Ridpass nr 2

Tobbe.

Tränade lite dressyr med honom. Som sagt så hade morfar plogat av planen, men självklart så hade brorsan parkerat massa bilar ivägen, så det blev inte så stort ändå -.- Fast mamma kom ut och flyttade en, så det gick rätt bra ändå :)
Han va mjuk och fin som vanligt! Värmde upp med och bara trava runt och samma i galoppen. Tänkte också på att ha bra tempo och tryck i gångarterna, och det tyckte jag jag fick till :)
Sen gjorde jag lite öppna och sluta och sidvärts. Sidvärtsen funkade bra! HAde med spöt och han lyssnar mycket bättre då :)
Sen jobbade jag en del med galoppen. Gjorde massa byten, förvänd galopp, ökningar osv. Galoppen funkade bra över lag; jag har en riktigt duktig ponny! :)


Min duktiga ponny!

När jag skulle ut med Tobbe förut, så va han väldigt social i boxen, när jag gjorde honom iårdning. Sen började han spraka med benen, sådär som jag lärde honom för ett tag sedan. Ni som hängt med ett tag, kommer kanske ihåg att runt nyår - när Tobbe hade vila - så tränade jag lite trick med Tobbe. Så han lyftade på benen när jag petade med spöt och så försökte jag få honom att buga också, men det gick inte så bra. Sen började jag rida honom igen och glömde bort det där med trick ett tag.
Men som sagt, så började han göra det där, antgaligen för att få godis. Så då hämtade jag godis och spöet och började träna lite trick med honom. Och nu till det bästa: Han gick ner på knä med ena benet, hade det andra utsträckt och tog godisen jag hade mellan frambenen!!! Alltså, han bugade!! :D
Ååh, va glad jag blev! Han är så fantastiskt lättlärd den ponnyn!
Gjorde det en gång till och han bugade än en gång! :) Nu är det "bara" att försöka lära honom att göra det utan godis på kommando :)



Sen får vi väl börja med stegringar, men det blir nog lite värre ;)

Ny jacka

För ett par veckor sen fick vi våra nya klubb-jackor! Röda, lite tunnare. Använde den för första gången idag och jag är nöjd med den än så länge! Den håller sig på plats bra, dragkedjorna till fickorna är lätta och den sitter bra, så man känner sig rörlig och inte sådär stel, som man gör i vissa :)
Sen är det också lite reflex på den, och det är ju alltid bra ;)








Nu har morfar varit här och plogat av planen! Skönt, äntligen kan man rida mer ordentligt och slippa ha en massa snö ivägen! :)
Klockan är nu strax efter 18 och det är ännu lite ljus ute. ganska fantastiskt och härligt att vi faktist går mot ljusare tider! Åå, va jag vill ha sommar nu :)
Ska ut med Tobbe nu iaf. Som jag nämde tidigare, går jag ut lite på vägen först och rider sedan här hemma.


Härlig uteritt!

Precis varit ute och ridit på Exando! Solen sken och det var bara helt perfekt för en barbacka tur! :)
Först var han extremt seg, men han hade ju stått och halvsovit i solen när jag gjorde honom iårdning, så det var väl inte så kosntigt. Och jag har ju lov nu, och all tid i världen! ;D
Iaf så började jag trava och galoppera. Sen testade jag och gå upp på en åker, men det var så mycket snö att han knappt tog sig fram! Så det var bara och vända hem ;) Och då blev det fart på honom! Så fort jag kortade tyglarna drog han iväg i galopp! Men åå va härligt det var, med solen i ögonen och allt :) Varmt blev det också, åt både mig och Exando! Och då ska ni veta att jag hade varken dunjacka, tumvantar eller ansiktsskydd! ;)
Galopperade nästan hela vägen hem och det gick bara fortare och fortare! Helt underbart och det verkade Exando också tycka :)



Såhär stod han och solade när jag kom, nu står han nog snarare i skuggan och svalkar sig! ;)


Moster igen!

För drygt en timma sedan, fick jag ett systerbarn! Jag har alltså blivit moster igen för sjunde gången till en liten flicka! :D
Lika kul varje gång ;)











Godmorgon!

Måndag morgon och det är riktigt skönt med lov! Hästarna är ute, men jag har inte mockat, så jag ska göra det snart.
Tobbe är väldigt duktig också; han kan nämligen knäppa upp sitt täcke där fram! Så nu får vi försöka göra något så det inte går :p Det finns så mycket man kan göra när man har tråkigt! x)

Ute är det inte så värst kallt, några minusgrader bara. Ridningen idag blir en uteritt med Exando och Tobbe blir det lite av en blandning. Vill ut på vägen, men ett dressyrpass känns också behövligt.
För övrigt ska jag väl inte göra mycket, slappa och njuta av lovet! :D


Dagens Ridpass

Red alltså ut med Tobbe idag. Han var lat och väldigt seg idag!! HAHA jag skoja bara ;) Självklart va han pigg och väääldigt sprallig! Det verkade stå spöken bakom varje träd, åtminstonde tills jag började trava :p
Tränade på att öka och minska, med så små hjälper som möjligt. Framåt funkade bra, men när jag minskade slängde han lite med huvudet utan att egentligen bromsa upp, så jag fick göra halvhalter så han lyssnade.
Sen gjorde jag samma sak i galopp och då hade han blivit typ galen! Så han tyckte jag var jobbig som inte lät honom springa iväg! Sen vägrade han fatta höger galopp ur skritt. Vet inte varför han gör så ibland, men antagligen är han så pigg bara :p Fick honom iaf tillslut att göra det och då lyssnade han bättre sen :)

Mötte en två bilar på vägen hem. Första backade han för och försökte liksom ta sig därifrån. När andra bilen kom, tryckte jag till honom med skänklarna när den åkte förbi, och då backade han inte utan fortsatte bara. Som om han tyckte att det kändes tryggare när jag "pushade på" lite. Så kanske är det det jag behöver göra? Får fortsätta och se hur han tycker om det ;)


Hoppning

Sitter och tittar på Göteborg Trophy på datan nu. Har tittat på hoppning från Göteborg hela dagen typ.. :p ska iaf ut med Tobbe senare. Mamma hade varit ute och klättrat med Tobbe igår. Han hade tappat ett bakskydd också, men mamma hittade det :)
Tycker det är riktigt bra när mamma klättrar med honom, för tyvärr så är inte det någon "favorit-riding", men det är ju så nyttigt och nödvändigt!

