Dålig uppdatering

Och förklarningen är den att ett utav mina 6 syskonbarn fyllde ett denna vecka så vi åkte dit idag och firade honom :)
Ikväll kmr nog jag och mamma ta oss en tur på hästarna, antagligen blir det en vanlig uteritt :) Vädret är lite bättre nu också så vi får hoppas att det håller i sig!

Imorgon åker Pluto hem så jag tänkte ta lite kort ikväll med förhoppningar om lite solsken ;)


Caspen :)

Dagens ridpass nr 2

Exando.

Red här på åkern med honom. Visst hade det inte gjort något om han var lite piggare, men han va så duktig och fin så det gjorde inte så mycket :) Det är lite roligt att rida Exando för det går liksom inte att "jobba" ner honom i form, eller ja, det går väl men det gtar typ en halvtimme >< Så istället är det bara att hålla tyglarna sträckta utan att krama något och bara hålla om stadigt med benen så formar han sig själv :) Så till och med med min 2-åriga systerdotter går han i form x)
Nog om det, jag gjorde endel tempoväxlingar och sådär. Sen red jag igenom dressyrpogrammet och det kändes bra :) Jag kan det ordentligt iaf! Sen tog jag och hoppade de små 50-cm hindren som stod uppe och det tyckte Exando va super kul :)Dagens ridpass.

Tobbe.

Tränade dressyr med honom idag, som jag skrev förut. Började först och hoppa lite på de små hindren och se till att ha kraft i galoppen och det kändes bra! Sen tränade jag endel på övergångar med många halter. Jag tycker han blir lite hård i munnen med det bettet, fast i och för sig blir han ju bättre och bättre ju längre vi tränar så :) Iaf så gick vi bort på en större åker där jag tänkte rida igenom dressyrpogrammet. Jag lät honom springa av sig lite innan på pkern men det borde jag inte gjort, för han blev jättehet av det. Så efter 'fri skritt' är det ju trav och sen galopp rätt så fort och när jag gjorde galoppfattning bara rusade han iväg så jag gjorde om allt och då började han töla så som han brukar, vägra gå åt det hållet och bara bocka och töla och försöka springa hem -.-' Jag hade ju spö med mig så jag piskade till han ett par gånger och fick honom lugn. Sen va han snäll och gick åt andra hållet och sen skötte han sig perfekt! Stressade inte i galoppfattningarna utan väntade på mig :) Det är min pojke det ;)


Jag har nyss varit ute och gått med Pluto också (en längre tur nu, tog bara en kortis imorse) och nu ska jag gå och rida Exando :)Lära sig dressyrpogram.

En gång anmälde jag mig faktist till en dressyrtävling med min gamla ponny Milton. Tyvärr blev den dressyrtävlingen inställd p.g.a för få anmälda men jag tränade ju ändå in pogrammet jag tänkte rida, och då fick jag ett tips från en ridlärare att man kan "rida" pogrammet hemma på en matta eller bara på en ganska stor yta (du är hästen då :p)! Faktist rätt så smart och jag lär mig pogrammen fort med hjälp av detta! :) Testa det om du har svårt för att komma ihåg pogrammet.

Har du något bra tips hur man kan lära sig dressyrpogram? :)


Milton


Fredag.

Idag ser det ut att bli lika dåligt väder som igår, suck! Hoppas det blir bättre senare..

Idag ska jag träna dressyr med Tobbe, även med Exando tror jag :) Jag ska träna mycket på dressyrpogrammet med Tobbe och lite sidvärts. Idag tar jag det vanliga dressyrbettet, alltså det tvådelade med fasta ringar, och så tar jag med ett spö så får vi se hur det funkar. Jag ska även hoppa småhindren och se till att ha kraft i galoppen :) Och det blir nog undefär samma för Exando. Men först får jag gå ut och gå en sväng med lilla Pluto :)

Vi får hoppas det blir bättre väder imorgon, för jag tänkte nämligen fråga mamma om hon kunde ta kort när jag hoppar med Pluto, det borde bli fina bilder :) Och så tänkte jag ta lite nya bilder på hästarna också :) Och även ta kort när jag rider med solglasögonen, för cavalli (tror jag det hette) ville att jag skulle lägga ut bilder på dom :) Jag kan ju säga att de sitter bra och är snygga! ;D


Dagens ridpass

Mamma kom förut runt tre och då gick vi ut och red en sväng. Vi tog den "vanliga" rundan i skogen, alltså ingen klättring idag. Jag får ta det en annan dag ist.
Iaf så va Tobbe såklart pigg men inte lika som han brukar när vi är ute med honom! Jag tycker han har blivit mycket lugnare -särsillt i galoppen -på senare tid och det är ju bra :) Han vi inte alls lika stark och drog inte i galoppen som han brukar. Något som har hjälpt mig endel på sistone när vi är ute och galopperar så är att jag lyssnar på takten i frambenen. På så sätt märker jag bättre om han ökar och kan liksom hålla bättre koll, känns det som :)

Den "vanliga" rundan är väldigt rolig att rida, även om vi oftast rider den när vi är på uteritt. Kortfattat är det mest stigar och lite smalare skogsvägar utan trafik. Det varierar ganska mycket på underlag. Ibland är det en fin jämn skogsväg där man kan springa på lite, sen är det lite rötter och så ivägen så hhästarna får träna på att lyfta på benen och titta vart dom sätter ner hovarna, sen är det lite upp och ner och diken man kan hoppa över, snäva svängar som är superroliga att galoppera genom :D Och på ett ställe är det stubbar på sidan av "stigen" (lite bredare än en stig), så där tänker jag att det ligger en bom över så får jag träna lite på att se avstånd också ;) Man kan träna på nästan vad som helst när man är ute i skogen och rider, sånt som man inte tänker på! :)


En gammal bild från en träning i våras. Hans fina frambensteknik syns väl på denna :)

Bloggtävling

Klicka här

Spindlar

För ett tag sedan hade pappa suttit ute och läst en kväll. Sedan la han boken ute på veranda-staketet och där låg den under natten. Morgonen därpå såg den ut såhär:Lite läbbigt va? ;)  En massa små spindel-bäbisar hade invaderat boken och hängde överallt! Tänk va jobbigt det måste ha varit för mamman att klämma ut alla dessa?! haha x)

Schema v.31

Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr
Fredag: Vila/skritt
Lördag: Klättring
Söndag: DressyrEftersom vi snart ska debutera dressyr tillsammans så  har jag lagt in ett extra dressyrpass i schemat. Senn ska jag också se till att vi hinner träna för Veroncia minst en gång till.

Torsdag

Idag står det klättring på schemat och det passar väl bra. Fast just nu SPÖREGNAR det ute >< suck! Jaja, vi får väl hoppas det ger sig så småningom, för jag har ingen lust att gå ut och rida nu, om jag ska va ärlig!Nu har jag också anmält mig till ett meeting den 14-15 augusti hos Färjestad. Det är ett speciellt meeting detta, hoppning på lördag och dressyr på söndag! Riktigt roligt tycker jag eftersom Tobbe är en riktigt allroundponny :) Iaf så ska jag hoppa 90 och 100 cm och endast va med på en clear round- L:C1. Detta blir ju första dressyrtävlingen för mig över huvud taget! Men som tur är så är ju Tobbe rutinerad, så jag behöver bara rida så går det nog bra.., hoppas jag! (Jag blir nervös bara jag tänker på det! :s)
Det va ju ett tag sedan vi tävlade, p.g.a att vi glömde vaccinera och då fick vi ju göra om grundvaccinationen. Jag tror inte att det påverkar varken mig eller Tobbe, det ska bara blir riktigt roligt att få tävla igen! :D


Jag och Tobbe sist vi va i Färjestad. Kom 2:a i L:Cn- 0+0 med 1 tiondel till ettan :)

Dagens ridpass nr 2

Exando.

