Fina hästar!Tobbeman kändes först lite slö, antagligen pga värmen. Körde därför en kort uppvärmning för att spara på energin. Det var dock inte så behövligt, för när vi väl började hoppa blev han riktigt på hugget!
Hoppade först bara lite småhinder och kombinationen lågt. Han hoppade super, ingen tvekan bara väldigt enkelt. Höjde sedan upp alla utom kombinationen på högsta (= ca 115cm) och det flöt på bra! Han var lite tjafsig i munnen emellanåt och jag hade honom inte riktigt mellan hjälperna, särskilt tydligt i vänstervarvet. Så det måste vi jobba på! Men som sagt så blev det ingen bra uppvärmning alls heller så det kanske inte var så konstigt :p


Exando red jag barbacka på. Han var gaaanska seg, det var fortfarande varmt ute. Men han hoppade på bra och han verkade tycka det var roligt :)


Söndag

Idag började jag med en härlig promenad tidigt på morgonen. Fortfarande kallt ute, eftersom solen just gått upp på en klarblå himmel. Inte alls fel och börja dagen på det viset inte!
Var tillbaka till sju och gick då och släppte ut hästarna och fixade stallet, innan jag gick in och fick lite frukost även jag. Och efter den kände jag mig så hurtig att jag gick ut på en springtur! Riktigt skönt och komma igång och träna nu igen efter några veckors förkyldning. Avslutade springturen med lite styrketräning, när jag ändå var igång liksom ;) Så efter en promenad, en springtur, 210 sittups, 110 armhävningar och 110 rygglyft laddar jag nu om med ett mellanmål till dagens första ridpass. Det blir med Tobbe, eftersom det är så varmt så rider jag Exando ikväll när det är svalare.
Idag har jag planerat in lite hoppning för båda hästarna! Det blir nog korta pass, med tanke på värmen. Får se hur jag lägger upp det. Tobbe ska iaf få hoppa lite kombination och jag ska träna på att hålla en bra, jämn galopp! Stutsar nog runt lite lägre först, sen kanske vi höjer upp det lite på slutet, beroende på hur han känns :)
Exando ska jag också träna galoppen med. Brukar slarva lite med honom och bara hoppa liksom.
Tänker inte på så mycket annat, men idag ska jag verkligen se till och få upp honom på bakbenen!
Dom timmarna som blir "över" mellan passen ska jag nog spendera i en solstol vid stallväggen.
Riktigt soligt och varmt idag! Får hoppas att det håller i sig, väldigt trött på regn nu faktiskt..

Glaaaaad

Lördag idag, solen skiner och det är helt underbart ute! Hästarna går utan täcken och Tobbe kommer nog vara riktigt rolig att borsta idag! Men det får man ta :)
Kom hem ganska sent igår. Släppte ut Tobbe i hagen tillsammans med en ovanligt glad och pigg Exando! Han brukar inte bli så uppspelt av att Tobbe kommer hem, men igår var det minsann fart i den gamla gubben.
Idag blir det uteritt, mamma kommer nog snart. Men först ska jag ta mig en springtur i det härliga vädret!
Och så kan jag inte heller undvika att säga hur otroligt glad jag är! Mamma berättade något helt galet roligt igår! Försöker dock att inte ta ut glädjen för mycket i förskott, inget är ändå säkert. Men jag vill verkligen och jag vet att jag kan, så jag hoppas på det bästa!!!!! :D
Bild från L:B+5 i Filipstad förra helgen. 2:a hindret, han hoppade riktigt fint på det!

Långhelg!