Hon hade också ridit Exando, som hade varit pigg och glad och inte hostat mycket alls! Det är så skönt att han är ganska frisk nu :)

Idag blir det en lugnare tur för Tobbe. Eller ja, det blir en vanlig uteritt! Det var ett tag sen jag var ute på vägarna med honom, så idag får jag se hur han reagerar för bilar också. Förhoppningsvis är han lugnare :)


HV Polo

Fick en fråga från Rebecca om det här schabraken från HV Polo. Hon undrade vart man kan köpa det schabraket. Jag har letat och har hittat en hemsida som säljer dem, dock inte i just färgen. Här är hemsidan.
Så är det någon som vet vart man kan köpa dem i andra färger, så säg gärna till! :)



I'm back

Shoppingturen igår blev lyckad, köpte två skjortor, två byxor, en t-shirt, ett skärp och present till pappa som fyller år (egentligen fyller han på skottdagen, men vi firar honom idag/imorgon)! Så nu klarar jag mig ett tag! ;)
Efter Karlstad blev det tjejkväll som såklart var rolig! Sedan följde Julia med mig hem och sov över. Nu har hon åkt hem och jag ska packa in pappas present. Om en halvtimmme ungefär kommer syrran m. familj, så det blir full fart!

Igår hade mamma ridit Tobbe och det hade väl gått bra. Sen red hon också Exando, så det va skönt att hästarna fått komma ut!
Idag ska jag väl rida också. Går ut på en tur idag tror jag.. Får se hur jag gör :)
Det är det som händer idag!


Lördag

Igår blev det dålig update av mig, men jag hade verkligen ingen ork. Kan iaf säga snabbt att jag va ute och hoppade lite med Tobbe. Han va pigg och duktig. Hade en kombination, en linje och en ensam oxer. Hade mätt fel i kombinationen, så första gången hoppade Tobbe stuts genom! haha :P Men annars gick det bra, han blev lite stark ibland, och jag måste tänka på att rida igenom svängarna.

Exando fick vila, då jag inte kände mig frisk efter Tobbes pass. Kände mig svag i benen och yr i huvudet.




Idag blir det inte så mycket update heller. Jag ska nämligen till Karlstad med Julia och shoppa! :D Så vi åker ner runt nio med syster och vet inte riktigt när vi kommer tillbaka. Men vid åtta ungefär så ska vi på tjejkväll. Så det lär bli en lång dag utan ridning idag, men det ska bli kul! :) Förhoppningsvis har mamma tid och rida iaf en pålle :)


Går ut och rider

Har haft jätteont i magen och varit yr på förmiddan, så jag har inte orkat ut förrän nu. Har tittat på 1,50 hoppningen igår och lite sådär. Och jag blir så sugen på och hoppa, så jag måste nog ta några språng idag med Tobbe! Han hade ju vila igår, och då brukar han bli extra taggad ;)
Senare ska jag också rida Exando, kanske hoppar lite med honom också, eller går ut på en tur. Det blir som jag känner för då!


Sportlov!

Idag har vi friluftsdag i skolan, och vd är bättre friluftsliv än ridning? Så jag är hemma idag och nästa vecka har vi sportlov! Gud va skönt! :)
Så idag blir det ridning, sen ska jag fortsätta med No:n också. Det är det enda som är planerat.



Vill tävla!!

Sitter just nu och kollar på 1,40 hoppningen från imorse från Göteborg. Rolf-Göran leder ;)
Vill så gärna bit!! Nästa år SKA jag dit och det med basta!

Blir så himla sugen på och tävla när jag sitter och tittar. Och nu blir det antagligen ingen tävling v.10 heller! Det va ju en regional tävling. Men nu åker mamma utomlands den 10:e och tävlingen är den 13:e! :( Så jag har nog ingen som kan köra. Gaah!! Vill ju verkligen komma igång nu!

Iaf, så tror jag inte jag rider något idag. Typ -20 grader ute och jag tänkte ta in hästarna tidigare. Imorse ville dom inte gå ut, så jag fick leda ut båda i grimman (De går ju ut genom bakdörren, så jag öppnar ju bara boxdörrarna). Det är ovanligt, Tobbe brukar stå och spraka med benen och hålla på :p


Nu är hoppningen slut och Rolf-Göran vann och Peder på tredje.
För och "komma in lite i tävlingskänslan", ska jag gå ner och putsa och städa lite innan jag tar in hästarna. Tar nog med kameran. Sen bänkar jag mig vid åtta då landskampen börjar och sen lyxfällan!



Ny hjälm?

Igår satt mamma och tänkte att hon behöver en ny hjälm. Jag kom då med förslaget att vi köper en ny till mig och så får mamma ta över min! Vore ju inte helt fel ;)
Så nu får ni jättegärna komma med förslag på hjälmar! Skulle gärna vilja ha en GPA, men jag sa en för 2000 så det kanske är lite mycket .. :p Men jag kan nog övertala pappa! ;)
Så hjälp mig nu, vilken tycker ni jag ska ha? :D





Torsdag

Godmorgon på er! ;)
Idag slutar jag fyra, men det är min tur att hjälpa till i cafeterian och det är ju så mycket bättre än att ha lektioner hela dagen! :)
När jag kommer hem ska jag rida Exando först och främst och sen fortsätta med NO:n.



Dagens Ridpass

Toblerone.

Idag va det kallt ute! Tobbe frös lite när jag kom och tog av honom täckena, så jag fick skynda mig så han skulle bli varm.
värmde upp och började jobba med galoppen. Fick en bra galopp och han lyssnade fint.
Gjorde också lite sidvärts och det funkar bättre när jag har med spöet. Fick till ett par riktigt (bättre än annars) fina!
Gjorde lite förvänd galopp och så och det funkar bra, min pålle är så duktig! :)


Hemma

Hemma från skolan tidigare, som sagt. Ska alldeles strax ut och jobba på banan med Tobbe. Tänkte träna sidvärts, halter och lite annat :) Sen ska jag fortsätta med NO:n, kanske rida Exando och sen är det nog snart läggdags.
Har inte så mycket mer och säga, så jag lägger in ett par bilder :)



 

God morgon!

Sitter och käkar frukost nu, ska snart ut till hästarna.
Slutar tidigare idag och kommer hem vid tre ungefär. Ska rida när jag kommer hem, blir nog banan med Tobbe idag och så får vi ser hur det blir med Exando. Blev inte klar med NO:n igår, så jag måste nog fortsätta med den också.
Nej, nu måste jag gå ut som jag ska hinna! :p


Plugg

Nyss kommit hem och ska sätta mig med NO:n nu. Ska försöka bli klar med den idag, eftersom hästarna redan fått dagens motion! Tobbe hade fått skritta uppför berget, inge trav eller galopp då mamma skulle ligga i en snödriva om man gjorde någon bakut ;) Fast jag tror inte han gör det utan anledning, men man vet ju aldrig! ;)
Exando hade väl fått vara ute och springa bara :)
Känns skönt att hästarna är ridna, få lite tid till skola osv.


Superbra ansiktsskydd!

