Hopptränat!

Jepp, det är orsaken till att jag inte skrivit ngt idag. Slutade fyra och mamma kom ner med Tobbe och så åkte vi direkt till tränigen som började halv sex.
Tobbe va väldigt pigg och på idag! Vilket ju är bra för han får ett bättre tryck i galoppen då :)
Iaf så hoppade vi en linje med räcke-oxer-räcke, räcke-väldigt smal oxer och en ensam oxer på andra sidan. Det va faktist inte så svårt, det gick väldigt bra idag, allt flöt på bara :) Hoppade inte så högt idag heller, så varken jag eller Tobbe tyckte det va joobigt, Tobbe va inte ens svettig efter sadelgjorden :p
Aja, film kommer förhoppningsvis imorgon om jag hinner.
Nu måste jag duscha och sova!Dagens Ridpass.

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig idag. Mamma hade lite tid över så då passade hon på att klippa mig. Så jag va tvungen att vänta typ en och en halv timme på det först så jag kunde inte gå ut och rida förräns åtta ungefär.

Tobbe.

Eftersom jag va ganska trött och hungrig så kände jag att jag vill in ganska fort. Så jag tog en uteritt med honom istället, med en hel del galopp. Han va pigg och glad och tyckte det va väldigt kul att galoppera på åkern ;) Vad mer kan man säga? Han kändes väldigt fin i formen också, mjuk och lydig :)Måndag

Sitter redo för skolan nu, med 7 minuter till godo ;)
Har gjort allt som jag ska göra på morgonen, hästarna blev jätteglada när de fick komma till en ny hage! :)

Idag ska jag försöka hinna rida båda hästarna om jag inte får för mycket läxor. För Tobbes del blir det nog dressyr, känns nödvändigt! Och för Exandos del blir det nog också dressyr skulle jag tro. Om jag inte går och klättrar ist. För se hur det blir.

ha en finfin dag!

Dagens ridpass

Eftersom tävlingen inte dröjde länge alls hann jag med och göra en massa andra saker också! Bland annat så hämtade vi hindren + hagstolparna som var kvar i metbäcken, satt upp ny hage här och så har jag även ridit Exando! :)

Exando.

Tog en uteritt, han va pigg och glad idag! Galopperade rätt mycket så det gick snabbt :p Kunde vi vart ute i 20-25 minuter ungefär? :p jaja, spela roll ;)Nu måste jag verkligen duscha och sen sooova! Imorgon går allt tillbaka till 'det vanliga'.
Vilket är:

*Upp kvart över fem.
*Äta frukost, på med skrotkläder.
*Släppa ut hästarna.
*Mocka, sopa och fixa allt i stallet.
*Gå in och fixa håret, kläder, fejjan.
*Packa väskan, skynda till bussen.


Så ser mina underbara vardags-mornar ut! ;)

Reslutat.

Tävlingen bröjade nog så dåligt den kunde börja. På framridningen i ridhuset hade dom ett litet hinder (de andra framhoppningshindren stod på en utebana) som jag hoppade. Efter tog jag en för snäv sväng, Tobbe tappade fästet och vi gick omkull! Blev jätterädd att Tobbe gjort sig illa, men det hade han inte. Han ställde sig lugnt upp direkt och väntade på mig typ :p Och han kändes som vanligt och allt, hade inte ont någonstans lr så :) Och jag kände inget heller, även om jag fick honom över ena benet. Jag trodde ärligt talat att det skulle kännas mer att få en hel häst på benet, jag kände bara lite direkt efter, men det gick över direkt. Och Tobbe hoppade och va lika pigg efteråt också :)

L:C 0+0 2:a.

Han kändes väldigt fin, hoppade lyssnade och allt flöt på jättebra :) Nolla i grunden och drog på i omhoppningen så mycket jag kunde kändes det som :p Sista hindret stod på kortsidan (banan va väldigt bred) och så va målgången lite längre fram så jag försökte se till och få ett lite längre språng så man har fart efter hindret, men så blev det inte. Kom lite nära och jag skulle tro att det var där vi förlorade de två tiondelarna vi 'förlorade' med :p Men men, jag vann en huva iaf, som passar bra till en dressyrschabrak så det va lika bra det ;)


L:B 15 fel.

Det kändes bra på framhoppningen och så, men inne på banan sabbade jag allt >< Allt blev stressigt och bara fel kändes det som. Iaf så la jag honom alldeles för stort på ettan, så vi började med ett stopp. Sen lugnade jag ner mig och red mer i den takt jag ville. Så flöt allt på ganska bra till sjuan som var ett räcke med några vita bockar nedanför. Om jag inte minns fel så kom vi rätt så nära på den och fick ett stopp även där. Ser även lite vingligt ut på filmen. Kombinationen kom sist och jag tänkte bara "tveka inte!". Så jag drev på och vi kom lite för nära men jag var med bra emellan och smacka och puschade fram honom så den var inget problem, vilket känns bra eftersom det är ju kombinationerna vi (jag) haft problem med.
Alltså 8 fel och sen tidsfel.


Filmerna kommer imorgon!

Hemma

Redan hemma från tävlingen, skönt att komma hem så tidigt för en gångs skull!
Tävlingen gick bra, skriver mer sen.Ledtråd:

Tävlingsdagen

Sitter här och äter frukost. Vi ska åka om en timme ungefär, alltså vid sju. Få starter = kort och snabb dag. eftersom vi måste åka så tidigt, gjorde vi iårdning allt igår. Så nu är Tobbe duschad, allt är packat och det är bara att vi lasta och kör :) Hoppas bara att Tobbe inte har lortat ner sig nu när han varit inne!

Nu blir jag nervös.
Men det går nog bra.
Det ska bli riktigt kul :D


Startlistor

L:C 12/17 starterL:B 3 av d-ponnierna, 6 av alla 12 starter.
(pga få starter har de slagit ihop alla kategorier)
Dålig update!

Väldigt dålig uppdatering nu det senaste dygnet.
Förklaring: Igår kväll åkte jag till Julia och sov över där tsm några andra tjejer från klassen. Så jag har inte varit hemma!

Iaf så red jag hästarna hem (Lämbacken) igår innan jag åkte till Julia. Hittade igen som kunde rida med mig, så jag tog med mig båda = red Exando och hade Tobbe som hand häst :) Blev mest skritt i början eftersom jag tog storvägen ist för grusvägen. Men sen gick jag in på en grusväg där jag kunde både trava och galoppera. Det gick faktist rätt bra, fast dom jagade upp varandra lite väl mkt.. :p

Iaf så ska jag ju tväla imorgon! Och jag är lite sur för att mitt paket från Hööks inte kommit ännu??!?!? Beställde för snart två veckor sen -.-'
jaja, jag överlever väl! Ska iaf rida Tobbe idag. Just nu är han så lortig på rumpan och halsen att man inte ens ser att han är prickig där.. Så ikväll blir det duschen för honom!
Sen ska jag väl putsa och packa, fixa allt med pappren, vägbeskrivning osv.


Dagens ridpass.

Tobbe.

Konditionsträning idag alltså. Tog en annan runda än den vanliga, en med längre galoppsträckor. Tobbe va pigg och tyckte det va jättekul att få springa på! :)
Skrittade lite emellan, sen en bra bit galopp igen, lite skritt och så tog vi en lugn galopp på slutet och så skritt hem igen. Han va ganska svettig när vi kom hem så det blev rätt så jobbigt för honom iaf. Det blev knappt en timme.Torsdag

Idag har vi inställt+ att lärarna ska iväg på ngn kurs så vi slutar vid lunch = 11:10!
Tre lektioner, så jäkla skönt.
Förhoppningsvis har jag skjuts hem direkt också så jag har hela dagen på mig och rida!
Idag blir det en uteritt för Tobbe och även för Exando. Ska köra lite koditionsträning, alltså ganska mycket galopp. Tobbe va knappt svett igår efter träningen så det blir nog bra :)Hoppträning

Nu har jag kommit hem från träningen och det gick bra idag! :) Tyvärr va det slut på ström i kameran så ingen film :/
Precis när vi skulle åka och jag packade in sakerna i bilden upptäckte jag att jag inte hade hopptränset här, så jag fick ta uterittstränset med pessoabettet. Det gjorde inte så mycket, det blev ju bara lite skritt igår så han va piggare än vanligt idag :p
Men iaf så hoppade vi en tre-kombination, en linje med sex galoppsprång, ett räcke som man kom rätt snabbt till sen till en oxer som stod lite 'gömd'. Och så ett kryss. Allt gick finfint tyckte jag, sen när vi hoppade banan på typ 1 meter så blev jag lite osäker på kombinationen, som jag brukar bli, så vi kommer lite bromsandes in, lite sakta, så jag får driva på som en idiot för att han ska nå fram. Så jag fick ta om den + oxer innan. då låpg hindren på 1,10 cm. Det kändes inte som något problem, jag hade bra fart i galoppen och vi kom bra. Och så drev jag på ganska mycket i svängen fram till kombinationen så jag inte skulle tveka och då blev det mycke bättre :) Jag tror inte att han (Tobbe) va i en enda bom under hela träningen! Och stannade aldrig heller! Han känns mycket säkrare nu förtiden tycker jag! :)


Tips på hemsidor

Tänkte ger er ett tips på två bra hemsidor för redigering av bilder och även en gratis photoshop-sida!

http://picnik.com/

ni har säkert hört och sett och gått in på den förut men jag skriver upp den ändå :) Sen datorn (antagligen) blev tagen av åska försvann allt inklusive mitt photoshop som jag hade på den så sen dess redigerar jag alla bilder i picnik! Det mesta är gratis, man behöver bara ladda upp en bild och så får man gå in och redigera och allt sånt sen :)


http://www.pixlr.com/editor/?loc=sv

Gratis photoshop! Alla saker som finns i det riktigt photoshop finns inte med men det märker man knappt! Jättebra tycker jag, det är där som jag gör mina headers nu förtiden :) Det soarar i bra kvaltié också vilket är väldigt bra!

