Ridpass

Precis innan jag skulle gå ut med Tobbe, så hörde jag Exando gnägga i hagen! Det är väldigt oroande, då han endast gör det om Tobbe inte är i hagen. Så jag skyndade ut och mötte mamma som kom springandes från hagen - där ingen Tobbe fanns! Men som tur var hade han bara gått över vår åker till grannens åker där han lugnt stod och åt :p
Hur han tog sig ut ur hagen vet vi inte. Men eftersom det inte var sprängt och det var ordentligt stängt genom stallet, så måste han ha hoppat/krypt. Busig ponny som vill äta grönt gräs nu!

Nu till ridpasset då. Jag körde ett ordentlig dressyrpass och började med och värma upp på volter och sånt. Han var mjuk, men han blir lite tafatt i högergaloppen och om jag inte håller ordentligt på yttertygeln så byter han ibland till korsgalopp. Men när jag fick igenom honom så blev det bättre :)
Sen gjorde jag lite öppnor och slutor. Slutorna i vänster varv är svåra, då han inte riktigt tar vänsterskänkeln. Så där fick jag jobba på tills jag fick honom dit jag ville ha honom.

Sedan jobbade jag med och få honom i kort galopp, samt att han skulle göra galoppombytet när jag ville och hela tiden hålla samma takt. Det funkade bra efter att ha jobbat på volter med kort galopp :)
Sen avslutade jag med trav i låg och lång form.

Exando fick som sagt en promenad med mamma :)


BilderDå tar jag tag i det hårda arbetet...

Jag kom inte hem tidigare men mamma har varit ute och gått med Exando så jag har bara en liten ponny och rida :) Så det blir ett dressyrpass idag! Han är säkert piggelin, så det blir nog mest böja och töja :)
Sedan ska jag plocka upp lite tråd och stoplar och så avslutar jag dagen med lite läxor och sånt.
Hääärlig att det bara är 1 dag kvar i skolan denna vecka och 3 dagar kvar i hela nian, hela högstadiet! 
Senare kommer det några bilder jag tog förut :)

Hiss!

Idag ska jag hissa Eskadrons nya skydd! Jag tycker de är snygga, lite sportiga sådär och knäppningen verkar lätt och bra. Skulle absolut kunna tänka mig dem! :)
Godmorgon!

Egentligen hinner jag inte sitta här och skriva, för jag har försovit mig. Men hästarna kan nog vänta 10 minuter till ;)
Efter skolan idag ska jag rida båda hästarna och sedan ta upp tråd och stolpar från vinterhagen. Så kan vi snart fixa sommarhagen åt dem! :)
Tobbe tror jag att jag dressyrar med idag och kanske med Exando också. Förhoppningsvis kommer jag hem lite tidigare från skolan, annars lär det bli en väääldigt lång dag.


Dagens Ridpass

Jag gick ut och red en sväng med Exando. Mamma hade precis gått iväg på en promenad med Tobbe så Exando va lite "stirrig" och orolig över det. Jag tog iaf den vanliga rundan, fast åt andra hållet så det blev lite variation.
När vi kom in på skogsvägen, såg jag spår efter en häst, så jag förstod att mamma går samma väg. Och en bit längre fram kom vi ikapp dem, så Exando lugnade sig lite :)
Men sedan sprang vi ifrån dem och då blev han istället väldigt seg. Försökte stanna och vänta på Tobbe genom att klia sig och "se spöken", haha :p Men annars skötte han sig bra och vi travade och galopperade endel :)


Så otroligt kul!

Häromdagen fick jag en kommentar från en viss Regina. Hon hade letat efter hästar hon haft och hade hittat Exando, som hon haft från att han var ett halvt år till fyra! Jag blev såklart jätteglad, eftersom hon visste väldigt mycket som inte vi vetat.

Exando hade blivit fråntagen sin mamma när han endast var fyra månader. När Regina hittade honom, var han mager, undernärd, kobent och apatisk. Men hos henne växte han till sig och blev en fin och ståtlig häst. Han kastrerades vid 3 års ålder och innan dess hade han blivit far till ett sto - Niquita och en hingst - Bentio! De dog tyvärr för 4 år sedan på grund av kvickdrag (det som också Exando har).

På grund av tidsbrist var Regina tvungen att sälja Exando då han var 4 år, till en tjej i Stockholm. Efter det vet vi inte så mycket, men han kom till ridskolan som 8-åring så det är möjligt att de köpte honom från tjejen i Stockholm.


Vi har också fått reda på att hans mamma heter Tribalia x, i passet är hon okänd. Hans far heter Marhults Exando men det visste vi. Dock står det i passet att han är född första januari, men han är född den 30 april! Vi har alltid trott att det var den 6 maj, då de sa det på ridskolan (tror jag).


Det var verkligen jätteroligt att få veta allt detta om Exando! Vi visste ju som sagt inget om hans uppväxt. Såklart tråkigt att hans första månader var så hemska och det är ganska svårt att tänka sig vår snälla, underbara Exando som mager och kobent! Nu när vi vet detta, gullar vi lite extra med honom ;)

Regina skulle skicka bilder på Exando när han var unghäst och även på hans två avkommor. Jätteroligt, verkligen! Kanske laddar upp dem här, så får ni också se :)Världens finaste ögon har han också!

Endast några få dagar kvar

Nu närmar sig sommarlovet och gud så härligt! Jag tror att det är 5 skoldagar kvar?! Shit vad fort det här skolåret har gått och nästa år lär det bli totalt annorlunda på en ny skola och allt. Men det ska bli roligt!

Idag slutar jag sent. Tobbe får en vilodag idag, eller om jag kanske går ut och skrittar honom. Exando går jag nog ut på uteritt med, eller om jag rider lite dressyr kanske? Får se hur jag gör :)

Vi har också fått en rolig och intressant nyhet, som jag skriver om senare och det kommer upp nu på förmiddagen! :)


Ridpass - Exando

Jag gick ut på en kvällsridtur med Exando. Han har ju inte fått komma ut ordentlig på några dagar, så det uppskattade han :)
Vi tog den vanliga rundan. Jag lät honom bestämma tempo mestdels och då blev det mest trav och galopp. Den sista biten i skogen innan man kommer upp på storvägen lät jag honom dra på fullt ut och jäklar vad han sträckte ut! Riktigt härligt :)


För att det är mors dag idag, så får mamma också vara med! :) Grattis till alla underbara mammor därute!

Resultat

L:B+5.

Han kändes mycket segare idag, inte lika mycket power i galoppen. Men jag tyckte ändå att jag fick igång honom på framridningen och han hoppade bra på framhoppningen.
Inne på banan flöt 1-3 på bra. 3-4 var en linje på böjt spår räcke-oxer. Jag hade planerat att rida på åtta språng, men när jag hoppade in väldigt stort på räcket så fortsatte jag och red på sju. Men av någon anledning så stannade han på oxern och jag tyckte inte han hade någon anledning (men antagligen lutade jag mig framåt...) 
Efter det så tappade jag både rytmen och tempot, men Tobbe var snäll och hoppade två stora oxrar även om jag la honom alldeles för nära. 7-8 gick bra och sedan var det jokerhindret som var ett räcke på kortsidan med två små skyltar under. Till det gjorde jag en jättedålig sväng och hade inte nog tryck i galoppen så det blev ett stopp där med, alltså utesluten.

Jag red som en kråka mestadels, men Tobbe skötte sig faktist bra ändå och gjorde så gott han kunde! :)


Tidsinställt

Igår körde vi Tobbe i det andra "facket" i transporten för att se om han tyckte bättre om det. Vi försökte göra det för ett tag sedan, men då vägrade han gå in där, så vi fick lasta honom i det andra ändå. Men igår gick han in som vanligt och var allmänt lugn i transporten. Och när vi började åka stod han mycket mer sitll än han brukar! Han trampade ju lite i några kurvor men inte alls som han brukar!
På hemvägen var han ju lite trött också, så då märkte vi knappt av honom :)(nu står han alltså i det andra facket)


De nya stövlarna

Igår blev ju debuten med de nya stövlarna! De var lite höga i skaftet så vi köpte med ett par korkplattor att lägga i hälen så jag kommer upp lite.
De var såklart lite stela, men det var bara bra, för det gjorde att jag inte trampade ner foten så mycket :) Annars var de bekväma, satt väldigt bra och jag fick ett bra fäste.


Tävlingsdag 2

Snart ska jag gå ut och börjar fixa iårdning Tobbe. Men idag behöver jag ju bara borsta av och sätta på skydden + boots i princip, så det tar inte länge.
Idag hoppar jag bara en L:B+5 Ackumulator. En bra rytm och ett bra tempo samt stadiga, övertygande skänklar är vad som behövs. Det ska bli roligt att få hoppa med en annan bedömning och se hur det går till. Det ska också bli roligt och se vad jokerhindret kan vara för något.. ;)
Jag räknar inte med någon placering och jag har inga förväntningar alls. Jag rider så gott det går och så får vi se hur långt det räcker :)


Resultat!

Det har varit en riktigt bra dag, med finfina resultat! tyvärr tyvärr var bandet i kameran slut så det blev inga filmer :/


L:C+5 A:0+A:0

Han var pigg på framridningen, men väldigt mjuk och fin! Så jag red igenom och han kändes som sagt väldigt fin. Hoppade fram några gånger och det kändes också bra. 
Inne på banan flöt hinder 1-4 på jättebra, 5:an var ett räcke på kortsidan där jag inte samlade upp honom i tid och tog en dålig sväng = kom lite nära, men Tobbe klarade såklart ändå. Resten av grundomgången flöt på bra och till omhoppningen satte jag upp ett högre tempo. Dock var jag för sen med att titta på hindrena, så jag fick inga bra distanser.. Men felfria ändå och en tid som räckte till andra plats! :D


L:B A1:a.