Fredag, 27:e april och det är långhelg! Jag tar faktist med mig Tobbe hem under de här fem dagarna. Ska bli mysigt och komma hem til Exando och ta det lite extra lugnt.
Gårdagens ridpass blev ett dressyrpass i ridhuset efter en kort skrittur i skogen. Tobbe var fin! Jag är lite slarvig ibland dock och åker bara med istället.. Men när jag inte gjorde det kändes det verkligen bra! Får igenom honom mycket bättre och snabbare även i vänster nu, även om han tar de chanser jag ger honom och slarvar lite ibland. Gjorde lite sidvärts och det har verkligen blivit bättre! Han flyttar så mycket lättare nu. Tränade även endel i galopp, bl a på enkla byten, förvänd osv. Han är riktigt fin alltså! Jag måste bara lära mig och använda sitsen mer och få igång energin där bak lite bättre :)Fina Tobbe ♥

Finaste mulen


Hoppträning

Idag var det alltså hoppträning för Fredrik som gällde! Jag kände mig liite skeptisk till det eftersom vi tävlade i söndags och det är bara en dag emellan. Tänkte att Tobbe nog inte skulle uppskatta det så mycket som han gjort de senaste gångerna..
Men jag värmde upp ute i skogen en liten sväng innan jag gick in i ridhuset, vilket jag tror Tobbe upskattar. Han kändes väldigt fin på uppvärmingen (för Fredrik), lugnare än vanligt och väldigt mjuk! Blev lite väl taggad när de fick sträcka ut i galoppen, men det hör ju till vanligheterna ;)
Hoppövningarna bestod idag av en kombination med trav in över ett räcke till en oxer, sedan vidare till en annan oxer (ca fem galoppsprång). Sedan ett räcke med galoppbom innan till en liten trekombination, med a- och c-hinder av sockerbitar och ett räcke i mitten. På andra långsidan stod en kombination oxer-räcke med två galoppsprång mellan.
Första kombinationen till oxern kändes bra. Även trekombinationen. Dock blir jag lite för stressad (vilket jag själv tror beror på söndagen då det blev lite allmänt stressat i andra klassen) när det blir högre och red på fyra språng framåt när det skulle vara fem tillbaka. Väldigt dumt då Tobbe är spänstig och hoppar det utan vidare! Men det rättades till enkelt :)
Andra kombinationen kändes också bra från båda håll.
På slutet hoppade vi en bana av det hela. Red som en kratta verkligen! Försökte trycka av honom jättestort så han fick lägga in ett extra både på räcket och på kombinationen. Men han var snäll och hoppade ändå, vilket var väldigt positivt även där med tanke på söndagen. Tog det igen och då blev det bättre. Är dock inte nöjd med min ridning men väldigt nöjd över att Tobbe är som vanligt: pigg, framåt, ärlig och riktigt fin! :)

Det blev ingen film, men här är från söndagens L:B.


Tävlingen och Idag

Tävlingen i Filipstad gick sådär. L:B var ju första klassen och den kändes helt okej förut ett stopp på trean, en oxer där jag red alldeles för mesigt och var dessutom otydlig med vart jag ville ha honom. Sen kom vi igång bra och resterande bana flöt på riktigt fint! Han var försiktig och lyssnade bra, lite tjafsig i munnen, men vi fick ingen bra framridning (litet tält, extremt dåligt underlag..) så det var inte konstigt.
Andra klassen som ju var en L:B+5 kändes han inte alls bra på framridningen. Han hoppade bra och sådär, men jag kändes ändå att han tvekade. Han stannade en gång på oxern då vi låg stort, sen hoppade han men som sagt så kände jag att han inte riktigt vågade.
Inne på banan bockade han och hade sig innan vi kom igång. Red ju på ganska ordentligt för att försöka få honom coh inte tveka. Så ett, två, tre hoppade han så fint! Men från trean till fyran blev det för lite broms efter hindret och för mycket broms innan kombinationen som kom efter. Han hoppade a-hindret men stannade på b, vilket jag egentligen tycker var lite onödigt, för där kunde han faktist ha hoppat. Men å andra sidan skulle jag ha varit på honom direkt efter a-hindret, vilket jag inte var. Kom igen och bromsade för mycket in i den igen, så det hände samma sak. Det tar jag dock på mig helt och jag tycker ändå han var snäll som hoppade a-hindret. Tog första hindret igen innan vi gick ut och det var inga problem.