Som jag skrev här, så har jag ett jättebra skydd för ansiktet mot kylan!
De flesta använder säkert rånarluvor och det gjorde jag med innan vi hittade den här. Och rånarluvor funkar väl bra, men det blir ju så blött och äckligt i den! Visserligen finns det väl de med hål för munnen, men det känns som att det ska bli kallt?
Jag föredrar iaf mitt skydd. Man sätter den runt för munnen, näsan och kinderna (täcker även en bit av halsen) och knäpper med kardborr i nacken. Det är ett litet hål för näsan och många små hål för munnen. Och det bästa är, att tyget inte suger åt sig, det blir alltså inte blött, vilket ju är super! Vi köpte denna på en shop i Branäs, den är alltså menad för slalom, men funkar minst lika bra till ridning! ;)




Gårdagens ridpass m.m

Tränade på banan med Tobbe igår. La ut två bommar med 15 m mellan och kortade upp galoppen. Han var väldigt pigg men han lyssnade bra ändå. Sen tyckte han att det blev jobbigt, och då skjuter han ut bakdelen eller sparkar bakut. Haha, bus!
Han var iaf väldigt fin i formen och mjuk och sådär :)




Idag är mamma ledig, och hon hade planerat att rida båda hästarna. Tobbe ska tydligen skrittas uppför berget = toppen!
Jag slutar halv fyra, hemma vid fyra. Och om hästarna då är färdig motionerade, kommer all tid läggas på en NO-uppstats om atomer. Jippiie! :p



Tidigt hemma

Fick ont i magen förut och tänkte ta två bussen hem. Men Jag ringde till morfar och han var redan där så jag kunde åka med honom hem vid tolv, istället för bussen vid halv två. Perfekt!
Nu har jag bara latat mig och ätit alvedon, så det börjar ge efter i magen.
Hästarna äter nu, och efter det ska jag ut med Tobbe. Blir ett pass på banan idag, lite jobb med trycket och sidvärtsen.


Mera söt som socker!






Stallet och "sadelkammaren"

Tänkte visa er lite mer hur stallet ser hur och hur "sadelkammaren" ser ut! :)
Enjoy.



Stallet är alltså byggt ut från ett stort skjul. Innan hade vi bara en massa saker där, tror jag. Jag kommer inte ihåg så mycket från det, stallet byggdes sommaren 2004 (tror jag).






Till höger om stallet ser ni lite av spånskjulet:





Bakom transporten, förvarar vi höet:





Såhär ser det alltså ut när man kommer in i stallet
Exandos box till vänster (3x4m) och Tobbes till höger (3x3m)



Exandos box. Där är det också plats för att ställa upp en häst,
om man tex ska göra iårdning. Dock brukar jag göra det i boxen,
men det är ju super om man ska klippa eller sko dem!




Tobbes box.
Även här finns det plats för att ställa upp en häst.



Brevid Tobbes box, har vi ett litet utrymme för bl.a en tank, som vi
tar vatten genom från en å, då det inte är is på såklart ;)
Vi har också mockspadar, sopkvastar m.m.





Bakdörren ut till hagen.



Sett från bakdörren:





Dyngstan :p






Såhär ser huset ut. Ganska stort, stor källare då det var verkstad här
förut :P
Det jag ringat in är "sadelkammaren".





Såhär ser det ut inne, ganska rörigt. Behöver verkligen städa där!





Täcken, schabrak m.m
Exando har fått ett vintertäcke! Det blå gula.



Såhär ser Tobbes Fleecetäcke ut, som vi köpte för ett tag sedan.



Sadelhängare m.m.
En hemmagjord täckeshängare! ;)








Sådär! Nu vet ni hur jag har det! ;)

Dagens Ridpass

Mamma kunde bli med ut, så det blev en uteritt :)
Först och främst ska jag säga att det verkligen var kallt ute idag! Tobbe stod med våffeltäcket och det tjocka vintertäcket utanpå, men ändå frös han! Stackars bebis! Så vi fick skynda oss ut, så han skulle komma igång och bli varm. Fick dock lite beslutsångest om vilken väg vi skulle ta, då det är ganska tråkigt att gå uppför (eftersom man nästan bara kan skritta på hemvägen=kallt!), men det börjar också bli tråkigt att gå den vanliga vägen. Iaf, så blev det den vanliga vägen. Men efter ett tag kom vi på att det var dumt, då det är varmare uppe på berget och mamma hade inte tagit på sig något för ansiktet (typ rånarluva). Mig spelade det ingen roll, för jag hade ju mitt übersuperduperbra-iga "ansiktsskydd" :D
Ser ut såhär:


(tänkte tipsa om den i ett annat inlägg)


Tillbaka till ridturen,
Tobbe va såklart jättepigg. Men brydde sig inte så mycket om bilarna idag, kanske för att Exando var med? Han stannade upp lite och vinklade ut örat bara :)
Galopperade endel på en grusväg (såklart packad med snö och is) och Tobbe drog som bara den! Kände bakbenen mer än någonsin och när jag släppte efter på tyglarna tryckte han ifrån direkt och shit vilken känsla! Så maffigt! :)
Sen tog vi lite lugnare på hemvägen. I traven gör han något "konstigt" ibland. Vi tror att det är någon blandning mellan trav och pass x) Haha, buuuus! :)

Exando va pigg och glad också, han har bättre kondition och hostar inte så mycket och andas bättre :) Skönt! Ska hålla i det nu, så han orkar vara me doch galoppera och ha roligt! :)




Sen fick vi ju hitta på något varmare till Tobbe. Och det enda vi kom på, var att sätta hans vintertäcke underst och sedan Exandos täcke ovan. Så nu är han lagomt inpackad! ;) Men fryser gör han inte iaf!


Söt som socker!






Dålig update

Blev lite halvdant igår, men det hände inte mycket. Fick jätteont i magen och huvudet och man kan ju fråga sig vart alvedonen är när man behöver den som mest?! Jaja. Hade ingen lust att rida heller, men fick tillbaka lite motivation genom att rida på banan och träna sidvärts. Han har ju inte svarat så bra för vänsterskänkeln, så jag tog med dressyrspöt och hoppades att han skulle lyssna bättre!
Så efter uppvärmningen flyttade jag honom och han svarade faktist mycket bättre! Behövde inte använda spöt ens, utan han lyssnade bättre ändå. Så jag ska fortsätta med det :)
Han var också väldigt mjuk och lyssnade bra.


Tog lite bilder igår i solen! Lägger upp några senare :)

Även idag är det sol, men väldigt kallt. Förhoppningsvis kan mama följa med ut på ridtur idag. Skulle va kul och se hur Tobbe beter sig i trafiken när Exando är med. Kanske lugnar han ner sig då? Får hoppas på det :)


När han inte fick godis, så gick han..

Skönt och sola!


Gårdagens Ridpass m.m

Tobbe.

Tänkte ju gå ut och rida igår och ta en annan väg. Men det va så mycket snö, så det gick inte. Därför blev det bara en snabbis och så red jag hemma ist. (MEn bil körde förbi oss, han spände sig och blev lite stressad, men inget mer).
Värmde upp och så först, han är riktigt mjuk i hela kroppen nu!
Sen jobbade jag med och få upp trycket i galoppen och få honom att sätta bakbenen under sig mer, och det kändes skillnad! Hoppade också några småskutt och det kändes super. Tobbe va såklart jättepigg eftersom han hade haft vila. Sen tyckte han ja var dryg som tryckte med skänkeln utan att låta honom gå fortare, så då kom det några bakuter. Sötnosen :)




Exando.

