Gårdagens och dagens ridpass.

Igår red som sagt jag och lilla kusinen ut en sväng. Jag trodde inte hon skulle våga galoppera något, men hon är riktigt tuff faktist! Så det blev som en vanlig uteritt :) Sedan ville hon även rida lite hemma på banan, så vi tog några varv där. Jag satte upp två hinder att rida olika antal galoppsprång emellan och så ett räcke på andra sidan som jag tränade att komma rätt till, även när det blev högt.


Idag:

Idag kännde jag att jag ville rida båda hästarna, så jag satte på Exando all utrustning och tog Tobbe i grimskaftet så gick vi alla tre ut på en uteritt idag igen :)
Det gick faktist ganska bra att ha Tobbe bredvid sig, han blev lite för ivrig i galoppen och sen när jag inte sitter på och gör galoppfattning, travar han så fort han kan tills han är tvungen att galoppera efterom Exando drar på mer och mer (Tobbe har hur stor och snabb trav som helst). Och när han äntligen tog galoppen, rusar han iväg som en galning, så det blev lite rörigt ett tag, men annars helt okej :)

Folkrace.

Hemma igen nu efter folkracen.
Egentligen behövde jag bara köra en dag men jag tyckte det va kul igår så jag körde även idag, eftersom jag ändå va tvungen att va där :) Många blev faktist imponerade över mitt körande. Fick kommentarer som 'Gud va duktig du är!' och 'Du kan ju köra du.' och bla bla bla vad jag skryter :D haha! Hade Julles bil då, som går väldigt bra och va lätt att köra (y) (Han vann a-finalen med den).
Genomblöta efter världens längsta stört-skur åkte vi hem, där faster m. familj väntade. Så nu ska jag gå ut och rida med kusinen, som är väldigt bra, för hon tycker jättemycket om att mocka (y) :) 'Ingen bild idag, blogg.se töööölar?!! -.-'

Dagens ridpass.

Jag och mamma tog oss som sagt en uteritt idag. En lång en också!
Red uppöver till Arnsjön, dit är det 5 kilmeter och så hem tillbaka, så en mil ungefär kan man säga. Fast vi gick på små skogsvägar istället för att gå på en vanliga grusvägen. Tobbe tyckte att det va jättekul att få springa i skogen. För ett par år sedan hade jag och en kompis dragit fram stockar och lagt upp grenar så vi kunde hoppa, men dom va såklart borta nu. Fast det va blött på ett ställe, och när vi skulle gå tillbaka lät jag Tobbe springa där, och shit vilka hopp han gjorde! Det va liksom tre 'diken' eller vad man ska säga och han hoppade så jag kunde ha ramlat av! xD Kanske skulle han passa bra i terrängen? Isf vore han en superbra fälttävlans ponny!
Han va verkligen pigg idag. På hemvägen (då jag trodde han skulle va iaf lite trött i benen) testade jag några skänkelvikningar först i skritt och sedan i trav. Ibland gick det bra, men han vill gärna gå med bakdelen före, så jag sätter till med ytterskänkeln, fast då brukar han gå emot helt och hållet och liksom stänger ute allt och bara 'går emot'. Svårt att förklara men det blir ingen riktig årdning på det hela..

Imorgon kommer min faster och hälsar på efter folkracen och hennes dotter som är åtta (?) år vill gärna rida, så imorgon blir det en lugn uteritt för hästarna :)

Folkrace.

Nyss kommit hem från folkracen och jag tycker att jag var duktig faktist! :) Vi körde tre heat och i det sista lät dom alla starta samtidigt (annars gör inte dubutanter det) och då kom jag tvåa av fyra! :) Det var riktigt kul när man hade en bra bil (y) :p

Senare ska jag och mamma gå ut på en uteritt med hästarna och så ikväll tror jag att jag ska fixa mig skjuts till Metbäcken och göra klart hagarna. Förhoppningsvid hinner vi frida dit hästarna imorgon.


Dagens ridpass.

Exando.

Idag var det väldigt varmt ute så det fick bli ett kort men insentivt pass. Satte mig upp barbacka och körde ca 10 minuters dressyr och 5 minuters styrka. Det räckte för honom idag. Han hostade bara en gång, snorade inte och verkade inte tycka att det va värst jobbigt :)


Tobbe.

Tobbe har haft en lugn vecka eftersom det inte är tävlingar på ett tag. Så även idag fick det bli en promenad där jag tränade på att bestämma över honom. Han kan nämligen bli lite för dominant när jag inte sitter på och har jag inte kedjan under hakan drar han bara iväg, vilket inte är så bra. Något att träna på!
Imorgon ska jag köra debutanttävlingen i folkrace! (jag tog licensen tsm med konfirmationen)
Dräkten satt som ett smäck och jag har provat köra bilen jag ska ha imorgon som va skapligt lätt att köra ;) Så, nu får vi se hur det går!

Bilder från hopptävling

Här är några bilder från tävlingen i Grums jag fått från fotografen Erika Storbråten:
Haha, den sista va snyggast tycker jag ;)

Gårdagens och dagens ridpass.

Igår (onsdag).

Jag trodde jag skulle sätta plantor, men så blev det inte.
Iaf så gick jag ut och gick en sväng med Tobbe, sedan hoppade jag upp och lät honom springa av sig lite :p
Sen red jag även Exando barbacka på banan. Började med lite dressyr som gick sådär. Det tar ett tag innan man får honom på tygel, men efter ca 10 min gick han riktigt fint :)
Sedan hoppade jag några gånger på de små hindren som stod framme. Det tyckte Exando va superkul så han drog som bara den till hindren ;) Sen kom mamma ut och höjde åt mig. I slutet låg ett av hindren på 1,05 och de  andra på kanske 90 cm. Faktist, så är det inte så svårt att hoppa barbacka som man kan tro. Iaf inte på en så snäll och duktig häst som Exando ;)


Idag (torsdag).