I helhet så tycker jag han hoppade väldigt fint de hinder han hoppade! Han var försiktig och noggrann. Tror faktist att den största orsaken bakom uteslutningen i andra klassen berodde på att han blev osäker på framridningen. Som sagt, tungt underlag som gjorde det svårare att hoppa och dessutom dåligt utrymme.

Idag fick han komma ut en längre vända i skogen. Det blev lite för korta uteritter och får mycket ridhus/paddock förra veckan, vilket både jag och Tobbe tröttnar på. Han tycker ju det är så roligt och galoppera ute i skogen! Så det fick han göra idag. Jobbade mycket med galoppen. Försökte få ihop honom endast med hjälp av skänklarna i lätt sits och bara var stadig med händerna. Jag tycker han jobbade på bra! Han bröt av någon gång till slängtrav, men emellanåt var han riktigt fin! Sen böjde jag igenom i traven och där kändes han fin! :)

Imorgon blir det hoppträning för Fredrik. Får se hur Tobbe känner för det, om han är som vanligt eller om han fortfarande står emot lite. Han hade mycket energi idag så det tror jag dock inte! :)Tävlingsdag!

Idag är det tävling i Filipstad som gäller! Wihoo va kul! Hoppar L:B och L:B+5. Igår kom ju mamma så jag kunde hoppa några språng på en oxer. Tobbe var minst sagt taggad! Hoppade som bara den och drog iväg lite väl mycket ibland, samt gjorde uppror mot skänkeln ibland haha! Vi får se om han orkar hålla sig lugn idag....


Gårdagens ridpass

Min duktiga kompis Ellen red Tobbeman i dressyr i ridhuset igår! Hon lindade hans ben och allt, han såg ut som en riktig dressyrponny!! Ellen tyckte han var fin och jag tyckte det såg bra ut! :)


Min Prick ♥
Gick som en stjärna igår när vi tränade dressyr. Han är riktigt duktig den där lilla ponnyn ♥

Onsdag

Dagen har bestått utav djurens biologi i tre timmar på förmiddan. Sedan djurhållning på eftermiddan då vi fortsatte med projeken. Dock tog vi första sprutan mot livmoderhalscancer idag, vilket tog upp större delen av lektionen..
Idag rider jag ut en sväng i skogen först, ca 20-30 min, och rider sedan i ridhuset ca en halvtimme. Han brukar gå bättre när han får värma upp i skogen först :) Så det är vad som står på dagens schema!


Tisdag

Denna vecka har jag och vickan stalljour i stallet, vilket innebär att klockan står på 05:40 på morgonen. helt okej i vanliga fall tycker jag, eftersom jag gärna lägger mig tidigt! Men när man har en förkylning som inte vill gå över, är det inte så rockigt. Trodde inte jag skulle ta mig ur sängen imorse och än mindre till skolan. Men jag slängde i mig lite alvedon och gick ändå.
Vi håller på med projektarbete i skolan nu och många lektioner går till att arbeta med det. Det är roligt, eftersom min grupp hade turen att få måla bommar! Hur kul och få välja färger, mönster och utseende nästan helt själv liksom? ;) Så idag har vi börjat slipat och även om det inte är det roligaste stadiet i processen, så är det ju ändå en del.
Iaf. Kände att jag nog skulle ha sjukanmält mig på förmiddan, för usch va trött jag var! På lunchen somnade jag också. Tänkte "bara några minuter" och så vaknade jag en timme senare och då hade lektionen börjat för 20 minuter sen. Men vi har en snäll lärare som förstår :)
Nu känner jag mig mycket piggare, så pigg att jag till och med skulle orka rida. Men han får vila ändå, annars blir jag säkert värre igen. Så jag ska försöka sova lite till nu innan jag går ner och tar in min lilla fis :)