Red inte så mycket innan, galopperade lite och lät honom springa på så han kom igång efter att ha stått stilla ett tag. Hoppade bara räcket och oxern en gång, kändes jättebra båda gångerna.
Inne på banan flöt 1-4 på bra, 5:an var även nu ett räcke på kortsidan med mur under. Så gjorde jag en miss och det blev ett kort språng innan, men Tobbe va jättesnäll och hoppade ändå! Jag skulle ha drivit på genom svängen istället så hade det blivit bra.
Kombinationen och den sista oxern satt perfekt så vi var felfria i första omgången!
I den andra omgången satte jag upp ett lite högre tempo. Tobbe va fortfarande pigg och drog så fort jag släppte efter på tyglarna.
Det flöt på bra även nu, 3:an var en stor oxer (de hade höjt vissa hinder nu) men Tobbe tvekade inte över huvud taget! Kombinationen och sista stora oxern gick och super och felfria än en gång :D
Dock var det många duktiga ryttare med, så jag hade inte räknat med någon placering som jag inte heller fick. Men jag kom i alla fall 5:a och det var 3 placerade :)
Jag är jättenöjd med framförallt Tobbe! Första klassen kunde jag ha gjort bättre, men den sista omgången i L:Bn kunde knappast ha blivit bättre! :)
När vi kom hem verkade han ha mycket energi kvar, så jag hoppas han är lika på hugget imorgon! :)

Tidsinställt

Just nu skulle jag tro att min klass håller på, kanske har jag hoppat eller står på tur..?

Iaf så fixade jag till Tobbes hovskägg imorse, här är resultatet! Jag tycker det blev riktigt bra. Smörjde också hans hovar med hovolja :)


Före (tycker ni att han ser ovårdad ut här, så kan jag säga att jag klippt av hovskägget lite..)


EfterTävlingsdags!

Runt åtta åker vi och jag har nyss ätit havregrynsgröt och druckit kaffe. Så nu ska jag väl hålla mig pigg ett tag, även om jag säkert kommer somna i bilen ;)

Igår hann jag aldrig rida Exando, då klockan var tio innan vi var klara med och duscha Tobbe. Så förhoppnigsvis hinner jag rida honom ikväll.

Nu ska jag gå ner och packa mina saker och fixa tilll Tobbes hovskägg. Jag hoppas han är på hugget idag!
Resultaten kommer ikväll :)Önska mig lycka till? ;D

Checklista
Ridpasset med Tobbe gick bra. Han var på hugget och lyssnade bra när jag red igenom på bommarna. Tog också några språng som kändes bra.

Förberedelser inför tävlingen.

Idag är det endel som ska göras. Först och främst ska jag rida båda hästarna, sedan putsa och packa allt samt göra iårdning allt i transporten och till sist ska jag ducha och göra Tobbe fin, så det blir så lite som möjligt och göra på morgonen.

Taktiken inför tävligen:

*Till första klassen som är en L:C+5, värmer jag upp lite längre. Flyttar för skänkeln och ser till att han lyssnar bra men samtidigt sätter under sig ordentligt.
Inne på banan ska jag bara konsentrera mig på att hålla en jämn och bra rytm och rida en stilrent bra runda. Om jag kommer till omhoppning, lägger jag upp farten och försöker göra så snäva svängar som möjligt och utnyttja svängarna som "broms".


*Till den andra klassen, en L:B med bedömning A1:a, ska jag varken rida eller hoppa fram så mycket. Bara känna så han är på hugget. Inne på banan ska jag även här försöka hålla en bra rytm och låta det flyta på. Jag får inte sitta och bromsa!!
Blir jag felfri i första omgången, lägger jag upp ett högre tempo i andra och försöker även nu ta snävare svängar.


*På söndagen då jag endast ska hoppa en L:B+5 ackumulator, känner jag bara efter så han är vaken och har ett bra tryck i galoppen. Inne på banan sätter jag upp ett bra tempo direkt, då det är ännu viktigare nu att jag inte sitter och bromsar. Sen får vi se hur det går, hindren kan ju vara upp till 1,10 och jokerhindret får vara 1,15 om jag inte fattat det fel. Är jag felfri fram till jokerhindret och Tobbe känns ärlig, så kommer jag antagligen hoppa det.


Nu blir jag riktigt nervös! Men det ska också såklart bli väldigt roligt!


 

Förberedelser inför sommaren

Nästa vecka planerar vi att släppa hästarna på sommarbete. Så nu håller jag på och förbereda hästarna lite inför det, genom och låta dem äta grönt varje dag på lite åkrar och så. Exando brukar jag släppa lös, så får han gå lite som han vill, men Tobbe måste jag absolut hålla i, annars går han för långt.

Men nu när jag ska tävla i helgen, så får de inte äta allt för mycket då han kanske blir lite konstig i magen. Jag tror inte han blir påverkad av det, men jag tar inga risker. En del hästar kan ju känna av det.


Väder inför helgen

Än så länge ser vädret inför helgen sådär ut.. På lördag verkar det bli lagomt, bågra grader varmare hade väl inte gjort något, men sol och lite moln tycker jag är det perfekta vädret att tävla i. Det är iaf väldigt jobbigt, både för mig men särskilt hästen, om det blir för varmt. Och när det regnar blir det kallt istället och blött! Usch, jag hatar verkligen när utrustningen blir blöt och stel!
På söndag ska det enligt prognoserna regna.. Suck! Vi får verkligen hoppas att de inte stämmer! Men det kan väl inte regna mer än det gjorde på träningen och det var ju inget problem.
Dagens promenad

Jag kände att jag verkligen behöver röra på mig, så jag tog med båda hästarna ut på en promenad! Man kan väl säga att allt var "som vanligt"; Tobbe är väldigt energisk och skrittar på så honom får jag gå och bromsa, medans Exando lunkar på lite för sakta och tar varje tillfälle till och norpa sig lite gräs i vägkanten. Precis som det ska va! :)


För att Tobbe skulle få lite mer "rehabilitering" mot trafik-rädslan (som är väldigt liten nu!), så lät jag honom gå innerst, alltså på vänstra sidan om mig. Han tyckte det var lite läskigt när vi gick på en smalare väg och mötte en bil. Då tryckte han sig lite närmare mot mig, men gjorde inget annat. På landsvägen skötte han sig fint, men sedan kom en traktor och den var lite läskig. Men han höll alla hovar på marken och spände sig bara när den åkte förbi :)

Det kan nog vara bra för Tobbe att få komma ut lite mer på landsvägen. Även om han inte bryr sig alls för bilar längre (näst intill), så vet jag ju inte hur han reagerar på större fordon, tex lastbilar och bussar. Så nu lägger jag in det i bakhuvudet och ser till att komma ut på fler promenader längs landsvägen! :)


Nya designen!

Nu är den äntligen uppe! Vad tycker ni? Bättre eller sämre? (Tryck på F5 om du inte ser den)

Själv tyckte jag mycket om den gamla, men den blev för "vintrig"!Riktigt slapp dag!

Idag skulle jag egentligen ha slutat fyra, men vi hade inställd slöjd och det enda vi skulle göra på hemkunskapen (som var den enda lektionen efter slöjden) var att lyssna å några redovisningar, som jag var en utav. Så jag fick redovisa på en annan lektion och fick därför sluta redan vid lunch = kvart över tolv!

Idag har Tobbe blivit skodd, vilket passade bra då han ska gå ett lugnare pass idag. Exando får komma ut på uteritt.
Sedan ska jag verkligen gå och lägga mig tidigt! Så himla trött att jag nästan somnar stående..


Sommarens elände 2

Det finns ju en massa olika flugmedel, hästsalva osv. Vi använder UltraShield från Hööks och den funkar bra, men inte riktigt nog bra. Så vi smörjer dem också med hästsalva där de blir bitna.Ultrashield 269 kr (950 ml) från hööks.Hästsalva 500 ml - 119 kr
250 ml - 79 kr från Hööks.Sedan brukar vi också och använda ett lite starkare medel, Switch, som också minskar risken för fästingar. Detta medel applicerar man bara i några dagar efter manen och ryggraden, om jag inte minns fel.
499 kr för 250 ml från Hööks.

Sommarens elände 1

Nu är sommaren snart här helt och hållet, och såklart även alla flugor, knott och bromsar!
Exando blir alltid väldigt utsatt av allt detta; får stora knölar framme på bröstet och under magen. Medan Tobbe inte blir alls lika biten!
Ifjol köpte vi ett flugtäcke åt Exando och det hjälper en hel del. Plus att vi såklart smörjer dem med flugmedel och sånt. Och vi har också flughuva på honom, medans Tobbe gick med bara flughuva. Men nu har vi köpt ett flugtäcke även till Tobbe! Jag vet att det var från Hööks och det var jättemycket rea! Vi fick det för ca 700 billigare. Så nu får vi se hur bra det är och hur mycket det hjälper.

Jag hittade ingen bild på någon utav täckena, men de är heltäckande med magplatta :)

Ridpass nr 2 - Exando

Jobbade som sagt med kort galopp. Det kändes sådär, han var allmänt stel i formen redan från början. Men efter lite jobb på små volter och över bommar mjuknade han och kortade sig bättre :)
Hoppade några språng också som kändes bra.


Ridpass nr 1 - Tobbe

Det blev alltså ett dressyrpass på banan idag. Det var två små flickor här (syster m. familj) som gärna ville rida, så de fick skritta fram åt mig (fast jag gick såklart brevid).
Jag värmde upp mee och ställa igenom. Tobbe var väldigt mjuk i både nacke, hals och sidan idag och sedan jag längde stiglädren två hål har min sits blivit mycket bättre.
Sen jobba jag med ökningar i alla gångarter, samt övergångar på bland annat serpentiner. Ju fler övergångar jag gjorde, desto bättre lyssnade han för sitsen. Mot slutet var han ordentligt uppmärksam!