Idag hade jag konfirmation och kom inte hem förrän kvart över sju. Men när mamma redan var på väg ut så var det ju detsamma att jag också följde med ;)
Så det blev en uteritt för pållarna idag. Vi tog den vanliga rundan fast åt andra hållet. I början var Tobbe helt galen och när vi skulle trava galopperade han på sne eller travade sådär jättestort och jättefort som han kan göra -.-. Så när vi kom till en korsning (grusväg, såklart) så red jag ett tag där på en liten volt. Så otroligt lydig han är må jag säga! Även när han har stort överflöd av engeri.
Sen forsatte vi i galopp en bit och då blev han väldig stark och drog lite väl mycket. Men när jag vill bryta av är det aldrig några problem, så han är inte dum på det viset inte.
Sen, den sista biten som är en skogsväg, lät vi dem galoppera hela vägen, wihoo va kul! ;)
Exando hängde med riktigt bra också! och hostade bara en gång.


Imorgon ska jag bygga en hage i Metbäcken (ca 8 km dit) där hästarna står på grönbete under sommaren. Ååh, så skönt och få sova länge och slippa gå ut och mocka på morgonen :p

Uppdate.

Igår efter träningen orkade jag verkligen inte skriva något.

Men jag kan ju säga att träningen inte gick bra direkt, jag fick inte hoppa så särsillt mycket och jag verkar aldrig fatta att jag måste hålla ett högre tempo! x3 Jag blir arg på mig själv!
Idag blir det antagligen en uteritt med Tobbe och sen ska jag sätta plantor! ><

Snart kmr bilder från hopptävlingen som var i häljen :)

Skolan

Sitter i datasalen och har svenska, suck! -.-
åker hem tidigare idag eftersom jag ska hem och lasta Tobbe sedan. Träning idag, så inlägg och video kmr ikväll ;)

Dagens ridpass.

Tobbe.

Red i ca 25 minuter på banan idag. Gjorde en massa övergångar tills det kändes bra och så. Sedan gjorde jag lite olika övningar med bommar jag lagt fram. Började med att trava över en cavaletti-serie, sedan galopp direkt efter och in över bommarna där man ska variera antalet galoppsprång, sen skritt efter det och flytta sidvärts. Det kändes bra, Tobbe var mjuk och fin men blev lite stark i galoppen.
Exando.

Exando hann jag rida idag också, det var väldigt bra för han lägger på sig direkt om han inte får röra på sig.
Jag täcknte ta ett dressyrpass med honom också, men jag var ganska trött efter att ha ridit Tobbe så jag slängde mig upp barbacka och gick ut en liten sväng och lät honom springa av sig lite :) Det tyckte han va skönt, för han hade massa energi! :) Och nu när jag tänker på det, så hostade han inte en enda gång (y)


Resultat.

L:C+5 (95cm).

Tobbe hade stått ett bra tag i transporten så han var lite stark i den klassen tyckte jag, men ändå inte olydig. Han var pigg och allert och det kändes jättebra! :) Vi red dubbelnolla med en tid som räckte till 5:e och sista placeringen av 23 (?) starter. Supernöjd med den rundan!

Fick rosett, plakett och morots-godis till Tobbe :)

L:B (100cm) Tekna cup.


Bedömning A1:a.
I första omgången måste jag ha drivit för dåligt mellan hindren i kombinationen, för där fick vi ett stopp.  I övrigt är jag nöjd med den rundan också, och alla som inte blev uteslutna gick ju till andra omgången :)
Tyvärr gjorde mamma något knepigt så den rundan kom inte på film.

I andra omgången red jag lite för sakta igen, men Tobbe hoppade jättebra och det kändes bra så jag har inte så mycket mer att säga där :P Kombinationen är ju inte den bästa, och Tobbe tittade lite på vattenmattan, men annars var det inget annat tror jag :)
Tyvärr hade jag 5 fel ifrån första omgången så det blev ingen placering där. Fast jag tycker inte det spelar så stor roll när man är nöjd med ridningen och hästen ;)Tävlingsdagen.

Just nu ska jag dra ut en karta till klubben vi ska till. Börjar bli riktigt nervös nu, men ätit har jag gjort iaf :p hästarna står i stallet och har fått lite hö och så.
klockan nio åker vi, så önska mig lycka till!

Dagens ridpass nr 2.

Exando.

Red ut i skogen medans mamma var med och gick med Tobbe. Exando var inte direkt pigg, men han hostade typ bara två gånger eller så, så det var ju bra :) Tobbe blev lite sur när han inte fick springa något, men han va snäll och stannade med mamma ändå :p

När vi kom hem packade vi allt inför imorgon så nu är det bara Tobbe som ska borstas och göras iårdning till morgonen :) Känner mig otroligt taggad nu!Färgning.

För den som är intresserad så lägger jag upp före/efter bilder på mitt hår (som är väldigt oliks sig efter färgningen).
FÖRE:


EFTER:
NÖJD.

Dagens ridpass.

Tobbe.

Red ut idag som sagt. Gjorde några tempoväxlingar i galopp. Framåt lyssnade han bra, men var lite stark tillbaka så jag fick göra några halvhalter innan han gick i det tempot jag ville. Fast efter några minskningar lyssnade han bättre. Självklart var han pigg och tycker det va superkul att få springa hem på skogs-vägen i galopp :)
Väl hemma red jag några gånger över bommarna och kontrollerade än en gång att han lyssnade framåt och bakåt, och det gjorde han.
Sen började jag hoppa några gånger på ett lågt hinder innan jag satte upp två hinder på 1 m och hoppade. Han kändes jättefin i sprången, verkligen! Det kändes att han var högt över och det var mycket kraft i sprången. Han hoppade när jag bad honom, även om det blev stort, så det känns som att vi är förberedda inför morgonsdagens tävling :)
Som avslutning red jag ner honom i formen i alla gångarter och gjorde avsaktningar och igångsättningar mellan alla gångarter som funkade bara bra. I skritten kändes han aningen spänd, det var som att han spände sig inför ny signal. Traven, som brukar vara lite sådär, kändes välidgt avslappnad och fin idag, lika så med galoppen (fast galoppen har vi ju aldrig haft problem med).