Red Exando här på åkern. Gjorde typ samma som jag gjorde med Tobbe, alltså försökte få mer tryck i galoppen. Det va mycket svårare på Exando eftersom han är ganska svår att få taggad :p Iaf så tog vi några språng på de små hindren vilket gick bra. Sedan tränade jag lite mer dressyr. Gjorde sidvärts/öppna/sluta efter långsidorna. Öppna gick bra men sluta va lite svårare, dock blev det bättre efter vi gjort det ett par gånger.
Sen satte jag upp hindren och i slutet hoppade vi en liten banan med 5 språng (endast räcken) på 115-120 cm och det gick prima :) Hoppade bara lite eftersom han är ganska gammal - 21 år! :p

Klockan är nu halv elva och jag ska gå till sängs!

Men just ja! Jag red ju med solglasögonen för första gången också! Solen hade dock redan gått ner, men ändå :p De va väldigt bekväma och satt på plats bra :) Och så är dom ju rätt så snygga också ;)


Exando

Nya stövlar

Igår va första gången jag använde mina nya stövlar också! Och det kändes att dessa va 300 kr billigare än de andra jag har (som tyvärr gått sönder). Dessa va mycket stelare än mina gamla. Antagligen för att dragkedjan är rak på dessa, på de andra är de ju svängda och det är verkligen ett stort plus! Något annat som va negativt med de nya stövlarna är att dragkedjan är ganska krånglig att få upp´då det sitter en läderbit på insidan som ofta hamnar "i" dragkedjan. Det positiva är att de är snygga och inte allt för dyra :)

Mina gamla stövlar:Från Hööks för 1699:-


De nya stövlarna:Även dessa från Hööks för 1299:-

Dagens ridpass.Tobbe.

Tobbe va suuuper idag! :D
Redan när jag gjorde iårdning honom märkte jag att han va pigg och lite stressad av något, faktist. Så jag förstod att han skulle titta på allt möjligt så jag tog pessoabettet och ett spö. Tur va väl det, annars skulle jag inte fått honom och gå över bron :p
Som jag skrev igår hoppade jag de små hindren som stod uppe (typ 60 cm) i början och slutet av passet. Först värmde jag upp honom då såklart, sen lät jag honom springa på i galopp på långsidorna så han skulle bli lite mer upphetsad och därmed få ett bättre tryck i galoppen. Det funkade precis som jag ville! Han va het och tryckte på hela tiden och överhoppade i 'bôtt' :)
Sen tränade jag ju dressyr också. Jag måste säga att han går mycket bättre på pessoabettet, han blir inte alls lika hård och jag slipper bli hård i handen. Tränade en del på det vi gjorde på dressyrträningen för Veroncia - sidvärts efter långsidorna, tempoväxlingar och sen gick jag igenom dressyrpogrammet samt gjorde några galoppombyten. Han va verkligen klockren idag! :D


Älskade ponny!


Onsdag

Idag blir det som vanligt :p Ut och gå med Pluto, rida, ut och gå med Pluto, rida x)
Iaf så blir det dressyr för Tobbe och även för Exando (tror jag).
Det ser ut att bli bättre väder också, det är ju bra, så kanske man kan bada också :)

Jaja, nu får jag väl rasta hunden :p

Hoppträning

Träningen idag gick bra :) Vi tränade mest på snäva, typ omhoppningssvängar. Hoppade i ett 'S' först med svängar och så sen hoppade vi bara rakt och det gick bra :) Sen hoppade vi en liten bana och det gick super tycker jag! Hoppade dock inte så högt, vi var tre styckna som tränade idag - Jag, en b-ponny och en c-ponny. Men jag kom bra till hindren och det flöt bara på.
Men jag måste verkligen få ett mycket bättre tryck i galoppen för att kunna hoppa högre! Så jag fick träna på det på slutet mot ett högre räcke. Kom på det tre gånger och sista gången kändes det bättre. Imorgon, efter eller före passet tänkte jag låta honom springa på åkern så han blir på hugget, sedan ta ihop honom men bibehålla trycket och jobba lite på småhindren. Det borde funka.
Skriver väl mer om det imorgon :)


Hoppträning

Igår fick jag reda på att det är hoppträning för Thomas idag klockan 5 :) Så jag får byta plats i schemat och ta hoppningen idag då och dressyren imorgon.
Vi måste åka tidigare, vid typ 2 för jag ska in på banken och hämta ut pengarna för sommarjobbet :)
Iaf så vaknade jag rätt tidigt idag (halv 7) så jag hinner rida Exando nu innan vi åker. Jag ska även gå en sväng med Pluto också :)
Så ser min dag ut idag. Hoppas det håller upp från regnet under träningen sen, nu ser det väldigt molnigt och blött ut :/ Jaja, lite regn har väl aldrig skadat någon :p


Dagens ridpass.

Jag och mamma tog oss en kvällstur med pållarna :) Tobbe va såklart jättepigg eftersom han vilade igår. Vi tog en lite längre tur och galopperade på en jättefin, sandig väg utan trafik. Helt perfekt! Sen hamnade Tobbe efter när vi skulle galoppera och de ville han inte! Så han gjorde ett rejält bocksprång så jag hamnade ur balans och så drog han förbi Exando sen, haha :P
Sen kom jag på hur jag ska göra för att han inte ska spöka sig när jag rider ner i form! Jag ska använda låret och sitsen mer istället för vaden. Då bråkade han inget och det kändes som jag hade bättre koll på honom, att han va lite mer samlad och det är ju bra :)


8 månader (L)

Idag har jag haft Tobbe i 8 månader! Och det har nog varit de bästa månaderna i mitt liv :)
Tiden har gått så himla fort!
Här är några blider:


Från den första tiden
En av de första träningarna, hoppar 1,20Första hopptävlingen, 0 fel i L:D, 0+0 fel i L:C - precis utanför placering

L:C (90cm)Hoppar 1,05 på en klubbtävling med 4 fel


Andra tävlingen gick dåligt p.g.a att jag bara hade skrittat dagen innan.
Ramlade av första klassen, 8 fel i andra och 4 fel i tredje (lagtävling
)Fotostund i hagenDebuterar L:B med 0+0 fel = vinst! :D
(hoppade även en L:c den dagen, vinst även i den klassen :) )L:B (100cm)Vi började träna dressyr för LeenaSen har vi fortsatt tävla L:C, L:B hoppning med bra resultat, tränat dressyr för Leena och Veronica och nu ska vi strax debutera dressyr :) Det är det vi hunnit med under åtta månader!


Toblerone är världens bästa ponny! (L)

Schema v.30

Måndag: Uteritt båda
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Klättring
Fredag: Dressyr
Lördag: Lugn uteritt
Söndag: Styrka (stuts)

Måndag

Nu är det en ny vecka och jag tänkte fixa ett schema. Det har liksom blivit bortglömt under sommaren. Men nu ska det bli årdning igen! Snart är det ju dax för dressyrdebuten också, så jag får allt ta och träna på nu!
Efter att schemat är fixat ska jag gå ut med hunden, det blir väl den vanliga turen till hästarna och tillbaka :)
Sen ska jag höra om mamma ska med ut och rida eller om hon har annat för sig.
Det är väldigt blött ute, tyvärr. Enligt mig har det inte varit någon vidare sommar inte.. :/
Aja, nu får jag fixa schemat.


Kvällspromenad

Jag och Pluto har nyss varit ute och gått en liten sväng till hästarna :) Det värsta när jag är och kollar till hästarna är när jag ska gå igen, för Tobbe följer efter ända tills han inte tar sig längre och så står han där och tittar tills jag inte ser honom mer. Då känns det inte så kul att gå därifrån :p
Iaf så va jag och pappa ner till syrran och hälsade på förut en sväng, drack kaffe och myste :)
Nu är klockan ganska mycket så jag ska strax gå och lägga mig, rätt så trött!


Förresten så är jag med bland finalisterna om beckans blogg hos http://isabellaf.blogg.se/
En röst skulle betyda mycket! :)Fina pålle :)

Folkrace

Idag är det motorbanans dag och jag ska va med och köra >< usch va pinsamt! Klockan ett börjar det och innan dess måste jag ha kört lite här hemma, annars går det inte! Jag pappa och Pluto har varit och hälsat på hästarna som mår finfint :) Vi får se hur det blir med ridningen idag, kanske att jag hinner ikväll.. Måste dra, Ciao!

