tävling på G!

Sitter i sängen och väntar på att klockan ska gå typ :p Ska ju tävla idag och det ska vi riktigt kul såklart! Är inte så nervös som jag brukar vara, faktist.. Men det kmr garanterat ;) Ska snart gå ner i stallet och börja mocka. Alla grejer är packade men Tobbe måste ta en dusch också :)


Toblerone ♥

Hoppträning igår och det gick som på räls. Tobbe hoppade kanon, han var (ovanligt) lydig mellan hinderna och distanserna satt som ett smäck. Jag har verkligen den bästa ponnyn i hela världen!!
Idag bestod ridpasset av en uteritt på knappt en halvtimme och sedan en halvtimme i ridhuset med dressyrarbete. Tobbe var ruskigt fin och lydig!! Det är faktist roligt med dressyr när han är sådär känslig och fin. Hade verkligen en härlig känsla, som jag inte haft de senaste gångerna. Så det kändes så bra när vi hittat tillbaka igen :D


Med ett galet humör, en envis skalle och den busiga ungponnyn kvar till 100 %. Lättlärd, glad och riktigt jävlig. 
och jag kan inte beskriva med ord hur mycket du betyder! ♥

Hemma

Åkte ju hem i helgen och för att träffa massa härliga kompisar som jag nästan aldrig ser längre. Tyckte egentligen att det kändes lite onödigt och åka fram och tillbaka över en helg bara, men mamma skulle tydligen ner till Karlstad idag ändå, så då åker jag ju med henne (ist för att åka tåg och sedan vänta på en buss i två timmar).
Igår var jag riktigt duktig och var ute och sprang på förmiddan! Dom där micke-träningarna har minsann gett susen, är både starkare, har bättre kondition och tyker numera det är roligt och träna ;)
Sen red jag ut på Exando och mamma var med och gick. Han har bara fått varit ute och promenerat den senaste tiden (mamma har ont i ryggen och kan inte rida), så han hade lite energi! Lät honom galoppera på en stor åker och det kom till och med fram ett litet bocksprång (!!!!). Minns inte att han någonsin gjort det förut, kanske en gång precis när vi köpt honom. Så det var roligt och märka att han är pigg och fräsch iaf! På hemvägen red vi lite mer dressyr, gjorde lite sidvärts över vägen i både skritt och trav, lite öppna och sluta och även ett par framdelsvändingar. Jag må säga att han är väldigt mjuk för och vara så gammal och jag må även säga att han är enklare att göra sidvärts med än vad Tobbe är ;)
(Nu är det nästan inge snö kvar här heller!! Otroligt vad fort det gått i år)
Idag står det en powerwalk på mitt schema och lite hoppning på Exandos! Det kan jag tänka mig att han kommer uppskatta. Jag ska även plugga lite idag, vi har för tillfället onödigt mycke läxor och prov.. Och lite senare åker vi ner mot Karlstad och Lillerud, då ska jag ut med lilla Tobbemannen också :)

Tisdag

Idag är det tisdag och vi hade prov sista lektion så jag har därför lite tid över nu, för en gångs skull ;)
Ska gå och äta middag snart, sen går jag ut och rider direkt. Idag blir det skogstur, vilket jag nog tror uppskattas av min lilla ponny. Igår tränade vi i ridhuset. Då det inte kändes alls bra i söndags i paddocken (han var okoncentrerad och jag fick inte alls igenom honom i vänstersidan), ville jag verkligen få igenom det igår. Tog med ett spö så jag kunde peta lite på honom om han inte tog skänklarna. Till en början blev han mest spänd av spöet, försökte dra iväg och ville inte korta och böja på sig. Men så småningom slappnade han av och då kunde jag börja använda spöet i sidvärtsen t.o.m och det funkade riktigt bra! :)
Så idag blir det alltså en uteritt där vi ska jobba mycket med vänstergaloppen. Han har lite svårt för och samla sig där, eller inte svårt men han tycker det är jobbigt och vill hellre springa så fort det går och då byter han till korsgalopp eller prova något av dom andra hundra påhitten han har för att komma undan.. :p så det ska vi jobba med idag!


busponny!

