Resultat från igår

Jag kan väl börja med och säga att Tobbe va väldigt pigg. När vi tagit ut honom från transporten var det meningen att mamma skulle skritta med honom medan vi (jag och victoria som va med och hjälpte till) skulle gå banan. Men så började Tobbe springa runt och försökte slita sig, så mamma orkade knappt hålla honom! Så vi gick tillbaka till transporten och hämtade kedjegrimskaftet. Vet inte om det var ett plastsnöre som fladdrade som han reagerade på, för han lugnade sig när mamma gick på ett annat ställe.


L:C+5
Eftersom han va så sprallig förut, så red jag fram ganska länge. Han va lite stark och ville busa med hästarna som va i hagen brevid :p
Sen när jag började hoppa fram, så drog han rätt mycket mot hindren (men han lyssnade ändå tillbaka).
Jag va lite orolig, faktist. När vi va i Filipstad, och han va sådär pigg, så tittade han på typ allt! Så jag trodde att han skulle fjanta sig idag med.
När jag gick in i collectingring började han stutsa och så. Men han lugnade sig efter ett tag.
Väl inne på banan, kunde han inte stå still värst länge (väntade ju på att ryttaren före mig skulle hoppa klart), så man kan väl säga att jag blev lite nervös ;p
Men så fick jagh starta och han lyssnade bra och verkade inte titta på något. Hela rundan flöt på jättebra och grunden blev klockren! Sen i omhoppningen satte jag upp ett hyfsat tempo och tog ganska snäva svängar. Hoppade det som jag trodde var det sista hindret och trodde att jag var klar där. Men det var ingen som applåderade och alla tittade jättekonstigt på mig! Så hör jag mamma ropa att det är ett hinder kvar! Fan, tänkte jag, jag har ju ingen aning om ett 13:e hinder! så jag bröjade leta och hittade den sista oxern hyfsat snabbt. Men fick ju ändå 4 fel, då jag hade korsat vägen :P
Jag hade alltså bara läst 12 hinder på banskissen och bara gått till 12 hinder också. Lite surt, men det spelade inte så stor roll tycker jag inte. Vi gjorde en jättebra runda och en sån miss spelar inte så stor roll :)


L:B
På framridningen till den här klassen kändes han lite slö, faktist. Men väl inne på banan vaknade han till och hela banan flöt på väldigt bra! Iaf till hinder 6, där han stannade. Men det var för att det stod några skyltar under oxern, som inte stod där i förra klassen. Men ser ganska tydligt på filmen att han tittar på dem och det fanns inte så mycket jag kunde ha gjort. Vi låg bra och allt, så jag skulle kanske ha tittat på dem innan. Tog det igen och då va det inga problem.
Det var bedömning A:1a, så det var alltså en grundomgång med 10 hinder. Så förutom stoppet flöt allt på jättebra, inga problem alls! Men ingen omhoppning alltså, pga det lilla stoppet.


Tobbe va verkligen klockren hela dagen. Och jag må säga att det nog var bland de bästa rundor jag gjort också!Jag såg distanserna hyfsat tidigt och hade ett bra tempo och bra rytm i båda klasserna.

Såret han haft ovanför hoven, har läkt nästan helt och jag kände inte av det något :)

Tävling

Om allt har gått enligt planen, är vi nu påväg till hopptävlingen. Vi ska alltså hoppa 95 och 100 cm. Jag är antagligen så nervös så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen :) Men Tobbe kändes fin igår så det ska nog gå rätt bra.


ännu en tävling


Tävling


Våren är här!
Inleder första inlägget på ca en vecka med några vårbilder. För nu kan man väl ändå säga att våren är här för att stanna?
I princip hela veckan har det varit massa varmgrader (va uppe i 8 häromdagen) och solen har skinit mestadels. Så nu ser det ut ingefär såhär på gården:Idag (fredag) har det varit lite kallare och det har blåst en hel del. Men det överlever man :) Dock inte så jättekul att det börjar bli lerigt i hagen, Exando älskar att rulla sig i lera. Tur att han inte är vit och tur att Tobbe hellre rullar sig i boxen.