Transport- sadelkammare?

Nu när vi har hästarna hos mormor och morfar har vi ingen direkt sadelkammare så vi använder transporten till det! Väldigt praktist tycker jag, utom när vi ska använda den.. :p Iaf så har vi hängt Exandos sadel och Tobbes hoppsadel på de främmre bommarna i transporten och så har vi dressyrsadeln på en sadelbock som står i ett skjul. Sen har vi alla andra saker stående framme och tränsen hänger typ lite här och var i transporten x)
Tog ett par bilder:


Lite rörigt, men praktist :)

Dagens ridpass.

Idag blev det ett lugnt pass för Tobbe. Ebba red lite först, skrittade igång honom lite åt mig :)
Sen satte jag mig upp och red lite på en åker. Gick först igenom gångarterna och gud va fin
han va idag! Inte alls hård i munnen trots att jag hade ett mildare bett idag än på träningen igår.
Jag typ repeterade det vi tränade på igår, ändra steglängd, galoppombyten, sidvärts, öppna, sluta.
Och han va väldigt lydig, särsilt i munnen. Lyssnade och gjorde som jag sa och han kändes
verkligen fin :) Så det blev ett väldigt kort pass på kanske en kvart. Men det va ganska kvavt ute
så det blev ganska varmt åt honom ändå.

Pluto och jag har varit ute och gått typ 4 km och jag tänkte ta en längre tur lite senare ikväll. Jag
testade även att hoppa lite med honom och det tyckte han va kul! :)
Hoppas det är okej för matte bara... :)


Uvex solglasögon

Som sagt vann jag ett par solglasögon hos Tävlingsryttaren och det har kommit nu! Och dom är snygga! :) Fick även med två extra glas så jag kan byta om det behövs. Också ett fodral var med ;)
ehe, ja.

Det kmr särkerligen fler bilder när jag rider med dom :)

Besök

Idag gick jag upp tio över 6 för att jag ska va hundvakt en vecka när Julia är i Mallorca :) Pluto heter han och är nån sorts terrier :p Det kommer antagligen en del bilder.

Inatt (och även förra natten) sov Ebba i Lämbacken så hon kommer väl snart och ska rida. Och galoppera och allt vad hon ska göra ;) hehe.
Iaf så får hon väl rida lite och sedan rider jag (och kanske mamma om hon ska med) lite hårdare. Det blir nog en uteritt idag :)


Lilla Ebba :)

Dressyrträning för Veronica

Träningen gick bra. Vi började med att kolla formen lite, den kändes bra men han blir lite hård och stark i munnen ibland. Iaf tränade vi mest med sidvärts/öppnor/slutor efter långsidorna och diagonalerna. Det tyckte jag va lättare än att göra vanliga sidvärts som vi brukar. Tobbe tog skänklarna bra och det gick faktist lättare i vänstervarv.
Sedan gjorde vi även ett par galoppombyten som gick jättebra, verkligen! Tobbe gör fantastiskt fina byten! :)
Sen avslutade vi med tempoökningar i trav och galopp. Det gick bra och det ska jag fortsätta träna på med här hemma.

Nu ska vi grilla! :)
ha det.

23 juli

Som sagt träna dressyr för Veronica klockan tolv. Det ska bli kul, hoppas Tobbe är fin idag :)
Efter det ska jag väl rida Exando också, det verkar bli varmt så det blir nog ganska sent det.
Idag tror jag det blir lite dressyr för honom, det behövs. Tränar nog endel på att få honom
lite smidigare och hitta en bra form. Sen kör jag igenom något dressyrpogram så jag kan
det.

Träningen idag blir också första gången jag rider i de nya ridstövlarna. Tänkte bara ha dom på
träningar och tävla.

Nu måste jag allt gå och göra iårdning min pålle :)

TipsDen där tuben till höger på bilden köpte jag (mamma) på en hopptävling där en affär hade lite hästsaker med sig och hon som sålde rekommenderade denna så vi köpte den. Och den va verkligen jättebra mot typ allt! Såhär står det på tuben:

"Mjukgörande, lätt antiseptisk, avsvällande, vid muskelömhet, ansträngda ben och senor, torr hy eller liknande sommarhudproblem och är insektsavstötande."

Rekommenderar verkligen denna! Förra sommaren blev Exando väldigt biten särsillt framme på bröstet och detta va nog den smörjan som hjälpe bäst mot såren och som höll undan flugorna bäst. Tobbe har också fått sår mellan frambenen fast lite längre bak, typ där sadelgjorden sitter. Och sen vi klippte isär tuben och fick ut lite till och såret läker mycket bättre nu, tycker jag iaf :)

Dagens ridpass.

Maja följde med mig ut och red hästarna idag :) Vi tog en uteritt, det va rätt så varmt ute så vi tog en sväng där vi kunde gå över älven så hästarna fick svalka sig lite. Det va skönt! ;) Tobbe va såklart pigg, drog på som bara den när vi gick ut på en åker :p Så det blev en lagom tur inför dressyrträningen imorrn :)

Nu har jag även varit och badat i älven och det va skönt att svalka sig efter en svettig ridtur ;) Om några timmar åker jag väl ner mot byn för en rejäl cykeltur runt sjön :)


Söta Caspian badar


Bloggtävling


Klicka på bilden och var med du också! :)

Torsdag.

Idag blir det uteritt med Tobbe och även med Exando. Förhoppningsvis kan mamma följa med. Imorgon ska jag träna dressyr för Veronika så det är bra om Tobbe blir av med lite energi idag ;)
Senare ikväll, runt klockan 6 ska jag åka och cykla runt Kläggen, typ 13 kilometer. Usch va jobbigt, men gud så skönt det ska kännas efteråt ;)

Tack för besöksrekord igår! :)

Yes!

Ibland har man visst tur ändå! Jag vann ett par solglasögon! :D
*överlycklig* :D haha


Kläder

Det här köpte jag när jag va i Karlstad, minus hästsakerna:


och dessa:


Grodor

Förut var jag och plockade smultron efter vägen och jag såg hela nio grodor! Jag tycker dom är sååå söta! iaf dom små :p Och så himla gulliga att ha i händerna! förutom när dom kissar .. :p Fast dom kanske hade simmat bara.. haha.
Jag hittade en jättefin en, nästan helt svart, det har jag aldrig sett förut. Tyvärr tölar min gamla mobil så jag kunde inte ta kort men jag hittade några bilder på google :P

Ett ointressant och knäppt men roligt inlägg ;)

Dagens ridpass.

Tobbe.

När jag ändå hade stutsen uppe tänkte jag att jag kan ju köra styrka med tobbe idag. Körde samma som jag gjorde med Exando igår. Han jobbade på bra, körde typ 8 varv allt som allt. Hade även med två högre räcken och till slut satte jag ihop det till en liten bana. Han jobbade på bra och det kändes att han var högt över när jag hade ett räcke på 1,10 :)

Exando får vila idag för jag ska på folkrace :)

Dagens ridpass nr 2

Exando.

Ställde upp åtta stuts här, sedan in på en liten volt och hoppa ett hinder och så runt och på stutsen igen. Körde det kanske två gånger och sen höjde jag och körde två gånger till osv. Han jobbade på bra och hostade inget :) Körde kort och insentivt.


Nu ska jag sova.

Hemma

Vi har nu kommit hem från kusinen och det var en söt ponny hon lånar sig! En 17-årig valack.
Vi är säkra på att det är mycket new forest i den för den va precis som Exando fast i en mindre storlek :p Han kändes mindre än Tobbe, men d-ponny var han ju iaf. Enligt mig varkade han välriden, gick ner i formen direkt och var lydig med hjälperna. Lite småseg så men det gjorde inte så mycket. Jag fick även hoppa lite på grannens tomt, och han hoppade riktigt bra! Satte upp hindret så det låg snett på 100-1.10 så det var väl typ 1.05 i mitten och han hoppa på som inget :) Med lite mer träning och bättre kondition skulle man allt kunna tävla den ponnyn :)
Jaja, nog om det.
Så fort mamma är klar så åker jag till hästarna och rider Exando. Sätter som sagt upp några stuts så får han styrketräna lite :)


Tips

Trampar din/dina hästar ner typ hälften av allt gräs i hagen?