I galoppen blev han lite stark, så där fick jag jobba lite mer. Men för att få honom och jobba mer på bakbenen utan att springa iväg, red jag över två bommar och minskade antalet språng mellan dem. Efter det blev det lite bättre och vi tog några små skutt över ett kryss och en liten kryssoxer.
Avslutade med lugn trav i låg form.

Nu sitter jag och renskriver en SO-uppgift och när jag är klar med den (en snabb beräkning = om 20 min) ska jag ut med Exando. Jag tänkte jobba mycket med galopp idag! Och få honom kort och sätta sig under mer. För Exando är detta väldigt svårt.

Hämta hö.

Nyss hemkommen från skolan. En ganska slapp dag, men jag har sovit alldeles för lite de senaste nätterna, så det var omöjligt att hålla ögonen öppna på bussresan hem... Men det är snart sommarlov och då finns det gott om tid till att sova! :)

Nu ska vi iväg för att hämta mer hö. Vi har ännu inte släppt hästarna på sommarbete, men det dröjer förhoppningsvis inte så länge till. Nej, nu måste jag gå! Först ska jag bara överraska er med en ego-bild på mig själv ;)


Lite hjälp tack!

För ett antal veckor/någon månad sedan började Tobbe krångla när vi körde honom i transporten. Han stod inte still i högersvängarna, utan trampade mycket. Vi var inte säkra på vad han egentligen gjorde, men en gång gjorde han det precis när han kommit in i transporten och det han gjorde var,, att trycka sig mot ytterväggen i transporten och alltså trampa med benen.

Han hade sönder sina transportskydd och fick ett sår precis ovanför höger bakhov. Då köpte vi nya, starka transportskydd, med extra skydd längst ner och vi köpte även boots. Men även dessa gick sönder efter ett par åkturer.

Varför han helt plötsligt blivit såhär, vet vi inte. Vi har haft våra teorier om att det hänt något när han blev påkörd, alltså i samband med olyckan. Men när pappa bytte till sommardäck, såg han att det var något kontigt med ena vinterdäcket, så vi tänkte att det kanske har varit ostadigt åt honom. Men det blev ju inget bättre med sommardäcken.

Igår när vi åkte till träningen, var han lättare att lasta än vanligt. Han brukar gå upp på rampen och sedan backa ner igen ett par gånger innan han går in, men igår gick han rakt in och var allmänt lugn.
Men när vi började köra, stampade han extremt mycket. Vi stannade en gång på vägen och då hade bakskydden hasat ner, så jag tog bort dem och satte på framskydden på bakbenen istället (det är bakbenen han skadar).
När vi kom fram och lasatde ur, hade han haft sönder bootsen på ett ställe och skrapat upp det gamla såret ovanför bakhoven och fått ett nytt på andra hoven. Det är inga stora sår, men det är onödigt!

På hemvägen lastade vi honom på den andra sidan om väggen i transporten för och se om det blev bättre då. Och det blev det verkligen! Nu stod han näst intill helt stilla i alla kurvor. Han trampade endaste lite i de skarpaste högerkurvor. Plus att pappa nu körde fortare än på nervägen.
Men vi tar inget förgivet, då han oftast är lugnare på hemvägen - efter träningen. Fast ändå så har han inte stått så stilla förut. Så till helgen ska vi lasta honom i det andra "facket" på ditvägen och se om han faktist trivs bättre där :)

Har ni några bra tips på riktigt slitstarka transportskydd, så blir jag väldigt glad om ni delar med er om det! :)

Lite konstigt är det också, att han faktist är väldigt snäll och lasta. Man tycker att när han bänglar så i transporten, skulle han inte vilja gå in i den heller..

Onsdag

Idag slutar jag tidigare, halv två. Efter skolan blir det ridning såklart och det står dressyr på schemat för Tobbe och bommar med Exando. 
Annars händer inte så mycket idag. Det börjar dra ihop sig för tävling och så fort jag tänker på det blir jag riktigt nervös!
När jag kommer hem från skolan ska jag också anmäla mig till lite fler tävlingar nu i sommar. Dock kan jag inte anmäla för långt fram, eftersom jag kanske vill gå upp en klass efter att de kännts bra på en annan tävling. Så jag får nästan ta en tävling i taget.
Dagens träning

Vi hade riktig otur med vädret idag alltså. Jag hann bara skritta och trava lite innan det började spöregna! Och genom hela träningen regnade det, en lååång skur! Både ponnys och ryttare var genomblöta efter uppvärmingen... Lagomt härligt! ;) Och så slutade det när jag hade hoppat av och ställt upp honom i stallgången, så typiskt!

Det vi hoppade idag var en linje på medellinjen räcke-räcke. Sen hade vi ett räcke snett från ena hörnet fram till en trippelkombination med tre räcken, samt en ensamstående oxer och ett räcke. En snabb skiss så ni förstår bättre ;)Värmde upp med linjen på medellinjen där vi tränade på rytmen. Efter det gjorde vi några omhoppningssvängar som fungerade jättebra, men jag behöver träna på högre höjder, så misstagen kommer fram och jag kan jobba bort dem.
Sedan tog vi räcket i hörnet till trippeln och det gick bra. Sen satte vi ihop det till en liten bana, samt höjde. Min dumma ovana att bromsa samt luta mig framåt precis innan språnget visade sig när vi skulle hoppa oxern som då låg på 1,10 cm. Men vi tog det bara igen och då inga problem. Hela banan flöt på bra och det kändes inte som några större problem. Hindrena låg då mellan 1 m - 1,10 m och vi hade en bra rytm och ett bra flyt så jag känner mig ganska lugn inför helgens tävling! :)

Tobbe va pigg och även om det spöregnade så började han stutsa när jag kortade tyglarna och drog självmant. Det bidrar till en bättre galopp och bättre flyt :)

Som ni kanske förstår blir det ingen film, vi hade inte ens kameran med oss (pappa som skjutsade). Så jag lägger in en bild från en annan träning :)


Träning på G!

Sitter och taggar för träning, nyss kommit hem från skolan! Vi hade intsällt sista lektionen och slutade halv tre, men jag hade ingen skjuts hem förrän fyra. Så nu är det lite bråttom!
Det regnar ute också och det har blåst mycket idag. De har till och med spått strom här! Inte så roligt att rida i, men det ska ändå bli riktigt kul och hoppträna!


Hiss!

Idag hissar jag lackade, breda nosgrimmor! Jag tycker det är riktigt snyggt och jag har själv ett till Tobbe när vi dressyrar :)
Dock tycker jag inte att nosgrimmorna får bli för breda och pannbandet får inte vara för smalt, så ser det bara konstigt ut.Tisdag

Idag är det alltså hoppträning och jag får hoppas att det inte regnar. Tobbe är säkert väldigt pigg idag , men det är bara bra! Hoppas på en bra känsla idag, som jag vill ha kvar till meetinget i helgen!
På lördag ska jag alltså hoppa en L:C+5 och L:B där det är 13 respektive 14 d-ponnyer anmälda. L:Bn är bedömning A1:a, som jag tycker är ganska roligt, men det är ganska segt om en klass "mitt i" har det, då det är lång väntan.
På söndag hoppar jag bara L:B+5 ackumulator. Det ska bli jätteroligt och hoppa den, även om jag är riktigt nervös! 8 st d-ponnyer anmälda i den.

Färjestad är också en bra anläggning som arrangerar bra tävlingar!


Dagens Ridpass

Klockan är kvart i tolv, så nu får jag skynda mig och skriva inlägget, annars blir "gårdagens ridpass" hehe ;)

Hela eftermiddan gick åt till läxor och projekt, ganska mycket kvar nu i slutet, fast ändå inte?? Jaja. Strax efter tio va jag klar och då gick jag ut i stallet där mamma hade borstat hästarna. Så vi slängde på sadlar och allt och lite reflexer - som vi inte behövt använt på månader - och så gick vi ut på en riktigt kvällstur :) (Tio i tolv, skynda skynda!)
Tobbe va totalt galen. Jag hade tyglarna i den stora ringen på pessoabettet, eftersom jag tyckt att han har lyssnat så bra på senare tid. Men det blev stor skillnad när Exando var med för idag va han väldigt stark och lyssnade inte alls lika bra för hjälperna!
Jag försökte lugna honom och rida ner i form, men han var precis överallt! Samma när vi kom hem igen, han nosade i alla hinkar han hittade, försökte öppna dörren till sadelkammaren (vilket inte gick så bra, han fastnade i handtaget och ryckte sönder nosgrimman.. Men som tur var har vi en exakt likadan :) ) och va allmänt galen.
Så en riktigt piiiigg ponny idag, men som är lika bäst ändå! :)4 minuter i tolv och jag ska gå och "natt-fixa" mig och hoppa ner i säng! De senaste tre nätterna har jag sovit genomsnitt 5 timmar. Och inte mycket mer innan dess heller. Och det är lite för att vara mig!!

2 minuter i tolv, godnatt!

Tobbes trafikproblem

Kommer ni ihåg att Tobbe var rädd för bilar (fordon över huvud taget)?
Nu bryr han sig knappast något. Men jag ställer honom lite utåt från vägen automatiskt när det kommer en bil. Ibland vänder han in vänsterörat (det som är in mot vägen) lite snett, sådär som hästar brukar göra när något är läskigt. Det är det enda han gör, vilket är skönt.

