Bilder Filipstad

De tre första från L:C, de andra från L:C+5.
Lagomt fina miner! Min lilla prick är fin iaf 

Hemma!

Riktigt skönt och komma hem faktist. Tror det var ganska exakt en månad sen, så en veckas ledighet hemma är inte alls fel ;)
Igår kom vi hem runt sju. Innan vi åkte var jag ute och gick lite med Tobbe, hann inte rida men jag kände att han behövde få komma ut lite iaf. Och pigg var han, typ trippade hela tiden :p Så idag blir det nog lagomt roligt..
Igår när vi kom hem stod ju Exando i hagen, men han kan inte ha hört oss, för jag fick typ gå och hämta honom och ta in honom i stallet så han skulle få se att Tobbe va här, haha. Men det var inte så mycket med det, de häslade i typ två sekunder, sen nafsade de lite och så va det bra med det! Idag verkar de pigga och glada, Tobbe försöker busa men det går inte så bra ;) Han är nog glad och få en hagkompis tror jag! Dock blir han nog ännu spralligare och om det är sådär jättebra vet jag inte.. Jaja, jag och mamma ska ut på uteritt nu på förmiddan iaf. Det är superfint ute, fast det blåser lite. Det blir nog en bra dag detta!

Torsdag

Ligger och tar det lite lugnt nu efter att ha städat både rum och tvättstuga+dusch. Eftersom det är lov till veckan gäller det och städa noga om man inte vill få böter..
Idag vilar Tobbe, igen. Han vilade ju i måndags också, men jag kände att jag behövde ta tid till just städa, men också ett prov vi har imorgon och så ska jag ju packa det jag ska ha med hem på lovet också!

I tisdags red jag ut på Tobbeman. Han var pigg och glad, men snäll ändå! Blev lite stark när han fick galoppera och lite svår och jobba, men det är ju bra att han är fräsch och han har faktist blivit sååå mycket lugnare de senaste veckorna, så jag ska verkligen inte klaga! Gäller bara att hålla detta under lovet också och blir slappis!!

Igår tränade vi dressyr i ridhuset och guuuud va fin han va! Rena drömmen och sitta på ryggen på den ponnyn alltså! Red igenom formen först och den kändes bra. Red sen lite sidvärts och skolor där han jobba på bra även om han är lite trög för skänkeln.
Sen tränade vi lite på och samla galoppet, red på små volter, gjorde serpentiner med lite olika byten, red rakt upp och gjorde halt, sen fram i samlad galopp igen osv. Det var riktigt roligt faktist! han va så fin och känslig för alla hjälper och det känns verkligen som vi gjort framsteg i dressyren på senare tid! Det är så roligt och ha en ponny som Tobbe, som är så välutbildad. Perfekt läromästare i dressyren och hoppar super. Bäst helt enkelt! :)

Det har kommit upp några bilder från Filipstad nu också, roligt!


Fantastiskt

Är hemma nu och äter lite mellanmål - knäckebröd och kaffe! Slutade nämligen tidigare än vanligt idag, då en kurs är avslutad. Så jag ska alldeles snart gå ner i stallet och gå ut på ridtur! Helt underbart väder ute, ganska varmt, solen skiner och snön/isen smälter. Älskar dagar som dessa! Förutom att jag måste städa som en galning, fast det gäller alla dagar den här veckan, eftersom det är sportlov nästa ;)
Blir som sagt en uteritt idag, igår vilade han ju efter tävlingen. På tal om det så kan jag slänga in filmerna nu! Hoppas på och få lite bilder också, de tog några tyckte jag jag såg :)

L:C
L:C+5
Resultat Filipstad!

