Filmklippet

från träningen kmr här:
Imorgon är det sista dagen på jobbet. Slutar klockan tolv tack vare att jag har jobbat extra vissa dagar! Så nu måste jag lägga mig för att inte vara helt dödstrött imorgon..

Äntligen!

Min söta underbara pappa har nu köpt en bärbar dator! (antagligen inte åt mig, men ändå). Så nu kan jag ta med mig den till Metbäcken och uppdatera hela tiden! :)
Träningen gick jättebra, filmen kmr snart upp :)

Vi hoppade en serie och två linjer. Tobbe blev lite het till serien men annars kändes han bra :) Det finns inte så mycket mer att säga. Fast jag måste tänka på att inte rida för sakta och att sitta lite mer framåt, jag hamnar gärna i bakvikt x3

Tävlingen till helgen ska bli så ruksigt kul! :D på lördag är det 43 anmälda i 90:n och 13 anmälda i 100. På söndag va det 25 i 95 och 16 i 100. Lite roligt tyckte jag det var att jag har hästnr 100 denna gång :P Lite fränt tkr jag x)

Inga bilder på denna dator ännu, men det kmr!


Jobbet (?)

Jag ska alldeles strax dra iväg till jobbet. Sista veckan nu och det känns bra!
Vi målade hela förra veckan och kmr även göra det den här. Igår lyckades jag pricka ner mig själv när jag skakade lacknafta ur penseln så folk tror att jag fått mässlingen eller röda hund eller något sånt.. hö-hö

Idag är det träning för Thomas igen :) Mamma är med så förhoppningsvis kmr en film senare.

nej, nu måste jag gå. Ha det bra!

Låt-tips!

Detta är de enda låtar som spelas ur mina högtalare just nu :

Ola- Overdrive

Darin- Can't stop this loveSängen väntar!

Lördag

Midsommarafton spenderade jag tsm med några kompisar och vi hade de bara bra :)
Idag tänkte jag och mamma rida hit h'starna eftersom hovslagaren helst vill sko här där det finns cementgolv. Så de får väl stå här tills de ätit upp i vinterhagen :p

Annars kmr jag inte göra mycket mer idag, bara slappa och må bra! :)
Imorgon ska jag till Julia och se hur det är med Milton :) Julia ville ha hjälp med att tvätta honom, han va visst lite lortig ;p


Glad midsommar på er!

Inatt sov Marie hos mig så självklart har hästarna blivit motionerade!
Igår blev det en ganska lång tur med mycket galopp på en underbar skogsväg! Så idag fick de en ganska lugn tur fast det fick klättra lite ändå, eftersom de säkerligen hade träningsvärk i benen! (Iaf Exando)

Ikväll åker jag till en kompis och kmr ha massa kul! :)

Schema v.27

Måndag:

Lugn uteritt/ dressyr.


Tisdag:


Uteritt- klättring + galoppbommar.


Onsdag:

Dressyr med båda + galoppbommar.


Torsdag:

Uteritt-kondition/dressyr + galoppbommar.


Fredag:

Dressyr- träna dressyrpogram!!!


Lördag:


Styrka.


Söndag:


Uteritt/dressyr.

Schema v.26

Måndag:

Uteritt båda.


Tisdag:


Hoppträning med Tobbe. Styrka med Exando.


Onsdag:

Dressyr med båda + galoppbommar.


Torsdag:

Uteritt/dressyr + galoppbommar.


Fredag:

Dressyr/kort uteritt.


Lördag:


Hopptävling i Kil (L:C -svelandsstilen, L:B)


Söndag:


Hopptävling i Kil (L:C+5, L:B - Tekna ponny cup)

Planering.

Kommande tävlingar:


3-4 juni.

Kils RF.
Meeting tävling.
Lördag- 90, 100.
Söndag - 95, 100.


Anmäld.


17 juli.

Torsby RK.
Dressyrdebut!
L:C2.
(L:B1)14-15 augusti.