Oj, det var ett långt ridpass.. :p Höhö

Nyduschad och nyfrissad är han nu också (y)


(L)

Vill haaaaa!

Ååh, denna grimma är ju helt UNDERBAR!
Sååå snygg säger jag bara!


Lördag.

Såhär ser dagen ut idag:

*Rida Tobbe.
*Mamma ska färga mitt hår.
*Vi åker till Milton.
*Rida Exando.
*Packa inför imorgon.


Så nu ska jag alltså rida Tobbe i det underbara vädret! :D
Det får bli en normal uteritt, sedan kör jag ett tag på bommarna och hoppar något språng + kontrollerar att han lyssnar framåt och bakåt osv.
Uteritt-kondition med Exando idag, det passar bra.
Så nu får jag nog gå ut så jag hinner rida innan mamma kmr och ska färga+slinga mig :p

Dagens ridpass.

Tobbe.

Som sagt gick jag ut på en tur idag. Jag trodde att Tobbe skulle va jättepigg men det var faktist inte så farligt :) Det hade nog med det varma vädret och göra. Iaf så blev en tur på ca 40 minuter med mycket galopp. Jag 'släppte' honom en bit i början av ridturen och nästa gång vi skulle galoppera drog han iväg som ett spjut :p
Annars kändes han väldigt fin, mjuk i munnen, inte för stark och hovarna såg fina ut efter skoningen :)

Nu ska jag packa väskan inför en fotbollsmatch som börjar klockan sju. Jag har ingen vidare lust men har man sagt att man kommer så får man väl masa sig dit :p

Tråkigaste-inlägget.se

Konfirmation efter skolan =drygt!

Hovslagaren har varit här och det är toppen med nya fräscha hovar och skor!
Imorgon är det fredag igen och gud så skönt :) Och på söndag är det tääääävling! :D

Men nu ska jag plugga och inget annat, suck!

Som sagt, världens tråkigaste inlägg!

Torsdag.

Igår blev det så sent innan vi kom hem så jag hann inte ens uppdatera bloggen.
Iaf så blev det några saker med hem :)

*En långärmad tävlingsskjorta, vita ridvantar och en pälsglans från Hööks.
*Avslutnings- och konfirmations-klänning från MQ.
*Högklackade skor (:o) från Scorett.
*Bh från lindex.
*Väska från Esprit.


Det sved i plånboken!

Iaf så hann jag ju inte rida något igår heller och idag kmr hovslagaren och jag ska på konfirmation, så det blir ingen ridning idag heller. Tror ni Tobbe kmr va pigg på fredag eller?! Shit. Jag får ta en uteritt med mycket galopp helt enkelt.. :p

Nu måste jag gå och göra mig iårdning.
Ha en bra dag! :)

Veckans övning.

Jag börjar direkt, nu när jag sitter här och inte har så mycket att göra :p

Den här övningen tycket jag är jättebra och använder den så ofta jag kan.
Det enda du behöver, är en yta (åker, paddock, väg) och två bommar. Lägg bommarna med ungefär 14,5 m (för d-ponny. Avståndet tycker inte jag spelar så stor roll, jag brukar bara lägga ut två bommar på måfå).
Börja rida på ca 4 normala galoppsprång (då med 14,5m). När det känns bra, lägger du ner tempot och rider på fem galoppsprång, sedan ökar du och rider på tre språng osv. Håll på i ca 5 min i varje varv.

Denna övning tränar ryttarens öga. Du kmr alltså lättare se avstånd till hindren och se till att ni kommer rätt till.
Jag försöker göra den efter nästan varje ridtur. Även om jag rider ut eller tränar dressyr hemma, så tar jag tio minuter på denna övning. Man kan också använda den som uppärmning om du ska träna dressyr elle hoppning. Jag märkte resultat direkt!

Ny kategori.

Istället för att jag ska ha en massa papper i en pärm på olika övningar så kan jag ju ha dem här. Så har ni slut på idéer kanske ni kan hitta något under "Övningar" :)

Karlstad.

Nu ska vi snart åka och jag har just kollat startlistorna till tävlingen i helgen. Och det är 110 starter innan mig. Så har vi räknat rätt så ska vi åka vid nio :)

Nej, nu ska vi åka!
Ha det bra i skolan osv.. ;)

Dagens ridpass.

Eftersom jag och mamma ska till Karlstad och shoppa imorgon (ingen skola, JIPPIE! :)) så är jag inte säker på att jag hinner rida, så därför tog jag hoppasset idag eftersom jag inte hinner på torsdag.

Tobbe.


Banan såg ut såhär:Det var väldigt varmt (och skönt) idag så Tobbe kändes till en början väldigt seg och han verkade inte ha någon ork alls. Men när vi kom igång med hoppningen blev han på hugget och hoppade riktigt bra! Jag började hoppa banan på en låg höjd, sedan höjde jag mer och mer och till slut låg hindren mellan 105-110 cm. Tobbe bjöd bra på hindren och lyssnade. Och faktist tror jag vi kom rätt till hindren varje gång (y).
Sen satte jag upp b-hindret i kombinationen på 115 cm. Jag kände att Tobbe tvekade en aning, men jag var beredd på att han skulle behöva hjälp över så jag smackade och vi tog det med :)
Han slarvade lite på ett räcke där. Det kändes som att han blev för flak i hoppet.. Jag får nog rida i en rundare och mer kraftfylld galopp.

Häromdagen fick jag reda på att en tränare som Sofia (Tobbes förra ägare) tränat för, sagt att Tobbe kan gå 140 hoppning. Det känns ju lite tveksamt just nu men .. vem vet? Han har en riktigt fin teknik, så 120 ska han nog fixa iaf :)

Nu ska jag plugga! ><

Dagens ridpass.