Gör då som vi gjort i sommar!
Vi gjorde en mellan stor hage ifrån början. Sedan när de ätit upp allt där, flyttade vi in hagen från ett håll och ut åt det andra där det finns gräs. Men ta bara en remsa i taget. Och så väntar du någon dag tills du ser att allt är uppätet och flytta då ett hack till. Våran hage är helt rensad av gräs och det har även underlättat med arbetet. Du behöver ju inte göra så mycket, egentligen, baraq flytta på några stolpar (om du inte använder trä-stolpar då).

Tips

Trampar din/dina hästar ner typ hälften av allt gräs i hagen?

Gör då som vi gjort i sommar!
Vi gjorde en mellan stor hage ifrån början. Sedan när de ätit upp allt där, flyttade vi in hagen från ett håll och ut åt det andra där det finns gräs. Men ta bara en remsa i taget. Och så väntar du någon dag tills du ser att allt är uppätet och flytta då ett hack till. Våran hage är helt rensad av gräs och det har även underlättat med arbetet. Du behöver ju inte göra så mycket, egentligen, baraq flytta på några stolpar (om du inte använder trä-stolpar då).

Dagens ridpass.

Tobbe.

Tobbe va superfin idag! Tog som sagt en liten runda först, för att han inte skulle va så pigg till dressyren. Sen gick jag ut på en åker med honom. Först trodde han att han skulle få springa men så styrde jag in honom på en volt och vips!, så blev han jättefin. Det är något jag gillar med Tobbe, han ställer om sig så fort.
Iaf så galopperade jag lite, gjorde lite galoppombyten som funkade så bra! Även den förvända galoppen känns lite mer samlad än den gjort förut.
Sen gjorde jag även ett par skänkelvikningar åt varje håll och de känns så mycket bättre nu! Visst är de inte bra än, men vi är på god väg :) Sen tränade jag även lite på galopp-skritt-galopp-halt-galopp och gud så lydig han är! Han förstår direkt vad jag menar bara av att jag sätter mig lite tyngre i sadeln. Utbildad ponny=fantastisk kul! ;)
När jag kände mig nöjd lät jag honom öka farten lite längs åkern. Sen kom jag hem och övade lite med bommarna. Och fastän vi kört insentivt ganska länge då var han busig och pigg ändå! Haha, hoppade över bommarna ;)

Exando får sitt pass lite senare, efter besöket hos kusinen :)Tänk, snart är det vinter igen! :(

Tisdag

Gud va fort dagarna går! Tyckte inte det va länge sedan sommarlovet började.. :s

Idag ska vi iaf åka och hälsa på min lilla kusin (typ 8 år) som lånar en d-ponny nu i tre veckor tror jag. Så jag skulle få komma och rida lite :)
Så innan dess ska jag ha ridit båda pållarna har jag tänkt mig. Tobbe vill jag träna dressyr med, men eftersom jag inte hann rida honom igår kommer han va för pigg för det. Så jag tänkte köra ett blandat pass med en uteritt och sen ett dressyrpass. Det blir nog bra :)
Och Exando kör jag stuts med idag för det hann jag inte sist.
Om jag ska hinna detta får jag nog snabba på nu! ;)


Hemma

Nu är klockan halv elva och jag är äntligen hemma! Jag väcktes imorse av mormor som skulle hämta mig (jag var inte förbered på en shoppning dag, glömde att ställa klockan igår). Så strax efter nio bar det av.
Detta köpte jag:


Från hööks:

*Stölvar
*Benlindor (matchar kavajen)
*lädertvål
*vantar
*tröja

Det schabrak jag skulle ha fanns inte i rätt storlek så vi ska beställa hem det ist. Och flugtäcket ska vi beställa från börjes.

Kläder:

*Shorts med hängslar
*leggins
*stickad tröja
*Typ jeansleggins


Mycket var det rea på + att mamma betalade jeanslegginsen så det kostade inte mer än runt 2000 kr! Jag tyckte det var rätt så bra ändå :)

Nu är jag trött, så natti!

Dagens ridpass.

Mamma följde med ut så vi tog oss en tur. Tobbe var ganska pigg, men rätt lugn ändå. Fast han får 'spel' ibland och beter sig som ett litet barn som är i trotsåldern >< Så om jag trycker på och ber honom att gå framåt (typ om jag bara ska vända eller göra framdelsvändning eller så) gör han bara tvärtemot och backar istället. Oftast bär det av ner i diket och om jag fortsätter trycka med skänkeln backar han bara ännu längre ner i diket plus att han försöker slänga av mig. Tillslut ger han sig och lyssnar med det efter många om och män.
Aja, nu ska jag titta på TV :)
Gonatt.

Flughuva - ett måste!

Nu på sommaren när det är så mycket flugor, bromsar, knott och andra insekter som biter hästarna är flughuva verkligen ett måste! I början av sommaren hade vi ingen flughuva på Tobbe så p.g.a att knott hamnade i hans öga fick han en infektion och vi fick behandla med typ en salva han skulle ha i ögat.
Men igår när jag kom dit hade det regnat och det fortsatte det göra, så jjag tog av huvan och hängde den på tork. Och när jag hälsade på dom imorse var Tobbes ena öga så svällt att han knappt såg nått! Så imorgon får mamma ringa vetrinären.. :/
Så jag råder alla att alltid ha flughuva på hästarna!


Det finns olika sorter, dessa är alla från Hööks:Denna använder vi till Tobbe. Och jag tycker den är super! Funkar dock inte på Exando som ofta rullar/kliar av sig/har sönder den.


Så till honom köper vi en lite 'hårdare', det blir nog antingen denna:

(gillar dock inte att öronen inte har något skydd).


..eller denna (troligen blir den denna):
Vi ska även köpa ett flugtäcke till Tobbe. Exando har redan ett och det är också en jättebra sak att använda på sommaren. Förut har vi inte haft något täcke till hästarna men nu i sommar köpte vi ett till Exando som blir helt uppäten av bromsar och knott och han har knappt ett bett på hela sig!

Detta tror jag vi köper till Tobbe, från Hööks:Blir era hästar ätna av bromsar och sånt?


Shoppning

På måndag ska jag och mamma åka till Karlstad på shoppning. Vi ska in på hööks och det här ska jag köpa:

1 schabrak
1 huva
1 par stövlar
Massa kläder


Nu ska jag soooova.


Dagens ridpass.

Tobbe.

Tog en tur barbacka idag. Det typ spöregnade under hela ridturen så jag gick uppför berget och så gick jag ner igen. I vanliga fall brukar jag gå upp och ner för en backe, men jag hade lite dåligt med tid och så.

Snart kommer några kompisar hit och vi ska grilla och ha det mysigt :)

Ha det bra! :)

Lördag

Idag ska söta Jonna döpas klockan tre :) (min systers dotter). Så jag måste snart åka och rida en pålle. Idag blir det uteritt med klättring för iaf Tobbe. För hoppningsvis följer mamma med annars tar jag ut Exando efter dopet och kör samma runda med honom :)
Aja, jag slänger väl in ett inlägg sedan efter första ridturen :p


Dagens ridpass.

Tobbe.