Lite om det som hänt i veckan då.

I tisdags var jag på hoppträning med Tobbe. Allt kändes bra, förutom att jag missbedömde flera gånger på en oxer. Tobbe va dock väldigt snäll och hoppade och försökte så gott det gick. Skärpte iaf till mig och avslutade med ett jättebra språng.
När vi kom hem såg vi att han hade trampat sig precis ovanför hoven. Transport skydden va helt sönder, så det va väl inte så konstigt.
Iaf så va det värre än vi trodde, så han har varit lite öm och hoven har varit ganska varm i den "över delen". Så igår verkade han halta en aning i traven, men idag märkte jag inget. Det va inte heller lika varmt och han vilade på den andra hoven förut när jag kom också.
På söndag har vi planerat att åka på årets första tävling. Så om jag inte känner något imorgon, så åker vi dit och ser hur han är. I värsta fall får vi helt enkelt avanmäla och åka hem igen, svårare är det inte!

Exando har varit ute och gått rätt så långa promenader med mamma varje dag denna vecka, och jag har även ridit honom de dagar jag hunnit, så han verkar må riktigt bra nu! Det känns himla skönt, och de gör en ännu mer taggad och inspirerad! :)

Imorgon (lördag) ska jag först med en kompis till ett ridhus och hjälpa henne lite med hoppningen. Det blir på förmiddagen. Sen ska jag också rida mina hästar (kollar hur Tobbe känns, putsa och packa om allt känns bra samt fixa med allt annat). Senare på kvällen ska vi äta mat, så det blir fullt upp!
På söndag blir det ju då förhoppningsvis tävling.

Nästa vecka kommer det flyta på i samma takt och förhoppningsvis utan tråkiga överraskningar. Vet inte när jag skriver nästa gång, men håll utkik, för åker jag på tävling så kommer resultaten upp iaf :)


Livet rullar på i lagom fart.


Veckan som gått.

Det var ett tag sedan jag skrev nu, så jag ska berätta lite om veckan som gått :)

På sändag kom min kära vän Victoria (mer känd som vickeun) hit och vi var ute och red en sväng med två pigga hästar! Sen hoppade vi lite också, och det gick riktigt bra! ;) Åkte också med till henne en sväng och jobbade med hennes hästar!
Måndag och tisdag pluggade jag som en dåre (även lördag och söndag), efterom vi gjorde nationella i NO på onsdag (fysik) som gick sådär. Ett ganska svårt prov men rätt lätt labb :)
Idag (torsdag) har jag varit hemma. Hela veckan har jag gått med en förkyldning som bara blir värre och värre. Och idag hade vi friluftsdag, så jag stannade alltså hemma.

Men jag har fått mycket gjort, faktist.

*Gjort matteläxan (som tog ca dubbelt så lång tid som den kunde gjort, då jag märkte -efter 9/13 lösta uppgifter - att jag redan gjort den läxan)
*Städat (dammsugit osv)
*Diskat
*Dragit in ved


För övrigt kan jag säga att Tobbe fortfarande är rädd i trafiken. Det har blivit värre och vi kan därmed konstatera att det inte är något tillfälligt, utan att det antagligen är minnen som kommer upp från krocken. Detta är såklart tråkigt, då det nästan blir farligt och vara ute på vägen själv. Går jag efter Exando och ställer honom utåt, går det bra, eller om det finns en infart eller liknande som man kan gå in på. 