Tobbe.

Som sagt var det dressyr idag och han känns verkligen fin nu!
Hade samma upplägg som det senaste dressyrpasset;
Göra några skänkelvikningar åt båda hållen, sen gå in på en volt och växla mellan trav och galopp, sedan göra några fler skänkelvikningar osv. I slutet kändes de riktigt bra faktist :)
Gjorde även lite galoppombyten och förvänd galopp +galopperade över bommarna.

Exando.

Jepp, jag hann rida även Exando idag!
Tog ett dressyrpass med honom. Han var mjukare idag än sist, men det var tydligt att han är stelare i vänster varv. Gjorde även några skänkelvikningar med honom, men mest växlade jag mellan trav och galopp.
Sen kunde jag inte hålla mig än att jag var tvungen att hoppa några gånger över hindren :p

Schema v.20

Måndag:

Dressyr-medel med Tobbe + galoppbommar.
Dressyr med Exando.Tisdag:

Styrka med Tobbe + galoppbommar,
Vila Exando.


Onsdag:

(Hovslagaren kanske kmr då, så vi vänta lite och se).
Hoppning Tobbe.
Uteritt- kondition med Exando.Torsdag:

Vila båda.


Fredag:

Dressyr-medel med Tobbe + galoppbommar.
Styrka med Exando.Lördag:

Dressyr-lätt/uteritt med Tobbe + hoppa några språng!
Uteritt-kondition med Exando.Söndag:

Hopptävling i Grums med Tobbe!
Uteritt Exando.

Snabbis

Efter fotbollsmatchen gick jag och mamma ut och red en väldigt slapp och kravlös ritt. Tobbe var pigg som vanligt, och man kunde inte tro att mamma, dagen innan, hade klättrat så han blivit ganska trött :p Exando var pigg, tycker jag mamma sa och jag hörde honom inte hosta.

På tisdag är det ju träning igen, men den ska jag inte på. Mamma kunde inte följa med så då tyckte hon/vi att jag kan strunta i den. Jag får väl hoppa några språng här hemma ist :)


Nu ska jag duscha och sen sova.

Uppkörning

Idag vet jag inte om jag hinner rida något, så därför får mamma rida ut på min lilla pålle :)
Jag ska nämligen till motorbanan och köra upp för folkracen (folkrace-konfirmation). Samtidig ska vi också gå funktionärsutbildningen. Hur länge det tar vet jag inte, men de har sagt senast fyra, och vi ska vara där klockan tio! >< Men för pappa tog det bara två timmar, den där funktionärsutbildningen..
Sen kmr iaf några kompisar och så ska vi ha det mysigt och roligt hela kvällen/natten/morgonen :)

Ha en bra dag, byee (:Dagens ridpass nr 2.

Tog en uteritt på Exando idag. I början var han superseg så jag trodde han skulle ramla ihop när som helst! Men sen, efter halva vägen ungefär, vaknade han till.
Körde som sagt konditions-träning idag så jag galopperade mycket. Och sista kilometern av turen, som är i skogen (med ett par branta backar osv) galopperade han på som bara den, utan att jag gjorde något! Och när vi kom ut på storvägen igen och tillät honom att sakta av, gjorde han knappt det. I vanliga fall brukar det räcka med att jag sätter mig ner i sadeln, men idag var jag minsann tvungen att ta i tyglarna ;)
När jag kom hem trodde jag att han skulle va jättesvettig, men nej! Bara lite fuktig mellan frambenen och under sadelgjorden. Han börjar få upp konditionen nu :) När jag märker att träningen hjälper, blir jag jättetaggad till att träna ännu mer! :D
Han hostade bara lite också, bara några gånger ibörjan.Videoklipp

Här kmr klippet från L:Bn.
Omhoppningen börjar efter huinder nr 7 :PDagens ridpass.

Idag var Tobbe väldigt fin, det kände jag redan när vi värmde upp!

Började med och göra övergångar mellan skritt och trav, som kändes jättebra. Sen lade jag till galopp och det kändes lika bra där. Han lyssnade verkligen på mig idag, och det kändes som jag kom åt honom ordenligt med hjälperna.
Sen gjorde jag några skänkelvikningar som inte gick så bra. Då gick jag in på volten och red i trav och galopp. Tänkte på att ha balansen i sitsen och inte i tygeln och att sitta mitt på.  Efter det kändes skänkelvikningarna mycket bättre. Det märktes hur stor skillnade det gör bara av att man sätter sig annorlunda i sadeln.
Sen gjorde jag några galoppombyten som kändes väldigt bra, han byter ordenligt nu, utan att göra ett 'skutt'. Sen tog jag också ett par varv i förvänd galopp. Idag kändes den mycket mer samlad och avslappnad.
På slutet red jag igenom L:C1 pogramet och galopperade över några bommar :)

Exando rider jag ikväll.gammal bild, men äsch.

Bilder från tävling.

De är uttagna från videon, därav den dåliga kvalitén.


9maj, L:C

13maj, L:C
(som ni ser var det vattenpölar överallt, men Tobbe bara plaskade rätt i :))

13maj L:B
Fredag

Så himla skönt att va ledig idag med!
Tyvärr är ju vädret rätt så dåligt, men man får väl stå ut :)


Idag ska jag ändra lite i schemat. Istället för en uteritt med Tobbe kör jag ett dressyrpass, eftersom det inte blev så mycket dressyr i onsdags.
Exando får en uteritt idag med mycket galopp.
Ikväll ska jag stå och sälja lökar i två timmar, suck! Aja, skönt och få det gjort..

Det kmr nog en bildbomb från tävlingen igår snart! Även filmen på L:Bn :)Reslutaten!

Nu är jag äntligen hemma från träningen och kan berätta hur det gått.