Hoppade lite med honom idag. Först värmde jag upp honom och kollade att han gjorde som han skulle efter igår. I skritten : vara mer aktiv och vilja gå framåt. I traven: Att jag ska kunna sätta mig ner utan att störa/förströa rytmen, tempot eller känslan. I galoppen: Rida på mer framåt och räta upp mig.
Jag tyckte allt stämde. Dock blev han lite stark eftersom jag red med 'hopp-bettet' som är ett vanligt tredelat tränsbett.
Iaf så skulle jag börja hoppa ett litet hinder så jag fick hoppa av och lägga ner det. Så satte jag mig upp igen och han började med det där "nej jag vill hellre gå ut och springa!", som innefattar bakuter, galopp på stället, vägra gå tillbaka -.-' I sånna lägen känner jag att han inte riktigt respekterar mig, så jag tänkte att "nej du! Det är JAG som bestämmer här!", kortade tyglarna så han inte skulle kunna sparka bakut och därmed få mig i obalans och hinna spring en bit längre bort. Det funkade inget vidare, han fortsatte galoppera på stället och orkade även sparka bakut. Så när jag fått honom någorlunda lugn hoppade jag av, gav honom en lätt klapp på mulen och så gick jag bestämt tillbaka till åkern där vi skulle hoppa. Och så hoppade jag inte upp förrän vi var 'bakom' alla hinder. Att hindren låg mellan oss och vägen hem. Och så skyndade jag mig att sätta igång hoom i galopp, för då brukar han sluta tjafsa. Och det gick bra. Han var lite väl stark och även stressad så jag försökte lugna ner först och främst mig. Efter ett tag hoppade jag av igen och lade upp hindren lite till och sen flöt det på bra :)
Han var riktigt taggad idag! Det kändes som han var en meter över hindren! :p
Iaf så hoppade vi en serie med stuts-galoppsprång-räcke-galoppsprång-oxer, en vanlig oxer 'för sig själv' och så en, (vad man nu ska kalla det) räcke på en diagonal- fyra galoppsprång till ett rakt räcke. ja, ni fattar väl :p
Satte ihop det till en liten bana som låg mellan 1,05 - 1,10. Han hoppade jättelätt och fint idag! Vi kom rätt till hindren och allt kändes bara bra :) Dock hade jag mätt fel i serien så hindren stod för tätt. Men vi fixade det ändå :)Min beebis :)Exando.

Red lite dressyr på banan idag med Exando. Han är väldigt jobbig att rida ner i form, det tar typ en kvart eller så >< Men efter lite töl och med träningsverken tydlig i benen gick han riktigt bra på slutet :) Han hostade inget och passet verkade inte ta honom hårt direkt :)Min andra... bebis... ;)

Träningsvärk

Det har jag verkligen! I nacken, magen, ryggen och benen. Dressyrträningar är inte bara jobbig för hästen ;)

Iaf så ska jag hoppa lite med Tobbe idag. Och även med Exando.
Jag tror jag ska träna lite hårdare med Tobbe. För när han kom till oss var han riktigt vältränad och det kvittade vad jag gjorde så blev han inte trött. Men det blir han nu så han har ju 'tappat'. I och för sig då tävlade den förra ägaren L:A/FEI med Tobbe och tränade för tränare två gånger i veckan och det gör ju inte jag :p Så det är väl inte så konstigt. Men jag ska iaf rida hårdare och klättra mer.

Skriver mer efter ridningen :)

Dressyrträning för LeenaNu är jag hemma igen efter träningen. Det gick ganska bra. Tobbe va lite småseg så Leena tog ett spö och stressade på honom så jag fick känna hur det skulle kännas och efter det blev det mycket bättre! Sedan gjorde vi även sidvärts och de gick bättre än sist. Men han flyttar dåligt och formen ska vi inte ens tala på.. Så jag får verkligen jobba med det! Och så måste jag hålla i tyglarna för de glider ur händerna! Och så ska jag jobba på att sitta med mer i traven och släppa ner benen mer. Och se till att aktivera vänster bakben mer.
Leena tyckte iaf att det såg bra ut över lag och det kändes det som också :) Fast jag tycker han blir lite hård i munnen, men det beror nog på att jag stelnar till i handen istället för att 'vicka' på handleden.
jaja, nu ska jag iaf ladda kamerabatteriet och hoppas att mamma filmade det jag vill se :p

Kanske slänger in ett inlägg senare om jag inte somnar :p


Bloggtävling


Klicka på bilden för att komma till inlägget :)

BloggtävlingKlicka här eller på bilden för att komma till inlägget :)


Träning

Alldeles strax ska jag cykla iväg på fotbollsträningen som börjar elva. Sedan är det ett pass vid tre också, men eftersom vi ska åka på träningen runt kvart över fyra hinner jag inte va med på den. Fast jag cyklar ju ner och till Metbäcken sedan, så man kan ju säga att jag tar igen det ;)
Iaf så kör jag ett pass med Exando efter fotbollsträningen, jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ta en uteritt eller ett dressyrpass.. :p
Igår körde vi även hindren till Metbäcken så nu kan jag träna lite mer hoppning också :) Så det får nog bli ett hoppass imorgon för Tobbe. Denna veckas hoppträning för Thomas blev inställd p.g.a för mycket regn och förra vecka var han på Falsterbo så det blev inställt den veckan med. Hoppas att det blir nästa vecka iaf, för jag är hoppsugen! :)

Nu måste jag nog åka, ha en bra dag!

Dagens ridpass.

Tobbe.

Hovslagaren kom på förmiddan och satte på Tobbes tappsko. efter det gick vi ut på en tur med Amanda och Flashy :) Det blev en lagom tur i det varma vädret och Tobbe var rätt så pigg :p Imorgon ska jag som sagt träna för Leena, och eftersom jag kunde rida idag så rider jag på det vanliga dressyrbettet imorgon :)

Nu är syrran m. familj och vi ska grilla :)
KANSKE att jag åker på träningen sedan, kanske.Onsdag

Idag är det onsdag och vädert är molnigt men inge regn. Och om det fortsätter hålla upp så är ju det ett perfekt ridväder :) Så snart ska jag åka till hästarna. Men hovslagaren kommer säkert inte förräns ikväll så jag får väl rida Exando. Och om jag inte hinner rida Tobbe idag så kommer han va helt överpigg imorgon när jag ska träna dressyr för Leena! x3 Hur ska det gå? Pessoabettet blir ett måste!
Klockan sju är det träning också, den får jag väl gå på. Jag ska även ut och cykla nu på morgonen till Metbäcken! (Jag är i Lämbacken nu). Så det blir väl typ en mil :)

Ha en bra dag allihopa!


Världens bästa (L)

Maja, vad har du gjort idag?

Svar: INGET! x3

Det enda vettiga jag gjort idag var att jag gjorde hästarnas hage större. Och så har jag badat, men det är väl inget 'nyttigt' direkt? ><
Annars har jag bara latat mig idag! Sen när jag kom hem var klockan tio över sju och jag kom på att jag hade träning. Men usch va tråkigt! Så jag har verkligen inte gjort något idag!
Men för att 'ta igen' den missade träningen ska jag gå ut och springa. Det är t.o.m roligare än att va på fotbollsträning :P haha.
Iaf så var det lite bra att Tobbe tappade skon igår, så har jag ju en ursäkt till varför jag inte ridit, men Exando .. ? :P

jaja, ha en bra kväll allihopa :)

Svar på tal.

Postat av: love

Har du bdb? Vad heter du isf? (:


Svar: Ja, det har jag fast jag är typ aldrig inne där :p Men jag heter "vetingetbranamn" ;)

Beställa

Nu har jag nog bestämt mig för vilket schabrak+huva :)
Först tänkte jag ta hela Octagon 'kittet', fast idag när Hööks-katalogen kom såg jag ett annat ett, som jag tycker var finare. Fast det fanns ju ingen matchande huva till så jag har bestämt mig för att ta huvan Octagon.

Alltså detta(från hööks):


+
Detta tillsammans med min röda kavaj tror jag kan bli ganska fint :)
Vad tycker ni?

Bloggtävling


http://isabellaf.se/2010/july/bloggtavling.html#comment eller klicka på bilden :)

Bloggtävling


Åska!