Idag försökte jag skritta med honom på storvägen (den lilla bit det innan man kommer in på en mindre väg alltså). Men jag fick honom inte till att gå längre än ner till korset (ca 200 m). Så jag hoppa upp och då gick det en bit till, men så kommer storbussen och jag ville verkligen inte riskera något, så jag vände och gick tillbaka en bit till en liten avfart.
Sen jag gick hem tillbaka och jobbade med bommar och hinder istället. Det gjorde jag igår också, men då kändes det inte så bra. Fick ingen bra rytm och såg inga distanser. Ingen bra känsla helt enkelt! 
Men idag kändes allt jättebra. Galopperade först över bommar och jag tyckte jag såg distanserna tidigt! Tobbe va också väldigt pigg och taggad och det bidrog till en bra galopp med ett bra tryck!
Han tjafsade lite när jag hoppade av och höjde (inte just för att jag höjde, men när jag hoppar av tycker han jag är dryg som hoppar upp igen) och gjorde en rejäl bakut så jag blev sittandes på halsen, men kom tillbaka i sadeln igen. Men det verkade som han tyckte det va kul iaf, för han drog jättemycket mot hindren och tvekade inget! Så idag hade jag verkligen och bra känsla och Tobbe va väldigt duktig!

Exando är pigg och glad och älskar solen och mat (som vanligt) :)
I helgen ska jag umgås med Vickeun och det är alltid lika roligt!
Första tävlingen kommer att vara den 27:e mars. Det är en lokal tävling och vi kommer hoppa L:C+5 och L:B om jag inte minns fel. Ska bli riktigt kul att komma igång med tävlingarna nu!


Det blev ett långt inlägg och jag ska försöka fortsätta uppdatera och hålla igång bloggen. För det är ju trotsallt riktigt kul och blogga! :)


lite update

Skriver några rader nu, som omväxling från pluggandet. På onsdag har vi nationella i NO, så jag lär sitta inne hela dagen.. Och det är såå störande, eftersom det är riktigt fint väder ute, soligt och 4 grader varmt.
Va ute och gav hästarna mat förut, och passade på och busa och gosa :) tobbe va riktigt pigg idag och fick till och med igång Exando! Och jag måste sitta inne och plugga..
Ikväll är det iaf 50-årskalas och det ska väl bli kul, och göra något annat än att sitta inne.Imorgon kommer antagligen min kära vän Victoria hit och rider med mig, sen följer jag med till henne och rider/longerar(vad vi nu ska göra med hennes hästar! :)

Dålig uppdatering

Nästa vecka har vi nationella i NO och därför kommer jag ha fullt upp tills dess. Så jag kommer inte skriva ngt speciellt på några dagar.Igår hade tobbe ett sår precis brevid ögat. Det såg ut som han rivit sig på något, det såg ganska läskigt ut.. Iaf så tvättade jag och satte på en tyg remsa så det inte skulle komma spån och annan lort i. Tänkte spraya med sårspray idag också.

Out of order

Åkte hem vid lunch idag, hade egentligen slöjd och hemkunskap kvar. Har ont i heela kroppen, tror jag börjar bli förkyld -.- Eller så har jag "jobbat" för hårt och sovit för lite.
Tobbe är jättepigg och jag måste rida rätt hårt så det försvinner lite överskottsenergi. Behvöer verkligen rida Exando också, med risk att jag somnar under tiden... Och det gör det verkligen inte lättare när jag tittar ut och ser att det vräker ner snö! :@ Har hört att det ska komma två dm ikväll ... Så kanske gör jag pappa glad och skottar av hela "parkeringen" också?!! Ja, det skulle itne förvåna mig. Men då lär jag sova i en vecka.


Torsdag

Jag har verkligen jätteont i hela kroppen. i går när jag kom ut och skulle rida, så hade det kommit typ 1,5 dm snö. Jag blev så arrrrg så jag skottade av hela planen med en snöräv. Räknade ut att det blev 588 kvadratmeter.
Efter det, skulle jag ut och rida. Klockan va typ kvart i nio. Iaf så kom jag ut med Tobbe och det blev ett pass på banan. Jobbade lite med bommar och så. Han va väldigt pigg, men det gick bra!
Efter det va jag heeelt slut. Benen skakade och då varre bara att bära ut vatten och göra allt i stallet.