L:C

Tobbe var ganska lugn redan från början, lite sprallig när han precis kommit ut ur transporten, men var lugn på framridningen.
Gick fint i formen och lyssnade bra!
På framhoppningen kändes det också bra. Han blev lite mer taggad, men det är ju bra att han har lite sug. Hoppade allt fint,
hittade bra distanser och så :)
Jag hade ju trott att han skulle vara helt tokig, så jag blev nästan lite orolig när han var så lugn på framhoppningen! Tänkte att du får jag trycka på honom inne på banan.. Men det behövdes absolut inte!
Så fort han kom in på banan kunde han inte stå still och när jag skulle galoppera igång, kastade han sig framåt i ett bocksprång så jag hamnar framför sadeln (dock brukar han göra så när han är vääldigt pigg, så jag är van;)). Och innan det laddade han som tusan och drog mot ett hinder, det var precis när ryttaren före mig gått i mål! Fick stopp på honom i sista sekund iaf, men då höll han istället på att backa in i hindret..
Tillslut fick jag iaf igång honom och då skötte han sig! Tittade inte på något och hoppade fint! Hittade bra distanser även nu och det kändes väldigt enkelt. En dubbelnolla blev det, dock inte en superbra tid. Var tänkt och ta en väldigt snäv sväng (som jag nog var tvungen att ta för att vara snabbare), men det gick för fort, så jag tänkte att den klarar vi aldrig i den här farten.. Men helt kass tid hade vi inte, utan vi blev 3:e placerade! :D

L:C+5

Han kändes lika fin på framridingen och framhoppningen i denna klass som i förra. Bjöd bra och tvekade inget!
På banan var han lugnare nu, även om han blev lite taggad och gjorde något kast såklart ;)
Det flöt på bra, inga konstigheter här heller. Nolla i grunden och satsade lite mer i omhoppningen nu när jag hade lite bättre kontroll. Dock fick jag inga jättebra framåtlägen och jag tycker inte att omhoppningen var den bästa. Tappade flytet lite, men han hoppade bra och vi fick en tid som räckte till andra plats! :D
Så kul att bli placerad när man är nöjd med rundorna. Tror vi bara var några tiondelar efter 1:an i L:C+5, vilket också var roligt, vi är inte så långt efter iaf :)

Jag är verkligen så nöjd med dagen! Tobbe hoppade helt klockrent, det kändes busenkelt! Även om det "bara" var en lokal och hinderna inte var särskilt höga, så var det trotsallt första tävlingen för iår och på en lång tid. Så absolut en bra start på tävlingssäsongen! :)


Mamma var med och filmade, så jag håller på och ladda upp dem på youtube nu. Dock går det extremt segt.. Några bilder iaf!:Prisutdelningarna är alltid väldigt roliga. Så roliga att man inta kan stå still! Ibland måste man till och med gå ut från banan, för man håller på att explodera!!....

Snart helg

Har varit ner till Tobbe och tagit in honom och ska snart åka och handla lite inför helgen. Behöver dock inte alls mycket, både för att jag har kvar sen förra helgen men också för att jag åker till en kompis imorgon efter skolan och sover där. Åker sedan tillbaka hit på lördag och packar och förbereder inför tävlingen på söndag. Mamma kommer även hit redan på lördag, det blir så tidigt för henne annars :)


Film!


Onsdag

Idag har vi haft stalldag som vanligt. Dock spenderade jag och Emelie eftermiddagen inne på Färjestad istället för i skolstallet, då de behövde två till. Så vi fick köra en söt liten häst och göra stallsysslorna där. Inte fel med lite omväxling :)

Nu ska jag och Emelie snart gå ut och springa. Vi har ett prov imorgon och inlämningsuppgifter som ska vara klara denna vecka, så vi känner att vi inte hinner gå på "Micke-träningen", men vill ändå träna lite. Så en springtur kändes som ett bra alternativ. Sedan blir det rida och till sist plugga hela kvällen. Blir förövrigt lite jobb i ridhuset med Tobbe idag. Uteritt imorgon, vila fredag, bommar lördag och tävling söndag!


Duktig ponny!

Hoppträningen idag gick riktigt bra alltså! Jämför med de två senaste då. Han var stark och lite jobbigt på uppvärmningen och han blev llite stark och trippig ibland under hoppningen också, men så mycket lugnare ändå!
Det vi gjorde i stora drag var olika linjer och hoppade bana. En kombination, två oxrar och ett räcke i svår sväng.
Först hoppade vi alla linjer och de kändes väl bra, inga konstigheter, Tobbe skötte sig så fint!
Sen hoppade vi en bana på ca 1 m och det flöt på helt ok! Jag skjuter iväg honom lite mycket ibland, och får därför lite svårt för och hinna ta upp honom till nästa hinder, men annars är jag nöjd! Tobbe hoppade riktigt fint, bjöd så härligt på alla hinder, men väntade ändå på mig och rusade inte bara iväg. Ska verkligen göra allt för att han ska ha kvar den här bjudningen nu. Även om han varit lite galen de senaste träningarna, så verkar det ju som han lugnat sig nu, så det gäller att hitta precis rätt balans - inte för mycket hoppning så han tappar lusten, men ändå inte för lite så han blir tokig. hittar jag balansen kommer det bli så bra! :)

Martina filmade när vi hoppade några linjer och även banan på slutet. Den kommer nog upp imorgon skulle jag tro, slänger iaf in några (suddiga) ögonblicksbilder från filmen så länge! :)


Hoppträning!!