Färjestads RK.
Meeting tävling.
Lördag- hoppning, 90, 100.
Söndag- dressyr, L:C1, (L:B1)Dessa tävlingar har jag att sikta in mig på just nu :)
Nu vill jag verkligen känna mig riktigt säker i L:B, innan jag kanske ska prova att rida regionalt så småningom :)

Anmäld

Det känns som jag har dålig ordning på allt just nu, det verkar bli så när man inte har tillgång till bloggen hela tiden. Men nu ska jag fixa några scheman och se vilka tävlingar som är aktuella osv :)


Jag va på träning i tisdags som gick bra tycker jag :) Vi hoppade en serie - två stutsar, ett galoppsprång, ett räcke som vi höjde en del. Jag tror det låg på 115 eller ngt sånt sista gången och Tobbe verkade knappt märka att det va högre :p Sen jobbade vi endel med att komma rätt, titta vart man ska och hoppa enskilda hinder. Tobbe skötte sig bra och va pigg och framåt :) Mamma tog några bilder, men hon har med sig kameran till jobbet så jag kan inte lägga in dom.
Igår tog jag och Marie en långtur till Kläggen och lät hästarna bada lite :) Tobbe plaskade såklart jättemycket så jag blev heeelt genomblöt :p Det va även en campare där som tog kort på honom när han lekte och dom bilderna skulle jag få :) Den långa turen va verkligen nödvändig, iaf för Tobbe, eftersom han hade så otroligt mycket energi! (höll på att ramla av ett par gånger där :p)
Idag kmr Marie igen och sover över, eftersom jag är ledig från jobbet imorgon! :) Så det blir ridning både idag och imorgon (y)

Nu får jag sätta igång med mina scheman!


Hoppträning.

Idag jag jag hoppträna för Thomas i Sunne med Tobbe. Och han kmr va superpigg eftersom jag inte red honom igår (sov två timmar efter jobbet och då kände jg att Exando måste få röra på sig). Jaja, det är väl bra att han är pigg :)

Jobbet är inte så rockigt eftersom man blir väldigt fin om händerna och över allt när man målar!.. Fast det är väldigt varmt och skönt nu och då är det toppen att man får va ute helt tiden iaf! Och åka till kläggen och bada efteråt! (y)

Nu måste jag nog gå för vi ska åka halv fyra :p

Om ni vill veta så är det väldigt jobbigt att va utan dator, men jag tjatar och tjatar på pappa att han ska köpa en bärbar till mig! :)

Arbete.

Även idag, lördag, har jag arbetat på motorbanan, eftersom det varit "Nostalgic summerparty" idag. Nu är jag bara här fär att hämta de saker som behövs inför imorgon. Längtar efter att få tävla! :D
Tobbe går jättefint, han är pigg och glad och ögat blir bara bättre och bättre :)
Nu hiner jag inte sitta här längre, eftersom jag ska tillbaka till motorbanan klockan nio och stå vid lotteriet under festen :)

Ha det bra!


Se så underbart söt! :')

Funderingar.

När jag är ute och rider brukar jag tänka på många olika saker.
En av dom sakerna är "Vad skulle jag göra om jag inte hade hästarna?"


Hästarna tar ju så oehört mycket tid, så om jag inte hade dom, vad skulle jag då hitta på med på fritiden? Träna fotboll två dagar i veckan och spela en match. Men de andra fyra dagarna då? Sitta här vid datorn? Plugga?! Nej tack! Det är en himla tur att jag är hästnörd!Resultat och allt annat.

Äntligen en dator!
Söndagen blev en lyckad dag för mig och Tobbe :) i L:Cn red vi dubbelnolla och slutade på andra plats :) I L:Bn red jag slarvigt och dåligt i början, så vi kom helt fel till en oxer där bakbommen ramlade. Sen efter hinder nummer 4 red jag mycket bättre och allt flöt på jättefint :) Vi fick ju ingen placering, men vi fick ett pris för 'ledigaste' ritt istället :) Så jag är jättenöjd :) Och till söndan nu är det ju tävling igen! super!

Idag har vi även varit till vetrinären med Tobbes öga idag. Det visade sig vara knott/flugor som har orsakat någon bakteriesak, så nu får han salva två gånger/dag i ögonen så han ska bli bättre :)
Annars flyter det på bara bra :) I dressyren går Tobbe helt underbart just nu! Kränglar aldrig utan gör som jag säger och det känns bra :)
Ikväll ska jag och Marie ut och rida, kuligt!