Dålig uppdatering igår

Men det hände faktist inte så mycket igår heller. Jag kom väl hem från skolan strax innan fem, då spöregnade det ute! Så jag tänkte att jag väntar ett tag med ridningen så kanske det slutar regna. Men det gjorde det inte. Tvärtom, det kom bara ännu mer regn! ><
Men eftersom hoppträning var flyttade från igår (tisdag) till idag (onsdag) så kände jag att jag behöver motinera Tobbe, annars kommer han vara helt galet pigg på träningen! Men jag ville verkligen inte stå ute och göra iårdning honom, komma tillbaka med blöt och stel utrustning och själv vara blöt och kall, så jag bestämde mig för att gå uit och gå med båda hästarna. Jag tog en väg där det aldrig kommer någon bil eftersom jag inte hade några reflexer. Exando va så himla seg ibörjan så jag fick dra honom fram för att han skulle gå i samma tempo som Tobbe, så därför släppte jag honom så fick han gå själv i sitt eget tempo :) Väldigt bra att man har en lydig och snäll häst som inte skulle få för sig att springa sin kos bara för att den får gå lös! ;)
Iaf så gick vi upp till vändplanen, så det blev väl ungefär 3 kilometer lite drygt allt som allt. Exando kom efter ibland för han stannade och åt gräs, så jag började trava med Tobbe och då dröjde det inte många hundradelar (xD) innan jag hörde honom komma efter i full galopp! haha! Och så bröt han av till trav när han kom ikapp oss och travade förbi oss tills jag tog ner Tobbe i skritt igen. "Travar Tobbe så travar jag, skrittar Tobbe så skrittar jag!" hö-hö

Iaf så är det alltså hoppträning idag klockan halv sex, pappa skulle väl skjutsa :) Hoppas bara att Tobbe inte är alldeles för pigg, för då ligger jag väl snart på backen! :pHiss & Diss

Jag har gått och tänkt på lite hiss och diss saker och har nu fått ihop några, så jag tänkte göra ett 'hiss & diss'- inlägg ;)Hiss.

*
Tävlingssäsongen drar igång på allvar!
* Dom nya tretorn stolvarna som snart kmr ut i butik!

Så otroligt stilrena och sååå snygga!

* Jag ska snart åka och hälsa på Milton!
Diss.

*
 Att skolan börjar på riktigt idag.
* Puts-medlet jag köpte är dåligt.

Det luktar väldigt gott, men när jag putsar sadlarna så ser det ut som om det tar bort färg. Det ser liksom matt ut där jag putsat!

* De andra nya tretornstövlarna som är ute nu.

Tycker dom är snygga i foten, men jag gillar inte skaftet! Mycket möjligt att de ser bättre ut när dom sitter på.

Dagens ridpass.

Tobbe.

Red som sagt dressyr idag. Eftersom han kändes extra stark och hård i munnen sist jag träna dressyr så tog jag pessoa bettet och hade i den vanligsa bettringen. Han kändes väldigt fin idag måste jag säga! Lydig, lugn och avslappnad men ändå pigg och alert! Precis som det ska va ;)
Iaf så gjorde jag öppna, sluta och skänkelvikningar i trav och det gick bra, särsillt skänkelvikningarna! De kändes bättre än nånsin! Dock har han lite svårare för vänsterskänkeln så där måste jag va extra stadig på ytterhjälperna samtidigt som jag trycker lite hårdare med skänkeln också, då funkar det bra! :) 
Öppnorna och slutorna kändes också bra.
I galoppen gjorde jag lite volter, ökningar, minskningar, övergångar m.m. Gjorde också halter in emellanåt så vi får träna på det. De gick bra trycker jag, han håller formen bättre i halten nu när jag börjar fatta hur jag ska göra ;)
Sen red jag igenom L:B0an också. Det vi hade mest problem med va att få till halvvolterna! Måste jobba mer med innerskänkeln så han formar kroppen lite mer. Och sen efter ökningen i galoppen så ska han ju ner i arbetstrav innan han bryter av till trav, där hade vi lite problem också. Jag får ta mer på yttern istället för att sätta mig ner (för mycket alltså) i sadeln för det är nog det han tar som att han ska bryta av. Bara att fortsätta träna! :)
Sen hade jag lagt om bommarna lite så jag red över dom några varv också, tills jag fick in 7 galoppsprång där det va bra med fyra lite korta. Det är fantastiskt va han kan samla sig!

Exando.

Tränade lite dressyr med Exando också. Gjorde ungefär samma saker med honom som med Tobbe, fats jag fick jobba lite mer och hårdare för öppnorna och slutorna. Sen tyckte jag att han inte svarade ordentligt för hjälperna, varken frasm eller tillbaka så jag gjorde en övning vi gjort med Leena en gång i dressyren. går in på en volt och gaslopperar ca 6 språng- 10 travsteg - 6 galoppsprång - 10 travsteg osv. Sen när det kändes bra bytte jag ut traven till skritt gjorde på samma sätt där tills det kändes bra i båda varven. Efter det lyssnade han mycket bättre, galoppfattningarna satt som en smäck! :) 
Och så avslutade jag med L:B0an och några varv på bommarna så jag kände att han kunde hålla en kort galopp också :)227 sidvisningar?
Nu ska jag fixa håret och tagga för skolan! (-.-)
När jag kommer hem (runt kvart i tre) så blir det dressyr med Tobbe och även med Exando :) Ska inte köra hårt med Tobbe, jag vill att han ska va pigg imorgon på hoppträningen ;)


Ren transport!

Jag och mamma gjorde ett ryck nu i kväll och tvättade transporten, det va verkligen nödvändigt! Tog två före och efter bilder:


FÖRE


EFTER


Skillnad eller? ;)

Nya designen!

Nu är den nya designen uppe!

Om du inte kan se den, tryck på F5.


Söndag.

Min dag är faktist ganska så 'full' :p
Nu snart ska jag åka till motorbanan eftersom det är rally-cross EM cross cart SM där (tror jag det hette?)! Och när det är så nära så bara måste man ju dit och kolla :)
Sen hoppas jag att mamma kan rida hästarna tillbaka hit, om dom inte ska ta ytterligare en vecka i Metbäcken.. Vi får väl se hur det blir.
Sen ska jag iaf städa lite i stallet så det blir rent och fint där, sen är det väl bara och förbereda sig inför skolstarten >< usch!Dagens ridpass.

Exando.

Hade lite ont om tid så jag red barbacka idag :) Tog den vanliga turen.
I början var han väldigt seg och lat som han alltid är när man rider ut själv på honom:P men sen när vi gått mer än halva turen så skulle han galoppera hela tiden, för att komma hem så snabbt som möjligt! :p
Iaf så blev det mycket galopp och han verkade inte alls så trött när vi kom tillbaka, inte ens svettig! Så kondition har han iaf :)rörigt

Håller på med den nya designen just nu, så det är lite rörigt!

Rea m.m

Just nu har hastaffaren.se utförsäljning på endel saker, alltså rea! :)
Här är några av sakerna:Snyggt pannband i guld eller silver.
Ord. pris 199:-
Rea pris 99:-
Eskadron Senskydd
Ord. pris 799:-
Rea pris 599:-

Ylletäcke från Hansbo
Ord. pris 1199:-
Rea pris 699:-!

Ljusblått träns Poseidon
Ord pris 898:-
Rea pris 399:-!

Det skulle nog bli riktigt snyggt ihop med ett ljusblått schabrak+huva!
T ex GlenGordon, om man gillar det ;)
Hela kittet säljes här för 639.-eller kanske John Whitakers ljusblåa schabrak+ huva? ;)
Schabraket 545:-
Huvan 320:-
Här.