Internetet har krånglat lite de senaste dagarna, antagligen pga att det snöat.. suck! Fast det har ändå inte kommit mycket och det är ganska mysigt ändå!
Nu ska jag byta om efter en skoldag och springa ner till stallet. Det är ju hoppträning idag!! Och min kära sambo ska filma och jag tror att jag har kabeln med så jag kan lägga in den på datorn sen också :)
Ska bli riktigt spännande och se hur han är idag, om löshoppningen och markarbetet under helgen har gett något resultat. Igår red jag ut och då kändes han lugn! Eller ja, han är ju pigg men han håller hovarna där de ska va och lyssnar på mig :)


Löshoppningen!

Löshoppning för Tobbes del idag alltså! Vi har aldrig gjort det förut med honom, om de tidigare ägarna gjort det vet jag inte, men det var ju några år sen isf.
Det jag ville få ut av detta var ju att han skulle få väck lite energi och hoppa lugnare, inte bli tokig så fort det kommer fram hinder, eller bara bommar över huvud taget. Därför fick han hoppa stuts. Det är ju bra gymnastik och han kan ju inte bara springa på, utan måste stanna upp lite.

Först skrittade vi runt några varv så han fick se allt, märkte ju redan nu att han (självklart) hade mycket energi. Efter några varv släppte vi honom och lät honom galoppera runt utan hinder i båda varv. Sen stängde vi liksom in honom på ena långsidan (där vi inte hade hindrena), genom att jag stod i ena änden av långsidan och en annan tjej i andra änden. Tobbe ville såklart inte stå still så till en början skuttade han omkring som en tok och sprang nästan över oss, haha!
När han lugnat sig lite satte vi först upp ett hinder, han satte fart så fort vi lät honom, struntade i princip i mig som skulle stoppa honom när han kom på andra långsidan igen, och sprang runt och hoppade en gång till, haha!
Sen fick vi stopp på honom och satte upp så det blev stuts. Full fart igen men nu vände han istället direkt efteråt (snabbt och med ett busigt pip) och hoppade åt andra hållet direkt! Han tyckte verkligen det var hur roligt som helst och få springa lös och hoppa stuts!!
I slutet var det fyra stuts uppe, och nu började han sänka tempot en aning och hoppade mycket lugnare, säknte huvudet mer och hoppade bättre med ryggen. Sista gången såg han nästan lugn ut, fast han tyckte dock att han skulle hoppa mer, så han vände och hoppade tillbaka.. och vände igen och hoppade tillbaka en gång till! Haha, knaasponny!!

Hoppas att han gjorde av med lite energi nu iaf! Imorgon blir det uteritt och på tisdag blir det träning! Ska bli så spännande :) Och ännu mer spännande blir det nästa söndag....


Hoppning på gräsbana ser inte fel ut..

Söndag

Idag har jag mycket att göra. Tvätta, städa både rummet och hallen, göra läxor och blablabla. Sen är det ju stallet också såklart och löshoppningen. Tobbe ska hoppa klockan ett och det är tre eller fyra innan det så jag tänkte gå dit och hjälpa dem om det behövs. känns som att det kommer rulla på idag! Så ha en bra dag allihopa! :)


Fina duktiga underbara ponny! Hur ska jag nånsin klara mig utan dig?

Springtur och markarbete

I förmiddags var jag ute och sprang i det helt underbara vädret! Kallt, men inte för kallt och strålande sol. Hur skönt?! Så jag kände mig manad till att gå ut och springa i skogen. Det finns ju så många vägar och stigar i skogen här så det är verkligen roligt att springa runt! Haha, jobbigt också såklart men det känns ju om inte annat bra efteråt ;)
Gick sedan ner och fixade stallet, gick ner till Tobbe och så. Sen upp till huset igen och åt lite lunch, för att lite senare bege mig ner till stallet igen för att förbereda för ett markarbetespass i ridhuset!