90 cm.

Det har jag ju hoppat förut så jag vet ju att Tobbe hoppar, så där satsade jag på placering. Det gick jättebra verkligen, jag kände att jag red, hittade avstånden och Tobbe hoppade när jag ville, så bättre kunde det inte blivit! I omhoppningen tog jag så snäva svängar jag kunde, vi fick en dubbelnolla och tiden var så pass bra att vi vann! :) (ca 20 starter i klassen). Och om jag får skryta lite så tkr jag att vi var värda det :)
Debut 100 cm.


Då, när jag hoppade fram, tyckte jag att Tobbe kändes lite seg och ville gärna bryta av och sådär. Och så tyckte jag att hindren kändes högre än vad jag trodde de skulle va, så jag va lite tveksam.
Jag gick iaf in och satsade på dubbelnolla. Jag ökade inte tempot något i omhoppningen heller, eftersom jag bara vill gå felfritt den första L:Bn. Och det kändes jättebra! Tobbe hoppade när jag bad honom, jag hittade avstånden nu med och kunde hjälpa honom. Kombinationen (två räcken) var inte heller något problem, vi kom lite stort till men det va ju ingen fara :)
Iaf så blev jag förvånad när dom sa att jag tog ledning i klassen, och ännu mer förvånad när sista ryttaren hoppade och dom sa att jag hade vunnit! Då blev jag glad! :D (ca 8 starter i den klassen)
Det är lite krångel med överförningen av filmen, så den kmr senare.


Dagen kunde alltså inte blivit bättre.
Jag har världens bästa ponny!


Priserna:


Pokalerna va exakt samma, jag vet. Men spela roll ;)
Schabraken var det bra att jag fick, annars hade jag beställt ett. Nu fick jag två gratis ;)

Hemma

Nu är vi hemma igen men jag hinner inte skriva mer för jag ska på fotbollsträning.
Filmerna håller på att laddas upp på youtube.

Dagens ridpass.

Tobbe.

Jag tänkte ju rida dressyr idag och sedan hoppa lite på fyra små kryss jag satt upp till en liten bana. Men igår hade ju Tobbe vilodag och självklart var han jättepigg och kunde inte koncentrera sig. Direkt jag lättade på handen rann han iväg och han lyssnade inte alls på sitsen eller benen så jag slutade ganska fort med det och gick direkt på hindren. Så idag har jag lärt mig att inte lägga ett dressyr-pass efter vilodagen.
På hindren fick han sträcka ut lite och efter att ha hoppat runt lite så blev han lugnare och jag kunde fortsätta med dressyren. Då gick han riktigt bra! Skänkelvikningarna, särsillt undan höger, kändes väldigt bra. Vänster skänkeln tar han lite dåligt så det får vi jobba med. Formen kändes bra och jag tyckte att jag 'satt med' bra i traven nu också :)


Exando.

Jag började med lite dressyr med Exando. Det är faktist inte ofta jag tränar dressyr med honom, jag vet inte varför. För det är faktist riktigt kul, då måste jag jobba mer än jag behöver på Tobbe.
Sen hoppade jag även lite över kryssen, och shit va kul det var! Han drog till hindren så han kunde kraschat :P Sen kom mamma ut och satte upp dem lite och då blev det ännu roligare! Även om han var trött så drog han som bara den till hindren! Det märktes att han inte fått hoppa på länge. Det känns verkligen bra när Exando är pigg och vill 'arbeta', det händer nämligen inte så ofta ;)
Andra saker jag vill säga innan jag lägger mig:


När jag kollade inkorgen idag, hade jag fått en mail av Tobbes förr-förra ägare :) Riktigt kul när man får kontakt med folk som har haft pållen innan mig :)

Jag och mamma tvättade Tobbe förut, så nu skiner han igen! (Även om det inte var mer än fyra dagar sen vi duschade honom så var han jättelorigt ändå).

Jag har putsat och packat det mesta till tävlingen imorgon.
Även fast det ska bli uselt väder så är jag (och Tobbe verkade också va det) jättetaggad!! :DDet får bli en bild på Tobbe och en på Bosse :)


Schema v.19

Måndag:

Uteritt med båda.


Tisdag:

Vila båda.


Onsdag:

Dressyr- medel med Tobbe + galoppbommar.
Dressyr med Exando.


Torsdag:

Hopptävling med Tobbe! :D
Uteritt/hoppning med Exando (kanske)


Fredag:

Uteritt-klättring Tobbe + galoppbommar.
Uteritt(kondition)/hoppning med Exando.


Lördag:

Dressyr/uteritt med båda.


Söndag:

Uteritt/styrka med båda + galoppbommar med Tobbe.

Endast fotboll.

Egentligen är det hoppträning för Thomas idag, men jag tycker att jag har hoppat så mycket på senare tid så jag avstår från den. Plus att jag ju missat det senaste 5 fotbollsträningarna nu, så jag vill bränna lite fett känner jag :p

Imorgon är det kort dag i skolan så jag rider båda hästarna då. Och på torsdag är det skärtorsdan och tävling i hos fryksdalen :) Och jag har bestämt mig för att debutera L:B då! Ska bli riktigt kul! :)

Nej nu måste jag göra iårdning inför träning :)

Långa dagar

Nu är klockan halv åtta och det var inte alls länge sedan som jag kom hem från ett utvecklingssamtal! Suck, va jobbigt det är..

Men jag och mamma sa det att vi går ut och rider ändå, båda Exando och Tobbe behöver komma ut idag så vi ska gå ut snart :)
efter det ska jag pluggapluggaplugga och sen sova. Klockan kmr bli alldeles för mycket för att jag ska orka upp 05:15 imorgon. Kanske får jag sov morgon? (a' :p

Ha det bra för de ska ja.

Resultat.

Individuell L:C (90cm).