Planering.

Nu har jag anmält till två tävlingar. Den ena är om en vecka, alltså den 29 augusti. Då ska jag hoppa en L:C och en L:B, bedömning två faser i båda vilket är den bedömningen jag fördrar så det blir nog en bra dag :)
Sen ska jag också tävla helgen efter det, alltså den 5:e september. Då ska jag hoppa med div. 2 laget och så en individuell L:B :)Lördag

Nu har jag kommit hem, har sovit hos Julia inatt eftersom vi tänkte åka och shoppa idag ist. Men när vi kollade på tågtabellerna såg vi att tåget hem inte gick förrän tjugo i sex och affärerna stängde fyra! Så det kändes lite onödigt :p Så vi får åka en annan dag ist!
Iaf så är det som vanligt väldigt tråkigt väder ute = grått och regnigt. Usch!
Men jag får väl gå ut och rida sen iaf. Om inte mamma kan följa med så får faktist Tobbe vila idag och så riderjag Exando :)
Senare ikväll skulle vi ner till syrran och få oss mat, mysigt! :)
Så ser min dag ut. På måndag börjar skolan vilket är jättejobbigt! Men men, så länge man har hästarna att längta hem till så är det väl okej såhär i början iaf! ;)


Favorit i repris

Dagens ridpass.

Tobbe.

Idag klättrade jag lite med Tobbe. Han va pigg och glad men tyckte det va lite tråkigt att bara skritta uppöver! Så därför Fick han galoppera på i sitt eget tempo den sista biten uppför berget innan vändplanen. Och det va minsann roligare än och skritta, även om det va jobbigt! ;) Höhö
Sen gick vi väl ner tillbaka när vi kom fram till vändplanen och så gick vi bara uppför den brantaste backen en gång till så det blev lite mer klättring iaf :)
Sen när vi kom tillbaka avslutade vi med några gånger över bommarna och det kändes bra! :)
Exando fick vila idag också.


Nu håller jag på att laga lite mat, inte så mycket , jag måste ju ha plats för kinamaten sen också! ;)
Ha en bra kväll allihopa!

detta är min vän Julia :)

Inställd shopping

Det blev ingen shoppning för oss idag, p.g.a att vi missade tåget! :/ Pappa skulle ha väckt mig och kört mig till Läm:acken där jag skulle fixa mig men det glömde han så Julia ringde och väckte mig när vi skulle åka! Tåget gick 08:12 och vi kom dit 08:13! Lite otur sådär!
Iaf så åkte vi till en utav syrrorna och väntade på att morfar skulle komma och hämta oss så vi fick komma hem igen. Så nu är jag alltså hemma igen, iaf tills jag ska ner igen och äta god mat med kompisarna :)
Nu ska jag bara ta det lite lugnt, fick liteont i huvudet. Sen blir det väl till och gå ut och rida :)

Jepp, då vet ni hur det ligger till!

Dagens ridpass.

Idag var det väldigt tråkigt väder. Typ grått och så har det småregnat hela tiden. Så jag hamnade åter igen på latsidan :p
Men iaf så tog jag mig ett dressyrpass med Tobbe på kvällen. Det gick väl sådär. Han kändes lite stel och blev lite stark. Själv hade jag inte ätit något under dagen så jag var ganska irriterad, vilket resulterade i att allt bara blev stressigt och spänt till slut. Men jag tog en djupt andetag och lugnade ner mig och så gick det bättre sen :) Gjorde bland annat några skänkelvikningar som bara känns bättre och bättre :)
Avslutade med några gånger över bommarna som kändes bra.
Exando fick vila.

Imorgon blir det dålig update- Jag och Julia ska åka och shoppa! Och när vi kommer tillbaka ska vi plus några fler äta på en kinaresturang :) Mysigt!

Bäst jag lägger mig och sover nu, ska upp innan sex imorgon!

Bloppis

haha, ja. Jag har lite grejer som jag inte använder så jag tänkte se om någon är intresserad.
Pris har jag typ ingen aning om, men mejla (maja-beckham@hotmail.com) eller skicka en kommentar om du är intresserad :)
Äkta fårskinnspadd brun storlek Medium-----------------------------------------------------------------------------------------------------Sammetshjälm svart storlek 57
rosetten är borta och knoppen är sönder (går att limma fast)


------------------------------------------------------------------------------------------Longeringsgrimma storlek ponny.
Väldigt lite använd!


------------------------------------------------------------------------------------------Brun sadelgjord 105 cm.


------------------------------------------------------------------------------------------------Benlindor i fleece. Färger: Marin, brun & vit.
Fyra av alla färger. (de vita har vi klipt isär för det va så långa)
.

---------------------------------------------------------------------------------------------Tredelat bett 11.5 cm

-------------------------------------------------------------------------------------------------Tvådelat bett med fatsa ringar 12.5 cm

---------------------------------------------------------------------------------------------Pessoabett 13.5

---------------------------------------------------------------------------Bilder

Va ute och tog lite bilder på hästarna för några dar sen, här kommer några ;)


Bloggtävling

Jag är med och tävlar om en bloggdesign gjord av Westernbloggen! :)
Var med du också!

Dagens ridpass nr 2

Exando.

Som sagt så blev det kl'ttring med Exando idag. Han tyckte nog mest att det bara va tråkigt, men han jobbade på bra :) Jag körde inte sådär jättehårt med honom, så när jag kom hem jobbade jag honom lite på åkern men bommarna. Det gick bra på slutet men han har svårt för att hålla galoppen på en liten volt så det blev lite stressigt och så. Men somsagt i slutet kändes det bra och så avlsutade vi med att hoppa två hinder på en volt några gånger och det kändes super bra, verkligen! Så där avlsutade vi :)

Resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra, det är så tråkigt väder ute så jag har bara lust att titta på film eller nåt sånt :p

Filmerna

Här är filmerna från helgen.

L:CL:B omgång 1L:B omgång 2L:C1 (lite av framridningen är med)

Bloggtorka..

..tror jag det kallas va? :p
Har verkligen inga idéer på vad jag ska skriva om! Så kom med förslag!

Vad vill ni läsa mer om?


Bloggtorka..

..tror jag det kallas va? :p
Har verkligen inga idéer på vad jag ska skriva om! Så kom med förslag!

Vad vill ni läsa mer om?


Dagens ridpass

Tobbe.

Tobbe red jag på förmiddagen, runt tolv. Det va ganska grått och mulet ute men väldigt lagom temperatur så jag tyckte det passade bra med en skogstur :) Han va mycket lugnare idag, dels för att vi va ensamma, dels för att jag hade tygeln i den lilla rungen idag. Han drog iväg lite och blev lite väl het och stressad när jag fattade galopp ur skritt på ett ställe där vi brukar galoppera, men det va inte svårt att få honom lugn och avslappnad igen sen så :) Och nästa gång jag fattade ur skritt kändes det jättelugnt och bra :)
Iaf så skrittade jag ganska mycket både i början och slutet av turen så det tog väl typ 50 minuter, annars brukar det väl ta knappt 40 :p Iaf så hade jag ju bommarna framme så jag tänkte att jag kan ju ta några varv på dom och se hur det känns idag. Gjorde också den där andra övningen med tre bommar/småhinder i en halv cirkel. Idag kändes han väldigt bra! Lyssnade bra och va mycket lugnare, samtidigt som jag kände att han hade tryckte kvar :) Jag fick in båda 3 och 7 galoppsprång mellan bommarna där det är 'normalt' med fyra lite långa språng så han lyssnade bra både fram och tillbaka! Så det blev väl ungefär en timmes långt pass idag :)

Snart ska jag gå ut och rida Exando också, tänkte klättra med honom idag. Jag får passa på medans dom är här i Metbäcken, det är så bra klättrings-backar här :P


Dagens ridpass.