SöndagIdag har det varit helt underbart väder ute. Solen skiner, det är varmt och bara helt perfekt ♥
Jag var väldigt hurtig på förmiddan, så jag har nu städat klart i rummet, tvättat, varit ute och gått en timma, fixat allt i stallet samt mockat hagen (och självklart snosat på fisen :))! Så nu är hagen fräsch och jag har endast ridningen kvar. Jag tog även av Tobbe täcket förut, för det var så varmt och skönt ute. Hade kunnat satt på regntäcket, men jag tyckte han kunde få gå utan och rulla och lorta ner sig riktigt ordentligt. Och tro mig, det gjorde han!

Ska iaf gå ner och rida snart. Idag blir det ett pass i paddocken. Tänkte rida i ridhuset först, men det är så fint väder så jag rider ute istället. Får se om jag kanske tar fram ett par bommar, det beror på hur mycket energi han verkar ha :)Vore inte fel med sommar inte.. Men det dröjer inte och jag klagar verkligen inte på våren!

hoppträningen

Har vart lite tyst här några dagar. Har helt enkelt inte haft någon lust.

Vi hopptränade ju på tisdag och det gick riktigt bra! Tobbe va lite stark och krånglig i uppvärmningen, men när vi började hoppa linjer och till sist banan var han super! Hoppade då alltså lite linjer, omhoppningssvängar, en kombination och sedan en bana av det hela på slutet.Omhoppningssvängarna kändes bra, Tobbe har ju ganska stor galopp så det är lite svårt och få ihop honom, men han var med på noterna och gjorde det bra. Sen gjorde vi en ganska snäv sväng in på b-hindret i kombinationen som var en oxer och sedan ner till ett räcke. Oxern satt som ett smäck, hade bra driv i svängen, Tobbe var helt med och vi fick till riktigt fina språng! Sen blev jag lite hög och stum i händerna, så linjen till räcket blev inte den bästa, men när vi hoppade banan flöt det på bättre där.Kombinationen kändes finfint, Tobbe har verkligen en härligt sug nu och jag känner att han verkligen tycker det är roligt, samtidigt som är lyssnar bra på mig (iaf när det är lite större hinder..).
Sen hoppade vi bana på ca 1m+ och det flöt på riktigt bra! Inga problem på något och jag hittade bra distanser. Tobbe slarvade lite i kombinationen då han inte drog upp frambenen riktigt så han rev b-hindret, men han skärpte sig när vi kom andra gången och hoppade fint :)

Martina filmade men missade typ hela banan, haha. Men lite fick hon med så det blev en liten filmsnutt :)Hoppträning!!

Äntligen ojämn vecka, äntligen tisdag, äntligen dags för hoppträning! Har inte hoppat sedan vi tävlade i filipstad den 19:e februari, så det lär vara en taggad ponny jag sitter på sedan. Jobbade ju iaf på bommar i lördags och det funkade hyfsat. Fast när det är flera andra ponnyer med och bommarna blir hinder, då blir det ju ännu roligare.. Martina är snäll filmar iaf :))


Dagens Ridpass

Jobbade alltså i ridhuset idag. Började med och värma i traven med tempoväxlingar, flytta och så. Han va lite motsträvig och trög ibörjan, men kom igång i galoppen sen. Där fokuserade jag bara på att få igenom honom i sidan, vilket krävde ett antal varv på volten och mycket tålamod. Så småningom blev han mjukare och tog bättre stöd på ytter. Då jobbade jag lite med och korta och länga galoppen på rakt spår, vilket han lyssnade bra på i högergaloppen men inte lika bra i vänster.
Sedan tog jag fram tre bommar och la dem som ett S. Tobbe blev genast taggad, så jag började med och bara trava lugnt över dem innan vi prova i galopp. Han blev lite sprallig såklart. Ville helst dra iväg i full fart över dem, särskilt i bytena, men jag höll igen och han lugnade sig när han fick galoppera över två av bommarna på en volt. Sen tog vi alla bommar några gånger och det kändes riktigt bra! :)


helgjooour

veckan har gått i ett, jag har gått i skolan, ridit, tränat och sovit. Veckan har gått ruskigt fort och nu sitter jag och vickan här, trötta efter 4 timmar i stallet. Vi har helgjour och det är mycket att stå i! Men det är mysigt också :)