Uppdatering.

Nu va det ett tag sedan jag sist skrev!
Som sagt så var jag på hopptävling igår och tävlade L:C och L:B.
I L:Cn fick vi dubbelnolla och kom på andra plats :) Sen i L:Bn red jag slarvigt och dåligt i början av banan så vi kom helt fel på en oxer. Men Tobbe försökte ändå och det va jättenära att han klarade det, men tyvärr föll bakbommen. Sedan efter hinder nummer fyra skärpte jag till mig och red myket bättre! Då flöt det på jättebra :)
Det räckte inte till någon placering, men vi fick pris för "ledigase ritten" (värmlandshoppet).

Tobbe är frisk i båda öga och hov nu så vi tränar på för fullt igen :) Till helgen är det tävling igen, då vi ska hoppa 95, 100 :)
Nu måste jag gå, ikväll ska jag spela match så det blir vila för hästarna.Utvecklingen.

Tiden har verkligen gått fort. Nu har vi haft Tobbe i drygt ett halv år! Det känns verkligen inte som att vi har haft honom så länge, kanske två månader eller så, men ett halvår?!Tiden går fort när man har roligt!
Och när jag tittar på filmer från träningar och tävlingar från de första månaderna så märks det verkligen att vi (mest jag) har utvecklats mycket!
Här är några av dom filmerna:


Träning:Första tävlingen (80cm):
Och här är filmen från vår första 100cm:Märker ni någon skillnad eller? ;)

Stor bildbomb.

Jag och mamma va upp till Arnsjön och tog bilder i samband med konfirmationen:Morfar fyllde år den 6 juni:
Blommor:Hästarna:Nu har det tagit mig ca 20 minuter för denna bildbomb så nu får det räcka! ;)

Uppdatering.

Torsdagen:

På torsdag fick båda hästarna vila, eftersom jag var tvungen att hjälpa till på en fotbollsmatch som slutade halv nio..Igår:

Igår va det skolavslutning som slutade 20 över 9! Så jag hade hela dagen på mig. Så jag gick ut med Tobbe. Som jag sa så frågade jag Amanda om jag kunde rida dit och hoppa lite, och det gick bra. Men eftersom Tobbe endast skrittade på tisdag och sedan stått onsdag och torsdag var han väldigt pigg! Så på uppvärmningen bockade han och tyckte det verkade mycket roligare att vara i hagen och busa med dom andra två hästarna!
Iaf så började jag hoppa på två hinder med 3 galoppsprång emellan. Gjorde två vändor, sen höjde jag och skulle hoppa igen. Men det ville inte Tobbe. Och pigg som han va började han bocka och ha sig igen. Och utan väst hade jag ingen lust att kämpa emot. Så jag gick ut på grusvägen och lät honom galoppera av sig en ganska bra bit. Sen gick jag och hoppade två vändor på 1 m och det gick bra. Sedan höjde jag och så började Tobbe bocka och vägrade gå mot hindren. Så jag tog en tur till i galopp och hoppade sen på 1,10 som gick jättebra :) Så nöjde jag mig med det sen. Herregud så mycket energi den ponnyn har!
Tråkigt nog regnade det hela tiden och även hela kvällen/natten/morgonen. Men men, vi överlever väl :) Fast solen får gärna komma till Karlstad imorgon, eftersom det äntligen är tävlingsdags igen! :D


Idag:


Idag ska jag gå ut och ta en lagom ridtur med Tobbe, kanske mamma följer med på Exando också :) Men vi väntar nog ett tag och hoppas att regnandet avtar.


Imorgon är det ungefär 75 starter innan mig så vi behöver inte åka så jättetidigt, skönt! Jag ska som sagt starta 90 & 100 cm. Usch, nu blir jag nervööös!

Tillbaka igen!

För imorgon slutar vi ju skolan och det är dags för det efterlängtade sommarlovet att komma! Shit så jäkla härligt!