Började med och värma ordentligt. Red igenom i alla gångarter och båda varv, kollade så han lyssnade för skänkeln (red förresten utan sporrar också, vilket funkade rätt bra ändå!) och så. Han kändes lugn och avslappnad också, och jag tänkte "det här kanske kommer gå bra trots allt".
Så satt jag av, tog fram tre bommar och lade dem på en långsida med 9 meter mellan. Det blir tre korta galoppsprång/två lite längre. Eftersom han blivit nästan okontrollerbar så fort hinder kommer fram, ville jag få honom lugn och samlad, samt att han inte drog iväg mer och mer utan höll samma rytm. Svårare sagt än gjort ;)

Innan jag tog fram bommarna, var Tobbe helt lugn. När jag tagit fram bommarna och hoppade upp, var han som en ny häst. Spände sig, började trippa så fort jag kortade tyglarna, drog iväg in traven, ryckte med huvudet osv. Bara av tre små bommar!
Lugnade honom iaf lite på en volt i både trav och galopp innan jag red upp mot bommarna. Kände ju så fort jag red mot dom att han drog iväg, så istället gjorde jag en volt precis framför första bommen. Bara för att han ska bli mer uppmärksam och för att visa att jag bestämmer. Gjorde också halt framför ibland, backade och sedan framåt igen.
Så småningom väntade han bättre på mig, så pass att jag började rida över bommarna, iaf den första. Redan efter den försökte han dock dra iväg, men jag gjorde då samma sak som innan - gjorde en volt efter första och red inte över de andra två. Så fick jag hålla på tills han väntade på mig och först då, kunde jag rida över alla tre bommarna samtidigt.

Men nu red jag ju på två lite längre språng mellan, jag ville ju ha in tre korta, vilket var liiite svårare. Han vill ju verkligen inte samla sig i det läget - både för att det är jobbigare (han började bli lite trött nu) men också för att det är så mycket roligare att bara rusa över dom i full fart!
Så där var det bara att jobba på med snabba tygeltag och en stadig skänkel för att få honom till den lunga galoppen men också för att han skulle hålla den och inte byta till korsgalopp/bryta av till slängtrav. Med hjälp av mycket volter, halter och tålamod, red vi på tre jämna språng mellan alla bommar! Detta var dock i högervarvet endast och det är ju det lättare varvet..
Men även om han bråkade lite med några bakuter sedan i vänstervarvet, var han ju nu samlad och det "enda" som behövdes var stadig skänkel och tydliga men lugna tygeltag för att han skulle hålla rytmen.

Det blev ett långt men otroligt givande ridpass! Förhoppningsvis är han lite lugnare och lyssnar lite bättre på tisdag. Känner att jag behöver jobba mer med bommar än vad jag gör, det är ju såå nyttigt, inte minst för mig! Men under veckodagarna är det ju alltid fullt i ridhuset, så enda chansen jag har är på helgerna.. Så dom får jag helt enkelt se till att ta framöver!


Lite smått galen emellanåt, men oslagbar på alla plan trots det!

Lördag morgon

Vaknade tidigt idag efter en uteritt igår kväll med finaste Tobbe. Red i drygt en halvtimme och jobbade mycket med formen, böjde igenom riktigt och han har blivit så mycket lydigare på senare tid! Blir lite stark och sprallig på hemvägen, men lyssnar ändå bra på halvhalterna :)Idag blir det markarbete i ridhuset, några bommar alltså. Kan tänka mig att han kommer tycka bara det är superkul och jag lär ha något att göra! Men det är verkligen bra träning, både för träningens skull, men också för att Tobbe inte ska flippa ur på hoppträningen på tisdag. Något mer som förhoppningsvis lugnar honom på träningen, är att han ska löshoppa imorgon! Roligt att dom arrangerar lite sånna saker ibland :)
Så det ska bli väldigt kul och se hur han hoppa, om han hoppar vill säga och hur han känns både på måndag men framförallt på tisdagsträningen. Spännande! :)

 

Tömkörning!