Det blev en kvällstur runt åtta med honom, barbacka i grimma och grimskaft, haha ;)
Red runt lite här hemma bara. Blev inte så seriöst, men han var ganska spänd, jag tror han hört något eller kände lukten. Det är mycket rådjur och älgar häromkring nu och Exando är väldigt feg för sånt :p
Red iaf inte mer än tjugo minuter. Hoppade några språng med honom också :)





Idag är det typ -20 grader ute, puuh! Tobbe kommer va heelt galen sen ;)

Slapp dag.

Idag hade vi inställd idrott och kunde jobba in sista lektonen så vi slutade tolv! Så skönt :)
Så idag ska jag ut med båda hästarna. Det är riktigt fint väder ute, Så jag får väl passa på och gå ut och rida kanske ;)
Skriver mer sedan, ha det bra! :)



Ny veckans!

En ny veckans blogg ska väljas ut nu och det är samma princip som förra gången. Alltså att jag läser alla bloggar som anmält sig och väljer ut en värdig vinnare! :)
Alla som anmälde sig förra gången, behöver inte anmäla sig igen.
Priserna är de samma som alltid :)

Anmälde du dig inte förra gången, och vill göra det nu, lägg då in denna bild och länka till detta inlägg.


Gästbloggning!

Hej!

Jag heter Erika o bor på en gård 3,5 mil från Örebro. På våran gård står de 4 hästar.

T.H.'s Lilla Ya: kallas Lillis. Hon är mitt lilla vbl sto som fyller 7 i maj.  Med henne rider jag dressyr, hoppar o håller på att utbilda henne i western. Jag ska börja tävla i hoppning i augusti/september.

Timoty Hulegård: eller Timo som han kallas, är en hbl valack. Han har rygg problem o kan inte ridas på bana mer än nån gång ibland (men kan just nu knappt ridas). Han fyller 10 i maj. De är min, mammas o min mosters häst.

Betty Boop: är ett litet shettissto på en knappt meter. Hon fyller 3 i maj o är endast sutten på lite o skrittat lite med min syrra på 4 år.

Trissan: är oxå ett shettissto men hon är 112 cm hög. Hon blir 6 år i juni. De är min äldsta syrras o min ena kusin häst.

Jag är en allround ryttare som försöker komma på vad jag verkligen vill satsa på. Jag tycker alltså om hoppning, dressyr, western o tycker även att gymkana o votige verkar roligt.

Ni kan följa mig o min vardag med mina hästar på www.erikaaasss.blogg.se

Tack för att jag fick gästblogga här:D
/Erika<333

Bloggtävling



Var med och tävla här: http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment

Förklaring.

Inte skrivit något idag och jag kan ju börja med och aäga att jag försov mig imorse. Vaknade vid tre och kom på att jag inte satt på alarm, så jag gjorde det- trodde jag! Men sen vaknade jag när brorsan kom upp och då var klockan halv sju och jag skulle ha vart uppe vid fem. Bussen går vid sju så det blev lagomt brottom = första bästa kläder och håret fixades till en urläcker toffs i skolan. Bra början! ;)
Efter skolan, som slutade vid fyra, åkte vi direkt till syrra nr 1 där det var "barn"kalas. Så nu har jag precis kommit hem och ska skynda ut och rida en sväng med Exando. Tobbe får vila idag.



Ridpass

Tobbe.

Red ut en sväng med honom idag. Han va pigg som vanligt, men försökte vända när vi red hemifrån. En bil körde om oss, men idag spände han sig bara och "gick upp på tå". Så det varkar bli bättre :)
På hemvägen drog han lite, men han lyssnar bra ändå. Jag tycker han blivit mycket mjukare i både halsen och kroppen på senare tid, och det är ju bra! :)


"Kännetecken"

Alla hästar har väl något speciellt, som är helt unikt med dem, och jag tänkte skirva vad som är speciellt för mina hästar. I ett annat inlägg tänkte jag skriva vilka vanor de har :)

Toblerone.

Tobbe är ju tigrerad och det är inte så vanligt, så därför tror jag att många tänker på det vid första synen. Sen har han också glosögon (tror jag det heter), alltså att han visar ögonvitan. Man kanske inte tänker mycket på det, men det gör jag! :p




Exando.

Det enda jag faktist kommer på för honom, är att han har ett ärr på en framhov (kommer inte ihåg vilken).



Hoppträningen

Träningen igår gick bra! Vi hoppade en kombination och lite svårare svängar. Ridhuset vi tränar i är inte så stort så det är svårt och göra några linjer och så.
Iaf så kändes tobbe lite seg i början, men när det blev lite högre så vaknade han och svarade bättre för skänkeln :)
I slutet hoppade vi en liten bana och det kändes bra, förutom kombinationen där vi kom lite när till så den gjorde vi om och så höjde han b-hindret. Kom helt perfekt in, men det blev ett tvärstopp på oxern (b-hindret). Så jag tog igen och då kom vi lite stort, men Tobbe hoppade då ändå. Nästa gång kom vi lite nära, men han hoppade då också. Så jag vet inte riktigt varför han stannade första gången. Om det var för att han inte var beredd att det plöstligt var högre eller var det var. Vi ska iaf hoppa lite högre nu så får vi se vad det kan vara :)

Filmen kommer kanske ikväll eller imorgon :)


Elektriska täcken

Har ni märkt att hästarna blir elektriska av vissa täcken?

Tobbe går nu med ett stall-täcke (våffeltäcke) och ett vintertäcke. för ett tag sedan hade jag fleecetäcke under vintertäcket, men när jag skule ta av honom blev han jätte elektrisk och det tyckte han va jätteläskigt! Så jag bytte till våffeltäcket, men igår råkade jag ge honom en stöt ändå.
Detta har hänt förut och någon gång har det varit på mulen, när jag pussade honom. Så nu är han mer tillbakadragen i boxen och ibland inbillar sig att han får en stöt, om han tex tar i hjälmen eller så.
Nu måste vi vara väldigt försiktiga och försöka undvika att ta i honom precis efter att vi tagit av honom.



Gymnasieval.

Jag går ju i nian nu har ska precis som alla andra välja till gymnasie. Jag har varit ganska säker på mitt första hands val ganska länge och efter besöket var det solklart. Andra handsvalet var lite svårare, för även om jag absolut vill in på första, så är det ju bra och ha ett andra om det händer något akut.
Iaf, jag ska gå på naturbruket Lillerud i Karlstad. Där kommer jag gå natur och välja inrikting häst med utgång -ridning.
"15 veckor av utbildningen får du göra på olika företag, t ex tävlingsryttare, uppfödare och ridskolor. Utbildningen ger också kunskaper till dig som vill arbeta som egen företagare inom hästnäringen. Vårt mål är att du ska klara yrkesprovet för diplomerade hästskötare. "

Jag har ett tag funderat på att efter gymnasiet utbilda mig till vetrinär. Det är ju extremt hög nivå här i Sverige, man måste ha alla MVG och även alla meritpoäng för att kunna ta sig in. Och på Lillerud kan de inte erbjuda alla meritpoäng som behövs. Så isf kommer jag söka in till Olso. Där är det lägre nivå och det är faktist mycket närmare dit än till Uppsala/Stockholm, där utbildningen i Sverige är.
Vetrinärutbildningen är ju lång, ca 6 år. Och jag skulle ju faktist vilja bli expert på hästar också och då blir det ju några år till. Men det är det kanske värt?