I dag kommer jag inte hinna skriva något, väldigt fullt upp just nu. Så ni får stå ut, så kanske jag hinner slänga in ett ikväll :)utsliten

heeelt utslagen just nu. Orkar inte ens skriva, måste sova. Kommer inte gå upp kvart över fyra imorgon (även om det är rätt okej), för då kommer jag inte ta mig ur sängen. Skriver mer imorgon.

Godnatt!


Ut i stallet!

Kom hem för ett tag sen, efter en dag i Karlstad. Teatern va hyffsat rolig :)
Nu ska jag springa ut i stallet och rida båda hästarna. Det blir en uteritt med Tobbe och med Exando också kanske. Eller lite bommar kanske? Får se. Vädret är ganska värdelöst, med lite snö och blåst, så det blir att sätta på sig kläder!


Bloggbråk

Många stör sig väldigt mycket på anonyma kommentarer. De tycker att man ska stå för vem man är och vad man tycker. Och det ska man väl, men om du ändå inte vet vem det är, så kvittar det väl? Annars har ju alla en IP-adress, så du kan väl kolla vart personen bor isf? Men jag tycker faktist att man har rätt att säga vad man tycker och vara anonym, så länge det inte är något elak.

Får jag kritik om min blogg, som inte är elak, utan någon som påpeker en negativ sak om bloggen, så skulle jag ta det seriöst och försöka förbättra skrivandet (om det är rimligt).
Ofta blir folk arga om någon är anonym och påpekar något, men om det inte är elak, så tycker jag det är dumt. Om man stör sig på kommentaren eller tycker den är elak, så är det väl bara att ta bort den och ignorera den. Och fortsätter personen kommentera, så är det väl bara att fortsätta ta bort dem?

Vad tycker ni? Ska man svara argt tillbaka och därmed starta ett "bloggbråk", eller ta till sig kritiken och försöka förbättra sig?Onsdag

Idag ska vi åka på teater med skolan och kommer inte hem förrän fem ungefär. Annars slutar vi ju tidigt på onsdagar så jag är hemma vid tre, men nejdå, idag är det teater -.-

Igår red jag bara Exando, Tobbe fick vilan igår ist för på torsdag.
Red barbacka på Exando, han va pigg på hemvägen och hostade nästan inget :)

Nu på morgonen ska jag snart gå ut till hästarna. Klockan är 05.00 och de kanske sover när jag kommer :p Men jag tänkte ge dem mat inne medans jag mockar :)
Sen ska jag iaf gå ut och springa, duscha, äta gröt och fixa mig till "skolan".


Tävling!

(Det gick inte och ladda upp bilden)

Var med och tävla om 4 st jacson bandageunderlägg som ökar blodcirkulationen!

http://brusella.blogg.se/2011/march/fototavling.html

Bilder.

Här är några bilder från när jag var ute och gick i söndags :) Det va riktigt härligt väder! :)
Uppe tidigare.

Idag gick jag faktist upp ännu llite tidigare, halv fem! Tänkte att jag ska göra det, så hinner jag gå ut och springa på morgonen! Faktist riktigt skönt och träna på morgonen, man kommer igång bättre :)
Men idag hann jag inte, har redigerat bilder som kommer upp senare :)


Veckoplanering v.10

Måndag: Bommar med Tobbe, vila Exando.


Tisdag: Uteritt båda.


Onsdag: Dressyr Tobbe, uteritt Exando.


Torsdag: Vila Tobbe, banan m. Exando.


Fredag: Uteritt båda.


Lördag: Bommar m. båda.


Söndag: Dressyr m. Tobbe, uteritt Exando.