Idag dröjde de ett tag innan jag kom ut, usch gillar inte sånna dagar när man sjuter upp allt!
Iaf så lyckades jag få med mig brorsan (:O) ut! Det va väl cirka 5 år sen det hände :p Men det va ju jättebra, så fick Exando komma ut också! :)
Vi (eller jag) red på åkern, gjorde alltså den där lilla banan jag skrev om i förra inlägget. Bommarna gick fint, sen kändes han lite stressad och lite spänd när vi gjorde den andra övningen med rytm så jag red runt där några varv tills han blev lugn och jag kändes rytmen och så. Sen så gick övningen med åttvolten sådär, först gjorde jag för små volter så han blev ganska stressad, men det funkade också bättre efter några varv :) Sen hade jag en oxer också som va ganska låg bara för att jag skulle få träna på avstånd. Det kändes verkligen super1 hade ett bra tempo genom en ganska snäv sväng upp till hindret, det va ganska lång anridning men vi kom bra och så hela tiden! Plus att Tobbe verkligen drog till hindret också! :) Så eftersom han kändes så himla fin och 'hoppsugen' idag så satte jag upp oxern mer och mer tills den låg på sista hålet (115 cm ). Första hoppet på det la jag honom lite för stort så jag trodde han skulle stanna, men han la in ett extra språng och hoppade rätt upp kändes det som! Han va i frambommen men den låg kvar! Det trodde jag inte, eftersom han sprang på sidan om första gången vi hoppade den igår. Men idag kändes det som han skulle kunna hoppa hur högt och många hinder som helst :D Sen tog jag oxern igen eftersom vi kom lite galet och då la jag honom väldigt "exakt2 och vi fick ett perfekt språng och jag fick en jättebra känsla så jag avslutade där :) Idag va han verkligen klockren!
Brorsan va väl med och red lite över de där småhindren med Exando haha :P Han blev väl inte svett direkt, men det va väl något till motion iaf! :)Gårdagens ridpass

Igår red jag och Marie hästarna till Metbäcken, sen sov jag där så det va därför jag inte skrev något mer igår. Iaf så hade jag ändrat och satt tygeln i den vanliga stora bettringen på pessoabettet så tobbe va skit stark! Fick knappt stopp på honom om han fick galoppera först! Plus att han hade mycket energi efter söndan som inte va så jobbigt för honom :p Iaf så när vi kom till Metbäcken hade jag hindren uppsatta där så jag tänkte att när han har så mycket enerig så hoppade jag lite. Gjorde den övningen som jag skrev om förut, sen hade jag en linje med tre långa galoppsprång mellan (räcke-oxer) och så en kombination med ett galoppsprång. Hindre va väldigt låga, förutom oxern och hindert efter bommarna, dom satte jag upp högst upp och allt hoppade en gång (typ 115 cm). Det gick bra, Tobbe va verkligen pigg och drog och verkade tyckta det va kul! :)

Idag  blir det nog uteritt och sen lite arbete med bommar och småhinder jag satt upp till en liten bana, med tre olika bra övningar. Målade en superfin bild i paint:Hoppas ni fattar! Målade med olika färger för att det skulle bli lite lättare att se:P
Iaf så på första övningen ska man bara galoppera i vanligt tempo första varvet och räkna galoppsprången, nästa varv ska man få in ett extra galoppsprång, alltså måste man minska tempot. Nästa varv ska man ha in ännu ett och nästa varv ska man ha in ännu ett. Sedan på fjärde varvet ska man ha så många som man hade första varvet.
Andra övningen kallas klockan och där ska man bara galoppera på i ett normalt tempo på kanske tre galoppsprång (om man mäter till det). Det gör att man får en bra rytm i galoppen.
Sedan på övning tre ska man rida på en ått-volt och hoppa det lilla hindret i mitten.
Sen börjar man bara om och rider så. Mycket att hålla reda på men jag ska testa och se hur det går ;)


övning - rytmMed denna hinderuppställning kan du rida flera olika övningar - alla med målet att lära sig känna rätt rytm och grundtempo.


Lär dig känna rytmen

TRÄNINGSTIPS: Lotta Björe ger tips på en övning som du kan använda när du vill träna på att känna rytmen och att rida i rätt grundtempo. Dessutom övar du på att ha bra framförhållning.

Mål
För ryttaren att lära sig att rida i ett bra grundtempo och behålla rytmen. Rätt utförd förbättrar övningen ryttarens kontroll över hästen.

Svårighetsgrad
Det här är en övning som rids över cavalettibockar och låga hinder. Den rids i ridhus eller på ridbana med måtten 20 x 50 meter eller större.

Uppvärmning
Värm upp hästen i trav och galopp. Rid på en volt över cavalettibockarna (hinder nr 1 och 2) med tre språng mellan bockarna. Var noga med att ha hästen runt den inre skänkeln och anpassa tempot. 

Hinderuppställning
Hinder nr 1: Cavalettibock på böjt spår.
Hinder nr 2: Cavalettibockar på böjt spår (10-10,5 meter efter hinder 1). 
Hinder nr 3: Cavalettibock.
Hinder nr 4: Serie som startar med ett kryss, sedan kommer en planka 3-3,2 meter efter. Serien avslutas med en oxer 5,5-5,8 meter efter plankan.
Hinder nr 5: Räcke med utfyllnad.
Hinder nr 6: Oxer.
Hinder nr 7: Oxer.
Hinder nr 8: Plank (räcke).

Övning A
Rid på en volt över cavalettibockarna (hinder nr 1 och 2) och fortsätt över den andra cavalettibocken (hinder nr 3). Byt varv och rid övningen åt det andra hållet. Träna på att använda blicken och att tidigt titta mot nästa hinder.

Övning B
Starta i höger galopp och rid hindren i ordningen 1-2-3-4-5 och avsluta med hinder nr 3. Sväng till höger och börja om på hinder nr 1 igen. Det här är en evighetsbana där du tränar på att bibehålla kontroll och rytm.

Övning C
I den sista övningen rider du samma bana men efter hinder nr 3 vänder du till höger och rider in mellan cavalettibockarna och hoppar hindren 6, 7 och 8 i en s-formad båge. Dessa hinder kan vara lite högre än de övriga.

Tänk på
Var noga med att ha framförhållning och att bibehålla en bra rytm och kontroll över din hästen genom hela övningen.


BloggtävlingKlicka på bilden :)

Bloggtävling


Jag är med och tävlar om ett par veredus carbon gel skydd!
Var med du också!


Kommande tävlingar

Hoppning.

5/9-10 (v.35).
L:c/L:b med div. 2- laget.
L:b individuellt.


18/9-10 (v.37).
L:b/L:b- final Tekna pony cup.


26/9-10 (v.38).
L:c/L:b med div.2 laget.
L:b individuellt - final Svelandstilen.


17/10-10 (v.41).
L:c/L:b med div.2 laget.
L:b individuellt.Dressyr.

(12/9-10 v.36
L:B0)


10/10-10 v.40
L:B0
L:B1


Övning

För att jag ska rida i ett högre tempo tänkte jag göra en övning som vi gjorde på en träning en gång. Vi hade typ 5 bommar innan ett räcke som vi höjde rätt mkt eftersom man garanterat kommer rätt. Fast jag tänkte lägga bommarna längre isär så jag måste ha ett högre tempo + att jag får känna en bra rytm :) Sen kommer jag även ställa hindret lite längre ifrån så att Tobbe kanske lär sig att hoppa längre ifrån.vi gör övningen på 0:44.

Veckans vill ha

Denna vecka kör jag med Eskadron! Är verkligen ett stort fan till det märket,
så himla snygga saker tycker jag! :)Börjar med schabraken.

Så snyggt och stilrent! Grått kan ju bli lite trist, men jag tycker inte att detta är det.
Finns att köpa här. Hittade inget pris.Ännu ett snyggt och stilrent schabrak. Vitt- perfekt till dressyrtävling/hopptävling :)
Finns i både allround och dressyr storlek. Klicka här.Jag som verkligen älskar randigt, avgudar detta schabraket! Varför ha enfärgiga när man kan ha randiga?! ;)
Iaf, finns det här dock endast i dressyrstorlek.Och så täckena. Så otroligt fina är dom! Tror ärligt talat att det inte går att få tag på finare ;)
Och så finns dom ju i så många olika modeller och färger!


Nu hittade jag två lite gulligare :p Med rosa och blå:


Hela vår-kolletionen hittar du här.

Måndag

Idag börjar sista veckan innan skolan, usch va drygt!
Iaf så ska hästarna stå i Metbäcken den sista veckan, så om någon kan rida med mig så tar vi väl dit dom idag. Sen tänkte jag höra med Julia om jag kunde komma och hälsa på Milton idag :) Det va så länge sen jag gjorde det!
Så det är väl planerna för idag, inget speciellt direkt.
Filmerna från helgen kommer nog senare ikväll om det funkar att ladda upp dom på youtube nu.


Jag och Milton hoppade en L:C i Kil för typ 2, 3 år sen.