Något annat jag skulle kunna tänka mig, är och bli uppfödare eller beridare. Det skulle va superkul att få utbilda egna hästar, köpa in och utbilda vidare, för att sedan sälja vidare.
Men högsta drömmen är ju faktist och bli tävlingsryttare på högsta nivån, men det är ju en bit dit ännu.


Karlstad ligger runt 10 mil (tror jag?!) från mig, så därför kommer jag bo på Lillerud. Och självklart ska Tobbe med!
vi var dit för ett tag sedan och tittade och det såg riktigt fint ut! Tobbe kommer få det bra där tror jag, och jag med!  Kommer stanna över helgerna också, skulle jag tro, de flesta. Men över loven kommer vi åka hem.
Hur det blir med Exando är inte riiktigt bestämt ännu. Han blir ju ensam och mamma hinner inte ta hand om två hästar, så därför kommer han antagligen lånas ut/hyras in hos någon i närheten. Och förhoppningsvis har vi hittat det perfekta ;) Men det återkommer jag väl med, när det blir bestämt något.

Så det är så min framtid kommer se ut, förhoppningsvis! Det är ju inte helt säkert att jag kommer in ännu. Men det tror jag och jag riktigt längtar! :D



skola

Idag ska jag till skolan. Efter det åker jag direkt på träningen som börjar sex. Så updaten kommer inte bli så bra idag, men det får ni stå ut med :) Förhoppningsvis kommer kameran med, så film kommer upp! :)



Ridpass

Tobbe.

Det blev en uteritt med Tobbe idag. Tog en annan väg än den vanliga. Då går vi bara en liten bit på storvägen och svänger sedan ner på en mindre väg, med nästan ingen trafik. Idag fortsatte jag längs storvägen och svängde senare in på en smalare väg, just för att det kommer mer bilar på storvägen.¨
Han kändes bättre idag! Lugnare över lag. Men han tycker fortfarande att det är läskigt med bilar. Särskilt när det kom en sliverfärgad. Om jag inte minns fel, så var det en silverfärgad som körde på honom, men då var det ju mörkt ute, så jag tycker inte att han ska ha sett/tänkt på det.
Iaf, så kom det en mörkt bil, större modell bakifrån och körde fort. Men då trampade Tobbe bara lite extra och brydde sig inte mer. Förhoppningsvis fortsätter han i den riktningen och lugnar sig.

Exando fick vila och jag har dåligt samvete....!

Imorgon är det träning iaf och det ska bli riktigt kul! :)

Hemma från skolan

Hade ont i magen och i huvudet när jag vaknade imorse. Efter att ha blivit jättetrött av att mocka, bestämde jag mig för att stanna hemma en dag till. Trodde ett tag att jag fått spysjukan, men det har släppt i magen nu så det var antagligen inte det :)
Imorgon är det som sagt hoppträning, så jag måste rida min ponny idag. Jag får slänga i mig alvedon och hoppas att han är lite lugnare idag. går ut på en uteritt, så får jag se hur han reagerar på bilar idag.
Exando behöver också ridas. får se hur jag orkar.. Något mer som är jobbigt med Tobbes rädsla för bilar, är att jag ju inte kan gå ut med dem båda två samtidigt.. :/ Får verkligen hoppas att detta bara är tillfälligt..!


trött?












Hoppning på TV!

Nu börjar världscup-hoppningen på SVT24!! :) (sammandrag)



Malin felfri! :D

Dagens Ridpass

Började med och rida lite på banan, istället för att gå ut först. Tänkte att han skulle vara lite lugnare. Han va duktig, fin och lugn, men ändå pigg och vaken. Mjuk i formen.
Sen gick jag ut på vägen. Han reagerar fortfarande på bilar. Om de kör sakta så går det bra, men åker de i mer normalfart, så försöker han springa därifrån. Det känns som han tror att de ska hoppa på honom.. Visst är han väldigt pigg, men jag börjar tro att det kommer tillbaka från olyckan. Hoppas verkligen han blir bättre, för det är inte roligt när det kommer bil och man vet att han kommer bli rädd och stressad.
På tisdag är det iaf träning för Thomas, så vi får väl höra vad han tror.


Älskling!


Hämtat hö.

67 st höbalar blev det, så nu klarar vi oss ett tag till! :)
Nu är lilla Jonna här, så jag får alltså gå ut med Tobbe själv, eftersom mamma är barnvakt. Det blir en uteritt idag, får se hur han reagerar på bilar idag.. Lite varmare har det blivit efter att solen varit framme ett tag, men jag vet inte hur hårt jag kan rida ändå.. Blir nog inte så hårt på uteritten, men jag tror jag rider lite här hemma sen också :)


Dagens Ridpass

Idag red jag ut på en alldeles galen Tobbe. Först och främst kom en bil och körde om oss innan vi kom ner på landsvägen (alltså när vi fortfarande gick på en smalare väg). Han körde sakta, men Tobbe blev stressade ändå.
Sen körde en skoter över vägen (sakta) typ 10 m framför oss och det blev han också rädd för, försökte vända och springa därifrån.
Sen fortsatte vi och en bil till körde förbi oss och Tobbe blev stressad och försökte springa iväg. Men jaag fortsatte ju och travade och galopperade en del. Sen skulle han absolut gå in på en väg, så man kommer upp på landsvägen, ist för att gå runt liksom. Men bron på den vägen har brakat, så därför kunde vi inte gå där. Men ner för backen gick vi iaf, men sen fick vi vända. Galopperade uppför med snö upp till knäna, men ändå så ville han ner tillbaka! Haha, knäppis.
Galopperade på vägen tillbaka också, han drog och ville iväg, men tjafsade inget större iaf :)
sen åkte en skoter förbi på åkern brevid oss och då brydde han sig inte. Sen gick vi in på en smalare väg där det sällan kommer bilar, men så kom mamma. Hon stannade ju men Tobbe tyckte ändå att det va lite läskigt.
Iaf så var han ju mycket lugnare efter än i början och var inte alls så stissig :)


Galen ponny!

Idag är det iiiiskallt ute! -23 .. Usch! Fick en massa frost i håret och Exando fick på ögonfransarna och i skägget! Haha, han blir så söt :)
Idag ska vi hämta hö, för det är bara en bal kvar. Sen måste jag ju rida också. Tobbe är väl ännu piggare idag, men jag vill ju inte rida så hårt när det är så kallt! Jaja, ut på vägen ska vi väl iaf och se hur han reagerar på bilar och sånt..
Här kommer lite roliga, konstiga och galna bilder på hästarna igår! Tobbe ville bara busa ;)















Härligt vinterväder!