(sitter för långt bak, lutar mig framåt och är krokig i ryggen. Sitsen är veerkligen något jag måste tänka på att förbättra när jag rider!...)


raaast

Hasr lunchrast nu i en kvart till. Har haft matte och entrepenörskap på fömiddan och ska ha djurens biologi från 13 till 16. Lite segt kanske men det ska nog gå!
Tobbeman ska få ta det lite lugnare idag. Skrittar ut skogen, travar lite kanske :)


tillbaka till Lillerud

Japp, idag är det söndag och det betyder att jag Tobbe åker ner till Lillerud igen! Ska bli skönt faktist, träffa alla, komma in i rutinerna (blir gärna lite lat och osund när jag är hemma och är ledig..). Ska också bli skönt och ha ett ridhus att rida i! Nu ska här tränas alltså!
Och om en vecka är det tävling igen. Årets första regionala för vår del som går i Filipstad och vi hoppar L:B och L:B+5. Är lite orolig för att han ska vara överpigg, iom att vi hopptränar på ojämna veckor och han kommer alltså inte hoppa ordentligt innan tävlingen. Kommer antagligen ta något språng på lördag, om mamma kommer ner (får ju inte hoppa hur som helst på Lillerud, pga säkerhetsskäl..). Men efter gårdagens fina språng känns det väldigt bra! :)

Nu ska jag gå och börja packa. Ska försöka ta med lite färre saker än jag brukar, det vill gärna bli lite mycket onödigt. Ska även plocka in hinderna som står ute och så kommer nog mamma sen så går vi ut och rider innan vi åker :)


Jag har världens bästa ponny!!
Jag och mamma bestämde oss för att ta en runda som går en bit upp på berget, så hästarna skulle få klättra lite. eller lite och lite, det är ganska brant och ganska långt så dom för allt lite mjölksyra i benen! Till och med Tobbe ;)
Men han blir ju aldrig trött, så på hemvägen skrittade han så fort det gick och kastade nästan av mig i galoppen, haha buse!! Men när vi kom hem sen hoppade jag lite här hemma (bild ovan). Hade satt upp en liten bana som bestod av ett litet kryss på ena diagonalen, ett räcke på andra, ett räcke på ena långsidan och en oxer på andra långsidan.
Hoppade först krysset ett par gånger som lite uppvärmning. Men började ganska direkt och hoppa de andra hinderna också, som låg på ca 1m-1,10m. kändes superbra! Han var pigg och framåt, utan att vara het och svår. Sen kom mamma ut och höjde lite till, så det låg väl runt 1,10-1,15m. Rullade lite på den höjden och oj va fin han var! Tvekade inte en sekund på varken framåt- eller "bakåt"lägena, och hoppade hur enkelt som helst! Han stannade en gång på oxern men det vore konstigt om han inte gjort det, för jag red som en kratta. Dvs satt och bromsade ända in i botten på den. Och nästa gång gjorde jag nästan samma sak, men då var han så snäll så han hoppade ändå. Men nästa gång blev det bra!
Sen rev han räcket en gång också, men även då var det endast mitt fel, då jag inte blev klar i tid och vi kom lite nära. Men det jag tycker är så härligt och känna, är att han verkligen vill och han gör det så himla bra! Han rev inte heller något med bakbenen (vilket han gjort lite det senaste), så ett extra plus för att han är noggrann. Bästa bästa tobbe!! Mamma klickade några bilder också :)Han är så söt när han nästan korsar frambenen!