Jag kan ju bara skriva lite snabbt här att igår fick Tobbe vila, pga sin hov som inte är helt 100. Men Exando fick sig allt en tur iaf :) Vi gick nämligen och hälsade på sin gamla kompis Milton! De blev glada över att se varann igen, men inte lika glada när vi var tvunga att gå tillbaka :/
Det blev en ganska jobbig tur för Exando, han va lat så jag fick driva hela tiden för att få honom kvar i galoppen :p Minus besöket hos Milton tog ridturen lite drygt en timma, men Exando va inte särsilt svett när vi kom hem, så han måste ha riktigt bra kondition nu (y) :)

Imorgon slutar vi som sagt skolan, redan klockan 20 över 9!
Så då ska jag ta mig en tur med Tobbe eftersom hans hov såg/kändes prima idag, och sen kanske jag frågar Amanda om jag får komma och hoppa något språng på hennes hinder. Det var ju ett tag sen jag hoppade så det behövs inför tävlingen på söndag! :)

Nu måste jag duscha och sen sova!

Ingen dator.

Jag har varit superdålig på att uppdatera, jag vet!
Här kmr förklaringen:


Nu när hästarna står på sommarbete bor jag typ där (i Metbäcken) och det är så tragiskt att det inte finns någon dator där! :( Därför får ni ett inlägg nu (när jag är i Lämbacken och hämtar saker) om vad som händer.

egentligen skulle jag ha tränat idag för Thomas, men igår när jag red Tobbe kändes han inte helt frisk. Hans högra framhov verkar lite öm, för när vi gick på "stora småsten", snubblade han typ hela tiden :/ Och när jag kände på den när jag kom hem var den hoven aningen varmare än den andra. Så jag ställde in träningen och gick ut och gikc med honom idag och ska även göra det imorgon.
Hans öga är också bättre, inte svullet eller så, men det bildas forfarande massa var och det rinner ur det. Så han ska få ha på sig Exandos flughuva om jag hittar den tills vi har beställt en egen till honom.

Till helgen är det ju tävling, så vi får verkligen hoppas att Tobbe kvicknar till nu!

Jag har en massa nya fina bilder också, men kameran ligger oladdad i Metbäcken :/
Nu  måste jag åka igen, jag uppdaterar så fort jag får tag på en dator!

Söndag.

Idag har 3 av mina 6 syskonbarn sovit här, så det är ingen lugn och ro inte!
Idag tänkte vi att jag och mamma ska rida hästarna på grönbete eftersom vi fått resultaten från mask-provet. Det visade sig att Tobbe inte hade någon mask alls, men Exando hade mycket. Därför får Exando gå i en hage som inte växer så jättemycket gräs i och Tobbe får hålla sig ifrån den helt enkelt :p
Så idag blir det alltså en ganska rejäl uteritt för båda pållar :)
Bildbomb

Här kmr några bilder från konfirmationen :)Handpåläggning.Väntar på att få den efterlängtade bibeln.När det va klart i kyrkan.
Haha, 'happy'face på alla! :D


Faster, faster, mamma.


Massa folk.


Mera folk.


Massa folk.

Seriösa bilder :


Oseriösa bilder:


haha! :D
Jag har ca 200 bilder till från idag, men det dröjer jättelänge innan bilderna laddas upp så det får räcka för denna gång!
Nu vill hästarna ha mat och sen vill jag ha en säng :p

Dagens ridpass.

Tobbe.

Gick upp tidigt idag eftersom jag ville hinna rida Tobbe och så :) Tog som sagt dressyrpasset idag.
Körde ganska länge och insentivt då jag kände att vi behövde träna en del.
Efter uppvärmningen red jag igenom L:C2 pogramet. Det vi behöver träna på är efter fri skritt, att Tobbe inte drar rätt fram som han kan göra, utan formar sig ordentligt. Annars kändes det okej i slutet och sista gången kändes det riktigt bra :)


Sen började min konfirmation klockan två i kyrkan, tog kanske 45 min sen va det över. Eller ja, nästan. Den roliga biten va ju kvar, med alla blommor och presenter och allt :) Fick en massa fina saker och det känns skönt att efter denna helg är det slut med allt detta prat om Gud och Jesus!