Jag vet inte riktigt varför han blev som han blev ett tag. Antingen så hade han bara mycket energi så han bara fjantade sig, men sedan började tycka det va läskigt på riktigt. Eller så kanske han fick "flash-backs" från olyckan..?
Det som behövdes för att få honom "normal" igen, var bara att han fick komma ut i trafiken och märka att bilarna inte kör på honom.

Det är hur som helst skönt att inte behöva vara orolig när man är ute på vägen och kunna rida som man vill :)


Rakapparaten har varit i farten...Veckoplanering

Eftersom jag ska tävla lördag-söndag så känner jag att jag behöver lite koll på veckan ;)

Tobbe.

Måndag - Skritt
Tisdag - Hoppträning
Onsdag - Dressyr
Torsdag - Uteritt
Fredag - Rida igenom på banan
Lördag - Tävling
Söndag - Tävling


Exando.

Måndag - Uteritt
Tisdag - Vila
Onsdag - Banan
Torsdag - Uteritt
Fredag - Markarbete
Lördag - Vila
Söndag - Uteritt (om jag hinner vill säga)

Regnig ridtur

Vid halv nio red jag iväg, iklädd regn-kläder, vinterstövlar och ett regntäcke över Tobbe. Jag red ut istället för på banan, då det va blött och jag ville inte riskera att han sträcker sig eller går omkull eller något.
tänkte först ta en kortare tur eftersom det regnade så, men det var så varmt ute så jag red den vanliga rundan. Dock hade jag - fråga mig inte varför, för det vet jag inte själv - tagit hopptränset med tredelat tränsbett. Och jag kände direkt hur pigg han var, så det kändes lite oroande.
Men jag var noga med att han skulle gå i mitt tempo och han lyssnade förvånansvärt bra! Han blev såklart stark och drog iväg i galoppen, men annars gick det bra :)Uppdatering om dagen

Klockan är nu 19.00 och jag har inte ridit ännu. Orsaken är den att jag gjort något riktigt dramatiskt med mitt hår! Lägger upp ett par bilder imorgon. Enligt mig är det rätt grymt, men jag förstår att några andra säkert kommer tycka helt tvärtom ;)
Iaf, så ska jag gå ut ganska direkt och rida ett pass med Tobbe. Exando får helt enkelt vila idag. På tisdag ska Tobbe hoppträna och då är det bra om han är pigg, så därför får han skrittdag imorgon :)


Regn..

Det fina vädret höll inte i sig och nu har det regant i princin hela dagen. Därför tog jag tag i rummet och städade det. Trots att det inte var mer än en vecka sedan jag gjorde det, så var det kläder över allt ;)

Jag glömde och säga förut, att jag köpte en långärmad tävlingskjorta på hööks igår. Det hade jag ingen ifjol, så jag vet väl hur varmt det är och rida i kavaj när solen steker som mest.Nu har jag precis varit ute och tagit in två blöta och lortiga hästar. Tobbe va inte i närheten av vit.. Så nu stå de och torkar och äter :) Snart trotsar jag regnet och går ut och rider. Tobbe får gå ett pass på banan och så får vi se vad jag gör med Exando, uteritt antagligen :)Gomorgon!

Det blev verkligen en full dag igår. Till Karlstad åkte vi runt nio, där jag köpte ridstövlar på hööks! Det blev de jag funderat på, som verkligen var bekväma! Så de ska jag bara ha på tävling och de andra ska vi laga dragkedjan på eftersom jag inte har några "skrot-stövlar" och rida i här hemma (eller ja, de är totalt sönder).I kläd-väg köpte jag en klänning till examen och dop och allt vad den kan passa till. Och så köpte jag en t-shirt och ett smycke.
Vi var hemma runt halv sex och då var det bara att byta kläder för att åka på lassa stefans. Dock blev det inte så mycket dans, utan vi satt mest i en bil ;)
Hemma var vi vid tre inatt och sen vaknade jag idag vid åtta. Då hade mamma redan släppt ut hästarna, men jag gick ändå ut och mockade och fixade lite. Riktigt fint väder ute idag (än så länge)! :)
Hästarna är väldigt pigga, de sprang runt i hagen i full fart när jag var ute! Konstigt nog var det Exando som var den mest galna.. Jag vet inte när det hände, men han verkar ha blivit några år yngre! ;)Mokken i vitsippor ♥Fullt upp.

Idag åker jag och mamma ner till Karlstad och handlar lite. Bland annat nya stövlar, om det inte går att laga de gamla :) Och så ska vi väl shoppa lite också.
Ikväll ska jag och ett par kompisar iväg på Lasse Stefans, så jag är inte helt säker på att jag hinner rida emellan..  Vi får se hur det blir helt enkelt, men uppdateringen kommer inte bli den bästa ;)Dagens Ridpass

Tobbe.

Red ut på en längre uteritt med mycket klättring. En superbra runda med både "vanlig" väg där man kan trava och galoppera. Och sedan mycket brant uppför där de får jobba på ordentligt :)
Tobbe va pigg, så jag red mest i lugn trav och försökte få honom och tänka på annat än och springa ;)
Exando.

Det blev ett pass på banan för honom. Red över lite bommar och hoppade hindrena som var framme. Han var ovanligt pigg, vilket bidrog till en bättre galopp och bättre språng!
Hoppade två rundor med några få språng, men det kändes verkligen jättebra! En bra galopp, rytm och fina språng :)


Kort dag.


Det blev en ännu slappare skoldag än jag först trodde. Vi fick nämligen sista och enda lektionen inställd, så jag var hemma vid tolv ungefär. Rätt skönt faktist.

Solen skiner ute och jag har bara suttit och slappat och varit ute med kamran. Det blev några bilder på hästarna, Mokken och några söta små blommor (ovan) ;)
Nu ska jag gå ut och rida. Börjar med Tobbe, då det inte är lika varmt åt honom som åt Exando som är mörk. Det blir alltså en uteritt med klättring idag :)


Posetivt/negativt - Pessoabett

Tänkte börja med en ny grej - vad jag tycker är posetivt respektive negativt om olika saker. Och jag börjar med just pessoabett!

Det finns ju hur många åsikter som helt om pessoa och diskussionen kommer säkert alltid finnas kvar. Är det ett bra bett eller gör det hästen illa?

Jag letade upp lite fakta om det.

Pessoabett är en slags kombination av tränsbett och stångbett. Ett traditionellt pessoabett består av fyra ringar. Tyglarna fästes antingen i den andra, tredje eller fjärde ringen, om tygeln fästes i en lägre ring blir hävstångseffekten större och bettets inverkan skarpare. När man har sträckta tyglar roterar mundelen och skapar främst tryck i nacke och mungipor.
Man kan använda delta för att minska effekten.


Det här kan man ju tycka vad man vill om. Jag tycker såhär:


Har man en ponny/häst som är väldigt stark och kanske är svår att rida på vanligt tränsbett, så kan man prova att rida på pessoabett. Vissa hästar funkar ju jättebra på det, medans andra inte gör det. Men jag tycker också att man ska veta att bettet är stark och därför vara försiktig när man rider. Drar hästen ändå, så tycker jag inte att man ska fortsätta rida på det och kanske dra lika mycket nu som man gjorde med ett mildare bett, utan prova ett annat tills man hittar det som passar bäst för just sin egen häst.

Vissa är ju helt emot pessoabetten, men jag måste säga att det är bättre att ha ett bett där man inte behöver ta så mycket och hårt för att ponnyn/hästen ska lyssna, än att man ska ha ett milt bett där man får slita och dra som en galning för att få stopp på hästen. Det kan väl ändå inte vara bra?

Jag använder pessoabett med tre ringar när jag är ute och rider. Det för att Tobbe blir het och stark och jag kan känna att jag inte riktigt har kontroll på honom (om jag rider med vanligt tränsbett). När jag rider ensam, fäster jag tyglen i den andra ringen, dvs den stora ringen där bettets mellandel sitter fast. Han blir inte lika stark om jag rider ensam och kan jag ha det mildare - utan att sitta och slita och dra - så har jag det.
Rider jag tillsammans med någon så blir han mycket mer pigg och stark, så då fäster jag tygeln i den tredje ringen. Plus att jag alltid använder martingal när jag rider ut.


Det jag tycker är negativt med pessoabettet är:

*Dess starka effekt gör att hästen lätt hamnar bakom lod - krullar ihop nacken och jobbar inte lika bra med ryggen.

*Det kan vara svårt att inte ta för mycket. Alltså svårt att ta "lagomt".


Det jag tycker är posetivt med pessoabettet är:

*Jag behöver inte sitta och dra för att få honom tillbaka. Jag kan hålla en lugn och stadig hand och använda små hjälper.

*Jag vet att det är lätt att hästen hamnar bakom lod på pessoabetten, så därför tvingas jag att rida mer med skänkel -fram till bettet, vilket är något jag strävar att förbättra (mer skänkel, mindre hand).


Som sagt, det finns många olika åsikter, detta var min :)
Lill-kusin Alice som rider.

Gårdagens "träning"

När vi kom ner till klubben igår, fanns där varken hästar eller transporter. Med tanke på att vi var lite sena, så var detta lite oroande. Det visade sig att träningen hade varit i tisdags, jag var säker på att de sa torsdag... klantigt av mig!
Men när vi ändå var där, så satte jag upp och red lite i paddocken.
Började med och böja och ställa. Han kändes mjukare idag (igår) och lyssnade bra, men hade ett bra driv framåt. Jag gjorde några sidvärts som gick sådär, han lyssnade inte bra för vänster, men det blev bättre mot slutet. Sedan satte mamma upp ett räcke som jag hoppade några gånger på. Det märktes att han tyckte det var roligt för han trampade på riktigt bra! Mamma höjde succestivt och i slutet låg det på 1.20 och det kändes inte som han behövde ta i så värst mycket. Lägger jag honom rätt så hoppar han! :)

Idag är det fredag och gud va skönt! Vi har en slapp dag i skolan, då hela förmiddagen består utav ett Anti-mobbningsprojekt (det är inte vårt projekt, vi ska bara lyssna) där Calle Kristiansson från Idol kommer vara.
Efter det har vi bara en lektion innan vi slutar och tar helg!
Idag blir det nog lite klättra för Tobbes del. Exando rider jag nog också ut med :)


Hiss/diss?