Gårdagens ridpass

Igår körde jag alltså bommar med Tobbe. La ut tre olika övningar på den stora åkern (vilket innebär större yta, bättre förutsättningar för ett bra ridpass och jag måste gå och plocka in dom idag..).
Började med och värma honom i trav och galopp på en volt. Traven kändes sådär, han var nästan lite seg och ville inte jobba. Vänstergaloppen blev lite halvt kaos. När jag ville att han sklle forma sig lite mer, dvs tryckte med inner och mötte upp på yttertygeln, började han stutsa och bröt av till skritt. Då fick jag problem med och få igång honom i galopp igen.. Blir så himla irriterad när han håller på så, bara jävlas för att han är lat! Men efter att jag bråkat tillbaka och insett att det inte hjälper för han är sååå envis, så överlistade jag honom på annat sätt och då gick han så fint så fint! :)
Bommarna funkade väldigt bra på böjt spår! Där red jag så samlat jag kunde och vi fick in 8 språng på 18 meter, då gick han så himla fint! Kort, samlat och avslappnat utan att ligga på i bettet. Sedan la jag till en bom till på det böjda, innan första bommen. Så jag red på en volt med 7 korta mellan första och andra och sedan 8 ännu kortare mellan andra och tredje. Det gjorde han också väldigt bra!
Sen hade jag tre bommar på rakt spår med 12 m mellan, dvs 5 lite kortare språng. Det blev väldigt mycket svårare för honom. Han blev nästan stressad av det. När vi kom i vänster galopp sköt han ut rumpan till höger när jag svängde upp och så bröt han av. Och i höger sköt han också ut rumpan till höger, antagligen för att det blev jobbigt och gå rakt. Så där fick jag jobba ordentligt för att han skulle gå någorlunda samlat och framförallt rakt.
I slutet gjorde han det ganska bra iaf, men det behöver vi verkligen träna mer på. Han blev ganska svettig och jag kom på mig själv med att jag inte rider honom så hårt längre. nöjer mig med ganska bra och rider liksom inte igenom honom riktigt.
Exando red jag barbacka på igår kväll. Hade satt upp lite stuts som han fick hoppa några gånger innan jag satte upp två räcken, ganska högt. Så rullade vi lite på dem och det märktes att han tycker det är roligt och hoppa! Haha, drog som tusan ;) Tycker vi fick ett bra flyt och bra distanser så både häst och ryttare var nöjda :)
Idag är det strålande sol ute och jag hatar att jag är sjuk. Nu har pappa iaf köpt en kan jang-flaska åt mig så jag hoppas det gör susen! ska iaf ta med kameran ut och klicka lite bilder :)

Godmorgon!

Fredag idag och vädret ser ut att bli bättre! Wihoo! Nu är underlaget på åkrarna bra också, så jag tänkte köra ett ordentligt ridpass med bommar på iaf Tobbe och antagligen med Exando också. Ska fundera ut några bra övningar. Ska jobba igenom Tobbe ordentligt idag och så tänkte jag träna på att han ska gå i en avslappnad samlad galopp där jag kan göra i princip vad som helst ( tex galoppbyte, förvänd, rida över bommar) utan att han försöker smita eller dra iväg. Det tror jag blir super! :)


Dagen

Idag blev det en lyckad dag trots allt! Började med att Vickan kom in efter att ha färgat håret hos mamma och så bakade vi lite. Själva bakandet kunde ju ha gått bättre, men resultate blev det inget fel på! Och mysigt var det.
Senare åkte jag och mamma till Torsby för att ta första vaccinationssprutan mot hepatit eller vad det heter. Det kanske änämligen blir en liten resa till Peru nästa år! Sen hälsade vi på ena systern en sväng också, innan vi for hemmåt. Då gick vi direkt ut på en ridtur med pållarna. Red ut och Tobbe kändes till en början ovnaligt lugnt och inte så galen! Fick honom dit jag ville och jag kunde rida liksom. Sen tröttnade han dock på att gå i dressyr så han gjorde någrs skutt rätt upp och ner från skritt, haha! Flög hur högt som helst kändes det som och jag må säga att han är ganska spänstig på det viset!
När han lugnade sig tog vi lite galopp, där han var lite stretig och inte ville gå lugnt. Men jag tycker ändå att jag fick hyfsad ordning på honom! Sen avslutade vi med och låta dom springa på lite, vilket alltid uppskattas! :)
När vi kom tillbaka tog jag en stund på åkern (snön har försvunnit helt nu!!! :D). Red lite i trav och galopp i båda varven för att få honom igenom. Först var han lite bråkig och ville inte riktigt. Men han slappnade av mer och mer och i slutet kändes både traven och galoppen bra i båda varven! reagerade extra på hur lyhörd han var för skänkeln, även om jag inte hade sporrar. Det var nog tack vare att jag red med "vassare" igår så han vaknade upp lite och kom på att han kanske skulle ta och lyssna lite ;)