Första skoldagen

Jag har inte haft något vettigt och skriva om idag, så därför har jag inte gjort det ;)

Precis varit ute och ridit på Tobbe. Drog fram några bommar och jobbade med rytmen ("klockan"), efter uppvärmningen. Hade två räcken och de andra två bara bommar.
Började rida över bommarna bara och det funkade bra. Sen la jag till de små hindren också och han lyssnade bra idag, vi hittade rytmen ganska direkt och han verkade "trivas" liksom. Han höll samma takt men lyssnade även fram och tillbaka.
När det kändes bra, satte jag upp ett räcke lite mer och hoppade en gång. Tänkte på att hålla rytmen och det kändes super! Så jag gav mig där, skrittade av och tog in och nattade dem :)


dagens ridpass

Exando.

Mamma var ute och gick en liten sväng med honom bara, det har han förtjänat! Hela denna vecka har han fått jobba, så han tyckte nog det va skönt :)

Tobbe.

Red ut en sväng. Visste inte vart jag ville gå, så Tobbe fick bestämma och han valde en väg som vi inte går så ofta, men ändå är rätt fin och rida på! Lite tråkigt bara, att man inte kan rida runt, utan måste vända.. Men perfekt som omväxling! ;)
Iaf så var han lugnare idag, iaf när vi gick hemifrån. Drog inte så farligt och lyssnade bättre :)
I "slutet", alltså precis innan vändplanen, är det världens backe - lång och brant! Så det blev lite klättra också ;)
Fokuserade mycket på galoppfattningarna, så de blev lugna och sansade och att han inte fick dra iväg, utan vänta och lyssna på vad jag vill. Det funkade bra, och han lyssnade riktigt bra på slutet! :)


Lång morgonpromenad!

Godmorgon alla glada pigga läsare! Hoppas ni haft en lika bra morgon som jag! Jag har nämligen varit ute och gått sedan nio, efter att sett på vasalopp-starten och ätit frukost. Gick uppåt och tog med mig kameran. Ruuuskigt fint väder ute! Det ligger på nollan och solen skiner, helt underbart! Och som sagt, kameran var med och det gjorde det mycket roligare, när man fick knäppa några bilder! ;)
Gick en bra bit faktist, ca 5 km uppåt och så 5 km ner tillbaka. Sen var jag inne i skogen och gick lite också, för det va så himla skönt! Kom hem och insåg att jag varit ute i över två timmar! Tiden går fort när man har roligt :)


Ridpass: uteritt

Det blåste en hel del ute idag, men det va 4 +grader, så det gjorde inte så mycket!
Tobbe va suuperpigg idag, när Exando var med och sådär. Det började med att han vägrade gå helt plötsligt. Men mamma fick iaf Exando till och gå, men Tobbe vägrade. Men när Exando gått nog långt, så stack han iväg i trav. Som att han ville att Exando skulle gå i förväg för att få springa :p
Sen bråkade han när vi skulle galoppera och sköt ut rumpan åt höger och fattar inte högergalopp ur skritt. Och så drog han en hel del :p
Väl hemma, bad jag mamma hämta kameran och ta några kort när jag hoppade. till en början, bråkade han en hel del, genom och typ vägra svara när jag försökte böja honom åt höger. Han liksom helt stängde av och lyssnade inte alls när jag försökte styra åt höger! så jag fick bryta av till skritt och bara böja och ställa. sen trav och sen galopp och då slutade han och blev superfin! Helt underbar och rida :)
Tog några språng också, och det kändes bra :)

(Typ den enda hoppbilden som blev bra. Men den blev bra också! ;) )Sen fick mamma kolla lite på sidvärtsen. De har blivit så mycket bättre, än va de varit! Även om de ännu inte är bra. Han stretar emot lite undan vänster, men det har blivit mycket bättre även där! :)


Nya transportskydd

Häromdagen när vi var på träning, hade vi en annan bil (mammas skulle besiktigas) och Tobbe stod inte still i transporten. Jag vet inte om det var bilen, men vi kom inte på någon annan orsak.. Iaf så var transport-skydden helt sönder och nu behöver vi nya så fort som möjligt.
Jag skulle ju vilja ha ett set som matchar antingen det blå/gula bomullstäcket, eller det grå/röd/vita fleecetäcket. så jag sitter och kollar efter några som kan passa!
De som gått sönder (alltså de "gamla"), kommer från amigo och jag har tyckt mycket om dem, så jag funderar på och köpa från dem, fast en annan färg..