Hittade ett schabrak här.


Själv tycker jag att det är snyggt och skulle gärna ha det under sadeln ;)
Dock tycker jag att det vita ser lite ut som tejp.. ?


Men det med blått tycker jag va riktigt snygg, så det blir en hiss :)

Hoppträning idag!

Äntligen är det dags för hoppträning. Jag missade ju när jag var i spaninen så nu blir det nog två veckor på rad (tränar regelbundet varannan vecka i vanliga fall).
Tobbe fick ju vila igår och det passade väl bra, för då är han lite extra pigg idag :) Mamma följer med och det gör även kameran, så en film kommer antagligen upp imorgon. Hoppas bara att det inte regnar..


Mysig regndag

Föregående inlägg blev lite sådär flummigt, men idag är faktist även sådana tillåtna :)
Som ni kanske förstod så har Victoria varit här idag. Vi hade bestämt oss för att vi skulle baka
äppelpaj, mums! Dock blev det inte så mycket bakande för mig, utan Vickan fick stå för den biten! :) Så medans det regnade ute satt vi inne och hade det riktigt gött! Så gött att vi båda somnade i soffan och sov i en halvtimme ;)
Efter ett tag till gick vi ut till hästarna, men eftersom det fortfarande regnade och hästarna var blöta (de har haft täcken, men det hade gått igenom vid bogen) så vi tog bara in dem. Helt plötsligt var klockan åtta och Vickan åkte då hem. Själv stannade jag i stallet i ungefär 1 ½ timma till. Torkade, borstade, gosade och pysslade om hästarna, samt gjorde de vanliga "sysslorna". Himla mysigt och vara i stallet när det regnar! :)Live från mig

"Här sitter jag och softar, medans Vickan gör jobbet!", så skulle jag skriva och då gör jag det! ;)
Vickan är här och "vi" bakar äppelpaj och lyssnar på Rix FM!
Det är mulet och fult ute, tyvärr. Jag hade tänkt att Vickan (som vanligt) skulle leka fotograf, men vi får väl se hur det blir med det :)


Otroligt hur de påverkar

Ens humör kan variera från dag till dag, tycker jag i alla fall. Vissa dagar känner jag mig pigg och glad, medans andra är allmänt jobbiga.

Den senaste tiden har jag känt mig så himla glad hela tiden. Så fort jag vaknar känner jag mig så pigg och går upp, även om jag är trött. Rutinerna flyter på och genom hela dagen känns det som att jag går med ett leende på läpparna, men egentligen gör jag inte det. På något konstigt vid ler jag inombords, känner mig så otroligt glad och nöjd med allt. Harmoni med sig själv, kanske man kan förklara det som?

Men det känns också konstigt. Jag är 16 år och har livet framför mig. Trots det, vet jag vad jag vill göra, vad jag behöver och vad som faktist gör mig riktigt lycklig. Många av er förstår säkerligen vad det är. Ja, självklart är det hästar!
Jag har ridit så länge jag minns. När jag fick mina första hästar (vi köpte Exando och Milton ungefär samtidigt), gick jag nästan alltid ut och gjorde alla "sysslor", gick mer än gärna ut och red, borstade och älskade allt i hästväg!
Nu, 7 år senare, har det blivit en rutin, en hobby, en passion, en livsstil som jag inte skulle klara mig utan.

Jag har ibland tänkt på vad jag skulle ha gjort om jag inte hade hästarna. Jag har alltid spelat fotboll (slutade för ca ett-två år sedan p.g.a jag tröttnade) och kanske skulle jag ha satsat på det? Ärligt talat, så tror jag inte det. Jag har aldrig tyckt lika mycket om det, som att sköta och rida hästar. Jag skulle aldrig kunna lägga så mycket tid, tankar och känslor på det, som på hästar.

Så mycket tid man lägger ner, så mycket kraft, pengar och engagemang. Så många blandade känslor man får. Men det finns inget som slår den där speciella känslan, när man kommer ut till stallet och möts av förväntansfulla blickar och små gnäggningar. Eller när man gjort en riktigt bra tävlingsrunda eller när man riktigt känner hästens otroliga kraft under sig och framförallt känslan att hästen litar på en, gör som man vill även om hästen själv egentligen inte vill. När man lyckas lära hästen något nytt. När den ställer upp och alltid finns där! Det finns så otroligt mycket man kan få av hästar, men inget är gratis.

Man tar också ett otroligt ansvar. Det är ett levande djur, med instinker och otrolig styrka. Men måste tänka sig för, måste veta vad man gör och som sagt, ta ett stort ansvar och tänka innan man handlar.

Jag tror att det är just detta som får mig att känna mig så fantastiskt glad. När allt känns bra med hästarna, så mår jag också bra!  Är det något som inte är bra, kanske någon som är halt eller om det inte kännts rätt de senaste träningarna, så får det mig att bli lite deppig. Så hästarna är det som påverkar mig allra mest, de har gjort mig till den jag är och jag är riktigt tacksam för det.


 Dagens Ridpass

Tobbe.

Red ut med honom idag. Jobbade mycket med och få honom och gå i en lugn trav och att han inte skulle öka när gav efter på tyglen. Till en början fick jag göra halvhalter rätt ofta. Men det blev han också lugnare av och förstod att han inte skulle få springa iväg.
Det blev nästan ingen galopp alls, han blev bara springig av det så jag tyckte det va bättre att ha en riktigt stadig och lugn trav först.
Exando.

Det började spöregna precis när jag skulle gå ut, men regn har väl aldrig skadat någon? ;) Dock blir ju utrustningen blöt och stel coh äcklig, så det blev bara en snabb runda i skogen för Exando. Men han hade iaf inget emot det! :)
Det bästa jag har ♥I can be everything you need
If you’re the one for me, like gravity, I’ll be unstoppable
I believe in destiny
I may be an ordinary guy without his soul
But if you’re the one for me
Then I’ll be your heroBilden ovan är en av dem jag tog igår, som ni kanske ser? Skillnaden är den att jag har redigerat den genom att tagit bort grimman och grimskaftet, samt lagt lite kontrast och skärpa.

Vad tycker ni?
Blev det finare eller syns det väldigt tydligt var grimman varit?


Såhär ser den ut oredigerad.


Som en förväxt hund

Som ni kanske märkt, brukar "Dagens Ridpass"-inläggen komma ganska sent på kvällen. Detta är ju självklart för att jag rider ganska sent.
När jag ska rida båda hästarna, så tar jag oftaste Tobbe först. Anledningen till det är till störst del, att jag har Exando kvar till sist och rider honom precis innan de ska "natt-läggas". Så när jag har ridit klart, så tar jag av honom allting så hans står helt lös utanför sadlekammaren (som alltså inte sitter ihop med stallet. Ca 50 meter mellan). Och så brukar jag gå in och hämta vatten, fixa kraftfoder och allt inför natten, allt medans att Exando går runt på planen som han vill! Oftast går han och äter lite gräs, men han håller hela tiden koll på mig, om jag skulle gå mot stallet. Då kommer han direkt mot mig, gör en liten halvvolt runt mig och följer efter precis i ryggen ända in till stallet.


Vart jag vill komma är, att det är så mysigt när Exando aldrig går av gården om inte Tobbe är med. Han brukar få gå som han vill, och oftast hamnar han på en gräsmatta eller något annat ställe där det finns gräs ;)
Han brukar också alltid få gå lös när jag gör iårdning Tobbe. Det är för att han alltid följer med när jag hämtar Tobbe och det väldigt nära hans rumpa, så det är krångligt att försöka stänga in honom i hagen :PSen brukar mamma få hämta honom om hon jobbat klart ;)

Några bilder

Igår innan dressyrpasset med Tobbe, tog jag lite extra tid till att göra honom fin! Satte på lindor, gjorde en knopp i luggen och gjorde en liten fläta i svansen :) Han blev så söt så jag hämtade kameran och tgo några bilder. Och sen kom mamma ut och tog några på mig och Tobbe :) Dock hade han så mycket energi så han kunde inte stå still värst länge...


"Stå inte bara där, kom hit och ge mig godis!"


Se så fantastiskt snygg min finaste är!haha, jag var tvungen att hålla i nosgrimman för att få honom att stå någorlunda still.. :p
Jag ska också säga att jag vet att jag inte är alls bra på att linda.. Någon som har något tips?? ;)

Jag tycker också att Tobbe passar riktigt bra i blått? :)

Dagens ridpass

Började med och köra ett hårt dressyrpass med Tobbe. Han var pigg från början - kunde inte stå still när jag gjorde honom iårdning och sådär.
Joggade igång honom och började sedan jobba med formen genom att rida på mindre volet och gjorde sedan öppnor, slutor och sidvärts. Han lyssnade bra och mjuknade fort, men jag tyckte inte att han var helt igenom och jag kom inte åt honom riktigt. Så jag tog galoppen och gick in på en mindre volt så han fick böja sig och komma igång med bakbenen. Det funkade bra och det släppte efter mer och mer.
Jag fortsatte jobba med lite sidvärts som kändes bättre och sedan avslutade jag med att släppa ner honom i en lägre form och träna på att hålla samma takt hela tiden, även genom galoppbytena. Han vill gärna dra iväg lite när han känner på sig att jag ska göra ett byte, så det ska vi träna bort :)Efter detta jobbiga pass, var jag riktigt hurtig och gick direkt ut och red med Exando. Jag hade ingen riktig tkoll på klockan, men när jag gick ut för att rida Tobbe var klockan ca kvart i åtta, ganska sent alltså. Men vad gör det, när det fortfarande är varmt, härlig temperatur och både jag och hästen har massa energi?