Bilder

Här är några bilder ifrån idag, alltså dressyren ;)

mamma tog lite kort när jag väntade på startsignal:

Reslutaten

Äntligen hemma efter en lång helg! Men roligt har vi haft :)
Tänkte lite snabbt berätta hur det har gått, för maten väntar! :p

Lördag, hoppning L:C 4 fel

Han kändes rätt så seg och trött på framridningen och stannade en gång på ett räcke för att jag bad honom hoppa av stort och det gjorde han inte..
Iaf så inne på banan kändes det bra, kom bra till typ alla hinder och så! Fast han kändes ändå kanska loj.. iaf så på hinder nummer sju stannade han! Det var en oxer som jag upplevde stor för att vara 90 cm, men iaf. Jag la honom för stort och då stannade han. Men som sagt kändes allt annat bra och han tvekade inte på muren och eller så :)

Lördag, hoppning L:B 4 fel
I den klassen va det bedömning A1:a.
Nu kändes han mycket piggare och var riktigt taggad! Allt gick fin fint fram till kombinationen (2 galoppsprång mellan). När jag tittade på filmen ser jag att jag rider in alldeles för sakta och jag driver inget mellan heller så han når inte fram. Men han försöker ändå och hoppa men river ändå. Sen flöt det på bra :)
I omgång två kändes han nästan ännu bättre! Hindren va verkligen maxade, men det verkade inte vara något problem :) Iaf så var han riktigt pigg nu och hade en massa energi! Jag la honom för stort på ganska många hinder faktist så han la in ett extra och gjorde kråkhopp istället :p (syns allt för väl på filmen). Iaf så flöt det på bra men han tittade lite på hindret han stannade på i L:Cn så jag fick banka till honom lite :p Men vi kom runt nolla, dock hade vi för dåligt tid så vi fick ingen placering, tror vi kom 6a av 17 starter :)

Söndag, dressyrdebut, L:C1
Han visste så väl att det var dressyr idag och inte hoppning! Så himla fin han var på framridningen alltså! Verkligen helt underbar att rida (Mamma filmade lite så jag kan ladda upp den)! Det va bara en clear round så jag hoppades att vi skulle på 60 %! Det kändes bra, fast han tog två steg framåt i halten.
Jag trodde faktist inte att jag skulle få så mycket poäng, men vi lyckades få 69,2 %! Det va bäst reslutat av d-ponnyarna :) Jätteroligt, verkligen! Så nu blir det att starta dressyr framöver ;)


Tävlingsdag

Gick upp tidigt idag, halv sex, så att jag inte skulle behöva stressa :) Vi ska åka strax före nio, så jag hade typ 3 och en halv timme på mig. Först duschade jag Tobbe, åå va ren och fin han blev ;) Och när man blir duschad så vet man att något är pågång så då blir man lite nervös och bajsar ca 3 gånger, haha :P
Sen har jag plockat ihop hoppgrejerna i en påse och även dressyrgrejerna. Mina saker står iårdning här och ska ner i väskan. Och så ska jag packa ner ett regntäcke ock stalltäcket. Även om det är varmt ute och så så får han inte stå utan täcke inatt. Han är nämligen en hejare på att rulla sig i boxen! Särsillt i bajset >< Fast vi får väl tvätta honom imorgon också :)
Nu ska jag dra ut startlistorna, sen ska jag dricka lite kaffe och sen ut och borsta Tobbe och försöka få manen någorlunda fin :P

Hur det blir med uppdatering vet jag inte, vi ska som sagt bo på ett vandrarhem och jag tvivlar på att de har internet där.. :p
Bäst jag skyndar på lite nu, önska mig lycka till!Dagens ridpass.

Tobbe.

Red igenom honom lite på åkern idag. Gjorde mest övergångar trav-skritt-trav och så la jag till några halter då och då. Han kändes fin idag, lyssnade bra och så :) Sen red jag genom dresstrpogramet och det känns som att nu har jag gjort det jag kan och det får gå som det går helt enkelt :)

Jag har även plockat ihop lite grejer fast jag har inte putsat än. aja, det hinns väl :)


tjockis!

Vädret

Såhär ska vädret va under helgen:Detta tycker jag ser mycket lovande ut ;) Vi får hoppas att det stämmer!

Fredag

Tävling imorgon alltså och jag är så förbaskat nervös nu! magen pirrar så herregud :p
Iaf så har jag rätt så mycket att göra idag. För det första ska jag åka och hämta grejerna hos Marie. Sen ska jag åka till Metbäcken och sätta upp en hage där, hästarna får stå där en sväng till innan skolan börjar. Och så ska jag rida båda hästarna. Med tobbe rider jag igenom formen och dressyrpogrammet och 'checkar av' att allt känns bra. Exando går jag ut och rider en sväng i skogen med. Efter det ska jag putsa och packa alla saker tills imorgon, det är ju rätt så mycket som ska med, eftersom vi aldrig ska hem emellan (tobbe har vi hyrt in där och vi ska bo på ett vandrarhem) så måste ju både hopp och dressyr-sakerna med imorgon och det är ju två kompletta uppsättningar av utrustning liksom :p Och så ska ju hö och kraft med också.
Det är det som händer idag, rätt så mycket alltså :p Får se hur mycket jag hinner uppdatera ;)


"Fyllegång"

Detta är en bra övning man kan göra på framridning både hemma och på tävling (om det inte är för trångt). Övningen ser ut typ såhär:Det ska föreställa små serpentiner :p
Man gör dem efter en långsida. Det man ska tänka på är ju att alltid ställa om i svängarna. När du gör det här så får du arbeta åt båda hållen och gör så att hästen blir liksidig.
Den här kan man alltså gör hemma eller också på tävling. Vill man kan man ju lägga till avbrott emellan. Då blir det extra jobbigt för både häst och ryttare.

Dagens ridpass nr. 2

Exando red på åkern med idag. Började forman och sådär i skritt och sedan i trav. Gjorde endel övergångar och tempoväxlingar, några skänkelvikningar och några öppnor som uppvärmning. Sen gjorde jag en annan övning med ökad galopp-skritt-galopp-volt-ökad galopp-skritt osv. Det gick bra, fast han har svårt att bryta av från galopp till skritt direkt :p Däremot har han inga problem att fatta galopp från skritt och det är ju bra! ;)
Sen hoppade jag iaf lite, jag gjorde två stöd förut också! Supersnygga blev dom, haha!
Hur som helst, Exando hoppar ju bra och jag tyckte att jag såg och tog beslut bra! Tänkte extra mycket på att inte "släppa" när jag länger ut och även att jag inte ställer höger/ drar i höger tyglen. Iaf så nöjde jag mig när det kändes bra och jag tror faktist att Exando också tyckte det räckte ;)


Dagens ridpass.

Nu har jag kommit in igen från dagens första ridpass!
När jag kom ner kom jag ju på att alla andra saker är kvar hos Marie! Så jag fick ta hoppsadeln och pessoa-bettet. Fast jag bytte och satte tygeln i den vanliga bettringen liksom, så det blir lite mildare iaf!
Iaf så gjorde jag som jag skrev tidigare, en massa övergångar och tempoväxlingar. det kändes rätt så bra men han va nog lite på 'orkar-inte'-sidan idag, för jag tyckte han stretade imot ibland. Men iaf så gjorde jag också skänkelvikningar och tänkte på att bara ta det lungt och hålla stadigt på ytter och bara trycka med innerskänkeln och jag tyckte att det funkade rätt så bra nu! Han flyttar inte över riktigt så mycket som jag vill, men vi är påväg framåt! :)
Även öppnorna och slutorna kändes bra, galoppombytena är bättre än nånsin och förvänd känns lugn och stadig :) Sen red jag ju pogrammet också. Allt känns bra, förutom efter 'fri skritt'. Där verkar det som han vet att det snart kommer en galoppfattning och det gör att han springer iväg lite i fattningen, det blir inte så lugnt och avslappnat som jag vill ha det. Får träna lite på det imorgon. Annars känns det som vi är förberedda inför våran första dressyrtävling tillsammans, min första över huvud taget! ;)
Sen satte jag upp ett litet hinder i 'slutet' av banan liksom, så det blev en lång anridning för det är det jag har svårast med. Iaf så kändes det väldigt bra och det flöt på bra så i slutet satte jag upp det på det högsta hålet. jag lite osäker och när jag blir det tar ihop honom och klämmer in så många galoppsprång som möjligt, så det blir omöjligt för honom att hoppa -.-' Men jag skärpte till mig, la upp tempot och fick ett perfekt språng och jag lovar, Tobbe va en bit över ;) (hindret va 115 cm då)

Oj, va mycket text det blev! :p haha


(120cm)

Rida

Nu ska jag gå ut och träna med tobbe. Idag blir det dressyr vill jag lova!
Upplägget ser ut ungefär såhär:

Börja med och göra en massa övergångar, tempoväxlingar, serpentiner,öppnor, slutor, skänkelvikningar. Sedan ta galoppen och köra serpentiner galoppombyten, förvända galopp, volter, tempoväxlingar. Sen kör jag igenom dressyrpogramet tills det sitter! Alltså träna på det som känns lite sådär. Sen slänger jag fram ett par bommar och gör denna övning i ca 5 min, sen trav och skritt.

Intressant artikel

Förut när jag satt på toa fastnade jag för en artikel i ett gammalt nummer av StallMagasinet. Den handlade om hur dåliga dom flesta ryttarna är på att värma upp hästen innan tävlingen! Alltså framridningen. Det var Maria Gretzer och Peter Markne som tyckte det. Jag hittade aldrig artikeln på internet men jag skriver av delar av den här.

"Visst, hästen får kondition av att springa runt, runt, men det sliter!"