Den rundan är jag jättenöjd med, red dubbelnolla och hade en bra tid som räckte till en andra plats, en sekund efter ettan som var Mikaela (också från Torsby RK). Nöjd med både min ridning och Tobbe, detta är ju trotsallt vår tredje lokala tävling, så det känns bra!
Gundomgång, lagtävling (80cm).

Jag är nöjd även med den rundan, red felfritt utan problem. Jag kom dock lite för nära på fler hinder än i LC:n, men ändå helt okej :)
De tre andra i laget var också felfria så det blev omhoppning för oss.
Film kommer.Omhoppning, lagtävling (90cm).

Den rundan är jag inte alls nöjd med. Jag satsade för mycket och svängarna blev för snäva. Svängen till 2:an tappade jag yttersidan och den blev en rivning. Sen från 3-4 tog jag alldeles för snäv sväng, kom snett på hindret och även helt åt skogen fel + att det var en oxer så Tobbe hade inte en chans och det blev en vägran. Alltså sammanlagt 8 fel.
Bandet tog slut mitt i ungeäfr så det är ingen idé att lägga upp den.
Laget fick totalt 16 fel och slutade på 9:de plats.


I helhet är jag nöjd med dagen. Tobbe skötte sig utmärkt, hade perfekt temprament och ja, var helt enkelt bäst ;)

Tävlingsdagen.

Sitter just nu med tusen fjärilar i magen. Hästarna står i stallet och har fått lite mat, vi ska åka om en timme ungefär så jag ska snart gå ut. Det blev ganska sent i går kväll så vi hann inte packa allt.
Mamma ska hjälpa till på klubben så det är därför vi ska vara där så tidigt, för jag ska ju inte vara med i LD:n . Och GUD så det kryper i magen! x3 Nu måste jag gå ut och börja göra något innan jag går åt! :P
Förresten så ska Marie med som hjälpreda, tur det eftersom mamma ska stå i caféterian :p


-~- Wish me good luck! -~-

Test för tävlingsryttare.

Hur började det
1. På vilken klubb började du rida? Torsby RK
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag? Milton och Toblerone
3. Vilken häst har lärt dig mest? Milton och Toblerone
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar? 2008 tror jag
5. Vilken häst har du mest placeringar med? Milton

Dressyr
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit? Toblerone
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med? -
3. Vad är det svåraste program du ridit?-
4. Vad tävlar du för klasser? Tävlar inte dressyr
5. Vad har du tagit för placeringar i år? -||-

Hoppning
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd? Exando, 120 cm
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd? Toblerone, 105 cm
3. Vad tävlar du för klasser? L:C, ska snart debutera L:B
4. Vad har du tagit för placeringar i år? Clear round, 4:a med laget, 4:a av 3 placeringar i L:C.
5. Vilken klubb föredrar du att tävla hos? Sunne, Fryksdalens.

Häst
1. Vem är den hetaste hästen du ridit? Milton skulle jag tro.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit? Lia :p
3. Vem är den minsta hästen du ridit? Granat 2
4. Vem är den största hästen du ridit? Solid, Hillman.
5. Vem är den häst du tog grönakortet på? ?
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?-
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning? Milton
8. Vem är den häst du tog din första placering med? Milton
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med? Toblerone
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med? Milton, Toblerone

Antingen eller
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida
SäkerhetsvästUtan
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps

8 maj.

Dagen idag ser ut såhär:

*Jag och mamma går ut och rider.
*Tvätta Tobbe.
*En kompis tar konfirmation.
*Äta kinamat med några kompisar.
*Packa inför imorgon.


Som ni ser har jag mycket att göra idag, så det blir nog till att skynda sig lite.
Imorgon är det ju tävling på hemmaplan och jag ska tänka på det Thomas sa förra träningen.
Ridpasset idag blir ett ganska 'normalt' pass, inte för hårt men ändå så att han får jobba lite. Vädret kan inte bli bättre heller, så det passar ju perfekt att vi duschar honom idag :) Sen får man ju bara hoppas att han inte lortar ner sig för mycket...


Förresten, jag kanske inte har nämt det att transporten nu är vår :) Äntligen! Och Tobbe verkade gilla den för han tölade inget alls igår när vi skulle lasta :)
videoklipp

Haha, jag klänner att jag är jättesnabb med att lägga upp videor från hoppningar och så ;) Här kmr iaf klippet från näst sista hoppträningen ;)Bilder från träningar.

Jag har några bilder här från hoppträningen för ett tag sen och även från senaste dressyrträningen :)

<--- Fin stil, javet! ;)

Dressyr


Pappa har tagit bilden (antagligen när han testade kameran). På något sätt tkr jag bilden är fin, även om bara halva jag är med, och knappt hela hästen :p

Dagens träningspass.

Träningen för Leena idag fick jättebra tycker jag! Det var väldigt skönt att få träna igen, man lär sig så mycket av henne!
Vi gjorde en del skänkelvikningar eftersom det är det jag behöver träna på. Sist jag tränade för henne så var det mycket att jag måste sitta mitt på, för tydligen så satt jag lite på sne. Det har jag jobbat på och idag kändes det en stor skillnad i skänkelvikningarna.
Vi jobbade även med formen på volten och gjorde förvänd galopp i båda varven. Formen kändes bra över lag, bara jag får skänklarna och sitsen på plats. Förvänd galopp kändes också bra, jag var helt slut i benen efter det! ;)


Det jag måste jobba mer med är:

*Fortsätta att tänka på sitsen.
*Inte bli för hård på innerhanden.
*Stödja mer på ytterhanden och hålla den stadig.
*Använda vaden ist för att dra upp hälen.
*Följa hästen rörelse bättre, särsillt i traven!!
*Hålla ytterhjälperna stadiga i skänkelvikningarna.


Nu när jag vet vad jag ska tänka på när jag rider,  blir jag jättesugen på att
gå ut och träna och bli bättre! :DFilmen vill nog varken jag eller ni att jag
lägger upp, 29 minuter lång.. (pappa filmade)
Typiskt mig att..