Exando var verkligen pigg idag! Jag red ett pass på banan med honom också. Jobbade med och få ett bra tryck i galoppen, som oftast är svårt på honom. Men idag kom trycket automatiskt, då han verkligen sög mot de små hindrena!
Så efter lite jobb med dem och bommar, lade jag upp hindrena (ett räcke och en oxer) lite och det funkade super bra! Så la jag upp räcket till 1,10m och det satte peeerfekt! Det va så himla roligt för han sög verkligen mot hindrena och hoppade jättebra! :)
Spännande...

..en ny, sommrig design är pågång! ;)


Sofie och Bob

Det blev inga super bilder, men det är bara du kopierar :)


Hennes blogg hittar ni här :)

Måndag

Då börjar skolan igen och det gör den med sista delen av matte nationella. Jag tar mig tid nu på morgonen och pluggar lite till det.
Idag blir det nog ganska sent. Efter skolan ska jag prova ut linser, så jag vet inte när jag kan vara hemma.
Men iaf, så står det dressyr på schemat för Tobbe och lite jobb på banan för Exando :)


Igår kväll tittde igenom bilder från förra sommaren och hittade några riktigt härliga bilder! Tänkte lägga upp några imorgon :)


Dagens ridpass

Mamma hade tid att hänga med ut på en ridtur förut. Vi hade tur med vädret, det kom en skur precis innan vi skulle rida iväg, så vi gick in i stallet och väntade tills den var över och gick sedan ut. Under tiden vi red, regnade det inget, snarare tvärtom! Solen sken nästan hela tiden, underbart! Ca 10 minuter efter att vi kommit hem kom en skur, så vi hade tur! ;)

Vi red den vanliga, mysiga rundan idag. Tobbe va piiigg, men lyssnade väldigt bra i alla fall i skritten och traven. I galoppen blev han (som vanligt) lite för het och ville springa iväg. Men mot slutet blev han lugnare och lyssnade bättre även i galoppen :)Min söndag

Idag är jag bättre från förkyldningen, vilket är skönt. Dess värre är det regnigt ute.. Men men, det överlever man väl :)
Idag ska jag först och främst med på folkrace som är bara några kilometer härifrån (jag ska inte köra, det är det brorsan som står för ;)). När jag är hemma från det ska jag rida, mamma kanske följer med eller hur det nu blir.
Igår kväll var jag ute och red med Exando, en barbacka tur i grimma ;) Han tog varje chans han fick att vända hemmåt igen och när han äntligen fick, hade jag inte mycket att säga till om, utan då blev det full fart hem! :)Ridpass

Oj, va fort tiden gått! klockan är ju redan halv sju.. :p
Iaf så packade jag upp och städade rummet på förmiddagen. Efter det gick jag ut och la fram några bommar och hinder på åkern. Jag gjorde en snabb skiss på hur det såg ut :)Vita fyrkanter med gröna bommar = hinder
Svarta ringar med gröna bommar = litet hinder
Blåa bommar = vanliga bommar


Värmde upp med och sidvärts, öppnor och slutor i trav. Han va lite stel i början, men mjuknade upp ganska fort och då blev han riktigt fin! Det bidrog till en bra galopp med tryck i, men ändå reglerbar.
 
Först jobbade jag med och rida över bommarna "längst ner". Mellan de två första var det tre språng emellan och sedan två emellan de andra. Tobbe blev lite het, men det funkade bra och vi hittade en bra rytm.
Fortsatte sedan med och ändra antalet språng mellan de två bommarna på raksträckan, och det funkade också bra.
Sen hoppade jag några gånger på det lilla hindret på medellinjen och sedan över de tre bommarna "högst upp" (galoppbommar). Även nu blev han lite het, men så länge han lyssnar tillbaka så är det bra för en bättre galopp.
Sen började jag hoppa på räcket. Vi hade som sagt hittat en bra rytm så det flöt på bra. Efter ett par hopp höjde jag det och hoppade det samt oxern.
På slutet satte jag ihop allt till en liten bana samt höjde upp båda hindren. Räcke funkade bra, men på oxern låg vi stort och jag lät ovanan ta över och lutade mig framåt. Tobbe tvärstannade och jag fortsatte genom luten och på vägen ner mot marken knäckte jag bakbommen rätt av. Haha, det såg nog lite kul ut, jag tror jag gjorde en volt i luften :p
Tobbe verkade inte särskilt påverkad eller stressad av att jag ramlade av, men jag satte ändå ner oxern en decimeter. Tog det igen, satte upp mig bättre och denna gång kom vi perfekt. Han tvekade inget, men tog i och hoppade högt över, antagligen blev han ändå lite rädd om sig efter stoppet.

Räcket låg på 1,15 m och där tvekar han inget längre! Det är himla skönt att han inte tvekar längre och att jag känner mig säker på den höjden också :)

Jag är lite öm i delar av ryggen nu. Jag tror att jag knäckte bommen på ett ställe och sedan landade på ett annat. Dum som jag var, satte jag inte på mig någon säkerhetsväst. Den hade nog hjälp mycket just då.Nya ridstövlar på G?

Någon gång under veckan skulle mamma låna mina stövlar, när dragkedjan gick sönder. Det var inte mina gamla, slitna stövlar som knappt sitter ihop, utan de nyare tränings/tävlingsstövlar.Dessa har alltså gått sönder och om de inte går att laga, blir det nya! Och eftersom det var mamma som använde dem när de gick sönder (även om hon faktist inte gjorde något), så blir det hon som betalar! ;)


Jag har tittat på några från Hööks, eller egentligen bara ett. Och det är dessa:Min åsikt är att de är stilrena och snygga, samtidigt som snörena gör dem lite mer sportiga. De ser också bekväma ut, så dessa skulle jag absolut kunna tänka mig, för 1899 kr :)

Annars är jag väldigt kär i tretorn stövlarna, dock tycker jag att de är väl dyra.. Men om det går att laga mina nuvarande stövlar så kanske jag hittar några billiga på stockholm horse show i november? Då börde det vara dags för nya stövlar vilket som :)Otroligt snygga!

Lördag

Ute skiner solen och förkyldningen eller vad det nu är, sitter i med huvudvärk och halsont. Så jag inleder helgen med att packa upp resväskan samt städa upp i rummet, väldigt behövligt!
Sedan blir det ridning och jag är riktigt sugen på markarbete med Tobbe idag! Exando har jag inte bestämt mig för vad det blir, men en uteritt i solskenet vore väl inte fel? ;)

Så typiskt.

Som jag förhoppningsvis fick fram i förgående inlägg, så är det underbart att vara hemma! Allt är så grönt och härligt och jag är glad över och bo på landet! ;)
Tillbaka till Barcelona-resan. Under hela vecakn har jag varit förkyld (blev det under helgen) och låtit som en kråka (extremt hes alltså)! Men vi har haft tur med vädret hela veckan, soligt och varmt!
Självklart var vi och kollad epå massa saker. Det roligaste var nog "de sagrada familia" (den där kyrkan ni vet..) som va riktigt häftig! Och Camp nou va ju ganska häftigt! ;) Digital kameran var med så bilder kommer!
Sedan har vi badat och legat och solat såklart. Alla blev vi mer eller mindre brända :)

När jag kom hem var det helt underbart och få krama och pussa hästarna! Sen tog jag ut dem och gjorde en snabbis hage, så det får ränsa bort lite ogräs längs stallväggen = uppskattat!

Mamma har det gått bra för! Hon har galopperat med Tobbe och det har gått bra. På hemvägen hade han blivit lite stutsig men annars hade han skött sig, min lilla bebis!
Och nu vill ju jag såklart ut och rida, men självklart har jag blivit sjuk, igen. Fryser, ont överallt och orkar nästan inget. Så typiskt, jag är trött på att vara sjuk!Jag älskar dig mest.

Borta bra men hemma bäst!

Äntligen är jag hemma från Barcelona! Det har varit en bra men omtumlande vecka och det är fantastiskt att få komma hem från storstaden och se alla träd och gröna åkrar! Brun har jag blivit (röd också..) och det är nog det bästa med hela resan ;)
Det första jag gjorde när jag kom hem, var självklart och springa till hagen och guuuud så underbart och få pussa och snosa i pälsen!!
Nu ska jag springa ut igen och låta hästarna äta av det gröna gräset som så störande finns precis utanför tråden. Skriver mer seeeenare!Hejdå Sverige

Jag tror att allt är packat, men antagligen inte. Det som är viktigast är iaf det.
Snart ska jag gå ner och sätta på mig några andra kläder (sitter i understället nu..) och fixa mig lite. Sen går jag ut till de stackars hästarna som säkert sover och får mig några sista pussar och snosar.
Jag kommer hem på fredag, någon gång på dagen. Så om det inte kommer något inlägg så har jag kanske kraschat. Vi flyger ju på fredag den 13:e så...'


Tävling hela dagen

Jag var ju som sagt funktionär på hopptävlingen idag. Det var många starter och även lagklass (med hela 12 lag anmälda) så det tog sin lilla tid! Men ett otroligt härligt väder och duktiga ryttare och ponnys fick tiden att gå fort :)
Jag hade kameran med mig också, men efter första klassen tog batteriet slut -.- så typiskt! Men jag har iaf bilder på de allra flesta som red första klassen.