Gårdagens Ridpass m.m

Igår red jag bara Exando. Det blev en mysig barbackatur med honom! :) Han va pigg och glad. Han har inte hostat på länge när vi ridit, vilket är bra, för han blir inte så trött. Och så har han fått bättre kondition också så han orkar mer för den skullen också :)
Sista sträckan hem fick han galoppera på och då drog han iväg! Så härligt och rida barbacka på vintern! :)




Idag är det riktigt kanonväder ute! Lite kallt dock, -16 tror jag.. Men med rätt kläder så är det ju lugnt! ;)
Blir riktigt sugen på att gå ut och knäppa några bilder på hästarna! Har ju rätt många redan, men jag tror inte det går att få för många bilder på hästar ;)

Ny design!

Blev sittandes nu på morgonen med en ny design, tröttnar ganska fort på designer ;)
(tryck på F5 om du inte kan se den)
Vad tycker ni? :)

Tycker verkligen att det är superkul och sitta i Photoshop, och jag gör gärna en design åt dig! ;)


Något fel på min ögonsten?!

För några dagar sedan, när jag var ute och red med Tobbe, blev han rädd när en buss körde förbi oss. Den körde inte direkt sakta och det var mörkt ute, men ändå. Tobbe har alltid haft ett bra psyke och aldrig varit rädd för något fordon över huvud taget.
En annan dag, när jag var ute med honom, kom en bil som körde fort och han tyckte också att den var läskig. Det han gör, är att han vänder sig och försöker springa iväg, men då har ju redan bilen/bussen åkt och jag fått tag på tyglarna och efter en sekund är han som vanligt igen. Och när det kom en bil och körde om oss samma dag (saktare) reagerade han inget. Visserligen hade han varit väldigt pigg den dagen (här) och blivit rädd för allt. Men ändå.

Som ni kanske kommer ihåg, så blev ju Tobbe påkörd för ett tag sedan när de rymde (här). Vi har inte märkt något över huvud taget, men varit rädda att det ska komma något i efterhand. Kanske har det gjort det nu?
Men det är ju också möjligt att han bara är jättepigg och "stissig".
Vad tror ni? Är det möjligt att det kan märkas så långt efter (olyckan hände 6 januari)?



Blir så orolig! Det får inte vara något fel på min älskade bästa ponny!

Min "gård" i bilder.

Tänkte visa er lite hur det ser hur här hemma! ;)
Här är banan, alltså där jag rider (taget i hörnet på stallet).
Den "slutar" ungefär vid den gråa tanken som står där.



Det här är uppifrån köksfönstret.




hagen från stallet.


Där slutar hagen åt det hållet.



Där jag målat rött slutar hagen åt andra hållet. Inte så stort, jämfört med hur den var innan
vi tvingades göra denna åt Tobbe..


..en del av den stora. Den fortsätter in i skogen också. Det var där Tobbe alltid sprängde.



Och lite hindermatrial ;)
Sånda hemgjorde hinderstöd har jag 16 st. Alltså till 8 räcken.
Även bommarna är hemgjorda.






Och så har jag lite andra bommar och plank osv.





Bio!

Ja, idag ska jag på bio, med pappa! :p Klockan sju börjar den, så vi ska åka om en kvart ungefär. Som ni förstår, så får hästarna vila idag. Det snöar bedrövligt mycket ute så det passar väl ganska bra. Hoppas på bättre väder imorgon!! :)


För mycket häl

När jag tittat på bilder när jag sitter på Tobbe, så har jag tyckt jag sitter konstigt med fötterna. Och på träningen i tisdags, fick jag det "bekräftat". Jag trampar ner hälarna för mycket. Det gör att jag tampar trycket och svikten (eller hur man ska förklara) och blir stel i knäna, vilket ju inte är bra. Så det måste jag tänka på!
Här är några bilder som det syns ganska tydligt på, som jag förstorat upp fötterna på. Jag liksom trycker ner hälarna, och vinklar in fötterna på något konstigt sätt! Blir liksom "hängande".



 



 

 

Jag har försökt tänkt på det, jag har kommit på mig själv ibland! Jag får alltså sätta foten längre in i stigbygeln och böja mer på knäna.


Diss!




Idag dissar jag snön. Häromdagen när jag red så snöade det jättemycket. Allt blev blött, jag såg nästan inget och det gör mig så irriterad! Vilket ju inte är bra när man rider eller är med hästar över huvud taget. Plus att allt är mycket jobbigare med mycket snö ivägen!

Någon mer än jag som bara längtar tills sommaren är här?!


Dagens Ridpass

Tobbe.

Red ut en sväng och lät honom mest springa på och ha kul :) Tror det är viktigt och låta hästar vara hästar, låta dem sträcka ut och slippa formen och allt det där. Men han va ändå väldigt fin när jag bad honom gå ner i formen.
Som jag skrev igår så fick jag honom inte och gå förbi ett ställe, och idag när det va ljust kom förklaringen: 5 rådjur på åkern! Men när Tobbe såg dem så skrittade han bara vidare och brydde sig inte alls ;) Däremot vågade han knappt gå förbi en stubbe.., hans hjärta baknade jättesnabbt och det verkade som benen skakade! x)
Iaf så bråkade han lite och sparkade bakut några gånger, därför red jag lite här hemma. Och då var han riktigt fin! Lyssnade, bråkade inget och va näst intill klockren! :)






Exando.

Red honom här på banan. Värmde upp honom och tränade mycket på kort galopp som han har lite svårt för. Hade några bommar med lång distans till och tanken var att säga så fort jag såg det hur vi låg. Det gick bra, men det var jobbigt och galoppera så kort, tyckte Exando! ;)



Dåliga nyheter

Kollade mejlen häromdagen och läste tråkig nog att helgens tävling är inställd! Jättetråkig verkligen! :/ Det gör att första hopptävlingen blir en regional. Men det är inte förrän vecka 10 så det blir ju några träningar innan dess. Iaf ganska tråkigt att tävlingen ställdes in, över 4 veckor kvar tills nästa tävling (om det inte blir ngn dressyrtävling)!


Dagens Ridpass

Tobbe.

Va som sagt tänkt och rida ut idag. Men när jag skrittat en bit och skulle börja trava, tog det tvärstopp. Han såg något och jag fick honom inte till och gå. Hoppade t.o.m av och försökte leda fram honom, men nej då. Tvärstopp.
Så jag fick ge mig och vände. Men då höll man på och ta in fåren (typ en liten gård precis där han stannade) och då vågade han inte gå där heller! Haha, han blev fast!
Men så kom de som tagit in fåren, så då vågade han gå när det kom människor :)
Därför red jag hemma och bytte dag med imorgon, alltså hoppade jag lite. Han va verkligen fin och ställde upp ibörjan. Sen höjde jag lite till 110 ungefär och fick ett kanonsprång på ett räcke! Fick också ett bra språng på oxern men sedan gjorde jag ett misstag och det blev ett stopp. Och då blir han osäker och tycker inte att det är kul. Så jag sänkte oxern och fick ett supersprång där. Han tar i lite för mycket ibland tror jag, han tror att det är högre än det egentligen är. Visserligen känner jag ju då att han har kapacitet, men jag känner också att han inte tycker det är lika kul när det blir högre, då han blir osäker..