Torsdag

Idag är det torsdag och det är lika tråkigt väder idag som igår. Red Exando lite på åkern igår på eftermiddan också, vilket gick sådär. Han fick lite styltor så vi fick ta det lugnt. Han var lite svår och komma åt i vänstervarvet, men jag tycker jag fick igenom honom bra mot slutet. I höger kändes han fin :)
Idag får vi se hur det blir. Vi skulle tydligen ner och vaccinera oss inför en kommande utomlandsresa (inte förrän nästa år dock), även om det inte är alls säkert att jag ska med, då det skulle betyda 3 veckor utan Tobbe. Men som mamma sa vet vi inte hur framtiden ser ut. Kankse har jag sålt Tobbe? Nu känns det väldigt långt bort och jag vet inte hur det ska kunna gå. Men det tar vi då!

Ridpass Tobbe


Idag blev det alltså dressyr nere på åkern. Det kom ju snö i förrgår så han fick lite styltor (har inga sulor), men på åkern gick det bra. Hade satt på mig sporrar som var kapade rätt av istället för dom rundade som jag brukar ha, då jag verkligen ville få honom undan för skänkeln.
Började rida igenom formen. Han var inte så överdrivet pigg som jag trodde. Han försökte ta sig loss ibland när det blev jobbigt såklart, men det stod inte på förrän han slappnade av och lyssnade riktigt fint! Fick igenom honom snabbt och bra i höger, men självklart stod det emot i vänstersidan. Han böjder liksom på halsen och går gärna in lite med bakdelen, men är stel i hela bogen och sidan. Så jag flyttade ut bakdelen utanför spåret och red i lite sidvärts på volten. Han lyssnade bra på skänkeln och jag fick igenom honom mycket bättre!
Sen jobbade vi lite med just sidvärts. Och jag tror aldrig han flyttat så bra och varit så kvick för skänkeln (i sidförande rörelse) förut! Bogen åkte iväg lite ibland, men jag ville inte samla upp honom när han svarade så fint, utan jag lät honom flyta på och bara flytta igenom. Det var riktigt härligt och känna hur fint han flyttade! :)
Sen gjorde vi lite öppnor och slutor vilket flöt på utomordentligt bra och sen avslutade vi med lite galopp också.
Riktigt trevlig var han idag och även om det regnade ordentligt hela tiden och jag blev klassblöt, så tänkte jag inte mycket på det, utan var nöjd med min lilla ponny!
Känner mig faktist taggad till och ta tag i dressyren lite mer nu. Har slarvat lite och inte brytt mig så mycket det senaste, men nu ska det bli ändring! Och när vi åker ner till Lillerud igen efter lovet har vi ett ridhus och gå in i, så slipper vi bli blöta! :)
2:a i L:B1 för ngt år sen. fin hö-säcksits!

Halloj!