..ta fel på tiden! Klockan var bara halv fyra men jag trodde att den var halv fem! Så jag skyndade som bara den och gjorde iårdning allt och ringer till pappa som inte kommit hem än och allt var kaos enligt mig. Men så säger ju pappa att klockan bara är halv fyra..! *Suck*
Så nu sitter jag och coolar ner mig med kaffe (:p) och ska snart gå ut igen och lasta, på riktigt! ;)

Jag ska säga till pappa att han filmar, så va inte förskräck om det kmr en film sen :)


Dagen.

Torsdag idag, väldigt slapp dag i skolan som gillas skarpt!
Men efter skolan var det ju konfa också ><. SUCK! Så jag kom hem för ca en halvtimma sen. (Klockan är 8 nu) Så eftersom hästarna inte fått motion idag så tar jag med dom ut på en skritt-kvällstur sen :)

Imorgon är det träning för Leena halv sex, ska bli super kul! Och gött och träna dressyr vill jag lova! ;)

Kort och värdelöst inlägg.

Skärp dig, snälla.

Grattis!

Hipp hipp hurra!
Ett stort Grattis till Sandra som fyller 15 år idag!
Jag vet att din dag kmr bli bra, iaf i skolan! ;)

Och grattis till Exando som också fyller idag! ;)
Lite äldre än Sandra; 21 år!
Du ska få en massa godis sen! ;]


Dagens ridpass.

Tobbe.

Dressyrpasset med Tobbe är jag nöjd med.
Började att flytta (skänkelvinking) på den öppna delen av volten. Det gick bra ett tag, sen började han öka tempot, så jag höll igen och då blev det en röra av allt, så jag började om från skritt. Sen gick det bra även i traven :) Galoppombytena och förvänd galopp gick bara bra, så jag måste träna mera skänkelvikning!
Sen körde jag även lite galopp över bommarna.


Exando.

Egentligen skulle jag ju ha kört stryka med honom, men efter ridning av Tobbe så va jag så trött att jag varken orkade ställa iårdning hindren eller sätta på sadel, så det blev en uteritt barbacka ist :) Med ganska mycket galopp, alltså konditions träning. Han hostade bara ett par gånger och var pigg och framåt :) (y)Schema v.18

Onsdag:

Dressyr-svår med Tobbe + galoppbommar.
Styrka med Exando.

Torsdag:

- Konfirmation -

Fredag:

Dressyrträning för Leena med Tobbe.
Uteritt med Exando (om det finns tid).

Lördag:

Uteritt med båda + galoppbommar Tobbe.

Söndag:

HOPPTÄVLING MED TOBBE!
Uteritt-kondition med Exando.


Dagens träningspass.

Som sagt tränade jag för Thomas idag. Vi hade som en tränings tävling eller vad man ska säga, men massa tittiga hinder och så. Tobbe tittade inte på ett enda hinder så det känns bra :) Första rundan jag gjorde kändes sådär, Thomas sa att jag måste ha ett högre tempo och fram med axlarna, så nästa runda som var lite högre kändes mycket bättre :) Tyvärr kom inte kameran med, men äsch.

btw, så ska vi hämta transporten på torsdag! wiie! :D

Have a nice day! :D


Haha, jag va tvungen! :p Lova da pic! ;)
Rubriken till bilden är "grisarna", haha! :D

Http://jueeliia.blogg.se/
<---- KOLLA!

Gårdagens ridpass.Igår blev det rätt sent så jag orkade verkligen inte skriva.


Men iaf så gick jag väl ut med lätt ont i huvudet och började borsta hästarna. Jag och mamma skulle nämligen ut och rida när hon slutat, men hon var tydligen inte riktigt klar än. Så jag sadlade Tobbe och satte ner hindren som stod framme till småkryss.
Som uppvärmning körde jag lite skänkelvikning på den öppna sidan på volten, sen fattade jag galopp ur det och galopperade runt till andra sidan, där jag gjorde halt och kom sedan fram i trav direkt. Alltså lite lydnadsträning. Och Tobbe svarade direkt på alla hjälper, särsillt när jag flyttade, så det va jättebra :) Sen hoppade jag lite över kryssen, för att jag skulle få träna ögat lite.
Efter 20 minuter kom mamma och då gick vi ut och red. Tobbe hade blivit lite svett och lite trött och försökte vända hela tiden :p Men så fort jag tog tydlarna och satte igång i trav/galopp var det full fart igen ;)
Exando var väl normaltpigg som han brukar, han hostade några gånger men inte så farligt :)Idag ska jag träna för Thomas med Tobbe :) Kulkul! Så för Exando blir det väl vila eftersom jag inte hinner, om inte mamma hinner då.

Nu måste jag göra mig iårdning; sminka, klä mig och lägga ner panodil i jackan!

Uppdatering nu.

Jag skrev ingenting om dagen igår va?
-Nej, tyckte väl det.

Iaf så var vi kollade på fyra transporter och en av dem var riktigt fin, *hoppas det blir den*. efter det åkte jag till Julia och sov där inatt :)
Rida hann jag aldrig heller, så idag är väl Tobbe överpigg!
Iaf så åkte jag hem från skolan vid halv ett undefär idag, hade bajsont i huvudet :/ Så nu har jag legat och halvslumrat framför TV:n men huvudvärken håller i sig ändå. Jag får väl stoppa i mig en alvedon till och hoppas den hjälper, för idag måste jag rida, varesig (?) jag vill eller inte.
Imorgon skulle man få träna för Thomas om man vill och jag hoppas på det om pappa vill vara snäll och skjutsa :) Och på fredag är det dressyrträning för Leena, Nödvändigt!!Exando (L)

Mina mål inför maj 2010.