Allmänt vetande

Som sagt så hade vi nationellt prov i svenska som gick sådär. Iaf så fick vi tid över och kunde jobba in två lektioner = hem med tidiga bussen! Så jag ska snart gå ut och rida en pålle innan det blir mörkt, vilket ju är super ;) Blir två uteritter idag.


Inplanerade tävlingar!

Ja, nu börjar ju tävlingarna snart och vi har suttit och planerat in lite :)
Ifjol tävlade jag ju bara lokalt, men iår kommer jag börjar tävla regionalt ganska direkt. Sen får vi ser hur det känns och när jag vill gå upp i klasserna :)

Första tävlingen är nu till helgen; 13:e februari. Det är en lokal tävling och jag kommer hoppa L:D och L:C (de hade ingen L:B med, konstigt nog). Så det blir en mjukstart! Kommer bli mest som "träningstävling", båda klasserna. Bara rida, koncentrera mig och tänka på och inte ställa innan hindren och ha ett bra tempo.

Andra tävlingen är v.10, 12:e mars. Det är en regional tävling, alltså vår första. Och där kommer vi hoppa en L:C och en L:B. Ska bli kul och se skillnaden på banor och hinder mot lokala tävlingar!


Sedan kommer jag hoppa en lokal v.12, sedan blir det en regional v.17 på hemmaklubben, ännu en regional v.21 och efter det vet vi ju inte riktigt än, har inte hunnit så långt helt enkelt ;)

Jag är ju inte med i något lag iår. Ifjol var jag med i div. 3 och då blev det lite för mycket tävlingar (dålig planering), och det funkade inte för varken mig eller Tobbe, så iår ska vi lägga upp det bättre :)
Ska också försöka få in några fler dressyrtävlingar!



Gårdagens Ridpass m.m

Igår red jag Tobbe på banan. Han va pigg och så.
Började göra öppnor och slutor i skritt för och få igång honom lite bättre och han mjuknade ganska direkt. I traven och galoppen tyckte jag att jag fick igång bakbenen ganska bra! Kände dem tydligare iaf.
Gjorde några sidvärts och jag tycker att det blev två riktigt fina undan vänster! Han lyssnar mycket bättre nu :) Också undan höger funkade det bra.


Idag slutar jag lite tidigare och hinner nog rida båda hästarna.
För övrigt har vi nationella prov i svenska idag och på torsdag. Jättekul! Eller inte..



Inspiration!

Har suttit och kollat hur dressyrtävlingarna ligger nu framöver och även kollat lite progam osv. Det är faktist en sak som jag blir ganska taggad av! När det börjar närma sig tävling, så blir jag mer nogrann med ridningen och planerar bättre. Också när jag läser pogram blir jag taggad! Tänker att "det vill jag rida" och så känner jag hur jag verkligen vill ut och träna nu! Jag liksom tänker hur jag ska rida, vilka övningar jag ska göra för att förbättra det och det. Och det gör ju att träningen också blir bättre, så det är en bra "inspirationskälla" för mig i alla fall! :)

Jag kommer börja planera ridningen bättre nu. Och träna ganska hårt, men absolut inte alla dagar i veckan! Vilan är ju såklart också viktig. Kommer nog låta honom vila en dag eller rida lugnare två dagar. Men lugnare menar jag då skritt och lite trav eller bara promenad.


Veckoplanering v.6


Vinterbilder










Vinnaren av veckans blogg är....

Erika! - http://erikaaasss.blogg.se/

Erika uppdaterar bra, skriver bra och det är variation på inläggen. Man får följa hennes vardag med hennes två hästar, man får läsa om utrustning, men även saker som inte bara handlar om hästar! Och så är det ju alltid lika kul att få följa en hästblogg!




Så besök nu hennes fina blogg! - Länk.

Innan ponnyakuten börjar..

..ska jag gå ut och rida Exando. Blir en uteritt och så kanske jag rider igenom honom lite mer här hemma, beror på hur han känns :)
Ponnyakuten, som sagt. Har inte tittat på 4:e pogrammet som är ute på SVT play, då det hackar hela tiden.. Så jag tittat på TV:n istället och så ser 5:e pogrammet på datorn, om det inte hackar för mycket :)


Veckans blogg kommer jag välja ut ikväll också! Jag har flitigt följt alla som anmält sig och det lär bli svårt att välja en vinnare! Det finns verkligen många fina och bra bloggar! :)
Alla som anmält sig denna gång kommer automatiskt med i nästa veckas Veckans blogg ( det blir samma "struktur" då med).
Det jag kollar på är alltså själva bloggningen. Och vem vet? Kanske går det att fjäska lite med kommentarer? ;) haha..



Dressyrträning

Träningen gick ganska bra! Tobbe va lagomt pigg och har blivit mjukare i hela kroppen.
Jobbade mest med och aktivera bakbenen, hålla framdelen på plats (alltså så att den inte "flyter ut") och få honom att svara bättre för vänster skänkeln. Det funkade ganska bra, Leena hjälpte till med ett spö när jag skulle flytta ut bakdelen (för vänsterskänkeln) och han lyssnade bättre då! Vi gjorde också lite skänkelvikningar som funkar bättre. Han stretade emot ibland, men sen gick det bättre ibland också. Så jag ska absolut träna mer dressyr nu framöver! :)


Finaste! ♥


Nyklippt & nyfriserad

Tobbe va fortfarande fuktig igår när jag skulle klippa honom, så jag klippte honom imorse. Klippte också manen och pannluggen!


Han va lagomt söt i Exandos stora fleecetäcke!



Manen före:




Och efter:



Pannluggen efter:

Han har en riktigt bebislugg, som nu blev ännu bebis-iare!
Så det blir ännu svårare att säga nej när han vill ha godis..



Fler bilder








Ögon





Ridpass - 5:e februari




Jag och mamma va alltså ute och red i det härliga vädret! Red uppåt (bilden), just för att solen ligger på där :)
Tobbe va jättepigg och verkade tyckta det va superkul att få springa med Exando!
Iaf, så gick det inte och fatta högergalopp ur skritten i början. Han bara sköt ut bakdelen till höger och utifrån det bytte han till vänstergalopp. Så jag fick flytta bakdelen och hel honom (inte så lätt som det låter) till vänster och sedan fatta, och då gick det bra :)
Vi red in på en jättefin väg som är perfekt att galoppera på! Ingen trafik eller så :) Tobbe drog och fick damp och gjorde sina "tobbe-skutt" rätt upp i luften! haha, han gjorde tre-fyra stycken innan jag fick tag på tyglarna och kunde sakta av! :p Det är faktist lite kul, men någon gång kommer jag säkert ramla av och då lär det inte bli så kul.. :p
Sen tog vi en lugnare och mer samlad galopp, där han inte fick dra iväg eller göra några såna skutt och det kändes bra :)




Efter ridningen, tvättade vi Tobbe eftersom jag ska klippa honom nu. Han va verkligen lortig, så maskinen skulle nog inte mått så bra om jag klippt honom innan duschen .. :p

Mina fina hästar ♥

Var ute i det fina vädret förut och fotade lite, fick några riktigt fina bilder!
Lägger in några nu och så lägger jag in resten under veckan :)










Lördag

Idag tänkte jag klippa Tobbe. Sen blir det ridning och jag skulle tro att mamma kommer :)
Imorgon är det söndag och då ska jag träna dressyr på förmiddan! :) Det var ett tag sen. så det behövs allt.


