt ändå, och komma igång liksom.
Rider nog Tobbe här hemma lite, skritt och trav blir det väl och så Exando om jag hinner. Tror att vi har två prov som väntar första veckan, så uppdateringen kommer kanske inte bli den bästa. Och med tanke på mina nyårslöften, så ska det väl inte bli så mkt uppdatering ;)


Vinnaren av veckans blogg är....

STORT GRATTIS TILL...




Ida Johansson!

Besök nu hennes fina blogg och gratta! :)




En bildlänkning kommer upp och jag ska även se till att menyn kommer upp (i någras datorer tror jag menyn sitter längst ner?). Du får också gästblogga, om du vill!
Nästa vecka kommer ännu en påminning till läsarna att besöka din blogg :)

En ny Veckans kommer snart att dra igång, så håll koll!

Instängd pålle



Nu på förmiddagen blev vi äntligen klara med hagen. Två rullar á 200m räckte precis tre varv. Så nu har vi satt up tre trådar och förhoppningsvis går strömmen genom de två översta.
Igår släppte jag ut dem en sväng på kvällen, i var sin hage. Tobbe hade då bara en tråd. Och när  jag kom på kvälllen så va han såklart i Exandos hage! Jag blev ganska arg, för jag trodde ju att han lyckats bita av den (som enligt personalen på lantmännen skulle vara omöjligt) eller spränga. Men som tur var hade han "bara" krupit under. Så nu ska inte det heller gå :)


Egentigen skulle jag sätta igång Tobbe på riktigt idag, men eftersom han blivit påkörd och allt, så är vi oroliga för att det ska vara något. Vi ska höra nån vetrinär, vad den tycker. Men det syns ju inget och vi märker inget.

 

veckans vill ha! - HV Polo.

Älskar HV Polos saker! Så himla snyggt asså!






 




 

Hemsida.

Tävling



Länk till tävlingen: http://andreablixt.blogg.se/2011/january/veckans-blogg.html#comment

Tråkig dag

Usch, va det snöar ute!
Jag och mamma har gjort ungefär halva hagen klar nu (alltså Tobbes hage). Tråden är väldigt svår och dra med, plus att vi måste sätta i massa isolatorer i träden, så det tar sin tid. Och vi vågar inte släppa ut hästarna förräns det är klart, därför är hästarna inne än. Tänkte gå ut och rida Tobbe sen, lite försiktigt, så får Exando va ute i sin hage under tiden. Förhoppningsvis hinnder jag klar med hagen så de kan gå ut ett litet tag iaf.




Rösta om veckans blogg här.

Lördag

På måndag är det skola igen också. Känns inte så jobbigt alls. Under lovet nu, så har det varit lov från det mesta. Så det ska faktist bli lite skönt och komma in i rutiner och börja med mina nyårslöften på riktigt! ;)

Mamma kommer snart och då ska vi göra iårdning hagen. Mamma köpte riktigt tråd igår och isolatorer. Så nu ska vi inte ha hästar på inte!
Sen åker jag till Marie (va aldrig där igår) och förhoppningsvis blir det lite bilder :)


Tävlingen

Tänkte bara säga att veckans blogg avslutas när jag märker att det inte kommer in fler röster. Så lägg din röst på favoriten -->här<---



Pilatesboll?

eftersom Tobbe rymmer när han har tråkigt, så tänkte jag att han kanske skulle tycka det är kul med en pilatesboll. Jag hat läst på andras bloggar att endel hästar uppskattar det. Så jag gjirde det.
Tobbes rekation va ungefär "Hjälp, vad är det där?!", haha :P Men till slut vågade han iaf nosa på den så han kanske märker att den bara är kul :)
Iaf så busade jag lite med honom och han verkar helt normal! Han måste verkligen ha haft riktigt änglavakt om han är fri från skador.. Vi ska ju självklart åka ner till vetrinär för och kolla honom "på riktigt". Men det vi ser, så är han helt frisk :)

Snart ska jag gå ut och gå med hästarna. De är säkert stela efter den ganska långa turen de va ute på igår, iaf Exando. Sen är kanske tobbe är öm och så, så det kanske märks om vi går en liten runda.
Sen åker jag till Marie :) Och då får hästarna stå i stallet. Vågar inte låta dem stå hemma själva, utan uppsikt.
Ikvälll eller imorgon ska vi fixa iårdning hagen med ny tråd och massa isolatorer. Kommer nog sätta tre-fyra trådar, så han inte tar sig ut!


Fredag

Nu ska jag gå ut och göra iårdning hagen. Sen släppa ut dom, mocka och så vidare.
Senare på dagen åker jag antagligen till Marie (Besök hennes blogg!!) :)
kort och gott :)





En olycka som slutade lyckligt (förhoppningsvis)

Som jag skrev i förra inlägget så rymde hästarna förut. Och denna gång drog de iväg.