Jag kom ju på att jag ska skriva lite nu, vad jag tänkt mig inför maj månad.
Om tävlingar och sånt :)Tävlingar:


*09/05-10
Tävling på hemmaplan. Ska hoppa en individuell L:C och sedan hoppa med laget :)
I L:C ska jag satsa på placering, ta snäva svängar och rida bra! med laget hoppar vi ju L:D i grundomgången så då ska vi väl bli felfria och om vi går till omhoppning satsar jag nog också på felfritt, men ändå på tid.


*13/05-10
(Om jag har någon som kan skjutsa)Då ska jag bara hoppa en L:C, eftersom L:B var med terränghoppning. Så då ska vi satsa på placering och ha riktigt kul! :)


*23/05-10
Hoppas på att få tävla då.
Beroende på hur han har kännts innan på träningar och så, så vet jag inte om jag ska anmäla L:C och L:C+5 eller L:C+5 och L:B.. Faktist riktigt sugen på att debutera L:B, men vi får väl se. L:C+5 ska jag iaf hoppa och satsa på placering :)


*30/05-10

Då är det finalen i laghoppningen, går vi till omhoppning - då du jävl*r! ;) Sen är jag osäker på om jag ska anmäla en L:C eller en L:B.. Det får vi se lite längre fram.


Om jag kommer iväg på alla tävlingar så är mina mål:

*Placera oss i L:C och känna oss trygga och nöjda.
*Debutera L:B.Dagens ridpass.

På tävlingen idag regnade det hela tiden och blåste iskallt. Och jag fick stå och sälja godis ute utanför tävlingsbanan. När det var klart var mina händer och mina läppar blåa! Usch så kallt det va! ><. Sen åkte vi iaf till Isak och var där ett tag innan vi åkte hemöver. Då hade det slutat regna och solen tittade fram när jag skulle rida!
Idag körde jag lite hoppning med Tobbe. Hade satt upp en tvåhinders-kombination med två galoppsprång imellan, ett snett räcke med fem galoppsprång ner till en oxer och så ett räcke uppåt igen. Det gick bra, men jag tyckte att Tobbe var lite slö i frambenen och drog med sig några bommar ner när det blev högre. Fick även ett par stopp när det blev helt fel i tvåhnders kombinationen, men det var endast mitt fel. Sen fick vi också några riktigt bra språng så jag är nöjd :) Nu ska jag bara träna med galoppbommar under veckan, ta ett par språng på lördag och så hopptävling på söndag :) LÄNGTAR!

Imorgon är det osäkert vad som händer, pappa kanske inte kunde följa med och vi behöver någon som är lite mer 'kunnig' om fordon och släp och sånt så mamma vill inte åka utan honom. Kanske att vi åker senare på eftermiddan, men ja, vi får se.

Nu vill hästarna in och få kvällsmat!
Ha det riktigt bra.


Första maj.

Ja tänk, idag är det maj! Shit va fort tiden går!
Idag ska jag ju som sagt åka och se på hopptävling. Efter det åker vi till Isak och firar honom som ju fyllde år igår :) Sen när jag kommer hem blir det ridning :)
Imorgon ska vi åka och se på transporter och förhoppningsvis blir det en med hem ;)

Innan jag slutar måste jag bara lägga in Ridin' Solo, som jag just nu sitter och tjatar ut x3
Yeeeeeyeeeah, yeah, yeah, yeah,
I'm feeling like a star, you can't stop my shine, I'm loving cloud nine, my head's in the sky,
I'm solo, I'm riding solo, I'm riding solo, I'm ridin solo, sooloooo.

Yeah, I'm feeling good tonight, finally doing me and it feels so alright, oh,
Time to do the things I like, going to the club everything's alright, oh,

Noo to answer to, Noo is? like u, no,
And since I got the hold of me, I'm living life now that I'm free, yeah,

Telling me to get my shit together now I got my shit together, yeah,
Now I made it through the weather better days Can't get no better
I'm so sorry that it didn't work out I'm moving on,
I'm so sorry but it's over now, the pain is goooone,

I'm putting on my Shade to cover up my eyes,
I'm Top UP/ON in my ride, I'm heading out tonight,
I'm solo, I'm riding solo, I'm riding solo, I'm riding solo, sooloooo.
I'm feeling like a star, you can't stop my shine, I'm loving cloud nine, my head's in the sky.
I'm solo, I'm riding solo, I'm riding solo, I'm riding solo, sooloooo.

Now I'm feeling how I should, never knew single could feel this good, oh,
Stop playing miss understood, back in the game, who knew I would, oh,
So flex how I spread my wings, loving myself makes me wanna sing, oh,
Oh yeah, yeah, yeah, yeah, yeah,

Telling me to get my shit together now I got my shit together, yeah,
Now I made it through the weather better days are Can't get no better
I'm so sorry that it didn't work out, I'm moving on,
I'm so sorry but it's over now the pain is goooone,

I'm putting On my Shade to cover up my eyes,
I'm top UP/ON in my ride, I'm heading out tonight,
I'm solo, I'm riding solo, I'm riding solo, I'm riding solo, sooloooo.

I'm feeling like a star, you can't stop my shine, I'm loving cloud nine, my head's in the sky.
I'm solo, I'm riding solo, I'm riding solo, I'm riding solo, sooloooo.
Riding solo, soooooloooo, yeah it's like S... O... L... O... S... O... L... O... S... O... L... O...
Living my life and got stress nomore,

I'm putting on my Shade to cover up my eyes,
I'm Top UP/ON in my ride, I'm heading out tonight,
I'm solo, I'm riding solo, I'm riding solo, I'm riding solo, sooloooo.

I'm feeling like a star, you can't stop my shine, I'm loving cloud nine, my head's in the sky.
I'm solo, I'm riding solo, I'm riding solo, I'm riding solo, sooloooo.
I'm riding solo, I'm riding solo, sooloooowoooo.

It's 2009, I'm riding solo, sooloooo, I'm riding solo, sooloooo.


RSS 2.0