Idag tömkörde min "rid- och körgrupp" på eftermiddan. Och jag kunde ha med Tobbe, vilket var superkul! Han är ju väldigt energisk (extra mycket just nu) och jag förstod att han skulle bli lite spänd med tanke på att det uppstår en helt ny situation med nya människor och allt. Men han är ju ändå lugn och säker i sig själv. Men eftersom det är kallt ute och han ju inte kunde ha täcke på sig, blev han ännu lite spralligare av det.
Hur som helst var det inga problem med och sätta på selen, han blåste ut sig när vi spände, men det gör han alltid. Sen ville han inte stå still och när han bestämmer sig för att gå, då går han, även om jag försöker säga ifrån. Man blir ju "ganska" hjälplös sådär mot en häst.
Men istället för att han skulle snurra runt och inte veta varken fram eller bak, fick jag hjälp av en kompis, som höll andra tygeln så vi kunde hålla honom stadigt och lugnt. Därifrån började vi gå sakta framåt och göra korta halter, hela tiden berömma mycket när han gjorde rätt. Efter bara ett par varv på en liten volt (vi var alltså ute på en liten körbana brevid ridhuset) började han slappna av och sänka sig. Fortfarande lite spänd, men det blev ju så mycket bättre bara av att vi var två som höll honom!
Efter det nöjde vi oss. Vi tömkörde alltså inget, men det här var ju bara "första steget". Förhoppningsvis kan jag ha med honom på flera lektioner så jag så småningom kan köra honom! Pelle som är vår lärare i körning är riktigt duktig med hästar och man lär sig så mycket.
Det här tog ju inte så lång tid. Så därför fick vi också tömköra med lös töm på volt, som det hette, med en av skolans körhästar. En liten haflinger vid namn Adam, hur söt som helst, men också riktigt lydig. Tack vare hur han har tränats av elever och Pelle då.
Det här var ju något nytt, det var ganska svårt då det stod koner i par runt om på voltspåret som Adam skulle emellan. Då var man ju tvungen att parera tömmarna rätt för att han inte skulle smita på insidan eller så. Men jag tyckte jag fick till det hyfsat ändå och det är verkligen roligt och få prova en massa nya saker, inte bara inom ridningen!
Det får bli en bild på Exando också. Pratade med mamma häromdagen som berättade att en veterinär tittat på hans tänder och att hon då sövt honom. Dom har ju gjort det med några hästar här på skolan som är lite skraja för klippmaskinen, så jag vet ju hur otroligt söta dom är när de står och vinglar! Blev nästan tårögd av bara tanken på hur söt Exando skulle ha varit! Saknar honom faktist mycket nu.. Men nu är det bara två veckor kvar till sportlov ju!! :D


Träning

Idag får Tobbemannen vila. Har precis varit och handlat mat inför helgen och ska nu göra mig iordning för ett antagligen stenhårt träningspass. Hade en ganska jobbig idrottslektion förut också så träningsvärk lär jag ha gott om imorgon! Fast det är skönt och träna och bli stark!
Tillbaka till Tobbeman nu. Har planerat ridingen några dagar framöver nu, det ser ut ungefär såhär:

Idag (torsdag): Vila
Fredag: Uteritt
Lördag: Markarbete
Söndag: Kanske löshoppa!
Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppträning

Sen på söndag är det tävlingsdebut för iår! Ska bli riktigt roligt, men jag är lite orolig över hur Tobbe kommer vara.. Är han för sprallig finns det nämligen väldigt mycket som är läskigt på banan.. Vi får se hur han är på hoppträningen och sedan hoppas att han håller sig i skinnet på tävlingen. Hoppar bara L:c och L:c+5, fanns ingen L:b.


idrott!

ska springa ner och ha idrott nu. Sen en lååång svenska lektion innan dagen är slut. Tiden rusar fram och snart är det bara två veckor kvar innan vi rullar hem med transport efter. Sportlov känns rätt okej nu faktist :)

Igår red jag i ridhuset och gooosh va fin han va! Fick igenom honom mycket bättre och snabbare efter Leenaträningen i lördags. tränade lite sits också, just nu finns absolut inget annat som är roligare än riding!!

 

Nyss ridit!

Precis kommit in från en uteritt på lilla Tobbe! Red 6 km idag och lät honom galoppera ganska mycket, vilket uppskattades ;) Han blev lite stark, men jag hade trots allt ett vanligt tränsbett och så farligt stark var han ju inte. Snäll med andra ord! Kändes mjuk efter Leena träningen också, härligt! :D
Mot stallet!

Åh vilken härlig morgon! Älskar att bara slappa, dra ut på tiden så mycket det går och bara känna att det inte finns några måsten alls! Så nu ska jag bara lägga i en tvätt (om maskinen är ledig vill säga..) innan jag kilar ner till stallet. Sedan upp för lite lunch och till sist ner till stallet igen för att rida ut i det helt underbara vädret! Känner för att rida barbacka idag, så himla mysigt!