Shit alltså vilken åska det varit inatt! Jag och pappa vaknade vid typ kvart över ett av alla blixtar! Vi låg i sovrummet och tittade mot köket, det var som om någon hela tiden tände och släckte en lampa! Till och med morfar sa att det var länge sedan han varit med om sådant oväder! Och han har varit med ett tag :p Tur säger jag bara att jag inte är rädd för åskan :p Det var riktigt coolt faktist, blixtarna var så tydliga! Det är också tur att hästarna tål sådant, annars skulle väl de fått panik tänker ja :p De har säkert gått runt och så men de verkade lugna när vi var där och gjorde ny hage imorse :)
Regnat och blåst har det gjort också, för en stor syrénbuske vi har här låg nästan ner helt när vi tittade ut x)

Idag blir det nog en lugn dag framför datorn/TV:n. Hur det blir med ridningen får vi allt se ;)


Händelserik ridtur

Efter fotbollsträningen som slutade kvart i nio åkte jag till hästarna, där mamma mötte mig. Så vi gikc ut och red en sväng. Solen hade just gått ner så det var en helt perfekt tempratur ute!
Iaf så tog vi den vanliga rundan, fast lite längre. Då ska man över på ett ställe där det är ganska blött. Tobbe trampade såklart ner sig och såklart lossnade en skon >< Som tur var fastnade den inte i blöt-hålet utan reste av lite längre fram så vi kunde ta med den. Så jag fick gå den sista kilometern, kvart i tio på kvällen, efter ett jobbigt träningspass. Ja, jag var väldigt trött i benen! :p

Nu ska jag duscha och lägga mig, inatt sover jag gott!


Bildbomb

Nu har jag kommit hem från stranden och här kmr en massa oredigerade bilder :)


Noah


Caspian
Noah


Felicia


haha, felicia :)


Isak


En frusen Ebba


Noah, Jenny, Ebba


Noah och Calle


Ebba


Felicia och Isak :p


Caspian :)


Ebba


Sara och Felicia


En annan dag, en annan sjö:


Älskar vattenbilder!


Nu får det räcka, för det tar låång tid att ladda upp bilder! :p

Filmklipp från tävlingen.

Har ju helt glömt bort att lägga upp klippen från meetingen!
Dock så är det bara L:Bn från lördan och L:Bn från söndan som kommer upp, för mina filmmän var inte så tekniska och visste inte att man var tvungen att ta bort locket för att kunna se något..! :p


Iaf, L:B på lördan 0+8
(rider dåligt)
L:B på söndan, omgång 1, 4 fel
mitt fel, la honom för stort till oxern.L:B på söndan, omgång 2, 0 fel. Toltalt 4 fel = 4:e placering.
Rider bättre.

Varm dag

Idag ser det ut att bli en varm dag så ridningen får jag ta sent i kväll. För Tobbes del måste det nog bli dressyr. Och idag ska jag rida på pessoa-bettet och ha med spöet. Så får vi se om det funkar bättre :)
Om inte mamma rider Exando så får nog han vila idag.

För övrigt så hamnar nog jag på stranden idag :) Sååå skönt!


Denna vecka har fotbollslaget även träningsvecka, som börjar ikväll klockan sju.
Jag har sagt flera gånger att jag tänker sluta och så, det vet jag. Det blir bara inte att jag gör det. Men denna 'säsong' som var innan sommar-uppehållet var jag med på typ två träningar på uteplanen! Visserligen är det sommarlov nu så nu ska jag väl ha tid iaf. Men jag tycker inte att fotboll är roligt längre. Iaf inte när man inte lär sig något på träningarna och därmed förlorar alla matcher! ><
Så någon mer match tänker jag inte vara med på. Och om jag tränar, tränar jag för att jag ska bli starkare och få bättre kondition för ridningens skull. Jag har faktist kännt lite när jag rider, att när jag står upp länge i fältsits så får jag lite mjölksyra i benen! Och det är ju inte bara hästen som ska vara i form, utan även ryttaren. Så lite träning skulle inte sitta fel.. Jag får forsätta tänka på saken :)

Oj, det blev ett långt inlägg det.. hö-hö.

Träna

Dålig uppdatering idag, men det har inte hänt så mycket :p Efter badet kom det världens regnskur så jag satte på en film och sedan satte jag mig här :)
Men nu ska jag faktist vara duktig och gå ut och cykla en sväng, även om det småregnar lite.
För sedan, vid halv nio sitter man bänkad i soffan och hejar på SPANIEN! :)'


Bajbaj!

Dagens ridpass.

Jag och mamma gick ut och red en sväng förut, runt klockan nio. Det hade redan då hunnit bli väldigt varmt men i skuggan var det svalt och skönt :) Så vi tog en tur med nästan bara skog så det var mycket skugga. Tobbe var såklart jättepigg, men jag har märkt att om jag trycker mer med vaden och låret istället för med hälen när jag ha ner honom i form så börjar han inte bråka så som han brukar, så det ska jag fortsätta med :)
Sedan tog vi av dom allt och gick i grimma och grimmskaft ner till ävlen så fick de bada lite :) Tobbe stod såklart och sparkade så jag blev klassblöt :p -.-
Sen när vi skulle gå så hade jag Tobbe i släptåg  och hlet plötsligt tog det stopp. Så jag vände mig om och såg en rullande Tobbe som blev alldeles grusig! >< *suck*

iaf så ska jag åka till kläggen och bada nu! :DDagens ridpass

Lite sent inlägg kanske (00:12) men bättre sent än aldrig ;)

Jag och mamma tog oss en liten tur förut iaf, inte längre än kanske 20 minuter men det var något iaf :)
Imorgon, eller ja, idag blir det väl, så jag upp tidigt och rider innan det hunnit bli varmt. Förhoppningsvis orkar mamma upp också så båda hästarna blir motionerade :)

Nej nu måste jag nog lägga mig :p

Badat

Nu har jag badat i älven för första gången iår! det var riktigt skönt faktist :) Fast jag hade inte handduk med mig så jag är ganska frusen nu så jag åker till mormor och morfar och får mig lite kaffe :)

Ikväll, när det blivit lite svalare går jag och mamma ut och rider en sväng på pållarna :)

Rekord

Idag sov jag rekordlänge! Ända till kvart över nio! :)

Idag blir det nog uteritt för båda hästarna, antar att mamma följer med ut :) Då ska Tobbe verkligen få springa av sig! Eller ja, det går väl inte att få honom trött, men någorlunda iaf ;)
Det känns som om ridning blir "slarvig" nu när jag inte ska tävla på ett tag. Jag bryr mig inte om attt göra några scheman, utan rider mest som jag känner för. Hoppas dessa fyra veckor går fort!
Den 17 juli har ju hemmaklubben en lokal dressyr tävling som jag tänkte att jag (och mamma) skulle åka på och fota lite. Det är väl inte så ofta någon tar kort på dressyrtävlingar, det är väl mer hoppning. Så det kunde kanske vara roligt för ryttarna och få några dressyr bilder också :) Och så tjänar man väl en liten slant också ;)

Nej, nu får jag ta och åka till mina änglar :)Världens finaste!

Bloggtävling


(Klicka på bilden för att komma till inlägget)

Dagens ridpass.

Tobbe.

Red som sagt dressyr idag. Hade det 'vanliga dressyr-bettet' (Tvådelat med fasta ringar). Och sp hade jag även med spö för ch se om det blev någon skillnad. Det gick inte så bra till en början. Tobbe blev stressad (av spöet tror jag) så jag tog bort det. Han var väldigt stark och försökte komma undan genom att trycka mig utåt med bogen och 'hålla i bettet'. Och när jag väl kom åt honm började han sparka bakut och vägra gå på volten igen. Till slut fick jag honom iaf ut på den lilla skogsvägen där jag satt upp ett pr hinder. Så han fick springa sig lite törtt där. Sedan gick jag och hämtade spöet och fick honom till att gå på en annan åker. Då blev det mycket bättre! han var fortfarande lite stark och lite stressad, men i slutet gick han väldigt bra i galoppen! Traven sprang han på lite för mycket men även där lugnade han ner sig mot slutet.

Nästa gång jag tränar dressyr ska jag minsann ha pessoabettet på honom och se om det hjälper. Jag tycker faktist att han går mycket bättre på det.

Nu ska jag åka och bada lite för det är varmt och skönt ute!
Exando får nog vila idag. Det är för varmt att rida nu och senare ikväll skulle vi hälsa på en utav mina systrar.