Gårdagens Ridpass.

Igår red jag bara Tobbe.
Började med och rida ut en sväng. Jobbade lite med och korta galoppen och han protesterade inte alls mycket idag :) Kanske blir han starkare?
Iaf så red jag inte så långt och därför red jag lite över några bommar här hemma. Det gick bra och så, men han blev lite okoncentrerad, så jag satte upp en liten oxer. Och då blev han mycket mer vaken! Så satte jag upp det till en liten trippelbarr också (endaste 80 cm på bakre bommen). Det funkade också super, men jag kände att jag blev lite bromsandes in, och det är ju det jag inte får göra! Så jag drev på, men såg att vi låg jättestort! Så jag rätade upp mig och var beredd på ett stopp, men Tobbe tvekar inte alls, utan skuttar över som inget! Touchade lite i bakbommen, men rev inte. Måste ha sett kul ut, för jag var ju inte beredd på att han skulle hoppa, så jag satt bakåt lutat och släppte tyglarna så jag inte skulle dra honom i munnen! haha :p Tog iaf ett varv till i lugnare tempo så vi kom rätt till :)


här kom vi också för långt ifrån.


Vinterbilder






Busponny

När jag kom hem såg jag en massa spår efter en häst. Och jag trodde att hästarna stod i stallet, men det gjorde de inte! Då blev jag orolig att de var ute på rymmen och ingen hade fått tag på dem. Men när jag öppnade bakdörren så stod de där ändå :) Lite förvånad över det, då översta tråden precis vid stallet var borta (det var där Tobbe gått över, men Exando stannat) och alla trådarna var sprängda där Tobbe brukar spränga dem. Men pappa (eller någon annan) hade satt upp den stora hagen, så jag antar att Tobbe nöjt sig med och bara spränga en gång x)
Haha, jaja. Lyckades iaf laga hagen och satte på strömmen, det hade jag glömt imorse! Ooopss..


gårdagens ridpass

Exando.

Red barbacka här på banan. Värmde upp med och ställa och böja och han va mjuk och fin! Jobbade lite med växlingar, för och få igång honom lite bättre :)
Sen hoppade jag ett litet kryss och det gik super! Exando drog som bara den! Så satte jag upp det lite och det gick lika bra :)


Tobbe.

Red även honom barbacka på banan! Exando är ju ganska bred över ryggen och har mjuka gångarter, så det är mjukt och rida på honom. Men Tobbe är mycket smalare och "benigare" över ryggen och är sååå skumpig! Men det är väl bra träning för balansen och sitsen iaf! ;)
Värmde upp och han var väldigt mjuk och fin :) Sen kunde jag inte hålla mig, utan jag var tvungen och hoppa ett litet hinder för och se hur det skulle gå! Och Tobbe drog som bara den till hindret och hoppade ganska mycket för högt :p Men det gick bra ändå :)



Filmen




Nu ska jag gå ut till hästarna och sen blir det plugg resten av kvällen!


Några opublicerade bilder









Torsdag



En lång dag idag! Men ändå rätt slapp med slöjd och hemkunskap efter lunchen :)
Väl hemma, ska jag rida. Helst båda hästarna, men det blir lite svårt eftersom vi har prov imorgon. Men jag får försöka hinna!
Youtube ville inte samarbeta och nu måste jag starta om uppladdningen på nytt och hoppas att det funkar.. Så filmen kanske kommer in ikväll..


Har du inte anmält dig till Veckans blogg än, så kan du göra det HÄR :)

Ridpass

Tobbe.

Idag blev det en lugnare uteritt för Tobbe. Han har ju gått ganska hårt nu i några dagar, så det passade bra :)
Samlade honom i galoppen och det kom några bakuter, men han skötte sig bra ändå, även om han blir lite för stark och "dragig" ibland :)



Exando vilade.


Inkasserat!

Igår, innan träningen var jag och mamma till lantmännen och köpte en klippmaskin, eftersom den andra gått sönder! Så om jag inte hinner under veckan, så klipper jag Tobbe till helgen :)
Iaf, så hade de rea på en massa saker hos lantmännen, bl. a täcken! Så vi passade på och köpte ett supersnyggt fleecetäcke för halva priset, från Hansbo!
Hittade ingen bild på täcket, men det är grått med en vit och röd kant, jättefint! :)


Veckans blogg

Ska också säga, att alla som anmäler sig denna gång, är automatiskt med nästa vecka!



Nu är det väl dags och dra igång en ny veckans blogg? Tänkte göra så att alla får anmäla sig och så går jag in och läser och kollar lite på bloggarna och så väljer jag ut en som vinner. Skriver förstås varför jag valde just den osv.
Det enda ni behöver göra, är att lägga in bilden nedan och länka till detta inlägget. Och skriv såklart att ni är med! ;)
Priserna är samma som förut, dvs länkning, gästbloggning, bildlänkning och en länkning nästa vecka också :)




Så sätt igång och anmäl er! :)


Träningen.

Gick bra idag, kan jag börja med och säga ;)
Började med och fatta galopp ur skritt, till en bom och det funkade bra. Sen hoppade vi på volt med galoppbom före och efter och det kändes bra det med.
Sen hoppade vi ett räcke med vattenmatta, en oxer, ett till räcke och svinrygg (har faktist aldrig hört det namnet förut). Båda räckena kom ur svår sväng (hoppade först från andra hållet) och det var i princip det enda jag hade problem med. Lite gamla vanor kommer tillbaka = drar för mycket i tyglarna. Men fick ett bra språng på båda så det kändes bra :)
Tobbe va väldigt duktig idag. Det kändes så enkelt!
Han va lagomt pigg också, drog lite när det blev lite högre, men det är ju inget annat än bra, egentligen :)



Imorgon kommer förhoppningsvis film in!

Sötaste katten




Ang. klippningen

Fick en fråga om hur Tobbe är klippt. Och det är faktist så att han inte är färdig-klippt.
Jag började ju klippa honom, men sen gick maskinen sönder och vi fick aldrig igång den igen. Det är ju en gammal frisör-klippare och den är både för slö och bladen är utslitade. Därför är han helklippt på ena sidan och på andra sidan har han en "gammal" filtklippning.
Men idag ska vi köpa en riktigt klippare innan träningen och så får jag klippa honom färdigt imorgon. För han kan ju inte gå och va klippt på ena sidan! ..



Den klippta sidan:




Den o-klippta sidan:


RSS 2.0