Lite hjälp tack!

För ett antal veckor/någon månad sedan började Tobbe krångla när vi körde honom i transporten. Han stod inte still i högersvängarna, utan trampade mycket. Vi var inte säkra på vad han egentligen gjorde, men en gång gjorde han det precis när han kommit in i transporten och det han gjorde var,, att trycka sig mot ytterväggen i transporten och alltså trampa med benen.

Han hade sönder sina transportskydd och fick ett sår precis ovanför höger bakhov. Då köpte vi nya, starka transportskydd, med extra skydd längst ner och vi köpte även boots. Men även dessa gick sönder efter ett par åkturer.

Varför han helt plötsligt blivit såhär, vet vi inte. Vi har haft våra teorier om att det hänt något när han blev påkörd, alltså i samband med olyckan. Men när pappa bytte till sommardäck, såg han att det var något kontigt med ena vinterdäcket, så vi tänkte att det kanske har varit ostadigt åt honom. Men det blev ju inget bättre med sommardäcken.

Igår när vi åkte till träningen, var han lättare att lasta än vanligt. Han brukar gå upp på rampen och sedan backa ner igen ett par gånger innan han går in, men igår gick han rakt in och var allmänt lugn.
Men när vi började köra, stampade han extremt mycket. Vi stannade en gång på vägen och då hade bakskydden hasat ner, så jag tog bort dem och satte på framskydden på bakbenen istället (det är bakbenen han skadar).
När vi kom fram och lasatde ur, hade han haft sönder bootsen på ett ställe och skrapat upp det gamla såret ovanför bakhoven och fått ett nytt på andra hoven. Det är inga stora sår, men det är onödigt!

På hemvägen lastade vi honom på den andra sidan om väggen i transporten för och se om det blev bättre då. Och det blev det verkligen! Nu stod han näst intill helt stilla i alla kurvor. Han trampade endaste lite i de skarpaste högerkurvor. Plus att pappa nu körde fortare än på nervägen.
Men vi tar inget förgivet, då han oftast är lugnare på hemvägen - efter träningen. Fast ändå så har han inte stått så stilla förut. Så till helgen ska vi lasta honom i det andra "facket" på ditvägen och se om han faktist trivs bättre där :)

Har ni några bra tips på riktigt slitstarka transportskydd, så blir jag väldigt glad om ni delar med er om det! :)





Lite konstigt är det också, att han faktist är väldigt snäll och lasta. Man tycker att när han bänglar så i transporten, skulle han inte vilja gå in i den heller..

Kommentarer
Postat av: Sofie

när vi köpte Olivia sa dom att hon bara kunde stå på högesidan, dock har vi inte vågat testa annat, men det kan vara så att han tycker det är bekvämare att stå på en särskild sida?

sen har jag hört om en ponny som också plötsligt stampade i transporten för att den inte klarade hålla balansen pga den hade fått en senskada(vilket dom inte visste) :s

2011-05-25 @ 13:58:26
URL: http://sofieocholivia.blogg.se/

*Jag vill gärna veta om du har en tävling, utlottningen eller annat roligt på din blogg!
*Jag gör gärna ett bloglovin-byte!
*Skriv precis vad du vill :)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0