Gammal bild.

Fredag.

Idag ser det ut att vara bättre väder, skönt!
Jag tror att jag ska träna lite dressyr med Tobbe idag. Det behövs! Och Exando får nog kanske också ett pass på banan :)
Det är väl det enda inplanerat jag har idag, så det blir en ganska slapp dag idag med :)

Jag har även kollat upp lite tävlingar och den närmsta jaag nog ska vara med på är en lite annorlunda meeting i Färjestad.
Hoppning, L:C, L:B på lördag och dressyr, L:C1 (L:B1) på söndag. Lite roligt att dom har både hoppning och dressyr tycker jag :) Och om jag ska vara med på den tävlingen blir ju det dressyrdebuten för mig, så jag får ligga i hårdträning nu :)
Sedan tror jag det var tävlingar båda helgerna efter det också. Förhoppningsvid kommer jag iväg på dom med :)

Jaja, nu ska jag gå ut och hälsa på hästarna :)

Bloggtävling

Jag är med och tävlar hos sätilaryttaren.blogg.se.Klicka här för att komma till inlägget.

Dagens ridpass nr 2

Tobbe.

Det blev som sagt blev det klättring för Tobben idag :) Han var såklart pigg och glad (extra eftersom han inte blev riden igår) även om det inte är det roligaste att klättra uppe i bergen. Som sagt så klättrar jag uppe i ett berg. Eller ja, själva vägeen går till halva berget :p Och när jag kom till den brantaste backen gick jag upp och ner där fyra gånger. Sen gick jag ner tillbaka och jobbade i knappt en kvart här över några bommar och det kändes bra :) Tobbe jobbade på bra och avstånden stämde in bra :)


Nu har jag tagit en alvedon mot min väldiga huvudvärk jag fått av många nätter av dålig sömn ><  Så resten av kvällen spenderas i soffan, tills det blir dags att gå ut till hästarna och fylla på vatten och sätta på flugtäcke.Världens bästa ponny :)


Dagens ridpass.

Exando.

Det blev en lång ridtur på en och en halv timme. Fast vi skrittade mest och tog det lugnt. Exando var väldigt seg och trött idag. Och att Flashy var med (ponnyn min kompis sköter) hjälpte inte mycket eftersom även hon är ganska lat :p


Jag måste nog snart gå och rida Tobbe också, för jag tror det skulle regna ikväll..

Torsdagen.

Idag ska jag och en kompis ut och rida tillsammans. Jag tar med Exando och så har hon en ponny som hon passar just nu :) Så det blir väl en uteritt idag.

Sedan får nog även Tobbe en uteritt, fast han får nog klättra endel han. Sedan ska jag även rida lite här på bommar och så. 

Den 4:e augusti ska Tobbe vaccineras igen och efter en vecka får jag börja tävla igen. Det blir alltså 11 augusti. Nu ska jag gå in och kolla vilka tävlingar jag missar och vilka jag kan anmäla till :)Dagens ridpass.

Exando.

Red som sagt till Metbäcken med honom idag. Det är knappt en mil dit. Han va ganska seg och trött, men han hostade inget och var allmänt fräsch, så det är väl okej med lite slappt när det blir en såpass lång ridtur utan kompis ;) Sedan blev det bättre fart när Tobbe stod och gnäggade efter honom :P


Nu sitter jag iaf vi Metbäcken och jag har datorn i knät. Hoppas bara internet forsätter funka! Det gjorde det inte när jag först satte på det men nu gör det visst det :PNy kavaj

Förut när Tobbe hade vaccinerats åkte jag och mamma och köte liter aker i en hästbutik i närheten. Bl. a en röd kavaj åt mig :) Det har jag letat länge efter eftersom min är för liten och att det skulle bli så snyggt om jag hade röd kavaj och Tobbe rött schabrak och röd huva! :D


Såhär ser den ut, fast det är rött där det är blått och blått där det är rött :)Så nu sitter jag och kollar runt efter ett fint schabrak.
Funderar på detta från Hööks:
Eller detta från Hansbo:Vad tycker ni?


Vaccination

Mamma berättade nyss att Tobbe ska vaccineras idag klockan kvart över tre. Egentligen skulle han ha vaccinerats innan första juli. Men såklart glömde vi bort det! -.- Så nu måste grundvaccinationen göras om så det blir ingen tävling på några veckor. Det känns som om det inte spelar så stor roll. Det är ju synd att jag missar dressyrtävlingen, men det kommer väl flera :) Och själva 'tävlingsterminen' drar väl inte igång riktigt än :)

Iaf, så kör vi Tobbe till Metbäcken efter vaccinationen och så rider jag dit Exando sen :)

Nu är Sara, Ebba, Felicia och Caspian här och senare kommer Jenny med barnen där så pappa skulle väl laga lunch och sedan drar vi till kläggen :) (y)


Hästar på rymmen.. igen!

Jepp. Kvart över sex ringde en som vi känner och sa att hästarna är vid herrgården som ligger ca 2 km bort >< Då var det bara att klä sig och åka och hämta sina älsklingar. Som tur var är det vädligt varmt och skönt ute idag (25 grader när jag vaknade), så det var rätt skönt med en morgons promenad :P
Iaf så står hästarna i stallet nu eftersom vi inte har någon ström här. Jag ska snart ta med mig datorn ut och sätta mig så kan jag hålla ett öga på dom. Eller ja, det är väl Tobbe som spränger hagen och Exando följer efter :p

Sedan får vi se när vi flyttar hästarna. Antagligen måste det bli ikväll eftersom det inte går att rida mitt på dagen då det är så himla varmt! Jag får ta och släppa hästarna i vinterhagen och hoppas att Tobbe håller sig där.

Så dagens ridpass blir en lång uteritt. Resten av dagen kommer nog spenderas på stranden :)
Hoppas du får en bra dag!


Tur för dig att du är så söt!

Finished!

Idag har jag:

*Putsat sadlarna
*Ridit båda
*Gjort hage
 

Rätt nöjd med det jag gjort faktist. Och dagen är ju inte slut än! Jag ska faktist gå ut och cykla! Ojojoj, va jag är duktig ;)

Som tur var red jag på morgonen då det var perfekt temperatur ute. För sedan blev det stekhett och sen kom det regn :p  Nu ser det ut att vara rätt varmt igen men det är moligt ändå.

Aja, nu får jag väl gå ut och cykla då innan jag tappar lust och innan fotbollsmatchen på tv:n börjar :)
Holland - Uruguay.

Jag håller nog faktist på Uruguay :)

Dagens ridpass.

Tobbe.

Idag jobbade jag honom lite på banan. Red på pessoa bettet och jag tycker han går riktigt bra på den! Övade endel på övergångar fram och tillbaka och det kändes väldigt bra :) Sedan red jag en liten bana med bommar och små kryss så jag fick träna avstånd lite :) Det blev ett ganska kort men insentivt pass.


Exando.

Red även honom på banan efter att Ebba och Felicia fått rida lite. Jobbade med bommarna även med honom och han jobbade på bra tycker jag :)


Nu ska jag åka och göra hage i Metbäcken så hästarna kan flyttas snart :)Dagens ridpass.

Tobbe.

Idag gick jag ut och tog en ganska lugn ritt efter helgens tävling :) Jag märker att en del andra låter hästen vila dagen efter tävling, men det behöver jag inte på Tobbe. Det verkar inte ta något alls på honom av att vara på tävling, för honom tycks det alltid kunna vara 100 %! Fast jag kör ju inga hårda pass ändå :p
Iaf, så plockade jag fram några bommar och satte upp ett litet mini-kryss så jag fick träna mitt öga lite. Det kändes mycket bättre idag, vi kom rätt 9 av 10 :) Så jag ska fortsätta med bommarna så ofta det bara går!


Exando.


Småtjejerna Ebba och Felicia kom hit ikväll och ska sova här inatt, så jag tog ut Exando så fick han skritta runt med dom (en i taget) i ca en kvart var. Inget som han blev trött av direkt men, det var vamrt ute så det fick räcka med lite skritt idag :)Bloggtävling
http://tavlingsryttaren.se/2010/july/bloggtavling.html

Resultat söndag.