Dessa tycker jag är skitsnygga! Kanske passar till både blått och grått? Eller inte? :p
Men jag tycker också om dessa från Hööks. Skulle nog passa det blåa, men också det gråa som har röd och vit kant..
Kom gärna med förslag! :)

Lördag

Nu är det bara helgen kvar innan skolan drar igång och det känns väl lite sorgligt. Men jag överlever :)
Idag ska jag och mamma gå ut och rida, sedan ska hon färga håret som är väldigt behövligt! Efter det ska jag göra klart NO:n, som (fatsän jag lovade mig själv) inte blev klar igår.

Det är ruskigt fint väder ute, så jag kommer inte kunna hålla mig från kameran ;) Tog några igår också, lägger upp dem sen :)


Dagens ridpass

Exando.

Körde ett styrkepass idag, med först klättring uppför backarna. Först "asfalt" och sen en mindre väg med en del snö. Ganska jobbigt för honom, han har ju så mycket päls och så va det plusgrader ute! :)
Väl hemma fortsatte jag styrketräningen med stuts - ett galoppsprång - räcke - ett galoppsprång - räcke. Hoppade tre fyra gånger, så han fick lite mjölksyra i benen! ;) Sedan tog jag bort stutsen så det blev en kombination med lång anridning, för min träning och det funkade bra :)

(Tobbe har lärt Exando att sparka med benen...)

Tobbe.

Började med och träna lite trix i boxe, han är såå duktig min lilla ponny! :)

Passet reds på banan, tränade lite sidvärts och endel halter. Sidvärtsen funkade ganska bra, men halterna går sådär.. Jag får ha tålamod och vara lugn, så ska det nog gå ;)

(För det är ju Tobbe specialist på)Svar till Linnea.Svar: Jag har en Canon EOS 1000D! :)

Fler bilder.

Idag är det fredag och lovet lider mot sitt slut. Jag har inte gjort klart NO:n än så det är verkligen ett måste idag!! Annars skajag ju rida också, såklart! ;) Tobbe blir det nog dressyr med och Exando kanske ska få klättra lite? Eller någon slas styrke-träning iaf, tänkte jag :)

Här kommer några fler bilder från onsdagens promenad med Marie och Casper!
Glöm inte besöka Maries blogg: keepsmilingcasper.blogg.se! :)

Dagens Ridpass

Toblerone.

Red ut på en lång härlig uteritt! Red på en "grusväg" och det blev en hel del galopp! Han va självklart jättepigg och jag lät honom faktist galoppera så fort han ville i en ganska lång backe, shit va fort det gick! Tårarna sprutade :p Om det var bra eller dåligt, lär märkas på nästa uteritt, men sista skrittbiten hem gick det rätt lugnt ;)
Ang. bilar, så mötte vi två på grusvägen, alltså en ganska smal väg. De åkte ju sakta, men de var ju nära också. Med dem brydde han sig inte om alls!
Sen på storvägen mötte vi ett par också, som körde fortare och det va lite läskigt. Men han gjorde i så mycket, bara när ett pucko körde rätt fort förbi -.- Så då "hoppade" han in på en uppfart till ett garage :pExando.

Red ut med honom också, fast inte lika långt. Red mer "dressyrigt" med honom och han var riktigt fin i formen. Lyssnade bra och så :)
Lyssnade på hur han andades också. Han har ju en sjukdom och det brukar höras ganska väl (iaf på vintern), att det rosslar i honom, men jag hörde inget alls idag! Och han hostar inget heller, knappt när han rullar sig och det gör han alltid annars! Känns så himla skönt! :))Bilder från igår.