Vi åkte halv åtta och var hemma tillbaka vid halv åtta, så det blev en heldag! Men den är ännu inte slut! Först och främst så ska jag rida min busiga lilla pålle. Sedan ska jag packa klart (packat halva väskan ungefär..) och till sist duscha och sedan sova några timmar. Halv fyra ringer klockan(orna) och strax efter fem är jag påväg till Gardemoen. Jag har fixat några tidsinställda som dyker upp under veckan och jag läger också in ett ikväll och ett imorogn innan jag åker :)


Bilder

 

För en gångs skull...

..har jag varit ute och tagit lite kort, hehe ;) Det såg så härligt ut när hästarna stod i solen och solade, så jag kunde inte hålla mig!
Så det blev några härliga bilder, men dem får ni se imorgon eller på måndag :)
Snart är jag klar med packningen också. Bara det som hänger på tork som ska packas ner och skorna.
Ikväll har jag inget särskilt för mig, jag sitter och redigerar lite bilder nu. Lägger mig tidigt eftersom jag ska upp imorgon och vara funktionär.

En utav bilderna som knäpptes idag.

Dagens Ridpass

Idag gick jag och mamma ut på en härlig ridtur i solskenet! Vi red en runda där hästarna fick klättra lite.
Började med och skritta fram ganska länge. Det är ungefär 1-2 km innan man kommer till berget där vi klättrar och innan det brukar vi trava. Idag fick de skritta fram till berget och såklart även uppför. Efter det tog vi en liten galopp. Tobbe började trippa och slingra sig så fort jag kortade tyglarna, men va ändå hyfsat lugn när vi kom igång med galoppen :)
Skrittade en bit till, innan vi tog ännu en galopp. Då bråkade han lite, men jag fick ordning på honom rätt fort ändå.
Tog ännu en galopp efter ett tag, där han stängde av höger sidan, men släppte efter när jag tryckte till med högersänkeln.

Tobbe va över lag lugnare idag, vilket känns bra. Jag tror det passar ganska bra att mamma ska rida nästa vecka, då han får ta det lite lugnare. Så kanske han försår att det inte är full fart framåt i galopp hela tiden ;)


En bild som mamma tog för några dagar sen.


Tvätta, packa, rida.

Nu har jag liite bråttom. Först och främst måste jag titta efter vad jag behöver ha med mig till Spanien, om något ska tvättas och sådär. Inatt drömde jag nämligen att jag glömde schampoo och allt sådant, samt bikini. Så det ska jag kolla extra så jag får med ;)
Känns lite jobbigt just nu. Även om det ska bli jättekul och komma iväg till värmen med alla kompisar och allt det där, så kommer det inte bli så kul när jag går och säger hejdå till hästarna. Det kan ju verka tönigt och löjligt, men usch va jag kommer sakna dom! Jag får hoppas att vi får fullt upp hela tiden, så jag inte tänker på dem så mycket :)
Mamma har värvat tre vänner (/kunder eller vad man nu ska säga) som ska komma och rida med henne under veckan. Mamma är ju lite stor för Tobbe, men det blir ju bara skritt och lite trav, så det tror jag inte gör något.

Imorgon har hemmaklubben en lokal ponnyhoppning och jag ska vara med som funtionär på banan. Ska ta med kameran och fota, så om någon vet att ska vara med, hör av er - jag har säkerligen bilder! :)(Hanna och Bell i säffle).


Maja & AlmaRiver gör hon inte iaf ;)


Ridpass och Fredagsmys!

Nu har jag och mamma precis varit ute och ridit. Vi red En runda och tog en härlig galopp på en åker! Tobbe va såklart pigg, men jag hade bättre kontroll på honom idag :)

Innan dess var jag och hjälpte Maja + tog kort när hon hoppade! Hon har ett d-ponny sto som är en gammal travare, som hoppar otroligt bra! Otroligt högt över hindrena ibland!
Som sagt, jag hade med kameran och några bilder blev det. Men nu ska jag iväg till Julia och ha en riktigt mysig fredagskväll med skräckfilm ;) Så bilderna lägger jag upp imorgon!

Ett oredigerat smakprov.

Sommarens planering

Nu har jag suttit och planerat in lite tävlingar och även anmält några. Jag kommer hoppa mest regionala tävlingar, nästan bara det faktist. Ett par meeting är också inplanerade :)

Först på planeringen, står ett lokalt/regionalt meeting i Färjestad och det är v. 21, närmare bestämt 28-29 maj.
Då är det alltså lokal på lördag och regional på söndag. Jag har inte anmält mig än, då jag inte är helt säkert på vad jag ska starta. Men just nu lutar det åt en L:B med A1:a bedömning på lördagen och en L:B+5 Ackumulator på söndagen. Eventuellt ska jag start en L:C+5 på lördagen också, det är där jag inte riktigt kan bestämma mig.

Men som sagt, en L:B+5 Ackumulator på söndag. Jag har aldrig hoppat en ackumulator förut. Det enda jag visste var att det var någon sorts poäng tävling. Så jag gick in och läste i TR och vet nu hur det fungerar. Och jag tycker det låter jätteroligt! De har också ett joker hinder med och det gör det ju bara annu mer spännande! :)Nästa tävling blir förmodligen 3 veckor efter Färjestad. Då är det en regional tävling i Christinehamn, alltså v.24 den 19 juni. Då hoppar jag en L:B A:0+A:0 och efter det en L:B+5 A1:a.
Jag är dock fortfarande lite osäker om jag ska hoppa L:B innan, eftersom L:B+5 är en A1:a och då måste han va på hugget! Så det beror på hur han kännts i Färjestad.Efter det blir det ännu en regional tävling i Hagfors/Uddeholm den 9:e juli. Där kommer jag hoppa en L:B med stilbedömning (kval till Mountain Horse Cup). Och beroende på hur det kännts innan, kommer jag antingen hoppa en L:B+5 A1:a bedömning, eller en L:B A:0+A:0.Sedan blir det ett 3-dagars meeting (åtminstonde 2 dagar) i Karlstad, regionalt även detta. Dock vet jag inte vilka klasser de ska ha, men vi kommer antagligen hoppa runt L:B.
Men jag vill också starta någon dressyrtävling! Tobbe är ju trots allt dressyrponny, så det känns synd att inte tävla med honom! Jag tycker ju också att det är roligt, men jag föredrar ändå hoppning och därför planerar jag inte in dressyren på samma sätt.
Men om hemmaklubben har, eller någon annan klubb i närheten ska jag absolut försöka komma iväg! :)

Fredag

Det är redan fredag, även denna vecka gick riktigt fort! Känns riktigt skönt, för nu har vi inga läxor eller prov. Jag ska bara skriva klart hemkunskapen.

Idag slutar jag tidigt och kommer hem strax innan tre. Först och främst ska jag hjälpa en kompis som ska hoppa lite. Och efter det så ska jag rida båda hästarna. Antagligen blir det uteritt med iaf Tobbe. Han behöver och få väck lite energi till nästa vecka! Exando blir det nog också en uteritt med, eller så rider jag honom här.


Det får bli en härlig sommarbild idag!
Tänk, snart är det såhär varmt, skönt och grönt ute! :)

Fler bilder!
Se, så duktig min sötnos är! :)

Dagens Ridpass

Precis när jag skulle gå ut och rida, kom mamma hem och följde med.
Vi gick ut och red en sväng. Tobbe var extremt pigg idag. Trippade fram och blev väldigt stark. Men han lugnade sig lite mot slutet iaf :)


Lång dag

skolan var allmänt seg idag. Gjorde alltså matte nationella idag som gick hyfsat hoppas jag. Konstigt nog tyckte jag att B2:an var rolig, även om jag inte klurade ut den riktigt.
Nu ska jag skynda mig ut och rida båda hästarna, så det lär bli sent ikväll. Men imorgon är det ju fredag, så jag står ut. Och efter det åker jag alltså till spanien i fem dagar, så då ska jag väl vara utvilad när jag kommer tillbaka :)


5 dagar utan mina hästar.

Nästa vecka kommer bli totalt olikt alla andra. Från måndag till fredag är jag - tillsammans med min spanskagrupp - i Barcelona! Alltså kommer det bli 5 dagar utan hästar! Hur ska jag klara mig?!
Visserligen hinner jag säga hejdå på måndag morgon och vi kommer inte hem särskillt sent på fredag och tur är väl det. Även om det ska bli skönt och vara i solen och bada och umgås med vänner, så kommer jag sakna hästarna grymt mycket!

Under veckan jag är borta, kommer mamma alltså sköta hästarna. Hon har lovat att rida Tobbe så ofta hon hinner (annars lär jag ha ett riktigt krutpaket till ponny när jag är tillbaka). Hon skulle också ta med sig en kompis ut på en tur.
Mamma har hållit på med hästar länge, i stort sett hela sitt liv, men jag är lite orolig. Tobbe har varit ordentligt pigg på uteritterna den senaste tiden och mamma är van Exando som aldrig skulle komma på tanken och ens göra en bakut. Men jag har sagt till henne vad hon inte bör göra och att hon får bara skritta och trava ute, galoppen får hon ta här hemma på planen!
Det ska faktist bli roligt och höra hur det gått för henne i slutet av veckan. Hon har ridit Tobbe ett par tre gånger innan och tyckt att han varit lite svårriden. Mest för att han har en stor trav och även stor galopp jämfört med Exando.
Men jag tror det kommer gå bra, jag ska gå ut på uteritter nu de sista dagarna innan vi åker, så han håller sig någorlunda lugn :)

Vem vet? När jag kommer tillbaka kanske jag sätter mig upp på en lugn ponny? Eller så möts jag av en gul och blå mamma...Bild från igår när Vickan var här.


Bilder från igår!