Mormor ringde runt halv sju kanske, och sa att hästarna har rymt och att en bil kört ner i diket (snökanten). Med den informationen skyndar jag och mamma ner (drygt 4 km de sprungit), med sadel, träns, hjälm, några reflexer och godis i bilen. Väl där, ser vi en bil som bogserar en annan ur diket och längre fram står mormor. Vi frågar henne vart hästarna är och hon säger att de fortsatt och att någon kört på Tobbe.
Aldrig har jag varit så rädd. Jag bara skakade och hoppades att jag inte skulle hitta honom blödande i ett dike. Vi åkte en bit, men såg inga hästar. Så vi vände och då kom de springandes efter vägen! Men jag fick inte fram hinken, så de sprang förbi. Men som tur stannade de längre fram och vi fick tag på dem.
Som ni kanske förstår, så va det inget fel på Tobbe. Han haltade inte och vi såg inte att det blödde eller att han hade något sår (han hade ju täcke, men det syntes inget på det heller).
Så vi sadlade och tränsade Exando coh så red jag hem honom och hade Tobbe brevid. Men efter halva vägen ungefär (ca 5 km hem) kom mamma och hämtade Tobbe med transporten.

Så nu, imorgon ska jag göra en egen hage åt Tobbe. Och sätta en tråd jättehögt, en mellantråd och så en tråd längre ned. Sen märker vi att han bara spränger när han har täcke på, så han får helt enkelt stå utan täcke. Han ör ju inte direkt nyklippt så fryser gör han ju iaf inte. Får hoppas att det inte snöar imorgon.



Finalisterna!

(Det tog lite längre tid, då hästarna rymde och en massa hände. Men det skriver jag mer om sedan)



1.
Ellen.




2.
Lisa.




3. Emma.



4. Pernilla.




5. Ida.





Så nu är det bara ni röstar på den ni tycker ska vinna!



Vem ska bli veckans blogg?





>
Free polls

Finalisterna kommer dras..

Okej. Nu ska jag sätta mig och dra finalisterna! Det blir 5 st.
Tack till alla som anmält sig! Verkligen jättekul att så många ville delta!
Och som sagt, de fem finalisterna Kommer snart upp :)

Knabstrupper.

Följde med pappa och handlade förut, och tittade vad som skrivits i denna månads nummer av häst-magasinet. Det är en tidning vi köper lite då och då, när vi tycker det verkar finnas något intressant och läsa om (ganska ofta)! Och jag skulle absolut ha den, när jag såg att det handlade om både jobb och gymnasie och knabstrupper!
Som ni kanske försått är Tobbe knabstupper och om jag inte minns helt fel är han importerad från Danmark. Och det är just från Danmark detta repotage är från.

Det är alltså en gård (Stuteri Kronplet) i Danmark som föder upp just knabstruppern. För er som inte läst reportaget, så står det en hel del om själva rasen. Det som är kul, är att jag verkligen ser Tobbe i detta!
Man återkommer ganska ofta till att de är så otroligt lugna. De har hingstar i samma hage året om (förutom betäckningssäsongen) utan att de skadar varandra, det tycker jag är ganska otroligt!
Sedan gör kvinnan iordning en utav hästarna och går ut och rider. Här kommer något som verkligen stämmer på Tobbe; Hästen är väldigt lugn innan, men när hon hoppar upp och börjar rida, "förvandlas hästen" och 'rör sig livligt och visar ständigt prov på att den hela tiden obändigt vill framåt".
Tobbe är alltid så lugn och cool i hantering eller vid tävling. Och så hoppar jag upp och han är hur pigg och sprallig som helst! Absolut en utav de mest posetiva med honom :)

Kvinnan (som driver stället och red hästen) säger såhär:
-Knabstruppern är lämplig för alla som vill hålla på med dressyr och ha en häst som är inriktad på samarbete".



Det här är Knabstruppern.

"Hästen är populär som ridhäst bland både vuxna och barn, även populär inom cirkus".
"Den ideala klassiska knabstruphästen är en elegant häst".
"Uttrycksfullt huvud, stora ögon, nosrygg svagt konvex (syns på Tobbe)".
"Traven ska vara energisk, taktmässig och undergripande med bralyft i alla leder. Gott lyft i både fram-och bakben så att frambenen i skritt och trav framförs med lätt böjda framknän och bakbenen med böjda hasleder".