(Oredigerade)
Torsdag

Idag är det riktigt fitn väder ute! Så jag ska snart gå ut med Tobbe och låta honom galoppera av sig lite :) Han lär va pigg idag! :p  Sen rider jag Exando också, kanske direkt efter? :) Blir en uteritt med honom också, härlig!
Ska lägga in lite bilder från igår när jag var hos Marie också :)
Ridpass - Exando

Red honom här på banan igen. Gjorde samma övning som vi gjorde igår på hoppträningen, med två hinder och volt mellan. Dock var det ganska halt, så jag fick nöja mig med två hyffsade gånger :)
Sen red jag på bara ett hinder med långa anridning, bara för att jag skulle få träna. Måste verkligen komma ihåg och tänka på att hålla rytmen och inte ändra sprången något förrän jag ser distansen!! :p


Hemma från Marie!

Jag åkte till Marie förut. Kameran var med så det blev några fina bilder! :) Lägger in några imorgon.
Iaf, så har jag inte ridit något ännu, men ska göra det. Dock bara en häst och det blir Exando. Tobbe får sin vila idag :)

För övrigt så måste jag verkligen göra klart NO uppgiften.. Annars lär det bli en sista-minuten-inlämning :pOnsdag

Dagarna går alldeles för fort! Det känns som att lovet snart är slut.. :/
Men nu ska vi inte tänka på den (kanske) tråkiga framtiden, utan leva i det underbara nuet! :D
Snart ska jag gå ut och rida en pålle, och senare (om pappa kan skjuta mig), åker jag till Marie! :)


Casper och Marie.

Träningen!

Hoppträningen gick ganska bra idag. Vi jobbade med linjer och bågar, men även med långa distanser och korta. Började med bågar med volt mellan. Jag är lite för hård i yttertygeln och det gör att Tobbe inte kan forma sig runt skänkeln och blir liksom stel. Men det blev bättre när jag släppte efter :)
Sen hoppade vi också ett litet hinder med tre galoppsprång till ett räcke som vi höjde succesivt. Tobbe stannade en gång, när det blev högre, men hoppade sen.
Hoppade sen en liten bana. Hade lite problem med de korta svängarna, då Tobbe gärna genar (stavning?) och jag håller inte ut nog. Så jag blir liksom inte klar med svängen innan hindret kommer och då börjar jag bromsa för att bli det, istället för att hålla ut vägen. Iaf, så blev det super sista rundan då jag blev klar och kom perfekt :)Kanske får in filmen under veckan, om pogramet vill samarbeta :)

Ridpass - Exando [ändrade planer]Red honom lite här hemma. Ställde fram två små räcken på böjt spår med fyra språng mellan. Han var duktig, men kort galopp är inte hans starkaste sida direkt :P
På slutet höjde jag ett räcke och hoppade från båda hållet. Glömde bort mig lite och höll för mycket en gång, men skärpe mig och det blev perfektt andra :)


Nu ska vi åka på träning! Mamma skulle besikta kärran först, så vi får åka tidigare.

(Edit)
Det var inte kärran som skulle besiktas, utan bilen! Jag hade ju lastat Tobbe och packat allt till tolv, men mamma kom aldrig. Så jag gick upp och då hade vi inte fått tag på någon stallplats åt Tobbe, så det var bara att latsa ur :p


Godmorgon alla glada!

Vaknade redan vid sju idag och gick ut till hästarna direkt. Idag hade Tobbe lagt kedjegrimskaftet i vattenhinken, en grimma på golvet och en annan i boxen. Han skulle nog behöva någon leksak eller något i boxen han :p

Idag är det hoppträning halv fyra! Ska bli jättekul :) Och innan dess ska jag rida en sväng på Exando. Har funderat på och köra lite styrka med stuts. Men jag kanske inte orkar bära fram alla hinder.. :pRSS 2.0