P.S Nu har mamma äntligen köpt kameran som hon länge tittat på (Canon 1000 D)
Så bilder kommer! ;)

Gårdagens ridpass.

Igår tänkte jag ju rida dressyr med båda hästarna, men så blev det inte. Först och främst hjälpte jag Karl (morfar) att kapa och klyva ved, sen testade mamma lite olika frisyrer som jag ska ha idag på konfirmationen :) Och så va det så himla varmt, så jag sa att vi rider barbacka till älven (ligger ca 1,5 km härifrån) och låter dem plaska lite :)
I början ville varken Tobbe eller Exando gå i, så jag hoppade av och gick ut i vattnet (med skor, strumpor och byxor) så då följde Tobbe med :) Det va inte så kallt som jag trodde det skulle va och Tobbe började så klart "gräva" med hovarna så jag fick vatten över hela mig x) Sen drog han iväg längs älven så jag ramlade pladask på rumpan! Haha! :D
Vi va säkert i i en kvart innan vi gick upp och så tog vi en galopp hem :) Det gick faktist bra att galoppera på Tobbe, men traven ska vi inte ens tala på..   höhö

Nu ska jag ut och rida (07:46) annars hinner jag inte. Nu har det inte hunnit bli så varmt heller, så jag tar dressyrpasset idag ist :)Sista skoldagen!

Ojojoj va skönt! Idag gör vi den sista riktiga skoldagen! Nästa vecka blir det bara en massa kul och sen på fredag är det sommarlov! :D


Igår hade jag sista konfirmations-träffen också, till helgen tar jag ;)
Så igår fick hästarna vila och fotbollsträningen orkade jag inte gå på :p

Denna helg var det också meningen att jag skulle träna för Leena, men i och med att jag tar konfirmation så blir det inget, tyvärr :/
Men idag kör jag ett dressyrpass här hemma, så får vi se hur han känns idag :)
Tobbes öga är lite bättre också, vi ska fixa koksalt nu så det blir ordentligt rengjort. Sen ska jag köpa en flughuva åt honom så han blir lite skyddad iaf :)Dagens ridpass.

Tobbe.

Tänkte ju köra dressyr idag, men Tobbe va helt knäpp. När jag skulle trava och kramade i tyglarna fattade han galopp och jag fick honom knapp i trav alls. Så då blev jag bara sur och sen började Tobbe med sina bakuter osv.. Så jag fattade galopp och lät honom springa av sig lite, så det gick och arbeta med honom.
Efter det blev det bättre, så jag körde igenom L:C2 pogrammet tre gånger, sista gången gick hyfsat förutom att jag glömde pogramet >< Tobbe skötte sig iaf :)
Vi har tvättat hans öga också, så nu verkar det vara lite bättre. Vi får väl avvakta och se om det blir bra, annars får vi väl låta någon titta på honom.


Både igår och idag har mamma varit ute och gått/sprungit med Exando.

Hemma från träning.

Träningen idag kändes jättebra!
Uppvärmningen var väl inte den bästa, Tobbe kändes het, som om han ville springa, men bjöd andå inte riktigt på hindren.. Men i slutet när vi hoppade en liten bana på kanske 1 m plus/minus , kändes det toppen! :)
Tyvärr dog kameran i början av uppvärmningen, så det blir ingen film :/

Tobbe har också blivit biten/fått något i ögat för han är lite svälld, det rinner ur ögat och det är lite varig i ögonvrån. Vi får tvätta med koksalt så får vi se om det blir bättre.


All my thoughts, is about you,
I will always be near you and talk to you,
If your not around, I'm looking fot you,
Damn it, I think I'm in love.

Träning.

Nu åker och jag och tränar med världens bästa ponny :)
Film kanske kmr senare.

Schema v.22

Måndag:

Uteritt båda.

Tisdag:

Hoppträning med Tobbe.
Vila Exando.


Onsdag:

Dressyr med Tobbe +galoppbommar.
Dressyr med Exando.


Torsdag:

Vila båda.


Fredag:

Uteritt- kondition med båda.


Lördag:

Uteritt med båda om det hinns.


Söndag:


Klättring med båda.


RSS 2.0