Här kommer några utav porträtt bilderna vi tog igår! Jag lägger upp flera från ridningen och bugandet ikväll och imorgon :)Jag älskar dig!

Kort om dagen + ridpass

Idag följde alltså Victoria med mig hem och vi började med och plugga matte! Gick väl sådär, ganska okoncentrerade båda två ;) Så istället gick vi ut och borstade och gjorde iårdning Tobbe. Vickan fick göra grovjobbet och ställa iårdning hindrena! ;)
Först började vi ta några porträtt bilder på mig och Tobbe. Sen hoppade jag upp och red lite medans Vickan fotade. Hoppade några språng också och när vi var nöjda med bilderna, gick jag in i den stora hagen och red lite mer dressyr, självklart medans Vickan gick med kameran!
Som "avslutning" på det hela, plockade vi av Tobbe allt, gick in i hagen och så tog vi några bilder när Tobbe bugade! Sen fick han springa lite fritt också ;)

Tobbe kändes fin genom hela passet, både hoppningen och dressyren.


Imorgon kommer en stor bildbomb kan jag lova er! Så håll utkik! ;)

Smakprov..

GPA hjälm

Jag har funderat ett tag nu på att köpa en ny hjälm. Jag har alltid tyckt att GPA-hjälmarna har varit sjukt snygga! Och vad jag har hört så är de också väldigt bra, särskillt på sommaren då det är varmt.

Så jag har tittat runt lite på internet och det billigaste i sverige är 6000 kr. Och så mycket kommer jag absolut inte lägga på en hjälm! Däremot finns det några utländska sidor som säljer dem för 3000 kr, och det känns som ett acceptabelt pris.
Om jag skulle köpa en, skulle jag köpa en GPA Speed Air Evolution i brunt! Den tycker jag verkligen är supersnygg :)
Vad tycker ni? Är det värt att köpa en hjälm för 3000 kr?

Onsdag

Idag slutar jag tidigt, vilket är skönt. Imorgon har vi första delen i matte nationella. Så idag kommer Victoria hit direkt efter skolan, så vi ska plugga. 
Men jag ska ju också rida Tobbe lite, och eftersom Vickan ändå är här, så ska hon få ta en massa kort! Så ni kan förvänta er en bildbomb ikväll eller imorgon! ;)


Fina Vickan och hennes snygga pålle!

 

Dagens ridpass

Det blev ett sent pass även idag, så jag skriver lite kort bara.

Körde ett styrketräningspass med Exando idag. Drog fram några stutsar; fyra på rak linje och tre på böjt spår.
Började med och värma upp i skritt och trav som vanligt. I galoppen jobbad jag lite över en upphöjd bom, vilket fungerade bra.
Körde lite över stutsen så han fick lite mjölksyra i benen. Sen satte jag upp till ett räcke bara och hoppade det ett par gånger. Det gick också bra, så det fick räcka där :)Bloggskadad? Hästskadad?

Man kan ju prata om att man blir "arbetsskadad", alltså att det man jobbar med, påverkar en i det allmänna.
Tillexempel min mamma, som är frisör. Möter hon en främmande person/människa över huvud taget, tittar hon direkt på hur håret ser ut. Det kanske inte alltid är så bra, då håret inte alltid speglar hur personen är som person. Men annars tror jag inte just det spelar så stor roll, men går ju alltid och tänker på det.

Jag känner att det är lite samma med bloggandet och även hästintresset.
När jag är ute och rider, tillexempel, så sitter jag alltid och tänker på hur jag ska skriva i "dagens ridpass" eller så funderar jag på andra möjliga inlägg.
Detta är ganska bra faktist, då det ofta dyker upp olika idéer om inlägg osv. Dock är det ganska jobbigt om man kommer på något i skolan och helt har glömt bort det när man kommer hem..

Jag tycker också att jag, som hästmännsika, blir lite påverkad av just hästintresset. Inte på ett dåligt och inte så betydande sätt. Men när vi åker någonstans så tittar jag alltid ut där jag vet att det finns hästar! Som en liten hästgalen tjej som blir jätteglad av att få se en häst ;)


Hemma sent

Idag slutar vi fyra och efter det (tjugo i fem, för att vara exakt) har jag tid hos optiker för att göra ett syntest till övningskörningen. Så jag vet inte riktigt när jag är hemma, men när jag är det ska jag rida Exando. Jag funderar på att köra ett styrkepass med stutsar här hemma.
Tobbe får vila idag.


Dagens Ridpass

Det blev en kvällstur idag. Vi var tvungna att hämta hö, så jag kom väl inte ut förrän halv nio skulle jag tro. Det va lite kallt, men det är ändå himla skönt och komma ut!

Red som sagt ut en liten sväng. Jobbade till en början mycket i skritten med sidvärts, öppnor och slutor så han skulle vara lugn från början. Det funkade bra, han lyssnade mycket bättre i traven sen!
Gick in på en liten volt på en åker och jobbade lite mer i galopp och med övergångar, innan jag vände och red hem tillbaka.
På volten jobbade han på bra, men på hemvägen drog han lite för mycket. Men så fort han blev för stark, bröt jag av till skritt, ryggade några steg och tog galopp sen. Efter det drog han inte lika mycket och lyssnade bättre! :)


Måndagen efter lovet

Jag trodde att jag skulle vara väldigt trött när klockan ringde imorse, men konstigt nog så var jag riktigt pigg! Skolan var inte överdrivet jobbigt heller. Vi har matte nationella på torsdag så vi pluggar matte på både NO timmarna och matte timmarna, vilket jag inte har något emot! :)
Mot slutet blev det dock lite segt och bussen hem med alla dessa männsikor som pratar och stojar är inte de bästa, man jag överlever även det!

Nu ska jag sätta mig och skriva klart hemkunskapsprojektet, som vi helst ska lämna in på torsdag tror jag? Och så ska jag även fixa lite andra läxor.


Nu till hästarna.. Exando red jag alla dagar förra veckan, så han får vila idag. Tobbe fick ju gå dubbelt igår, men han ska ändå få komma ut en sväng idag. Jag ska gå ut på många uteritter och försöka få honom lite lugnare, så det blir det jag gör idag!


Lokal - regional

Eftersom jag gjorde min första regoinala start igår, så tänkte jag göra en liten utvärdering av vilka de största skillnaderna är enligt mig!

Det är ju lite "regler" som skiljer lokal från regional. Till exempel att hästen/ponnyn bara får stanna en gång för att nästa gång bli utesluten. En annan sak är ju vetrinärbesiktning. Men det gör man ju först vid L:A, så det gjorde ju inte jag.

Hindrena blir ju lite mer "spektakulära" vid regionala tävlingar. Fler skyltar, olika plankor, vattenmatta, kanske mur osv. Jag tyckte inte det var så mycket konstiga hinder igår, dock.

Teknisk sett, tyckte jag att banan innehöll fler linjer och lite svårare svängar än på de lokala tävlingarna. Det krävs mer noggranhet av ryttaren.

Det var det jag "la märke till". Sen blir det ju lite hårdare motstånd också, men igår va det väldigt få anmälda. Bara 7 st d-ponnyar i L:B+5.

Dessa skillnader lade jag alltså märke till under/efter min första regionala tävling!


Ridpass!

Nu har jag precis kommit in från ett ridpass! Hur konstigt ni än tycker det låter, så gick jag och mamma ut på en tur förut.
Tobbe hade massa energi, trots att han tävlat! Så vi gick en runda och som jag precis sa, han hade massa energi! Backade ner i diket när jag kortade tyglarna, vägrade gå fram, drog iväg, sköt ut bakdelen osv.
Jobba lite med honom så han lugnade sig lite iaf :p


Reslutat

På framridningen kändes han först lite seg i skritten och traven. Men sen i galoppen kändes det som det släppte och han trampade under sig bättre.
Även på framhoppningen kändes han lite trög, men han hoppade bra.

Innan jag skulle starta, va jag riktigt nervös! Men jag hade ganska gott om tid att gå runt mellan hindren så han fick titta lite och det var nog bra. Han var inte så hetsig som han brukar bli när man kommer in på banan.

Allt flöt på bra tills vi kom till sexan, som var en ganska stor oxer med en skylt, som jag innan trodde han skulle tveka på. Därför drev jag på ganska mycket genom svängen och försökte få honom att hoppa av stort. Istället la han in ett extra, men hoppade och klarade utan att ens toucha!
Efter oxern var det sju jämna språng till ett räcke. Eftersom vi kom så taskigt på oxern, tappade vi fart och jag hade ingen koll på sprången. Därför blev det ett kort språng precis innan räcket och Tobbe hann inte upp med frambenen, så den bommen rullade ner. Åttonde och sista hindret fungerade galant :)

Det där lilla petet vi fick var alltså helt mitt fel. Men i övrigt är jag jättenöjd med debuten i LB+5, framför allt med Tobbe! :)


Hemma från tävlingen!

Tobbe va riktigt duktig idag! Skriver mer senare :)


Tävlingsdag!

Runt den här tiden har vi antagligen precis kommit fram. Tävlingen är ju på hemmaplan så det är inte så långt att åka.
Igår hann jag inte uppdatera mer. Lite snabbt kan jag säga att jag red igenom Tobbe lite här hemma och tog ett par språng som kändes bra. Sen red jag också ut en runda på en ganska seg Exando ;)
Efter det gjorde jag mig iårdning och åkte till Julia för att spendera valborgskvällen med henne och några fler vänner. Vi hade det riktigt roligt, och jag var inte hemma förrän tolv.

Nu ska jag gå ner och göra iårdning allt, jag har varken packat eller gjort något annat, så det är väl dags att sätta fart. Usch va nervös jag blir nu!!


RSS 2.0