Bra sagt! Jag måste sääga att jag stör mig lite på dom som bara springer runt runt med hästarna utan att bry sig liksom! När jag värmer upp brukar jag göra en massa tempoväxlingar och övergångar, volter och serpentiner o.s.v.
Något annat Maria säger är att det kan vara bra att få ett nedslag innan man ska gå in på banan, så att hästen vaknar till lite. Det "tabubelagda" goda nedslaget. Det tycker faktist jag också är bra, bara det inte får en negativ effekt.
"Vanligtvis görs det goda nedslaget göras genom att ryttaren lägger hästen i botten på en oxer varpå hästen nästan alltid river. Hästen måste vara helt avspänd om man ska göra "ett gott nedslag".

De tipsade även om några övningar man kunde göra hemma med hjälp av bommar, tänkte lägga upp dom i ett annat/andra inlägg :)

Tillfälligt!

Till er som ser "designen" säger jag bara: den är tillfällig! :P
Jobbar på den riktiga ;)

Dagens ridpass

Idag red vi hästarna hit tillbaka. Mest för att Tobbe ska få stå inne natten till lördag så han är helt utvilad inför helgens tävlingar. Och så vill jag ju hinna träna lite här hemma också, särsillt dressyr, men också lite med bommar/småhinder.
Iaf så blir det ganska mycket asfalt i början så mest skritt den första "delen", sen kommer man in på en grusväg där man kan galoppera på en bra bit, och det va kul! :) Tobbe va pigg som vanligt, men jag kände ändå att han svarade bättre än vanligt på hjälperna. Sen lät vi dom springa på uppför en backe och sen galopperade vi lugnt den sista biten innan vi kom upp på asfalt igen. Marie red ju Exando då och han var riktigt pigg och framåt idag! Även om hon inte hade spö på honom :) Och en riktigt bra kondis har han fått nu när Marie ridit honom typ varje dag nu ett tag, så det är ju prima! :)

Snart nu så åker jag och Marie ner till 'byn' och ser på bio :) Karate kid tror jag den hette. Har sett reklamen till den och den verkar bra, så vi bestämde oss för att se den! :) Så det är bäst jag går och byter om och fräschar till mig lite :P


Gårdagens träning

Träningen igår gick bra tycker jag. Det var svårare övningar, svängar och linjer än vanligt och det va kul, för man va verkligen tvungen att jobba! :) Och så fick vi hoppa lite högre än vanligt också. Iaf så började vi värma upp på ett räcke och efter ett par språng fick jag rida med tygelbrygga för jag böjer honom till höger när vi kommer ur högersväng! En sån ströande ovana jag dragit på mig :P iaf så tänkte jag mycket på det under resten av träningen.
Det var ganska mycket "titt-hinder" igår, som t. ex. vattenmatta och en massa olika skyltar, bågar o.s.v. Men min duktiga snälla ponny bryr sig inte om sådant, även om han va på lite bushumör igår ;)
Iaf så hoppade vi ett räcke som kom snabbt och sedan 7/8 galoppsprång till en kombination. Först red jag på 8 galoppsprång, men det funkade inte, så jag red på sju nästa gång. Iaf så tyckte jag det va en svår linje, men det gick bra även det efter ett par gånger :)
Sen hoppade vi en hel bana med 8 språng, 9 om man räknar kombinationen som 2. Det gick bra, fast på fyran glömde jag vart jag skulle rida så det blev vimsigt in och fick ett stopp där. Sen på sista hindret gjorde jag så som jag inte får göra! Nämligen att slöppa tyglarna och släppa kroppen liksom när jag länger ut för att komma fram. Måste komma ihåg att hålla ihop honom även när jag länger ut!
Iaf, så va det en väldigt rolig träning tycker jag :)
Pappa filmade onödigt mycket så det kommer ta ett tag innan filmen laddats upp :p
Hemma..

..efter träningen nu äntligen! Fast just nu hinner jag inte skriva, för jag måste ut och mocka ur transporten innan det blir helt kolsvart -.- Dat var nämligen så att när vi kom hem väntade hovslagaren på oss så Tobbe fick nya fräscha fötter/skor :) Han slog i sömmarna (heter det väl? :P) rätt högt upp på framhovarna eftersom dom spräcker lite. Och så gjorde han hovarna rätt så korsta också, så han fick bort det mesta av det som spruckit.
Jaja, om jag orkar skriva om träningen ikväll så gör jag det, annars kommer det imorgon :)TT

ThomasTräning.
haha, det va jag och Marie som kom på det igår ;)

Men iaf så ska jag på hoppträning för Thomas snart. Åker och gör iårdning om ca en halvtimme. Under natten har min förkyldning vuxit sig 50 gånger större, så jag har duschat för att bli piggare, ätit alvedon och halstabletter. Jag ska ta mig ännu en alvedon nu innan jag åker, så går det nog ;) Något annat som också blivit "större", -eller fler rättare sagt- under natten är de småsåren jag fick igår av vår fin-fina vältning med moppen! :p Typ hela högersidan är öm x) Åå, va synd det är om mig!
Tillbaka till verkligheten.. Pappa ska skjutsa mig idag så det blir han som filmar så vi får väl se hur det går. Sist han filmade trodde han att kameran va sönder för man såg inget. Lins-locket satt på. Och gången innan den glömde han trycka på paus så vi fick typ fem min med svart och typ gräs och sånt :p Så vi får väl se hur det blir ;)

Såhär ser skrap-såret ut:


Där det typ blänker lite svider det som mest :P

Startlistor

Ska alltså starta L:c (90cm) och L:B (100cm) på lördag och endast en L:C1 (clear round) på söndag. Här är startlistorna:


13 av 29 starter i L:C12 av 17 starter i L:B17 av 17 starter i dressyren.

Eftersom vi ska tävla båda dagar så hyr vi in honom i en box där så han slipper åka fram och tillbaka i onödan :) Usch va nervös jag blir :s :P

Veckans vill ha

Börjar direkt! ;D


Jag gick in här och hittade en del roliga och bra saker!
Bland annat några snygga och annorlunda flughuvor, tyckte dom va riktigt fräcka faktist ;)

Leopardmönstrat.


Pussar och hjärtan.


Solglasögon.


Haha!
Kostar 349 :- som enligt mig är för dyrt för en flughuva, men dom är ju bara för snygga! :D
Dessa Pegasus Airboots tycker jag är snygga! Dom verkar bekväma och finns i en massa olika färger.
"En storlek som passar alla ben-små som stora, bak som fram!"
De tvättas i tvättmaskin, de har lång hållbar het och har andas-funktion.
Säljes i par för 520 :-. För att komma direkt till dessa klicka här.Vi fortsätter på samma spår- röda John Whitaker benskydd. Dessa gillar jag, eftersom det skulle passa bra ihop med de andra röda sakerna! :) Fast de bruna benskydden jag har nu passar ju ihop med sadeln och tränset, så det kanske är bättre med dom? Det kanske blir lite för mycket rött annars? Fast det tror jag nog inte, jag tror det skulle bli väldigt fint! :)
Sänkt pris också - 544 :- för både fram-och bakskydd! (förut kostade dom 725:-) Ett bra pris enligt mig!
Finns också i blått och vitt:


Gillar dom vita, men dom blåa tycker jag är lite tråkiga.


Nästa grej tänkte jag fråga er vad ni tycker om:

Färgade sporrar! Hiss/diss?
Själv tycker jag dom är lite barnsliga men ändå snygga och annorlunda!
Jag skulle kunna tänka mid dom röda isf, det skulle ju matcha bra med det andra!
Dock inte för 249 :- som dom kostar på ponnyprakt.se.
Vet ni om det finns billigare på andra ställen?

Sen hittade jag även en sådan - "barbackapad". Ganska smart, men ändå. När man rider barbacka så vill man ju sitta direkt på ryggen (tycker jag iaf). Fast det kan ju vara ganska smart om man vill ha något att sitta på så man inte blir lortig i ändan och så man inte sitter och skaver.
kostar 625:-.


Ny kategori!