Det var ett tag sen nu! Börjar tappa sugen lite känner jag..
Det flyter på här iaf, har haft påsklov i snart en vecka och jag frågar nu vart dagarna tar vägen? Inte för att jag har något emot att tiden går och att det snart är dags att packa ihop sakerna och åka mot Lillerud för ytterligare några veckor. Men jag klagar heller inte på att göra precis vad som helst heller direkt. Fast å andra sidan blir det gärna att jag sitter här, tittar på film och orkar inget. Det extremt dåliga vädret gör ju inget bättre! Men nu ska jag sluta vara tråkig och skriva om något roligt! Som att jag fyllde år igår. 364 dagar kvar till körkort ;)
Har fått mest pengar vilket jag är nöjd med. Annars gjorde jag verkligen inget igår. tittade på film hela förmiddagen fram till 1-2 ungefär. Gick sen ut och tog in hästarna som blivit blöta och kalla av det eviga regnandet (fast det gör mig inte så mycket, bara det inte snöar) och fick därför äta lunch inne. Släppte ut dom lite senare och efter det fick mamma färga mitt hår, innan mormor, morfar, Marie och Inga kom och gratulerade. Trevligt och roligt och träffa (framförallt) Marie! Nog det värsta med att bo på Lillerud, att inte få träffa alla man vill träffa. Dock blir det ju desto roligare när man väl gör det!

Tobbe är piggare än vanligt, måste ju vara något med att han får gå med Exando. Känner att det inte är någon idé och försöka rida "riktigt" när vi är ute, då blir han bara ännu mer tölig. Så jag bromsar bara och håller i mig, haha!
Exando är pigg också, dock i lite dålig kondition då han var genomsvettig efter vad jag skulle ha kallat uppvärmning till dressyrpasset häromdagen. Men han är faktist väldigt fin och rida den hästen! Himla mjuk både i rörelserna och i munnen.
Idag är det onsdag och det är grått och trist ute. Men jag ska inte bli sittandes inne och sörja över det idag, då blir det bara ännu tråkigare. Så jag ska hitta på med något roligt innan jag går ut och kör ett dressyrpass på Tobbe. Vi får se hur det går, han har nog lite energi, men förhoppningsvis får jag honom till att använda den på rätt sätt.Min fina fina fina ponny!


Resultat Sunne

Det blev en otroligt lång dag igår. Allt tog sån himla lång tid, så vi kmr undvika att åka dit igen. Jag hoppade alltså de två sista klasserna och jag hoppade första gången runt fyra ungefär. Och sista klassen startade (alltså med b- och c-ponnys före d) fem i halv sex. Vi var inte tillbaka på lillerud förrän efter åtta!..

Iaf. L:C var ju första klassen. Tobbe va sååå pigg och det kändes som jag fick sitta och hålla för kung och fosterland för att han skulle hålla ett normalt tempo.. Men han hoppade fint, förutom att han klantade sig och rev ett vanligt, litet plank. Och jag skyller faktist på honom nu, för han var bara seg och lat och lyfte inte upp bakbenen nog. Så det var lite onödigt, men resten av banan flöt på bra, han var som sagt lite övertaggad :)Till nästa klass var han mycket lugnare. Fick igenom honom mycket bättre på framridningen och hade en helt annan kommunikation nu. När vi gick in på banan blev han självklart på tårna igen, men nu lyssnade han bättre! Han var i planket i den här klassen också, men som tur var låg det kvar! Annars flöt det på bra, det enda misstaget jag gjorde var att jag sköt iväg honom alldeles för stort till ett räcke och i sista sekund insåg jag att han inte når, men han var duktigt och hoppade ändå (vilket han faktist ska göra när det inte är högre än 95 cm). Sen var jag inte nog snabb att få tillbaka honom till nästa oxer så vi kom lite nära på den med. Den oxern var det sista hindret i grunden och eftersom vi var i lite "otakt" där fick vi inte riktigt till första omhoppningssvängen som antagligen kostade oss segern. Men han var ruskigt snabb ändå (det var bara transportsträckor) och vi var felfria vilket gav en andra plats! :DSå jag är nöjd med dagen. Det är bra att han är taggad och jag tror att han rev för att han tycker det är lite låg och då slarvar han lite. Men han är verkligen med på noterna annars, tar av stort på oxrar utan tvekan och hoppar fint :)
Filmerna håller på att laddas upp, de kmr snart! :)


RSS 2.0