Dagens ridpass blir ett pass i ridhuset med bommar. Tobbe har ju inte hoppat eller jobbat med bommar över huvud taget sedan vi tävlade. Och på tisdag är det hoppträning så han kommer behöva jobba bort lite energi tror jag!
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi kör för pass. Är han superpigg idag så kanske jag jobbar med bommar även imorgon, annars blir det en uteritt. Förövrigt har vi väl fullt upp med hästarna och jag tänkte även mocka hagen och hämta råspån.
Nu skiner solen utanför och förhoppnigsvis smälter den sista lilla snön bort som är kvar sedan i torsdags. Och jag må säga att det ser frestande ut att gå ut på en springtur..!


Finaste!!

Tobbe va helt superdupermega fin idag!! Inte alls olydig, inte galen, nästan bara lydig och hur fin som helst. Red 6km-slingan som passar bra när man ska jobba mycket galopp, vilket det vi gjorde. Jobbade mycket med och samla galoppen och ha ett bra tryck och sedan öka utan att tappa trycket. Jag tycker vi fick till det bra! Jag hade honom bra mellan hjälperna och han lyssnade och jobbade på bra utan att bråka. Galopperade ganska mycket och länge, men det verkade inte ta något på honom, vilket jag tar som ett bra tecken. Det ska bli riktigt kul och träna i ridhuset (på onsdag tror jag det blir), känns som han kommer va så fin! :)

Nu laddar jag om inför ett träningspass för min egen kropp. Ska bli skönt och slita ut sig riktigt ordentligt och sen gå och äta kvällsmat innan jag avslutar denna dag med en dusch. Livet leker!

 


Vår

Hemma hemma är det mycket snö kvar och här på lillerud finns bara liiite is på gräsmattan, det kan man ju inte klaga på direkt! Solen skiner, det är varmt och jag har haft en riktigt go första dagen efter lovet-dag. Började med sovmorgon till tio, sen en lektion innan en två timmars lång lunch och sedan hade jag dagens andra och sista lektion. Nu har jag precis tagit mig lite mellanmål och ska snart gå ner i stallet och ut och rida i det finfina vädret. Har inget att passa förutom träning halv sju, då jag ska träna sönder min muskler totalt! Rätt skönt ändå ;)
Känner mig riktigt glad idag! Har underbart tokiga vänner, världens bästa ponny, våren är här och jag har inga måsten för tillfället. Njuter så mycket det går!!


Helt ok med sportlov ändå

Har inte suttit vid datorn nästan något överhuvudtaget den här veckan. Men det jag har gjort, är sklart ridit med mamma. Massa uteritter i underbart väder, på en övertaggad liten ponny. Har försökt rida på det vanliga tvådelade, men när Exando är med blir han extra pigg, så jag insåg att det är bättre och rida med pelhamet istället för och sitta och slita för och få stopp på honom :p 
Igår var det så fint väder! Solen sken hela dagen, det blev riktigt varmt av och rida, men det var så härligt. Jag och mamma var ute med hästarna och så kunde vi inte hålla oss, än vi tog en galopp på en åker. Snön bärde hästarna, som mer än gärna ville ge gärnet! Haha, både jag och mamma fick hålla igen för allt för var värda, men kul var det! Tobbe är så busgi när vi ska galoppera, för att lägge rin ett stoort bocksprång precis när jag fattat galoppen. Kanske till viss del av glädje, men mest tror jag ändå för att få mig ur balans så han kan öka farten ;) Fast han brukar ändå bara bocka en gång, men igår gjorde han minst 6 språng! Hahah, kan inte sluta och skrtta åt honom :)
Idag ser det ute att bli lite fint väder! Solen skiner och jag ska nog gå ut och rida på förmiddan. Mamma jobbar idag så jag får rida båda pållarna idag :)
Jag har faktist varit väldigt duktig och tränat under lovet också! Cyklat på motionscykeln, varit ute och sprungit/gått, styrketränat och massa. Japp, riktigt stolt faktiskt!

RSS 2.0