Finaste ♥
Dressyrträningen igår gick bra! Det va ruskigt kallt och underlaget i ridhuset var dåligt, så vi fick ta det lugnt. Börjde med och böja ordentligt. Han har ju gått emot lite på sistonde och jag har inte fått igenom honom riktigt. Han bråkade nästan inget, förutom att han ökar takten för att komma undan, men nu vet jag hur jag ska göra för att komma åt honom, även om han gör det!
Sen gjorde vi några sidvärts och några kändes faktist bra! De har blivit bättre överlag, det tyckte även Leena, så det var roligt såklart! Sen red red vi igenom formen ännu lite till och då var han riktigt fin alltså! Han började jobba riktigt bra med ryggen, blev ännu lite skumpigare ;) Det är så kul när det känns så tydligt! :)

Tidig lördag

Vaknade vid sex idag ungefär, kunde inte somna om. Så vid sju gick jag upp och nu tittar jag på björnbröder..
Ska dock snart gå ner i stallet för att mocka och så. Sen blir det en tidig lunch innan det är dags för dressyrlektion
halv ett! Ska bli så kul, hoppas på och få mycket hjälp :)

Igår red jag igenom lite i ridhuset. Ville bara att han skulle lyssna och inte bråka, så jag ställde inte några höga
krav direkt. Men han lyssnade bra och bråkade nästan inget. Han går emot lite i vänstersidan, men annars var han
fin! Så jag hoppas att han inte bråkar idag heller, men om han gör det kan Leena säkert hjälpa mig :)


Underbart ♥

Ännu en vecka har gått och helgen är välkommen. Inte för att det har varit en seg och tråkig vecka, det är det aldrig här! Snarare på grund av att det varit extra roligt och jag har hållit igång hela veckan. Jag är faktist lite stolt över mig själv och min effektivitet för att hinna med allt, dvs skola, Tobbe, kompisar och även träna mig själv. Veckan har sett ut såhär:

Måndag:
Slutade tre, gick ut på en uteritt direkt, för att klockan fem
stå redo för ett hårt träningspass i gymnastiksalen!

Tisdag:
Hoppträning! Sedan bakade vi tårta eftersom en vän fyllde år!

Onsdag:
Ännu ett hårt träningspass, sedan ner till stallet direkt för att
rida i ridhuset. Tobbe bråkade endel. 

Torsdag:
Åkte och handlade mat inför helgen, sedan ut på uteritt.
Det var ruktigt kallt, tog säkert en halvtimme innan jag blev varm.

Fredag:
Idag ska jag rida ut en lite sväng först och sedan lite i ridhuset.
Sen blir det en tidig kväll!

Lördag:
Imorgon kommer Leena hit och så ska jag träna dressyr för henne!
Verkligen super, känner mig lite vilse nu och behöver hjälp in
på rätt spår igen.

Söndag:
En lite lugnare dag. Tobbe ska få skritta ut och bara sträcka på sig,
han är antagligen (förhoppningsvis) lite trött efter dressyren ;)


Tobbe har som sagt varit rätt bråkig den här veckan. Det känns som han är i en trotsperiod eller något, bara går
emot och är inte det minsta samarbetsvillig. Han går fint emellanåt, men om jag kräver bara lite till blir har grinig.
Dock är han alltid världens underbaraste i stallet och hanteringen från marken. Goosi ♥
Idag hade vi ridning på schemat också! Fick ett sto som är lite speciellt. Går med huvudet rakt fram i princip och
är lite "stoig". Jag har ridit ut på henne en gång och då tyckte jag mycket om henne! Hon var pigg och rolig, och
sänkte sig hyfsat fort. Så jag såg verkligen fram emot och rida henne i ridhuset.
Hon var lite stark och lyssnade inte riktigt på skänkeln. Fick b. la. för sig att hon inte skulle galoppera och så. Men
efter ett tag gav hon med sig och på slutet gick hon såå fint i högergaloppen! Vänster var myycket svårare, men
så är det väl med alla hästar. Jag var nöjd iaf och det var även ridläraren. Det är verkligen roligt och få beröm
när man själv också är nöjd. Sånt kan man leva länge på!


RSS 2.0