Nu har jag gjort en ny kategori, "veckans vill ha". Där kommer jag lägga ut en del saker jag gärna skulle vilja ha och skriva vad dom kostar och vart dom finns o.s.v :)  Tycker det är riktigt kul att sitta och titta på en massa saker och så :P

Dagens ridpass

(Varför jag inte är hemma förräns nu, klockan elva, får ni svar på längre ner xD)

Jag åkte till Marie runt halv sju och så gick vi ut och red. Igår vilade hästarna så idag var dom såklart superpigga! Exando var väl inte så överdrivet, men det blir han väl aldrig :P Iaf så tog vi en längre tur så Tobbe skulle bli av med lite överenergi. Även om vi klättrat lite och galopperat mycket så fick jag inte Tobbe lugn den sista biten vi galopperade heller, så när vi kom hem tog jag några varv på åkern bara för att få tillbaka den där lugna och avslappnade känslan. Iaf så gick han riktigt fint där! Lugnade snabbt ner sig och jag gjorde endel övergångar med mycket av alla gångarter. Då kändes han väldigt lydig och fin! Sen gjorde jag några galoppombyten och det gick verkligen helt klockrent! Idag gjorde han ett helt klockrent byte så jag typ satt och skratta för det kändes så bra! haha :) 


Sen när vi hoppade av och började ta av dom allt, upptäckte jag att ett frambenskydd lossnat. Amen suck! -.- Iaf så tog jag mopeden och Marie gräsklipparen, haha och så åkte vi iväg och skulle titta där jag trodde det lossnat. Men gräsklipparen gick så sakta så vi sa att vi testar och ser om mopeden orkar dra båda två (det är en gammal moped jag åker runt på) och det orkade han! Iaf när det inte va allt för brant ;) Iaf så hittade vi inget beskydd där så vi åkte tillbaka då det hände en liten olycka. Vi åkte i en nedförsbacke och Marie hade typ hand om bromsen och hon tyckte inte att det hände något så det blev lite panik-artat där så vi salddade och välte! Så med ett väl tvättat och omplåstrat skrapsår på armen och en stor bula på huvudet kom jag äntligen hem ;) Dock har jag bara tre benskydd :/ Hoppas vi hittar det imorgon!

Nu ska jag verkligen sluta skriva, för detta blir allt jobbigt för den som ville läsa! :P
Sängen väntar!Finaste, duktigaste, bästaste (L)

Detta skulle jag inte tacka nej till ;)


Riktigt snyggt (tycker jag) Glen Gordon pannband!
Finns i denna färg (brun med mässing)
Svart med mässing
Brun med silver
Svart med silver

Här för 299:-
Senskydd från Eskadron.
Riktigt snygga enligt mig!
Finns bland annat här för 840:-


Lamicell schabrak- hopp.
Ett snyggt och stilrent schabrak som jag tror skulle passa på Tobbe :)
Finns att köpa här för 463:-
Ett snyggt kitt från Glen Gordon! Även detta skulle passa bra på Tobbe!
Finns att köpa här.
Schbraket - 440 :-
Huva - 200:- (tror jag)
Lindor - 330 :-

Finns även i brunt och det skulle nog passa minst lika bra tror jag!
Och så gillar jag även detta jacson-schabrak:


Här för 379:-
Detta finns också i brunt och blått.


Beställt!

Nu äntligen har jag kommit till skott och beställt schabraket och huvan från Hööks :)

Schabraket -  249 :-
Huvan - 129:-Detta tror jag kommer bli riktigt snyggt tillsammans med min röda jacson-kavaj:
Tror inte ni också det? :)


Några actionbilder från folkrace tävlingen

Jag hade kameran runt halsen typ hela dagen igår och var med och tog kort när det hände något "roligt", typ som att någon rullade och blev liggandes på tak eller så :P Här är de mest "actioniga" x)


(julle)
(den bilen snurrade fyra varv!)


Sällskapet:

Noah är bara för söt!


Isak också :)


Jenny & Isak


DanielHar typ tre gånger mer, men nu orkar jag inte ladda upp fler! :p

Äntligen hemma!

Nu, klockan nio är vi hemma! Och jag är riktigt trött nu, så efter en dusch ska jag sova!
Men först ska jag väl berätta lite vad som hänt under helgen. Först när vi kom dit igår tittade vi lite på folkracen innan vi åkte till stugan (syrran m. fam. va med, så det va i hennes sambos mormor och morfars gästrum vi sov, haha invecklat det blev!) och myste med chips och godis och två (eller en av dom iaf) sura, trotsiga småbarn :) Mysigt va det ja! :p
Sen på söndan gick vi upp halv sju (-.-) och åt frukost innan vi åkte ner till banan eftersom bilen skulle besiktas o.s.v.  Själva tävlingen gick väl sådär för brorsan, men jaja, nu till något intressant :)
Marie hade ridit båda hästarna igår (lördag) och tydligen hade Tobbe busat lite i början, eftersom hon red lite på åkern och han var garanterat pigg och då vill han helst springa och ha kul - inte gå runt och se fin ut på ett jäkla fyrkantspår! ;) Men han hade väl skärpts sig och varit lydig sen iaf och det känns ju bra :) Exando antar jag att det gick bra med också, han är ju alltid snäll!
Idag vet jag inte om hon har ridit eller inte, men det tänker jag väl att hon har. Jag har inte hört något från henne ännu, så hon skriver väl snart :)

Nu ska jag ta den efterlängtade duschen och sedan gå till den efterlängtade sängen!

No bloggning

Kommer antagligen inte ha tillgång till internet nu denna helg så nästa inlägg kommer nog inte förräns (haha) imorgon kväll ;)

Nu är det bäst jag packar för om en timme bär det av!

Sammanfattning

Anledningen till att jag inte bloggat igår kväll och idag är den att jag åkte till Marie och hästarna och sov där :) Så här är lite kort det vi gjort:

  • På torsdag eftermiddag red vi. Först tog vi en tur där hästarna fick klättra lite. Jag red på dressyrbettet så Tobbe va väldigt stark, men sen tränade jag lite på åkern och det gick fint! :)
  • Idag har Tobbe vaccinerats klockan åtta i morse :p så vi va uppe tidigt minsann och det blev vi trötta av! :p Sedan följde vi med Maries mamma och handlade lite, sen åt vi mat.
  • Precis innan jag åkte hem gjorde vi en ny hage åt hästarna och det va uppskattat! ;)

Imorgon, runt elva på föriddagen åker vi och ser på folkrace i Höjes. Sover där till söndan då Julle (bror) ska åka. Så under helgen blir det Marie som sköter och rider båda hästarna :) Jag är faktist lite orolig över att Tobbe ska töla, men det tror jag väl inte :)

Nu är jag väldigt frusen så jag ska ta mig en varm dusch och sen lägga mig!

hu

vivuuy

mk

mgirmo

Rösta!

Jag blev en av finalisterna hos Catrine! Och det skulle betyda mycket om ni röstade på mig! :)

Länk: http://catrinek.blogg.se/2010/august/de-fem-finalisterna-i-manadens-blogg.html


Glöm inte att jag gärna länkar till din blogg här till höger ;) ----->

Dagens ridpass

Som sagt ville jag träna lite dressyr idag. Jag tog pessoabettet och så visade Marie en åker som passade perfekt :) Tobbe kändes riktigt fin idag! Lyssnade verkligen och tjafsade inget. Jag tyckte även att skänkelvikningarna gick mycket bättre idag och det är ju alltid kul när det går framåt! :) Sen red jag igenom dressyrpogramet och det kändes också väldigt bra. Dock tycker jag att pessoabettet är aningen för starkt ibland, så jag tänkte göra samma procedur på fredag, fast med det "vanliga dressyrbettet", så får vi se hur han känns då :)
Marie red ju Exando också samtidigt, och det lilla jag tittade när jag inte behövde använda all fokus åt min ridning, tyckte jag att han såg väldigt fin ut :) Och det är ju bra om han håller sig i form.

Jag börjar redan bli lite trött så det är nog dags att och natta kudden!

Stuts

Jag kom på att jag har ju en kategori med 'Övningar' som jag helt glömt bort! Nu när jag fått lite nya läsare och så tänkte jag ta upp den lite igen :) (Mest för att jag inte vet vad jag ska blogga om annars :p)

Iaf så får veckans övning bli Stuts.
Stuts är som en styrketräning för särsilt hästens bakben eftersom dom hela tiden måste jobba 'upp och ner'. Men även frambenen stärks och hästen blir även snabbare i frambenen i och med att den måste skynda sig att lyfta upp dom hela tiden.
Jag försöker träna stuts ungefär en gång i veckan (rekommendation av tränaren- ett 'vanligt' hoppass och ett styrkande pass, som t ex stuts/ vecka) för att träna upp musklerna på hästen. Och för att det ska bli styrketräning för hästen räcker det knappast med 3-4 stutsar eftersom hästen inte hinner få upp någon mjölksyra i benen o.s.v, utan jag brukar ha 8-9 stutsar på raken.
Vill man kompletera med en annan övning som också är stärkande, kan man sätta upp 3-4 räcken/oxrar med en galoppsprång emellan. Då ser det ut ungefär såhär:


(jag vet att jag äger på paint :D)


Hoppa detta typ 3-4 varv på först en låg höjd, sedan kan man höja lite och hoppa 3-4 varv till, höja ännu lite till (om hästen orkar) och hoppa 3-4 varv till. Detta kommer hästen garanterat tycka är jobbigt!
Och om man vill kan man ju lägga till typ volter eller något mellan övningarna för att det inte ska bli så tjatigt.