L:C+5 0+0

Jag red sådär, hittade inga avstånd/distanser alls tkr jag. Så tur är det väl att Tobbe hoppar i näst intill alla lägen! Iaf så red vi dubbelnolla och hamnade på tredje plats av 25 starter. Nöjd med det reultaten iaf :)


L:B 4+0

Tekna Pony cup = de fel man fick i första omgången tog man med sig till andra omgången. I första la jag honom för stor på en oxer och fick ett stopp. Sedan flöt det på ganska bra. Men jag är ändå inte riktigt nöjd med ridningen. Tobbe är ju alltid bäst men det räcker inte så långt om jag inte kan rida :s
Iaf så gick andra omgången bättre och vi fick alltså sammanlagt 4 fel som räckte till en fjärde plats :)


(Pappa/Maja kunde inte med filmkameran så bra :p)

Resultat lördag.

Shit så äckligt varmt det va igår! 30 grader i skuggan! x3

Iaf så gick det skapligt bra :)
I L:cn va det 41 anmäla och jag kom tvåa med en dubbelnolla och en sekund till 1:an :D Duktiga Tobbe! '
Sen i L:Bn klantade jag mig rejält ganksa ofta! >< Men jag har en jätteduktig ponny som hoppar och klarar oxrarna ändå! :* Så vi kom till omhoppning men på den första hindret i omhoppningen kom vi totalt fel så Tobbe kunde inte hoppa. Nästa gång kom vi nästa lika illa igen men Tobbe hoppade och tog med si bakbommen. Sedan flöt det på bra. Alltså 8 fel sammanlagt :)

Nöjd!

Tävling

Lördagen den 3 juli = Hopptävling!

Egentligen behövde jag inte gå upp förrens halv sju, men jag vaknade klockan sex och kunde inte somna om. Och det va detsamma för Tobbe stod och sparkade i boxdörren så jag tror han väckte alla grannar x)
Vi åker klockan nio och innan dess ska:

*Tobbe duschas och klippas.
*Packa de sista grejerna.
*Kamera, filmkamera och dator ska vara laddade.
*Nervositeten ska komma har kommit.

Riktigt riktigt nervös nu! Hoppas bara att maten går ner..Hästar på rymmen

Idag vaknade jag av att pappa kom in och berättade att hästarna var på rymmen, igen..!
Som tur var hade jag redan vaknat och låg nu och drog mig och orkade inte somna om.
Och nu var det ju bara att gå ut och ta in busarna i hagen igen!
Som tur är har vi en stor åker med gräs som går upp till magen på hästarna så man
behöver inte gå så långt iaf :) Och så är båda två riktiga godisgrisar så man behöver bara
ta lite kraftfoder i en hink så kommer de som ett spjut! haha :)

Något jag nu märkte mer än nånsin var att när man går upp så tidigt
(kvart över 6) så hinner man med så mycket mer under dagen! Jag har
liksom redn ätit frukost och suttit här i en timme så jag börjar bli trött på det.
Och nu är klockan liksom kvart i åtta! Så jag tänkte ta mig ett träningspass
nu innan det hinner bli sådär stekande hett, men nej, jag är förklyd! :(
När man äntligen fått lust till att träna blir man sjuk. Så himla typiskt!
Jag får väl helt enkelt ta mig en ridtur istället :)

Idag ska jag ju då som sagt rida. Tobbe får ta sig en kort uteritt och sedan kör jag lite över
bommarna. Exando får nog komma ut nu på morgonen (när det är svalare) för han ska få
sig ett lite jobbigare pass idag. Antingen blir det en uteritt med mycket galopp eller med
mycket klättring. Vi får se vad jag känner för. Sedan ska jag åka till Metbäcken och hämta
lite saker jag behöver inför häljens tävling, bl a shampo-flaskan. Tobbe ska nämligen duschas
sedan :] Sedan ska jag också putsa och packa allt inför imorgon och söndag.
Något som var väldigt bra var att det fanns en spilta över så vi tog den! Nu slipper vi åka
med transporten och hästen så mycket och det är ju positivt, både för oss och för Tobbe :)

Sen ska jag tydligen till kläggen och bada också :) Sara skulle komma upp idag igen så
det blir fullt upp idag! :)


Oj, det blev ett långt inlägg det här :p


Dagens ridpass.

Jag gjorde som Amanda och lade till 'Dagens Ridpass' som en kategori :)

Tobbe

Idag tränade vi som sagt dressyr. men eftersom jag inte gärna vill hoppa dagen före tävling tog jag några språng idag. Hoppade bland annat en kombination och det kändes jättebra :)
Sedan körde jag igenom dressyrpogramen. Först L:C2, då han fortfarande va lite 'på G' sedan han fick hoppa. Men andra gången kändes det bra. Sedan red vi även igenom L:B0 som kändes bättre. Antagligen på grund av att Tobbe började bli trött och då lyssnar han bättre på mig. Det vi behöver träna lite extra på är förlängd steglängd, mellanskritten efter fri skritt och halterna. Vägarna tror jag inte kmr va något problem. Så kanske att jag rider två klasser ändå den 17:e ;)


Exando

Exando fick som sagt hoppa idag. Det va ganska så varmt så jag körde kort och insentivt. Började värma upp honom, och för att inte ha blivit tränad dressyr på ett tag så gick han fint :) Sedan började vi hoppa och det va såklart superkul! :D Hade en liten bana på fyra hinder som vi hoppade igenom på olika höjder.
Jag trodde han skulle va rätt så svettig och flåsa mycket men han var/gjorde ingen av delarna! Shit alltså, han har verkligen fått bra kondition ;)
Nu är jag ganska trött, men tack vare Julias pratande om träningen hon håller på med, så ska jag faktist gå ut och cykla :) Det känns inte lika jobbigt som att springa, men jag har ju inte cyklat på typ ett år så jag ska nog inte säga för mycket :p

Mål.

Det är den 1 juli och här är mina mål inför denna månad:

Jag kommer starta en hopptävling (meeting) och en dressyrtävling.

På hopptävlingen kommer jag fortsätta rida snabbt i omhoppningen i L:C och L:C+. I L:B ska jag rida lite lugnar så jag känner mig riktigt säker. Jag kommer rida på i ett högre tempo, för jag har ju en tendens till att rida sakta..

Den första dressyrtävlingen har jag inte något särsillt mål, utan jag kmr bli nöjd om vi tar oss igenom hela pogrammet utan några stora fel/misstag ;)


Mål.

Det är den 1 juli och här är mina mål inför denna månad:

Jag kommer starta en hopptävling (meeting) och en dressyrtävling.

På hopptävlingen kommer jag fortsätta rida snabbt i omhoppningen i L:C och L:C+. I L:B ska jag rida lite lugnar så jag känner mig riktigt säker. Jag kommer rida på i ett högre tempo, för jag har ju en tendens till att rida sakta..

Den första dressyrtävlingen har jag inte något särsillt mål, utan jag kmr bli nöjd om vi tar oss igenom hela pogrammet utan några stora fel/misstag ;)


Sommarjobbet klart!

Det känns så otroligt skönt att jag nu har gjort dessa 90 timmars arbete och kommer få dessa 4050 kr snart! Riktigt trött på att sitta och måla hela dagen!

Idag blir det ett dressyrpass med Tobbe, jag sitter och pluggar in L:C2 och L:B0 just nu. Dock är jag inte säker på att jag ska anmäla till L:B0, det känns som att jag inte hinner träna tillräckligt. Men vi får väl se hur det känns längre fram :)
Sara är här nu med ungarna så jag antar att det vill rida lite också, iaf Ebba :)
Sen mot kvällen tar jag mig en tur på Exando, eller jag kanske hoppar lite? Det va ett tag sen nu och när vi rider dom till Metbäcken kommer han inte få hoppa särsillt mycket där heller så det kanske är bäst att passa på nu när vi har hinder :p :) Så får det nog bli.

Ha en bra fortsättning på dagen!


RSS 2.0