Gårdagens Ridpass m.m

Tävlingen håller på tills 13:00, så det är bara och anmäla! :D


Idag blir det "samma" som alla andra dagar. Slapp och ridning, helt okej ;) Men jag ska försöka komma ut och rida på förmiddagen. Det ska snöa hela dagen idag med. Usch! Men jag tycker ändå det är bättre än att det ska va så himla kallt. Nu är det ju inte mer än ett par minusgrader.

Igår red jag bara Tobbe. Skrittade barbacka uppåt, samma väg som jag red Exando igår. Alltså fick han klättra i mycket snö. Sen fick han trava lite också. Tobbe har ju en väldigt stor trav och i snön lyfter de ju extra mycket och jag kan ju säga att det va riktigt skumpigt! haha ;) 



Bilder

Istället för och mocka och rida som jag tänkt göra, tog jag kort. Tobbe va ju såklart i Exandos hage. Så här kommer en "liten" bildbomb ;) ENJOY!










Först var det Exando som va på bus-humör (Tobbe hängde självklart med och tyckte det va superkul!)...



...Men Tobbe tycker självklart att det är jättekul och busa! Särskilt när mamsen har godis i fickan...

Det är ganska svårt och "springa ifrån" dem, för och sedan ta kort. Men jag lyckades och så fort jag ropar "kom, Tobbe!"...



Då är det full fart till mamsen! :D





Och så lite "seriösa" bilder:











Finaste (L)

Onsdag

Lite förkyld ännu känner jag. Ont i halsen och trött i kroppen. Men men, så är det ibland :)
Jag ska gå ut i stallet och mocka nu. Och fixa hagen. Tobbe stod i Exandos hage igår kväll när jag tog in dem och imorse såg jag att han har sprängt totalt. Flera isolatorer var borta. Han hade ju täcke på sig så det känns väl inte lika väl då.. Så jag ska försöka sätta upp tråden igen och se om jag kan fixa så att strömmen går fram också. Det är nog det enda sättet och hålla den busen inom stängsel! haha ;)

Förutom detta, ska jag också rida idag. Exando kör jag nog en helt vanlig uteritt med. Tobbe ska ju snart sättas igång på riktigt (till söndan), så därför börjar jag skritta honom lite mer nu. Kanske går uppåt så han får klättra och jobba lite med bakbena? Ja, så får det nog bli :)



Tack till er alla!

Hade besöksrekord igår, på 149 unika besökare! Jättekul, verkligen! Ni gjorde min dag vecka ;)



Tävlingen pågår ännu. Ni kan anmäla hela dagen idag, och fram till 13:00 imorgon. Sen drar jag finalisterna! :)

Dagens ridpass

Exando.

Väntade tills eftermiddan, i hopp om att snöande skulle ge sig. Det gjorde det inte, så jag fick rida i riktigt snöstorm!
Iaf, så gick jag uppåt. Blir så tråkigt att rida den vanliga rundan hela tiden.
Tog en väg som inte är allt för brant eller lång, men med så pass mycket snö blir det jobbigt nog. Så han fick pulsa idag :)







Tobbe.

Fortsatte med den så kallade trickträningen. Han är duktig och väldigt lättlärd märker jag!

Fick ett tips från en väldigt god vän, att jag skulle visa hur jag gör. Så det kommer nog komma upp något sådant framöver ;)


Tisdag



Här snöar det som bara den! Verkligen vräker ner, och det har det gjort hela morgonen.
Har precis varit ute och mockat och lagt in nytt spån. Det tar ett tag och lägga in spån, eftersom det frusit och man måste stå och hacka lös bitar, som man sedan får trampa sönder. Men det är faktist inte så tråkigt som det låter. Och när man vet att pållen verkligen älskar nytt spån, så är det värt det :)


Lite onödigt vetande:

Häromdagen, när jag plattade håret, brände jag mig ganska rejält på plattången. Jag tappade den nämligen, så den var nära att hamna i knät. Som en reflex försökte jag ta tag i den, vilket resulterade i att jag fick långfingret direkt på den varma delen.
Fingret är nu så svällt, att det skinn som brändes, har spräckt och såret är liksom helt öppet.
Tog ett par bilder innan det spräckte:


(ser helt sjukt ut när jag sätter det mot den andra långfingern)

( Lite äckligt: )


Veckans Blogg!

AVSLUTAD!!


Jag hade väldigt svårt och bestämma mig för vad jag skulle ha, fick in några olika, roliga förslag, tack så mycket! :) Men tills slut bestämde jag mig för att köra veckans blogg och så får vi se vad det blir nästa vecka! :)



Såhär går det till:

  • Du anmäler dig (se nedan).
  • Jag lottar ut tre/fem finalister (beror på antalet anmälda).
  • Sedan får ni rösta om vem som ska bli veckans blogg!