Detta är ju såklart väldigt jobbigt och segt att ställa fram och tillbaka, så om man vill spara lite tid och ork så kan man bara köra stuts, fast hoppa fler gånger. Och så kan man också sätta bara ett hinderstöd på varannat hinder så det blir sneda hinder där, och så kan man ju höja de andra desto mer.
Tänk på att inte hålla på för länge! Styrketräning ska vara kort och insentiv!

Hoppas ni tog nytta av detta! :)

Filmen från hoppträningenVet faktist inte varför det blev så dålig kvalité.. :/

Onsdag

Snart ska jag åka till Marie och hästarna så tar vi oss en tur :) Tänkte fråga Marie om hon vet något bra ställe att träna lite dressyr på, börjar bli rädd att jag inte ska hinna träna ordentligt, snart är det ju bara en vecka kvar! Och jag har ännu inte bestämt mig för vilket bett jag ska ha.. På det "vanliga dressyrbettet" tycker jag han blir stark och att jag måste hålla rätt hårt för att han inte ska gå ur form och pessoabettet känns lite starkt.. Jag tror jag ska pröva att sätta tygeln i den stora bettringen på pessoabettet och se hur det känns. Det borde ju bli lite mitt emellan va? :p
Jag får prova mig fram helt enkelt :)


Hoppträningen

Hemma nu äntligen efter hoppträningen.
Den gick ganska bra förutom att jag ramla av, haha :p Jag red alldeles för sakta så vi kom mitt emellan två galoppsprång, jag försökte driva på men Tobbe kunde inte hoppa så han stannade och jag satte mig på nacken typ, sen gled jag sakta ner och skrapde hakan i bakbommen (det va en oxer) samt slog i rumpan i en bom x) mamma filmade så ni får väl se sen, det ser lite roligt ut , haha :p.
Iaf så hoppade vi en linje med sex/fem galoppsprång, en kombination, "kortside-hopp" och så en oxer med vattenmatta under. Linjen med fem galoppsprång gick rätt så bra, men jag behövde lite hjälp för att fatta att jag måste driva, inte bromsa, så Thomas räknade åt mig ibland :p Sen kombinationen gick sådär. Tydligen har jag "ett bra öga" (inte enligt mig), men jag såg att det skulle bli stort så jag drev på de två sista galoppsprången och släppte tyglen, vilket innebar att han blev lång och flak och det är ju inte bra. Visserligen rev han ju inte eller så, men hindret låg väl inte på mer än 95-100 så. Så jag måste tänka på att jag ändå håller ihop honom när jag länger ut. Hindret på kortsidan och oxer med vattenmattan va inget problem, Tobbe tittar inte på något så det är bra :)

(Mamma fick återbud av en kund så hon kunde följa med ist för morfar, så hon filmade ju allt. Den kommer imogron för jag ska lägga mig och sova nu, efter en dusch! :) )

Hoppträning

Idag är det hoppträning igen, yes! :D
Varken mamma eller pappa hade tid att skjutsa så jag ringde till morfar som va snäll och ställde upp! :) Så först åker jag dit och gör iårdning transporten sedan åker jag till hästarna och gör iårdning Tobbe :)

ciao!

Bloggtävling


Bilder

Jag hade lite tråkigt igår, så jag gick ut och tog lite kort! :)

Miso:trött, haha :p Kolla vilka söta tänder han har ovan (och nere) mellan de två stora!


(min hand där som han river sönder:p)

Snuggi:favoriten:

annat:


och så får jag väl bjuda på mig själv också .. :p
(jag är född sån :p)Dagens ridpass

Dagens ridpass blev en ritt på knappt en mil till Marie :) Turen bestod av mest asfalt så det blev endel skritt, men vi kunde galoppera på sidan av ibland. Det va ganska varmt så det gjorde inte så mycket att det blev mycket skritt.
Eftersom hästarna inte blev ridna igår va båda rätt så pigga. Tobbe va väldigt pigg :p Drog mer i galoppen idag än vad han gjort de senaste ridturerna. Men det är ju bra att han är pigg och framåt och inte lat och tillbaka ;)


Häromdagen kom jag på den utmärkta idén att köpa såna bettplattor eller vad det nu heter :p Såna som man sätter på bettet så hästarna inte ska få skav, ni fattar vad jag menar? :p
Att jag inte tänkt på det förut liksom!


Inget ridpass

I och med att vi inte kunde göra hagen förräns klockan var halv åtta, fick hästarna vila idag. Och imorgon ska vi förhoppningsvis flytta dom så då blir det ju uteritt. Om inte så får jag köra en blandning av stuts och dressyr för Tobbe :) Och Exando får bara stuts :p
Nu ska jag gå och lägga mig, natti! :)

Sammanfattning

För att hjälpa migsjälv att hålla lite "årdning" på hur det gått på tävlingar och så, så tänkte jag skriva ner alla tävlingar vi varit på än så länge. Det är ju trots allt en riddagbok :)

Första tävlingen 27/3-10-
80, 90 cm i Sunne på en 'drive in'.
-Nolla i 80 cm.
-Dubbelnolla i 90 cm- precis utanför placering.


(Hoppar en klubbtävling på 105 cm den 5 april med 4 fel.
Vann stilbedömningen.)


Andra tävlingen- 10/4-10- 80, 90 cm med laget, 90 cm individuellt i Filipstad.
-Avramling i 80cm (de andra tre i laget var felfria så vi gick vidare ändå).
-8 fel i 90cm med laget som tog fjärde platsen.
-4 fel i 90cm individuellt.

Tredje tävlingen- 13/5-10- 90, 100cm-debut i Fryksdalen.
-Dubbelnolla i 90cm - 1:a.
-Dubbelnolla i 100cm - 1:a.

Fjärde tävlingen - 9/5-10- 80, 90 cm med laget. 90 cm individuellt.
-Nolla i 80 cm.
-8 fel i 90 cm med laget.
-Dubbelnolla 90 cm individuellt - 2:a plats.

Femte tävlingen - 23/5-10- 95, 100 cm i Grums.
-Dubbelnolla i 95cm - 5:e plats.
-Totalt 5 fel i 100 cm.

Sjätte tävlingen - 13/6-10- 90, 100 cm i Bellevu.
-Dubbelnolla i 90 cm - 2:a plats.
-4 fel i 100 cm. Fick pris för 'ledigaste ritt'.

Sjunde tävlingen - 20/6-10-
90, 100 cm i Färjestad.
-Dubbelnolla i 90cm - 2:a plats. 3:a i svelandstilen.
-Totalt 8 fel i 100 cm.

Åttonde tävlingen - 3/7 & 4/7 -10- 90, 100, 95, 100 cm i Kil.
-Dubbelnolla i 90 cm - 2:a plats (41 starter!)
-8 fel i fas två.


Filmen från hoppträningen


Ny hage

Idag ska jag och min kompis Marie göra hage hemma hos henne (vi brukar ha hästarna på bete där) :) Och så rider vi väl dit dom imorgon eller någon dag, för det är nästan helt slut på gräs där dom står nu. Efter det ska dom hem igen, förhoppningsvis har det vuxit upp på åkern på andra sidan vägen så dom kan stå där i af en vecka :)
Nu håller jag på att ladda upp filmen från sista hoppträningen, så den kommer så snart den är klar.

Idag åkte Pluto hem också, här är bilderna vi tog på honom:65cm


75cm

75cm

Jag är med i bakgrunden och förstör, försök att bortse det! :p

När han märkte att han var lös sprang han runt huset, ner på åkrarna, förbi oss typ 6 varv innan han kom när vi sa att vi ska ut och åka bil :p haha!

Han kan va rätt så söt också, fast jag skulle gärna vilja klippa av det där skägget! x)
Kommentera gärna va ni tycker om bilderna! :)


Gårdagens Ridpass

Kom hem sent igår och hade ingen lust till att blogga :p

Iaf så kom mamma så vi gick ut och red den vanliga rundan :) Tobbe känns verkligen mycket lydigare nu! Även om han går lite på snedden när jag kortar tyglarna där vi brukar galoppera, men det tycker jag inte gör så mycket. Han går fint i formen utan att jag behöver göra särsillt mycket. Fast om han blir efter och Exando får galoppera lite i förväg blir han typ galen och drar tills Exando bryter av, men det tycker jag inte spelar så stor roll heller :)

jag och mamma lyckades ta ett par bilder på Pluto när han hoppade, det ser riktigt roligt ut, haha! Om jag hittar kabeln så lägger jag in dom :)
Idag får jag sätta upp stuts och köra styrketräning med hästarna, sen tänkte jag även rida igenom dressyrpogrammet här på åkern med Tobbe, förhoppningsvis har han blivit lite trött så han inte orkar töla ngt :p Han brukar ju va som finast i slutet på passet så det ska bli kul och se hur det går :)


RSS 2.0