För att vara med:

  • Lägg in bilden nedan i ett nytt inlägg, samt länka till detta inlägget.
  • För dubbla chanser att bli en utav finalisterna (alltså en extra lott), följ mig på bloglovin! (knapp i menyn. följer du mig redan, så får du såklart en extra lott! ;)
  • Kommentera att du är med, skriv länken till ditt inlägg och säg till om du lagt till mig på bloglovin.

"Priser":

  • De tre/fem finalisterna får varsin länkning.
  • Vinnaren får en egen länkning i ett inlägg.
  • En bildlänkning högst upp i menyn i en vecka.
  • Samt att jag länkar vinnaren efter en vecka som "förra veckans vinnare".

Bilden:



Så sätt igång och anmäl er! torsdag lottar jag ut finalisterna!

Lycka till! ;)



Gårdagens Ridpass

Exando.

Red honom här hemma idag. Hade en liten övning med bommar och små kryss, det va minsann kul! ;) Och så hade jag en oxer på en långsidan.
Började med och värma upp och han va duktig med och ställa och va faktist ganska mjuk :)
Allt det andra gick också bra, han uppskattar de gånger han får hoppa något språng ;)






Tobbe.

Honom har jag faktist börjat "trickträna" lite med. Eller ja, trick och trick, men lite olika saker bara :) Började i söndags, med bara enkla saker. Fick honom iaf och lyfta på ett ben när jag petade på det med spöet :) Sen får vi se om det går och utvecklas :)


veckans blogg?

Funderar på och ha något sånt? Eller kanske veckans ekipage? Eller veckans bild? Veckans häst?
Vad tycker ni? Finns det någon som skulle vara intresserad av det? :)



Ny design

Okej, nu är den fixad. Nya designen är klar. Kan du inte se den så tryck på F5 :)


Bättre

En hel dags sova och vila gjorde susen. För idag är jag näst intill helt frisk! Bara liiiite ont i huvudet och den är borta med en alvedon ;)
så idag blir det ridning på Exando och så går jag ut och går med Tobbe och tränar lite annat ;) höhö.. berättar mer senare :).
För övrigt händer det inte så mycket. Tänkte försöka fixa en ny design också, får väl se hur det går :)


Sjuk

Under natten blev jag helt plötsligt sjuk. Hade jätteont i magen, trodde nästan jag skulle spy. På morgonen hade jag också fått riktigt ont i huvudet + i kroppen. Så jag har ätit alvedon och sovit hela dagen. Hästarna har pappa skött. Tobbe har på något vis tagit sig in till Exando, det gjorde han redan igår. Men det är väl bättre än att han ska gå ut ur hagen helt ;)


Superbra bok!



Nu, när jag ska igång och "planera" mer, och försöka vara mer noggrann med träningen, så kommer boken "Övningar och banor för hästhoppning" (som jag fick av mamma och pappa i julklapp) väl till hands!
Jag har "bara" kollat igenom den lite, men tycker den verkar grymt bra! Har sett på andras bloggar att de lagt upp övningar, som de flesta nog är tagna ur denna bok och jag tycker de övningarna är bra!
Det finns allt från enkla (men väldigt bra och nödvändiga!) övningar, med kanske bara två bommar, till grand prix banor.
En annan sak jag tycker är väldigt bra med sådana böcker, är att man får bra inspiration från dem (iaf jag)! Även om det är mörkt och kallt ute, så blir jag sugen på och gå ut och träna när jag kollar på övningar och "planerar" träningen. Så det är ett tips om man känner stor lust till och stanna inne och mysa, istället för att gå ut i kylan ;)



Toblerone 18 år!

Ja, det är ju faktist så att idag fyller Tobbe 18 år! Han börjar bli gammal nu! ;) Men som tur är, så är han ju frisk och kry och pigg och glad!
Jag är verkligen jättenöjd med Tobbe. Han är väl utbildad och har därför lärt mig otroligt mycket på det dryga året vi haft honom! En helt fantastisk ponny som alltid är rolig och rida och hantera över huvud taget! :)














Bäst! Älskar dig <3

2011

Jag hade en rolig kväll igår, tillsammans med trevliga och roliga människor! :)
Idag är jag ganksa trött och huvudet känns som en bomb som sprängs snart, men det får man leva med :)
Idag ska jag inte rida något, utan bara slappa och se på en film :)

Pappa är ute och plogar bort all snö på planen, så nu blir det lättare att träna dressyr osv :)
Snart är det ju dags och sätta igång Tobbe på allvar efter "vintervilan" och jag ska försöka sätta ihop ett bra "schema" :)


längtar verkligen tills vi kan komma igång med hoppträningar och
framförallt tävlingarna!

RSS 2.0